Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, arik100 כתב:

כמו שקורה עכשיו עם השתילות של העצים המסכנים ששותלים במרחב של חצי מטר על חצי מטר עם עומק מגוחך.

איפה נתקלת בזה?

מהיכרות עם מחלקות הגינון והנוף בעיריות באיזור שלי -

יש שם מקצוענים שיודעים את העבודה ועושים אותה בצורה טובה. טובה מאוד אפילו.

כשעסקתי בתחום בעבר הרבה פעמים קינאתי במשאבים שעומדים לרשותם ובאופן שהם פועלים.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, cohen motor 377 כתב:

אשתי נמצאת במילגת לימודים שעוסקת באקלים, לפעמים אני מקשיב לשיעורים שהיא שומעת בזום.

מה שעשית, מבחינתם, אתה רוצח.

🤣

העקירה של העצים נועדה לפנות מקום לעצים אחרים. זה סה"כ העניין. הסר דאגה מליבך אני הולך לשתול אותם כבר בסופ"ש הקרוב (:

מה שכן זה שינה לחלוטין את פני הבית והבית נראה עכשיו יותר טוב ממה שהיה לפני זה.

העצים שנותרו בגינה, התחילו להראות שהם גודלים לגבוה ולא נשארים למטה שזה חיוני ונחמד לראות..

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הנוף תמיד צריך להיות חלק מהתכנון. בשכונות ותיקות יותר מורכב לתכנן את הנוף מחדש אבל ניתן. ניתן כמעט תמיד להתאים את האילן לרחוב בהתחשבות בכלל התשתיות ועדיין ליצור צל.

מהפגישות שלי עם משרד החקלאות אני תמיד יוצא בתחושה שהרמה המקצועית קיימת אבל ברוב המקרים היא לא מחלחלת לגורם המבצע ( שאותו מעניין לסיים את הפרויקט כמה שיותר מהר ולעבור לבא).

פורסם
לפני 17 דקות, הרקוליטו כתב:

הנוף תמיד צריך להיות חלק מהתכנון. בשכונות ותיקות יותר מורכב לתכנן את הנוף מחדש אבל ניתן. ניתן כמעט תמיד להתאים את האילן לרחוב בהתחשבות בכלל התשתיות ועדיין ליצור צל.

מהפגישות שלי עם משרד החקלאות אני תמיד יוצא בתחושה שהרמה המקצועית קיימת אבל ברוב המקרים היא לא מחלחלת לגורם המבצע ( שאותו מעניין לסיים את הפרויקט כמה שיותר מהר ולעבור לבא).

זה לא ברחוב כן? זה בבית פרטי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

לפני 30 שנה עברתי לצמוד קרקע, וכאחד שעושה הכל בעצמו, ״ומבין גדול״ עשיתי את כל הטעויות האפשריות. 

חשבתי לגדל לי מטע ביתי 😉 אז קניתי, מבלי להתייעץ, עצי פרי ועצי נוי, ושתלתי לי אבוקדו ופיקוס הודי ופיקוס כגדר חיה, וברושים לימוניים ,עץ זית, ועצי הדר (קלמנטינה,לימון ותפוז) , ודשא בשאר השטח.

אז חשבתי... את הפיקוס ההודי והאבוקדו נאלצתי לעקור אחרי 4 שנים במאמץ רב להסיר את שלוחות השורשים שנפרסו עמוק  תחת הדשא שבסופו של דבר נאלצתי לעקור את כולו. את הברושים הלימוניים שגדלו לגובה וסתבכו ביניהם מכיוון שלא הותרתי מרווח מספיק ביניהם, עקרתי גם אחרי שיבשו רובם והפכו מיטרד בחצר וברחוב. נותרתי עם ההדרים והזית, ובזה מסתכם הפרק החקלאי 🙂 ונותר לתחזק גינה ולא מטע.

