Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החל מתחילת החודש אני נוסע יום יום ירושלים - מלונות ים המלח באוטובוס. והנה זה כבר פעם שלישית קורה.

אוטובוס נוסע על כביש 90 , בימין, מולו משאית פול טריילר, במקום שהאוטובוס יעקוף משמאל ויחזור לנתיב ימין, המשאית לוקחת שמאלה לנתיב הנגדי, מפנה את הנציב לאוטובוס, האוטובוס נותן גז ועוקף והמשאית חוזרת לנתיב ימין.

אני על הכביש הזה מעל 20 שנה ופעם ראשונה שאני רואה את זה והמוזר זה שזה כבר 3 פעמים ב8 ימים שאני על האוטובוס הזה רואה את המחזה המוזר הזה.

מה הדוח?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

לא הבנתי, המשאית ״מולו״ אז איפה העקיפה? או שהתכוונת שהיא לפניו?

אם כן, אז אין לי יותר מידי תאוריות, אולי הם חושבים עדיף שהרכב האיטי יותר הוא זה שיצא לנתיב הנגדי כי אם יגיע רכב ממול יש לו יותר זמן להגיב כי הוא איטי יותר וקל יותר לבלום ולחזור לנתיב.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

לדעתי השוטר שייתקל במחזה ייאלץ להמציא באותו רגע האם זה נקרא עקיפה מימין והדו"ח לנהג האוטובוס, או שזה נקרא שהמשאית ירדה מהדרך והאוטובוס נסע כחוק בנתיב פנוי = דו"ח למשאית.

אם יהיו שני שוטרים כנראה שיעצרו את שניהם.

סוג של שיתוף פעולה עברייני.

אפשר אולי להבין את ההגיון בכך שלמשאית יש ראות חופשית בשונה מהאוטובוס והוא מפעיל שיקול דעת שאין כאן סכנה, אבל אין לזה היתר חוקי.

פורסם (נערך)

אם זהו אכן ההגיון - מסוכן מאוד... (בהתייחס לדברי בי רו. עד שכתבתי, נכנסה הודאה נוספת)

מספיק שמאחורי האוטובוס יש רכב פרטי שהמשאית לא רואה.

המשאית נוסעת בנתיב הנגדי, האוטובוס מתחיל להאיץ בכדי לעקוף אותה, הרכב הפרטי מאחוריו, "עוקף" גם הוא, והמשמעות - נסיעה ארוכה של המשאית בנתיב הנגדי. ברור מה יכולות להיות ההשלכות...

אשר לשאלה - נהג המשאית יכול להיות זכאי לדוח בשל נסיעה בנתיב הנגדי לתנועה, נסיעה שלא בנתיב הימני שלא לטובת עקיפה, נהיגה ברשלנות ואפילו באופן מסוכן.

נהג האוטובוס יכול להיות זכאי לדוח בשל האצה בזמן שעקף, אי מתן לרכב עוקף לשוב בבטחה לנתיב הנסיעה, עקיפה מימין, נהיגה בקלות ראש.

אולי שניהם יכולים לקבל בגין עבירות נוספות, ככל שיהיה השוטר יצירתי.

אבל כל הסיטואציה נשמעת מאוד מטרידה...

בטוח שהבנת את הסיטואציה נכון?

יכול להיות שהאוטובוס ירד לשול, ועוקף למעשה דאך השול? (מטריד בפני עצמו, אבל פחות מתאונה חזיתית)

מדובר אולי בדו נתיבי, כך שהמשאית לא עוברת להיות פנים אל פנים מול תנועה מתקרבת?

יכול להיות שיש פניה שמאלה אליו פונה המשאית (אולי אפילו עם מפרצון קטן)?

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם

הבנתם נכון

המשאית היא מלפניי האוטובוס, אחרי כמה דקות של ניסעה שהאוטובוס קרוב אליה, היא לוקחת שמאלה לנתיב הנגדי, הכביש הוא חד מסלולי {כביש 90} , האוטובוס עוקף מימין והמשאית חוזרת.

לרוב הכביש הזה ריק ממכוניות במיוחד בבוקר מוקדם.

אם הייתי שוטר תנועה הייתי מציב ניידת רק שם- מלונות-קליה. כולם שם על פס לבן עוקפים ונעקפים. חרבודארב.

אני שמח שהשנה אני ללא רכב בזכות החופשי חודשי ב225 שקל אני נוסע יום יום {בעבר זה עולה לי 37 ליכוון +6 שקל בתוך העיר-כאשר הוולוו עולה לי 105 שקל להלוך חזור והיונדאי שעל גז עולה לי 60 שקל הלוך חזור. היום שזה כלום כסף באוטובוס אני מעדיף את זה בוודאות}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני כשעה, Keyser Söze כתב:

זכאי לדוח בשל נסיעה בנתיב הנגדי לתנועה

לא ידוע לי על סעיף כזה. כפי שכתבת, יש סעיף של אי שמירה על הימין והוא לדעתי הסעיף הספציפי הרלוונטי היחיד (מעבר לסעיפים הכללים של חוסר זהירות וכו׳).

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

לא ידוע לי על סעיף כזה. כפי שכתבת, יש סעיף של אי שמירה על הימין והוא לדעתי הסעיף הספציפי הרלוונטי היחיד (מעבר לסעיפים הכללים של חוסר זהירות וכו׳).

הוא מתכוון נסיעה בכיוון ההפוך

לסוע לכיוון דרום במסלול שמגיע לצפון

פורסם

לא הבנתי, אין כזה סעיף. או שמותר לעבור לנתיב הנגדי או שאסור על פי תמרור כזה או אחר, ואז העבירה היא אי ציות לאותו תמרור. זה לא המקרה המדובר, שמעבר לנתיב הנגדי מותר רק שהרכב הנעקף הוא זה שעובר.

פורסם
לפני 7 שעות, Be roo כתב:

לפני שעתיים, Be roo כתב:

לא, כי אתה תהיה אשם באי שמירה על הימין. בדיוק אותו סעיף אם שני הנתיבים היו באותו כיוון.

ממש לא נכון, העבירה שונה בחומרתה מאי שמירה על הימין.

זו עבירה של אי ציות לסימון / תמרור, עבירה חמורה הרבה יותר.

פורסם

@Sparrow420- @Be rooצודקת. בחנ"א יש התיחסות לנסיעה בכיוון ההפוך בכביש חד סטרי ולנסיעה בנתיב המרכזי או השמאלי בכביש דו סטרי המחולק ל-3 נתיבים (יש בכלל כזה בארץ?) אין סעיף המתיחס לנסיעה בנתיב הנגדי בהעדר קו הפרדה רצוף. אין גם סעיף המטפל בנסיעה בכיוון ההפוך בכביש עם הפרדה בין הכיוונים, אני מניח למרות מסוכנותה  היא נכנסת לקטגוריה הראשונה, עם קנס 500 ₪. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, chezik כתב:

זו עבירה של אי ציות לסימון / תמרור, עבירה חמורה הרבה יותר.

אי ציות לאיזה תמרור בדיוק?

יש קו הפרדה מקווקו, מותר לעבור לנתיב הנגדי ופרט לחובה לשמור על הימין אין שום איסור לעשות זאת, לא לאורך 10 מטרים ולא לאורך קילומטר.

פורסם

צודק, בדקתי שוב ומסתבר שטעיתי.

אבל אני לא מאמין ששוטר יסתפק בעבירת ימין, כנראה יכניס סעיף של קלות ראש או אי ציות לכללי הדרך או משהו דומה

• תוכן חדש...