Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

לשיטתך היבואן לא מחוייב ליבא חלקי חילוף ולתת שירות.

הלכה לך משאבת מים ברכב הזה. אין מישהו אחר שמייבא משאבות מים לדגם. מה אתה עושה?

אחד מהתנאים למתן רישיון ליבוא רכב (ולא רק רכב, גם, למשל, מקררים) הוא התחייבות לאספקת חלקי חילוף למשך 7 שנים. אתה מוכן לוותר על החובה זו?

מהיכן כל חלקי החילוף הלא מקוריים מגיעים? יש בישראל שפע של חלפים לא מקוריים לכל רכב עם פופולריות סבירה. מרבית התקלות ברכב הן לא תקלות משביתות כך שאין בעיה להמתין מספר ימים למשלוח מחו"ל. 

מעבר לכך, אני יכול לומר בוודאות כי מחירי החלפים בארץ יקרים לא רק בגלל המס המכביד, אלא גם בשל מחירון היבואן שרוב יבואני החלפים משווים אליו. זה לא סתם שכמעט לא רכשתי שום חלק משמעותי בארץ, אם אני יכול לייבא חלק גדול וכבד מפירוק מחו"ל, לשלם מחיר גבוה למשלוח אווירי, לשלם על הכל מכס ואגרות וזה עדיין יהיה זול משמעותית מחלק מפירוק בארץ, אז אתה מבין עד כמה שהשוק הזה חולה (זה גם קשור בחברות הביטוח בארץ, אבל זה כבר דיון לנושא אחר).  

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

ו? אני אגלה לך סוד, כל מי שמוכר טויוטה בעולם בסופו של דבר קונה אותה מאותה חברה... 

מה שמשנה זה האם יש תחרות על הלקוח. בארץ המצב הוא אבסורדי, יש "דילר" אחד לכל מותג.

נכון מאד. בעצם אין דילרים בכלל. אמנם רק 4 פעמים קניתי בארץ כלי רכב חדש (ופעמיים מהן היו דו״ג בשנות ה-80), אבל החוזרה הוא תמיד ישירות מול היבואן.
אבל זה כבר מודל ההפצה המקומי (ודומה ברוב אירופה -- גם שם אין דילרים עם רכבים חדשים במגרש ״שלם וסע״), ולא קשור ישירות למודל הייבוא.
כל הדילרים של טויוטה בארה״ב (שכולם מחזיקים גם מוסכים) קונים את חלקי החילוף לטויוטות מאותו יבואן בבעלות טויוטה, ומה שיהיה שונה אם תיגש לבצע טיפול מוגדר אצל דילר רשמי זה רק המחיר לשעת עבודה, כי זה שונה באזורים שונים בארה״ב עם יוקר מחיה שונה. מחיר החלפים על החשבונית יהיה זהה.

אז נכון, יש תחרות על לקוחות לקניה הראשונית, אבל באופן די גורף, בפורומים אמריקאים שאני עוקב אחריהם, וזה מאד הפתיע אותי, המשתתפים לא אוהבים את המודל הזה, ומעדיפים את המודל של קניה ישירות מהיצרן/יבואן, שיש אצלנו. ולא רק חובבי טסלה או רכב חשמלי -- מסתבר שבאופן די עקבי, דילרים אמריקאים הם די זוועה לעבוד מולם, ומנסים לעבוד על הלקוחות בכל צעד ושעל. יותר גרוע ממגרשי המשומשים המושמצים אצלינו, לפי הסיפורים. לא קניתי שם רכב חדש בעצמי, אז לא מדבר מנסיון אישי, וקניית אופנוע משומש מדילר היתה סבירה לגמרי .
רוב חברי הפורומים שם היו מעדיפים לקנות גם מיונדאי או GM ישירות רכב, ללא אפשרות מיקוח על המחיר.
הפתיעה אותי ההעדפה של מחיר אחיד (לפני תוספות), אבל זה המצב.

פורסם

@ch2856כל הכבוד לך שאתה מזמין חלקים ומייבא אותם בעצמך. איזה אחוז מהאוכלוסיה מסוגל לעשות זאת? בודדים. הרוב המוחלט רוצים להכנס עם הרכב למוסך ולצאת אתו אחרי השלמת טיפול או תיקון. הרי הגברת כהן מחדרה לא יודעת מהם הציפלינגים.

אני כבר לא מדבר על העלות העצומה של התחליף לרכב מושבת.

אז החוק הנוכחי מחייב את היבואן לרמת שירות מסויימת. זה לא מונע יבוא מקביל של חלפים. אבל לבטל את היבוא הרשמי יעמיד הרבה מאוד בעלי רכב - כנראה רובם - בפני שוקת שבורה, ויצריך את המוסכים להעסיק עוד עובדים ברכש חלפים, מה שייקר את הטיפול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

אתה יכול לתקן אייפון היכן שאתה רוצה. חלקי החילוף יגיעו מאפל דרך יבואן רשמי.

