Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, PriceDevil כתב:

@PinkDolphin 9% זה די ממוצע לדגם שנמכר בכמויות כאלה ראה פוסט שלי בנושא כאן

תודה (אני גם השתתפתי באותו שירשור 🙂), אבל ההערה שלי לא התכוונה להגיד שטסלה חריגה, אלא שזה לא נורמלי בתקופות של יחס ביקוש-היצע נורמלי.
בהנחה שהמוכר השתמש במכונית היקרה שקנה, ממש לא ברור לי איך הוא מרוויח משהו מה-flipping. כל רכב דומה ב-form factor  ורמת מחיר לא יעלה פחות, אם אפשר בכלל להשיג אותו (חדש או משומש). אם אין לו בעיה להסתדר ללא המכונית, כל הרכישה היתה מיותרת וביזבוז כסף (והרוב המכריע אלה לא אנשים שקנו מראש במחשבה למכור. רוב המכוניות שאני רואה מוצעות בנות חצי שנה לפחות ובד״כ שנה, לפני שהמלחמה באוקראינה ולפני שהתבב עד כמה שרשראות האספקה של יצרני הרכב נדפקו בגלל הקורונה).

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, PriceDevil כתב:

הירידה בשוק רחוקה מלהיות דו-ספרתית ונובעת בעיקר ממחסור במלאים ולא מירידה בביקושים. (אגב השבוע תעלה על הכביש המכוניות ה-250000 מתחילת השנה, וכנראה גם החשמלית ה-20000 מתחילת השנה.

זה ששוק המשומשות חוזר לפרופורציות זה מצוין. ומה שאתה משקף לדעתי זה פרשנות לא נכונה ל"עובדות" לא מדויקות.

מסירות רכב חדש בישראל: אוקטובר 2022 - cartube

עובדות לא מדויקות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עובדות מ-מ-ש לא מדויקות. ע"פ מאגר משרד התחבורה מתחילת השנה ועד סוף אוקטובר עלוו עלו כבישי ישראל 244496 כלי רכב.  באוקטובר נמסרו 17654 כלי רכב. (וזה בלי עוד כ-500 כלי רכב שנמסרו מתחילת השנה ואינם פעילים יותר)

איך הנתונים נראים עכשיו?

אגב אתמול עלתה על הכביש המכונית ה-250000 מתחילת השנה, וחודשים נובמבר ודצמבר צפויים להיות חזקים מהרגיל עקב הגעת מלאים בעיקר של מכוניות חשמליות.

נמתין ונראה.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

מימון ישיר סיימו את הרבעון עם עליה יפה בהכנסות ובמקביל שיעור החובות הבעייתיים עלה

image.png.19a0e60e22406ee1b0e1a809789fbbe9.png

לפני שעתיים, PriceDevil כתב:

זה בלי עוד כ-500 כלי רכב שנמסרו מתחילת השנה ואינם פעילים יותר

כבר נהרסו 500 כלי רכב חדשים? 😱

יש 8 אאוטלנדר שככל הנראה גם לא יעלו (או יעלו בקומבינה,לפחות חלקם) בעקות התאונה המחרידה אתמול, אבל זה נושא אחר - מה עושים עם כלים שנפלו ממוביל.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כלי רכב בשנתיים הראשונות לעלותם על הכביש נגרטים יותר בשל החובה לתקנם בחלפים מקוריים וחדשים בלבד.

לכן רכב כזה יגיע לאבדן מוחלט בקלות יחסית.

פורסם
בתאריך 7.11.2022 בשעה 10:12, farkash7 כתב:

יש לך פה עם של מפגרים. האבולוציה אומרת שהם צריכים לשלם מחיר על הטיפשות שלהם...יותר רכבים משומשים מצויינים בשבילי. 

לא בטוח שזה מצוין, ושרק הם משלמים על הטיפשות שלהם. הנרקומנים מעלים את מחירי הרכבים החדשים, ומחירי המשומשות גם עולים.

פורסם
לפני 22 שעות, PriceDevil כתב:

מתוך 9000 טסלות בדיוק הנוסעות  על כבישי ישראל  הבוקר, 8220 עדיין נמצאות אצל הבעלים הראשון. זאת אומרת שפחות מ-10% מהטסלות שנמכרו החליפו ידיים.

