Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

לא הבנתי, מי אמור היה לייבא אם לא היבואנים?

יבואנים אחרים מלבד אותם 5 יבואנים שמחזיקים 70 אחוז מהשוק. 

לפני כשעה, David32 כתב:

אני חושב שזה כי כבר יש להם תשתית להכול. אז להוסיף עוד מותג זה הרבה פחות סיפור מלהתחיל לייבא מאפס.

כמו שיותר קל להוסיף עוד מנה לתפריט, מאשר לפתוח מסעדה מאפס.

ברור שזה קל יותר, קל יותר לכולם חוץ מלצרכן שמקבל עוד ריכוזיות. 

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, davemustaine87 כתב:

יבואנים אחרים מלבד אותם 5 יבואנים שמחזיקים 70 אחוז מהשוק. 

לפני 11 שעות, David32 כתב:

70 אחוז מאיזה שוק?

לפני 10 שעות, davemustaine87 כתב:

ברור שזה קל יותר, קל יותר לכולם חוץ מלצרכן שמקבל עוד ריכוזיות. 

לא הבנתי. אז מה אתה מציע?

שסופר פארם תייבא רכבים, לדוגמא?

מכיר את המושג ״חסמים לכניסה״?

לחברה שאין לה ידע ותשתיות לייבוא רכב, לייבא כמה מאות רכבים סינים זה לא כלכלי.

איך אתה פותר את זה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מציע כלום. אני רק מצביע על הבעיתיות הברורה שיש בריכוזיות. 

יש אנשים הרבה יותר חכמים ממני ועם הרבה יותר ידע וניסיון,  שהם יכולים להציע כול מיני הצעות

זה שלא מיישמים את ההצעות שלהם(מבקר המדינה למשל) יכול להיות בגלל שאין ברירה ויכול להיות בגלל הרבה סיבות אחרות. 

אני רק יודע שלהמשיך להתנהל בדיוק באותה צורה, בטח שלא יעזור לצרכן. 

פורסם

@KipodYam אני לא יודע להשוות את הארנונה, כי מדובר במס שמקובע מזה 37 שנה (מאז תוכנית החירום של 1985) - צו הארנונה של כל עירייה קובע למה שהיה לפני תוכנית זו, עם הגדלה לפי מדד המחירים לצרכן ואיזה תוספות קטנות שהממשלה מאשרת (באופן אחיד) מדי מספר שנים. העניין הוא שהארנונה נקבעת באופן שונה בעיריות שונות. אז כנראה שבחיפה הארנונה למ"ר יחסית גבוהה, מצד שני, אני משלם ארנונה רק על השטח נטו של הדירה, לא כולל קירות, לא כולל חדרי שירותים, לא כולל חלקך ברכוש המשותף. אני זוכר שהיה לי חדר שכור בעפולה, שילמתי על חלקי בחדר המדרגות יותר מאשר על החדר עצמו, כי שיטת החישוב היתה ברוטו ברוטו וחדר המדרגות היה מעין מרפסת מקורה ארוכה.

חוץ מזה, הרכב כנראה הרכישה השניה בגודלה כרכישה בודדת, אבל ממש לא ההוצאה השניה בגודלה של משפחה. הזכרתי את החלב כדוגמה למצרך יומיומי שכל אחד צורך. אם תבדוק את עלויות המזון על פני תקופה מקבילה לתקופת אחזקת רכב תגלה שכנראה הוצאות הסופר שלך יותר גדולות מהוצאות הרכב (כולל ירידת הערך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

והנה היום מתפרסם עד כמה הנקניק גדול - הכתבה מגלובס , 

1301356845_Screenshot2023-04-11at13_06_09.thumb.png.2bad4c469ccc449ab2a8cc41f71abbb8.png

הקישור , https://edition.pagesuite.com/html5/reader/production/default.aspx?pubname=&edid=4e40e430-27c8-41fa-9fcd-d4a611f817c6

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זו אינה הפתעה למי שנמצא בתחום ומכיר את מדיניות היבואנים ותמחיר מכוניות מיצרנים שונים אשר לפתע מתקבעים על מחירים כמעט וזהים ובפער של 1000- 2000 שקל...