אתה יכול לתקן טויוטה בכל מוסך מורשה משרד התחבורה. החלקים יגיעו דרך יוניון מוטורס.

אם יש יצרן ויבואן שרוצים לספק חלקים חלופיים - אדרבה, ובלבד שיעמדו בדרישות התקן והאיכות. המצב הנוכחי מבטיח שיהיו חלקים (במגבלות המוכרות).

חלקי החילוף גם יכולים להגיע מעלי באבה.

פורסם

ואז מה? תיסע עם בלמים סיניים שאף אחד לא יודע מה הם שווים, או שתשלם עבור עוד ועוד בדיקות תקינה.

אין בעיה שיהיו יבואנים מקבילים, אבל שני תנאים:

1. הבטחה של איכות ותקניות החלפים.

2. מנגנון שיחייב יבוא חלפים והחזקת מלאי לכל דגם רכב המיובא לישראלת. אני לא רואה מנגנון כזה מתקיים אלא אם הוא על ידי יבואן הרכב או בתיאום איתו, מה שמוציא את העוקץ מההפרדה שאתם מציעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

חלקי החילוף גם יכולים להגיע מעלי באבה.

לטלפונים זה המצב (לא מעלי באבה, אבל המעבדות השונות מייבאות מכל מיני יצרנים -- חוץ מלוחות אם, שרק אפל מספקת, וחוץ מחלקים שיש לאפל זכויות יוצרים עליהם, כמו מחברים). אבל אתה שוכח:
-- טלפון הוא לא מוצר בטיחותי שעלול לסכן את הבעלים, מי שאיתו ואנשים נוספים;
-- טלפון מוצר הרבה יותר זול, ורוב חלקי החילוף בהתאמה
-- מי שרוצה יכול להחזיק טלפון ישן ספאר זול בבית למקרה חירום (אני עושה את זה), כדי שבכל מקרה לא אהיה תלוי במהירות תיקון של מעבדה, או, אם מסתבר שהתיקון יקר מדי, יהיה לי זמן לייבא חלק מחו״ל, ו/או לעשות מחקר שוק במה להחליף אותו ולקנות חדש אחר (בארץ או בחו״ל)

אף אחד מהדברים האלה לא נכון למכונית (מי שמתעקש לקנות טלפונים במעל 5000 ש״ח הם די מיעוט 🙂)

לפני 37 דקות, sperial כתב:

ואז מה? תיסע עם בלמים סיניים שאף אחד לא יודע מה הם שווים, או שתשלם עבור עוד ועוד בדיקות תקינה.

אין בעיה שיהיו יבואנים מקבילים, אבל שני תנאים:

1. הבטחה של איכות ותקניות החלפים.

2. מנגנון שיחייב יבוא חלפים והחזקת מלאי לכל דגם רכב המיובא לישראלת. אני לא רואה מנגנון כזה מתקיים אלא אם הוא על ידי יבואן הרכב או בתיאום איתו, מה שמוציא את העוקץ מההפרדה שאתם מציעים.

וחזרנו שוב למה שאמרתי קודם לפני שהתחילו להגדיר כאן מחדש את השפה העברית.
אין מקום בעולם שמוסכים מורשים של יבואן או יצרן מייבאים חלפים עצמאית, לא דרך היצרן/יבואן באותה מדינה.

גם לא בארה״ב. וגם שם, מוסכים שאינם מורשי יבואן/יצרן (כלומר, מוסכים עצמאיים שאינם מוסכי דילרים) עושים את זה רק לחלקי בלאי גנריים, כמו פילטרים, צינורות למיניהם, נורות וכדומה. אם הם צריכים חלק ספציפי לדגם הרכב (מחשבי רכב, ראש מנוע), הם מזמינים אותו מהיבואן/יצרן הרשמי בארה״ב.

החנויות המקוונות לחלקי חילוף מוכרות במחירים קמעונאיים למי שמטפל בעצמו, לא למוסכים מסחריים.

פורסם
לפני 7 שעות, ch28566 כתב:

מהיכן כל חלקי החילוף הלא מקוריים מגיעים? יש בישראל שפע של חלפים לא מקוריים לכל רכב עם פופולריות סבירה. מרבית התקלות ברכב הן לא תקלות משביתות כך שאין בעיה להמתין מספר ימים למשלוח מחו"ל. 

מעבר לכך, אני יכול לומר בוודאות כי מחירי החלפים בארץ יקרים לא רק בגלל המס המכביד, אלא גם בשל מחירון היבואן שרוב יבואני החלפים משווים אליו. זה לא סתם שכמעט לא רכשתי שום חלק משמעותי בארץ, אם אני יכול לייבא חלק גדול וכבד מפירוק מחו"ל, לשלם מחיר גבוה למשלוח אווירי, לשלם על הכל מכס ואגרות וזה עדיין יהיה זול משמעותית מחלק מפירוק בארץ, אז אתה מבין עד כמה שהשוק הזה חולה (זה גם קשור בחברות הביטוח בארץ, אבל זה כבר דיון לנושא אחר).  

