Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Uri-G כתב:

הם לא יבואן. הם לא נותנים שירות לרכבי טויוטה. הם חברת טויוטה שמוכרת רכב בארה"ב כמו gm , אתה לא יכול להכנס אליהם למשרד ולקנות מהם טויוטה.

ממליץ לך ללמוד יותר לעומק איך עובד השוק האמריקאי.

חייתי שם שנים, אני אזרח אמריקאי, ויודע היטב איך הוא עובד.
ונתינת השירות לא קשורה לעניין. נכון, אין להם מוסך מרכזי -- לא בדיוק מתאים למדינה בגודל ארה״ב. הם מסמיכים דילרים לתת שירות, ומממנים ומאשרים עבודה במסגרת האחריות לרכב. חוקים בכמעט כל מדינות ארה״ב לא מרשים ליצרן למכור ישירות ללקוחות קצה, אז המודל לא ניראה כמו אצלינו, שאתה קונה כלי רכב ישירות מהיבואן, ואין בכלל דילרים, ואין מלאי בדילר שאתה יכול לשלם ולנסוע בו ברגע.
המודל העסקי לא משנה. זו חברה שעוסקת בייבוא סחורה מחו״ל, ולכן היא יבואנית.
https://milog.co.il/יבואן

הרבה ביבואני מוצרי הצריכה בארץ (מבגדים ועד טלפונים סלולרים ומחשבםי אישיים) לא נותנים בעצמם שום שירות, רק מייבאים ומפיצים דרך מפיצי משנה וחנויות. גם אצלם לא ניתן להיכנס למשרד ולקנות את המוצר.
הם לא ״יבואנים״ בעיניך?

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 41 דקות, levy כתב:

אתה צודק

צריך לפתוח את השוק לייבוא מקביל גם אם לא תהייה אחריות על הרכב,ללא טובות של היבואנים המקומיים ואז אתה תיראה איך המחירים ירדו.

אני מוכן לקנות רכב ב 20% הנחה בלי אחריות.

לשיטתך היבואן לא מחוייב ליבא חלקי חילוף ולתת שירות.

הלכה לך משאבת מים ברכב הזה. אין מישהו אחר שמייבא משאבות מים לדגם. מה אתה עושה?

אחד מהתנאים למתן רישיון ליבוא רכב (ולא רק רכב, גם, למשל, מקררים) הוא התחייבות לאספקת חלקי חילוף למשך 7 שנים. אתה מוכן לוותר על החובה זו?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

אתה מוכן לוותר על החובה זו?

בלי לחשוב פעמיים. אם החלק זמין איפשהו בעולם כמעט תמיד זה יעלה לך פחות כסף לייבא אותו בעצמך, או לפנות לחברה פרטית שזו המומחיות שלה. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

וכמה יעלה לך הזמן שבו תצטרך לשכור רכב עד שהחלק יגיע?  הרכב שלך מושבת בינתיים.

פורסם
לפני 37 דקות, PinkDolphin כתב:

כולם (*) קונים את המכוניות שלהם מאותה חברה, שהיא חברת ייבוא ושיווק בלעדית

ו? אני אגלה לך סוד, כל מי שמוכר טויוטה בעולם בסופו של דבר קונה אותה מאותה חברה... 

מה שמשנה זה האם יש תחרות על הלקוח. בארץ המצב הוא אבסורדי, יש "דילר" אחד לכל מותג. 

לפני 1 דקה, dani666 כתב:

-- ^ --

וכמה יעלה לך הזמן שבו תצטרך לשכור רכב עד שהחלק יגיע?  הרכב שלך מושבת בינתיים.

כמו שהוא עולה היום. אם אתה חושב שהיבואן, שהוא מונופול ואתה לקוח שבוי שלו, עובד מהר או יעיל יותר מאשר שוק משוכלל אתה טועה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היבואן, בהרבה מקרים מחזיק מלאי בארץ.  ולו בגלל החובה החוקית.  אתה מוכן לוותר על זה, וכמו שאמרת

לפני 7 דקות, MiniMiz3r כתב:

אם החלק זמין איפשהו בעולם

.

הבעייה שלהביא ב"איפשהו בעולם" זה לא מהרגע להרגע.

פורסם
לפני 1 דקה, dani666 כתב:

היבואן, בהרבה מקרים מחזיק מלאי בארץ

אם היה לי שקל על כל פעם ש"מחכים שהחלק יגיע" או "אין כרגע במלאי" הייתי יכול לקנות כבר מנה שווארמה. 

• אהבתי 1
פורסם

ועדיין, לפחות לחלקים הנפוצים בדרך כלל תקבל פתרון בארץ - מכסימום ישלחו מת"א לחיפה או באר שבע. 