על מנת לאשש את העובדה שאחוז הטסלות הנמכרות אינו חורג מהממוצע הכולל של העברות בעלות של כלל כלי הרכב הנוסעים בכבישי ישראל מ-2021 ו-2022. בדקתי את כלל העברות הבעלות של הדגמים מהשנים הללו. (הנתונים אינם כוללים מוניות, רכב דיפלומטי ומסחריות כי עליהן אין נתונים)

סך כל כלי הרכב עליהם יש נתוני העברת בעלות:  517329

סך כל כלי הרכב שהבעלות עליהם הועברה: 68694

כלומר 13.2% מכלי הרכב שנמכרו בשנים 2021-2022 ויש לגביהם נתוני העברת בעלות, כבר אינם בבעלות הרוכש המקורי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, PriceDevil כתב:

על מנת לאשש את העובדה שאחוז הטסלות הנמכרות אינו חורג מהממוצע הכולל של העברות בעלות של כלל כלי הרכב הנוסעים בכבישי ישראל מ-2021 ו-2022. בדקתי את כלל העברות הבעלות של הדגמים מהשנים הללו. (הנתונים אינם כוללים מוניות, רכב דיפלומטי ומסחריות כי עליהן אין נתונים)

סך כל כלי הרכב עליהם יש נתוני העברת בעלות:  517329

סך כל כלי הרכב שהבעלות עליהם הועברה: 68694

כלומר 13.2% מכלי הרכב שנמכרו בשנים 2021-2022 ויש לגביהם נתוני העברת בעלות, כבר אינם בבעלות הרוכש המקורי.

ממש תודה על הנתון. חייב לומר שהשכלתי -- עד היום תמיד הנחתי שאלה מקרים חריגים (1%> מהשוק) שצריך לבדוק בשבע עיניים להבין את סיבת המכירה, כי במצב רגיל אף אדם לא ימכור אחרי שנה ויאבד 10-15% מהערך. בכמה פעמים שחיפשתי רכב בן שנה לקניה (בד״כ כי הופסק הייצור ו/או הייבוא של רכב ששקלתי לקנות חדש), היו תמיד ממש בודדים בשוק (חד סיפרתי מאד נמוך), עם סיבות מכירה חריגות.
אני תוהה אם האחוז הזה חריג לשנה האחרונה. היה מעניין להשוות את זה לכמה מכלי רכב חדשים שנמכרו, נניח ב-2017-2018 לא היו בבעלות המקורית ב-2019 (הכל לפני הקורונה), וכנ״ל עשור קודם, אבל אני מניח שאין נתונים כאלה מפורטים זמינים.

פורסם
לפני 19 שעות, zaf כתב:

יש 8 אאוטלנדר שככל הנראה גם לא יעלו (או יעלו בקומבינה,לפחות חלקם) בעקות התאונה המחרידה אתמול, אבל זה נושא אחר - מה עושים עם כלים שנפלו ממוביל.

אני חייב לראות את הפרצוף של שמונה אנשים שהזמינו אאוטלנדר, חיכו כמה חודשים ופתאום מגלים שצריכים לחכות עוד בגלל התאונה של המובילית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אתה אופטימי.

ברור שזה שנפל על הגג, ימכר לחלפים, אבל הרכב שנותר תלוי עם נזק בריצפה, אני בספק. למעט שניים או שלושה שנותרו על המוביל, אני מקווה שמי שירכוש מסוחרים לא יפול בפח.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני חושב אחרת, גם ההוא על הגג ימכר בחזרה לכביש אחרי תיקונים קלים (שם אני מניח תהיה הנחה יפה)
השני יבדקו היטב האם יש נזק לשלדה ואם לא...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הכותרת מהיום :

רוצים להבין איך יוקר המחיה מתגלגל? הסתכלו על הדו"חות של קרסו רכב
יבואניות הרכב מוכרות פחות, וההכנסות יורדות בהתאם ■ בקרסו, למשל, זה לא פגע ברווחיות, בעיקר משום שהחברה הגדילה את הרווח מכל מכירת רכב .

https://www.themarker.com/markets/2022-12-14/ty-article/.premium/00000185-0d10-dd0e-a78d-9dd9cdf50000

הסתכלו על הדו_חות של קרסו רכב - TheMarker.pdf

פורסם

זה לא מפתיע , הרי היה ברור שיבואני הרכב ינצלו את המצב ויעלו מחירים , וכפי שרואים יש חזית אחידה של העלאות מחירים אצל כל יבואני הרכב ללא יוצא מהכלל.

למרות הירידה בשער החליפין של האירו \ דולר (למעט תקופה קצרה)

למרות ירידה דרסטית של מחירי השילוח הימי

היבואנים מנצלים את העובדה שהישראלי הממוצע אינו יכול לדחות סיפוקים וחייב לקנות רכב חדש כאן ועכשיו...

מצד שני יש רק סנוניות לירידת מחירים ביד 2 , גם לרכבים חשמלים שלפני חודשים שלושה היו נמכרים ב 15-30 מעל מחירון , היום כבר מדברים על מחירון, ובעקבות הצפת ענק בגילי יש כבר ירידת מחיר מתחת למחיר רכב חדש לרכבים שנמצאים 2-3 חודשים על הכביש.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...