תגובתך מעידה על חוסר הבנה בסיסי באופן ההתנהלות של שוק חלפי הרכב במדינת ישראל.

עפ"י חוק רכב עד גיל שנתיים חייב להיות מתוקן תוך שימוש בחלפים מקוריים וחדשים בלבד זאת אומרת שאם הרכב החדש שלך ניזוק בתאונה, על מנת שתוכל לתקן את הרכב בעצמך עם חלפים שתביא לבד תצטרך קודם כל לתבוע מחברת הביטוח פיצוי גלובלי,  לנהל מו"מ מולה על גובה הפיצוי ומול המוסך מו"מ על עלות העבודה - בהצלחה עם זה.

מנסיוני אני יכול לספר לך שנאלצתי בשנה האחרונה לבקש פיצוי גלובלי על נזק ברכב שכבר נמכר והפסדתי אלפי שקלים.

בתאוריה כל מה שאתה מספר מעולה. במציאות - פחות ה-ר-ב-ה פחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ומה הקשר בדיוק? במקרה של תאונה ברכב חדש כזה גם כך מי שנושא בתשלום זו חברת הביטוח ואם זה מה שהחוק מחייב כיום (בעבר הסעיף היה שונה) אז זה מה שהחוק מחייב. 

פורסם

מעולה!

אתמול הודלפה תמונה של מתיחת פנים של השלוש - מדברים על החלפת מערכות רבות ותכנון חדש אשר יעזור להוזיל את עלות הייצור.

אולי יביא עוד הוזלות בהמשך ולהרבה כאב ראש ליצרנים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 17 שעות, yehuda-k כתב:

רווח של 35 אלף שקל על כל מכונית שנמכרה ב 2022: המספרים החריגים בענף הרכב נחשפים

רווח של 49 אלף שקל לכל רכב שמכרה "דלק רכב"

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001443683

מתוך הכתבה:

מבדיקת הדוחות הכספיים של שלוש יבואניות רכב בולטות, שניירות הערך שלהן נסחרים בבורסה (דלק רכב, קרסו מוטורס ויוניברסל מוטורס - יו.אם.איי), עולה כי בשנה החולפת הן מכרו בסך הכול 47 אלף כלי רכב - ירידה מצרפית של 11% ביחס לשנת 2021. עם זאת ההכנסות ממכירות נשחקו ב־3% בלבד והסתכמו בכ־7.5 מיליארד שקל. הרווח המצרפי שהניב מגזר הרכב לשלוש החברות עמד על 1.85 מיליארד שקל - זינוק של 36%. הרווח הממוצע שלהן על כל רכב שנמכר הגיע ל־35 אלף שקל (עלייה של כמעט 50%).

בדלק רכב: רווח של 50 אלף שקל לכל רכב ,דלק רכב הצליחה לרשום זינוק של 25% במספר המכוניות שמכרה מתוצרת מאזדה, ל־18.8 אלף.

קרסו מוטורס בסיכום השנה שחלפה רשמה קיטון של 27% במספר הרכבים שמכרה ללקוחותיה - 14 אלף, אך נפילה של יותר מרבע במספר מכוניות שמכרה קרסו, לא השפיעה לרעה על הרווחיות שרק השתפרה. בעוד שההכנסות ממכירת מכוניות ירדו ב־16% לכ־2 מיליארד שקל, הרווח המגזרי עלה ב־10% והסתכם ב־422 מיליון שקל. בחברה ציינו כי השיפור נרשם על רקע עלייה ברווחיות ממכירת רכב חדש ומשומש ביחס לשנה הקודמת. הרווח המגזרי הממוצע לכל כלי רכב שמכרה קרסו מוטורס אשתקד זינק ב־49% ל־29.9 אלף שקל.

אלדן : פעילות מכירות הרכבים של אלדן ירדה ב־34% אשתקד לסך של 426 מיליון שקל, אולם הרווח מהמכירות זינק ב־50% והגיע ל־134 מיליון שקל.

המשכורות בהתאם:

עוד נתון סופר מעניין ממרכז הכתבה, ישראל הפכה בחודשים ינואר־פברואר 2023, לפי נתוני המכס הסיני, ליבואנית השלישית בגודלה של כלי רכב מהמדינה.

פורסם
לפני 6 דקות, nglancer כתב:

המשכורות בהתאם:

מה מעניינות המשכורות של הבכירים בחברות האלה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 14.4.2023 בשעה 16:20, David32 כתב:

מה מעניינות המשכורות של הבכירים בחברות האלה?

משכורות המנהלים בד"כ קשורות לבונוסים על רווחים, מי אתה חושב שילם את המשכורות האלו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...