לשיטתך אתה צריך לחפש את המק"ט, אז לחפש את החלק, להמתין שמישהו יארוז אותו וישלח אותו עם חברת שילוח שתגבה הון כי החלק כבד, אז להסתדר עם הביורוקרטיה - עוד 3 ימים או שבוע המתנה ורק אז לתקן את המכונית. 

כמה עלו לך 3-4 שבועות שבהם הרכב מושבת?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

לשיטתך אתה צריך לחפש את המק"ט, אז לחפש את החלק, להמתין שמישהו יארוז אותו וישלח אותו עם חברת שילוח שתגבה הון כי החלק כבד, אז להסתדר עם הביורוקרטיה - עוד 3 ימים או שבוע המתנה ורק אז לתקן את המכונית. 

כמה עלו לך 3-4 שבועות שבהם הרכב מושבת

ממש לא. לשיטתי אני אפנה לחברה שמייבאת את חלקי החילוף לרכב שלי, או לאחת מהן כי יכולות להיות גם חמש כאלה, ואקבל את החלק תוך יומיים במשלוח עד הבית. 

הנקודה היא שאין שום סיבה שתהיה חברה מונופוליסטית אחת שגם מייבאת, גם משווקת וגם נותנת שירות לכל הרכבים של יצרן מסוים. 

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אני אפנה לחברה שמייבאת את חלקי החילוף לרכב שלי, 

מי מבטיח לך שתהיה כזו חברה, שתסכים לייבא ולאחסן חלפים לכל דגם רכב שיובא ארצה ב-7 השנים האחרונות (ויותר)? 

מי מבטיח שעסק שיטפל רק בחלפים לא יעלה מחירים בגלל עלויות יותר גבוהות בגלל כפילוחות?

מי מבטיח לך שהיצרן יסכים למכור חלפים ליבואן שאינו יבואן הרכב? למה ליצרן להתעסק עם שני יבואנים במדינה קטנה כמו ישראל?

אני חושש ממצב הפוך: היצרנים יפסיקו לייצא לישראל בגלל הסיבוך, המבחר בארץ יצטמצם, התחרות תפחת והמחירים יעלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

מעבר למה שהוא אומר -

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

לשיטתי אני אפנה לחברה שמייבאת את חלקי החילוף לרכב שלי, או לאחת מהן כי יכולות להיות גם חמש כאלה

לא רק אחת, אפילו חמש?  אופטימי.

בכל מקרה, אם המצב כזה גרוע, מה מונע ממישהו להקים כבר היום "חברה שמייבאת את חלקי החילוף לרכב שלי"?  הרי לדבריך הן יהיו זולות ממחירי היבואן, המוצרים יהיו +- זמינים, ורק לזה כולנו מחכים.  אני מכיר רק יבואן אחזה כזה - ליונדאי.  ואני בספק אם הוא מחזיק במלאי כל מה שהיבואן מחזיק. 

תגיד יונדאי לא מתקלקל, זה לא כדאי (אבל זה אומר שכשהוא כן יתקלקל לא יהיו חלפים ...).  אז בוא נדבר על הצרפתיות שכידוע מתקלקלות על ימין ועל שמאל.  להביא להן חלפים נשמע כמו הכנסה בטוחה. רק תחשוב על מיכלי אוריאה לדיזל של PSA. אז איפה היבואנים המקבילים?

פורסם

אני חושב שהבעיה נעוצה בעובדה שגוף פרטי מהווה מונופול, וכולם בסדר עם זה.

חלום של כל בעל עסק - להקים חברה, שעל פי חוק / הסכם עם גופים גדולים - אין לה מתחרים.

וכדי למנוע תחרות, גם מקימים לובי, משלמים לו הון שיישמר את המצב.

קצת כמו .. בנקים ?

פורסם
לפני 22 דקות, dani666 כתב:

רק תחשוב על מיכלי אוריאה לדיזל של PSA. אז איפה היבואנים המקבילים?

זאת שאלה טובה, כמה באמת הם עולים בחו״ל?

פורסם

אם היה אפשר לתקן אייפון רק אצל איידיגיטל, הייתם אומרים שזה מונופול והזייה שב2023 אי אפשר להחליף מסך במקום אחר.

כמו כל דבר שיהיה ביקוש, יהיה מי שיציע את השירות. 

• אהבתי 1
פורסם

אתה יכול לתקן אייפון היכן שאתה רוצה. חלקי החילוף יגיעו מאפל דרך יבואן רשמי.

אתה יכול לתקן טויוטה בכל מוסך מורשה משרד התחבורה. החלקים יגיעו דרך יוניון מוטורס.

אם יש יצרן ויבואן שרוצים לספק חלקים חלופיים - אדרבה, ובלבד שיעמדו בדרישות התקן והאיכות. המצב הנוכחי מבטיח שיהיו חלקים (במגבלות המוכרות).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...