מחירי ההובלה ירדו משמעותית  , אבל זה אינו בא לידי ביטוי במחירי הרכב בארץ , הלקוח הישראלי פשוט מכור לרכב חדש ומוכן לשלם מחירים מופרזים והעיקר שיהיה רכב חדש מתחת לבית.

וכאשר יש שמוכנים לשלם כל מחיר מדוע להוזיל ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

המספר הבולט ביותר הוא אצל דלק רכב. ככל הנראה רכבי bmw ו mini שולי הרווח גבוהים, אבל גם אלו של מזדה לא ממש נמוכים אם ההממוצע הוא על כמעט 50 אלף ליחידה! 

הפריירים/אנחנו לא מתים אף פעם. מעניין עד כמה רוכשי מזדה יד ראשונה ירגישו מרומים במידה מסויימת לאור המספרים האלה. ועם שולי רווח כאלה מעניין למה לא מביאים יותר רכבי מזדה ביבוא מקביל, שהרי על פניו ניתן לחסוך עשרות אלפי שקלים ועדיין להרוויח יפה.(היבואן המקביל) 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מצד אחד, יש כל כך הרבה חברות של מכוניות בארץ, ושלא כמו באירופה, שם המותג המקומי פורח, בארץ יש גיוון רב.

בטח עכשיו שנכנסו הרבה סיניות.

בטח כאשר יש גם ייבוא מקביל 0 קמ וכו'.

ואז נשאלת השאלה, מדוע הם עובדים בקרטל? מדוע יבואן לא שובר את כללי המשחק ומביא את כל הלקוחות אליו?

אולי הרווח המפורסם הוא לא תפעולי נקי?

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, AOZ כתב:

ואז נשאלת השאלה, מדוע הם עובדים בקרטל?

לכל יבואן יש 2,3 ולפעמים אפילו יותר מותגים. כשהוא לא מרוויח באחד או מרוויח בשני ואם לא בשני אז בשלישי.

ולאף יבואן אין אינטרס בהתחלת מלחמת מחירים, כי אם הוא יוריד האחרים יורידו ,אז ,הוא גם ימכור כמו לפני מלחמת מחירים וגם לא ירוויח הרבה על כל רכב. ככה אוליגופולים/קרטלים פועלים ,כשקל לדעת מה המתחרים יעשו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

ואיך גורמים להם לא לפעול כקרטל? מה השוני מהשוק האירופאי, שממוסה בכבדות גם כן, ועדיין הרכבים בו זולים בכעשרה אחוזים (במיסוי דומה)?

פורסם
לפני 58 דקות, AOZ כתב:

ואז נשאלת השאלה, מדוע הם עובדים בקרטל? מדוע יבואן לא שובר את כללי המשחק ומביא את כל הלקוחות אליו?

עניתי על זה כבר כ״כ הרבה פעמים בפורום...

יבואן בארץ מקבל רכבים במחיר נמוך מדילר בחו״ל, על מנת לקזז את עלויות המיסוי. זה יוצר מצב בו היצרנים דורשים לדעת מה המחירים של המתחרים, ונותנים הנחה בהתאם לשוק. כלומר, אם היבואן יגיד, סבבה, אני מוריד עוד, כדי לשבור את השוק, היצרן יגיד לו... סבבה, אז אתה יכול להסתדר עם הנחה יותר קטנה...

זה לא קרטל. ליצרן יש זכות לבדוק את השוק ולתמחר לנציג שלו את הרכב בהתאם לתחרות. זה המיסוי ומבנה התמחור שדופק את התחרות בארץ.

ובשורה התחתונה, הצרכן קונה ובכמויות, ולא רק (ואפילו לא בעיקר) מכוניות שהן לצורך תעבורתי נטו. בזמנו קקטוס, לדוגמא, נמכרה בכ-30% פחות מיפנומטית. אז מה, מישהו היה מוכן לוותר על מולטימדיה, גיר אוטומטי ועוד פינוקים ולסוע ברכב ידני ובסיסי?