לעומתי, אחד השכנים הביא הצעות מגננים שונים ובחר בזול מכולם, אחד שהתפאר בזה שהוא הקבלן של העיריה גם. אוי אוי...מה שהוא עשה. הוא שתל בגינות ״עצי צל״ בדיוק כמו בגינות הציבוריות - עצי צאלון בציבעי אדום וצהוב, כמה שהם יפים בפריחתם. אבל מעבר לליכלוך, כלום  לא גדל תחתם, והשורשים פרושים על כל החצר .  הפתרון היה לבנות דק על כל החצר, על מנת שלא יראו את השורשים.  היום כבר כרתו את הצמרות ונותרו גזעים גדומים . 

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לפני שקיבלנו את הצעות מהגוזמים, חשבתי לתומי שאני אעשה את הכל (כבר קניתי מסור חרב, מסור שרשרת היה כבר). היום אחרי שהכל עבר בשלום וסיימנו את הסאגה הזו. אני שמח שלקחנו את הבנאדם הזה שיבוא ותוך שעה לא ישאר זכר לעצים הללו. העירייה פינתה את כל הגזם שנוצר מהעצים וזה בכלל העיף לי את הסכך שהם לא מגבילים מבחינת כמויות של גזם ונותנים ככה להוציא כזו כמות.

תם ונשלם הפרק הזה..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

זה לא ברחוב כן? זה בבית פרטי.

התכוונתי למרחב הציבורי כי נתנו פה דוגמא על פיקוס. גם בבית פרטי צריך לתכנן את הנוף.

בסוף כולם רוצים להתפרנס אז לא מעט מתגמשים בתכנון, בעל הבית רוצה גינה מטופחת ומהר, אז המתכנן שם צמחים בצפיפות גבוהה, אחרי שנתיים הגנן לא מפסיק להוציא גזם מהגינה, אחרי עשר שנים במקרה הטוב מתחילים לכרות עצים.

כלל אצבע בתכנון הוא הצבת הצמחים במרחקים לפי הנוף בבגרותו של הצמח.

לא שמים עץ עם קוטר נוף עשרה מטרים שלושה מטר מהבית. לא שותלים שיחים עם נוף בקוטר שני מטר בהצבות של חצי מטר, כמובן שאפשר אבל אז לא נהנים מהנוף הטבעי של הצמח וכל הזמן צריך לעסוק בעיצוב.

מי שיש לו סבלנות חוסך בעלות😉

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 דקות, הרקוליטו כתב:

התכוונתי למרחב הציבורי כי נתנו פה דוגמא על פיקוס. גם בבית פרטי צריך לתכנן את הנוף.

בסוף כולם רוצים להתפרנס אז לא מעט מתגמשים בתכנון, בעל הבית רוצה גינה מטופחת ומהר, אז המתכנן שם צמחים בצפיפות גבוהה, אחרי שנתיים הגנן לא מפסיק להוציא גזם מהגינה, אחרי עשר שנים במקרה הטוב מתחילים לכרות עצים.

כלל אצבע בתכנון הוא הצבת הצמחים במרחקים לפי הנוף בבגרותו של הצמח.

לא שמים עץ עם קוטר נוף עשרה מטרים שלושה מטר מהבית. לא שותלים שיחים עם נוף בקוטר שני מטר בהצבות של חצי מטר, כמובן שאפשר אבל אז לא נהנים מהנוף הטבעי של הצמח וכל הזמן צריך לעסוק בעיצוב.

מי שיש לו סבלנות חוסך בעלות😉

3 הצמחים השנואים עליי:

1. פיקוס

2. בוגנויליה

3. עץ שמשיל חומר שקוף כלשהוא, שרף אולי. בין העצים הכי מיותרים שיש. גם לא נותן שום צל 

זה לא עץ מקומי בוודאות

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, hans כתב:

את הנזק של הפיקוסים קלטו כבר לפני 50 שנה ויותר. לא ייאמן שב-2024 עדיין שותלים את השיקוץ הזה.

בערי שלי יש לא מעט פיקוסים, לדעתי בני לפחות 80-90 שנה.

כאמור - פעמיים בשנה הם מטנפים כל מה שבאיזור וכמובן הבעיה הגדולה - השורשים שלו מריחים מים מרחוק מאוד ומגיעים אליהם, לא מעניין אותם מה יש בדרך.

היה לי חבר אינסטלטור שאמר שיש לו לקוחות קבועים שכל חצי שנה הוא אצלם כדי לפנות את הביוב שלהם מהשרשים שחונקים אותו.

כל חוק היערות הזה מטומטם בעיני - יותר קל לרצוח בן אםד במדינה מלרצוח עץ. אפשר להגדיר חלופות שפויות לכל עץ במקום להעביר אנשים 10 מדורי גיהנום (או פשוט לומר לא וזהו).

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם

ליד הבית יש מגרש שמיועד לבנייה אבל מכל מיני סיבות ואחרי פיתוח לפני כ-10 שנים, הוא עומד עזוב והטבע התחיל לחזור אליו כולל כמה עצי אורן שכבר די גדולים -

מישהו יודע מה המצב החוקי של העצים האלה והאם העובדה שהם גדלו על שטח לפיתוח מקל על כריתתם?

פורסם

בגדול כל אילן בקוטר 10 ס"מ בגובה מטר ושלושים נחשב מוגן (כמובן למעט החרגות) וצריך היתר כריתה/העתקה.

האכיפה מאוד חלשה בישראל כך שבבוא העת יורידו אותם גם בלי רישיון.

דרך אגב, עוד לא נתקלתי במישהו עם היתר בניה שלא קיבל היתר כריתה/העתקה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

לפני שקיבלנו את הצעות מהגוזמים, חשבתי לתומי שאני אעשה את הכל (כבר קניתי מסור חרב, מסור שרשרת היה כבר).

גזם זה משהו שאתה לא מצפה לו או לא מבין אותו בתור גולש תמים בפורום...לפני כחודש חתכתי ברוש יבש בגינה של הבניין שנטה בצורה מסוכנת והשתלט עליו מטפס. ידנית. החיתוך עצמי היה זריז, דקות ספורות של עבודה (קוטר 18 ס"מ) אבל הגזם, אוהו, הגזם, כמויות שלא ייאמנו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 שעות, taranta כתב:

כל חוק היערות הזה מטומטם בעיני - יותר קל לרצוח בן אםד במדינה מלרצוח עץ. אפשר להגדיר חלופות שפויות לכל עץ במקום להעביר אנשים 10 מדורי גיהנום (או פשוט לומר לא וזהו).

זה בדיוק החוק, שנותן משקל לפי דגם העץ, גודלו ועוד פרמטרים אחרים, ניתן או לשתול במקומו עץ אחר או לשלם עבור ערכו הגידולי/צמחי - וזה הסבר ממש אבל ממש בקטנה ולא הכי מדויק.

לפני 4 שעות, hans כתב:

גזם זה משהו שאתה לא מצפה לו או לא מבין אותו בתור גולש תמים בפורום...לפני כחודש חתכתי ברוש יבש בגינה של הבניין שנטה בצורה מסוכנת והשתלט עליו מטפס. ידנית. החיתוך עצמי היה זריז, דקות ספורות של עבודה (קוטר 18 ס"מ) אבל הגזם, אוהו, הגזם, כמויות שלא ייאמנו.

עד שלא הורידו את כל העצים ושמו על המדרכה זה בכלל לא היה נתפס עבורי.

חשבתי לתומי, אני מפנה פה ושם כמה שעות ועובד. איזה עובד ואיזה נעליים, הייתי סתם סובל על כלום.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 52 דקות, DareDevil כתב:

זה בדיוק החוק, שנותן משקל לפי דגם העץ, גודלו ועוד פרמטרים אחרים, ניתן או לשתול במקומו עץ אחר או לשלם עבור ערכו הגידולי/צמחי - וזה הסבר ממש אבל ממש בקטנה ולא הכי מדויק.

אמור - לפחות בעיר שלי מוצאים את המיץ ולא מאפשרים כמעט. המון תכניות תמ"א בוטלו או שונו בגלל זה.

• תוכן חדש...