מעטים.

המכוניות הנמכרות בישראל הן בסטנדרט ה-רבה יותר גבוה מהבסיסי שאפשר להסתדר איתו לצרכי תחבורה. אז בבקשה... מוכנים לשלם - תשלמו. 

זו בטח לא בעיה בהתנהלות של המוכר.

ואני חוזר שוב, מה שצריך זה להפריד את השירות (מוסכים) מהמוכר. אין שום הכרח שיבואן יחזיק גם מוסך מרכזי. הכבילה של המכירה והאחריות לשירות של היבואן היא באמת אנטי תחרותית.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בכל כתבה שמישהוא צריף פה לאורך השרשור, ישר יש הטוענים שהכתב הוא לא רציני, או שהנתונים לא מוצגים נכון.או שאנחנו לא יודעים לקרוא דוחות....

נשמע לי דיי ברור.מוכרים פחות מכוניות מרוויחים הרבה יותר על כל מכונית.

לעניין קרסו המוצג בכתבה מעל;ובמדורי ממון נוספים לאחרונה - הם כבר כמה שנים טובות לא מככבים בטבלת המכירות ללא קשר לקורונה או בעיות אספקה.את 2022 הם לא סגרו גם בעשריה הראשונה. אולמות התצוגה שלהם עוד טרום המגיפה וגם בימי מכירות היו שוממים כמו בית קברות ביום שבת.

בכשרון רב ולארוך השנים הם הצליחו לקחת מותג לא רע כמו רנו ולהפחיד את הציבור הפרטי מלהתקרב אליו.

ועם זאת הם עדיין מסיימים שנה עם כאילו רווחים (נכון שיש להם  גם מותגים אחרים) ועם משכורת של 17 מליון שקל למנכ"ל (לבריאות) זו באמת גאונות, אבל על חשבון מישהוא. 

הדוגמא של הקקטוס הי לא כזו מוצלחת לטעמי. כי היא משקפת שוב מותג עם הסטוריה,ירידת ערך ושירות בעייתי בזמן שהמבצע הוצג ולכן לא היה אטרקטיבי מספיק.

אם היה מבצע של סיוויק,אלנטרה,קורולה ידנית בגימור ובמחיר מופחת באמת הוא היה נמכר לא רע בכלל. 

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם (נערך)

קורולה ידנית נמכרה פה במשך 10 שנים ואולי קצת יותר,  מאמין שלא עלו יותר מכמה מאות יחידות לכביש. כנל ליאריס הידנית.

בשנה האחרונה של הi30 הידנית נמכרו פה 3 יחידות אאלט, לאחר מכן היבואן דאג לחסל כמעט את כל הורסיות הידניות בהיצע שלו.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אין ספק שרכב ידני במדינת ישראל  לא יכול להיות להיט מכירות כבר. הi30 בשנה האחרונה שלה לא נמכרה כמעט גם בגרסה האוטומטית שלה. עדיין לקורולה/יונדאי מוזלת יש הרבה יותר פוטנציאל למכירות בישראל מסיטרואן מוזלת.

פורסם (נערך)

אני חושב שחלק גדול מבעית התחרות קשור לעובדה שאין אף יצרן עם חברת בת מקומית פרט לטסלה.

זה גורם למעט מאוד משפחות יבואנים לשלוט על העסק.

ככה עושים תיאומי מחיר סמויים וגלויים, אני חושב שאם רשות התחרות היתה אקטיבית יותר, רשיונות שיווק למותגים חדשים היו צריכות לקבל חברות שלא מחזיקות מותגים משמעותיים, לחלופין להתנות כל מותג נוסף בהחמרת השקיפות כלפי הרגולטור. בסופו של דבר, מחיר זול לצרכן זה מנוגד לאינטרנט של רוב הרשויות...

לדעתי בארהב הקונגרס היה פותח בחקירה, אבל במדינה ללא רשות מחוקקת בעלת קיום משלה...

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...