Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הוא קיבל קנסות על חוסר עמידה בתנאי הרשיון.

ואז קיבל הקלה על תשלום הקנסות והריביות שלהן.

וכו' וכו'.

עסק קטן על קנס כזה רשות המיסים ורשות האכיפה והגבייה היו מפרקים אותו

"למה X?"

"תראה את Y"

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברור על מה אתה מדבר.

אכיפה שוויונית זה בסיס לדמוקרטיה מתפקדת.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, elibaba כתב:

הכל טוב, רק למה קיבינשרוץ עוד לא עובדים פה עם eSIM ?
החתיכת פלסטיק הזו זה הדבר האחרון שאני צריך. תנו לעשות הכל מרחוק.

אני הייתי מהמר שמערכת הביטחון מונעת את זה כי עדיין אין מערכת טובה לניטור/איתור.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, elibaba כתב:

באמת? היא כל כך מפריעה לך? 😄

מפריעה לי יותר הטעות בכותרת של השרשור הזה.

פורסם

ובחזרה למאבק ביוקר המחיה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, elibaba כתב:

שאלת תם - למה זה טוב בדיוק?

זה לא כמו שהיה פעם במכשירי CDMA, שהיה צריך לפנות לחברה שיצרבו את פרטי הקו במכשיר?

מה הבעיה שתהיה חתיכת פלסטיק שאפשר להעביר מטלפון לטלפון?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה נוח בחו"ל - כשאתה עובר ממדינה למדינה וקונה חבילת פריפייד ברשת בלי צורך לגשת לקיוסק הקרוב או למרכז השירות הקרוב. ובארץ כשאתה רוצה לעבור בקלות מחבה לחברה בלי ללכת לחתום על הצ'יפ במרכז השירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואיך זה עובד? צריך את המפעיל כדי שיצרוב את המידע מרחוק? לגשת למרכז שירות 🤮 ? אם אני עובר בין מפעיל למפעיל?

פשוט זה נראה לי כמו משהו שיותר נוח למפעיל (כדי לחתן את המכשיר שלך איתו), ופחות נוח למשתמש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עד כמה שהבנתי אתה מקליד את מספר הסים והוא מחובר למערכת. לא צריך סים פיזי המשוייך מראש למפעיל. זה כמי צספר רישוי אישי שאתה מעביר מרכב לרכב. צריך לרשום אותו, אבל הוא מוצמד אליך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי. אז זה חוסך לך את ההליכה לתחנת דלק, קניה של סים ואקטיבציה שלו.

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לא ברור על מה אתה מדבר.

אכיפה שוויונית זה בסיס לדמוקרטיה מתפקדת.

יש לנו אחד מהם איפה שהוא?

הבעייה עם שוק חופשי בארץ היא פשוטה מאד. 

כל החופשיים למיניהם רואים בכמה המתחרה שלהם מוכר, ומשווים- ההבדל הוא גרושים. 

יוצא משהו חדש לשוק? כולם מיושרים על אותו הקו. 

סלולר. מזון. תמרוקים. חנויות למוצרי חשמל. כלי עבודה. מזון בעלי חיים. 

בהרבה מהמקרים, הלחץ מגיע מהיבואנים עצמם- אם תמכור בפחות, לא תרכוש מאיתנו כלל, וכמובן שאין היתכנות לייבוא עקיף ברוב המקרים. 

אני אישית עברתי משהו שכזה: יבואן של מכשירי מיני בר מסויימים, שרכשתי מהספק שלי, איים עליי בשיחת טלפון (מוקלטת) שאם לא ארים את המחיר של המוצר שלו, הספק לא ימכור לי עוד. הספק שלי לא ירצה לספוג חרם מהיבואן שיפגע לו במכירות, ולכן הספק בעצמו גם דיבר איתי לאחר שהיבואן ראה שלא הקשבתי לו.

לשמחתי לא מכרתי אפילו מכשיר אחד מדגם זה בכל תקופת היותי עצמאי, כך שלא הייתי צריך להתמודד עם יותר מדי השלכות. 

בתיאורייה שוק חופשי אמור לעבוד, בפועל השוק החופשי פה הוא מתואם מאד ולא באמת חופשי. אם כולם ימכרו באותו המחיר, הצרכן יקנה בכל מקרה ומצב מאחד מהמוכרים. 

פה בארץ לא יודעים לעשות חרם צרכנים או לעמוד על הרגליים האחוריות כמו שראינו בהרבה מקומות בחו"ל על עליות זניחות יחסית בדברים בסיסיים כמו דלק בצרפת ולא זוכר מה עוד.

אז נמשיך לקנות שישיות מים במחיר פי 5 ממה שקונים ביוון (עם תווית בעברית אגב), נמשיך לצרוך שוקולד של מילקה שניצלה את היעדר התחרות והעלתה את המחיר שלה חזק לרמה של המתחרה הלא מתפקדת ועוד.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

יש לנו אחד מהם איפה שהוא?

אולי בעתיד 🤣

אבל לנו כאזרחים כמובן שזה אמור להפריע.

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אני אישית עברתי משהו שכזה: יבואן של מכשירי מיני בר מסויימים, שרכשתי מהספק שלי, איים עליי בשיחת טלפון (מוקלטת) שאם לא ארים את המחיר של המוצר שלו, הספק לא ימכור לי עוד. הספק שלי לא ירצה לספוג חרם מהיבואן שיפגע לו במכירות, ולכן הספק בעצמו גם דיבר איתי לאחר שהיבואן ראה שלא הקשבתי לו.

לשמחתי לא מכרתי אפילו מכשיר אחד מדגם זה בכל תקופת היותי עצמאי, כך שלא הייתי צריך להתמודד עם יותר מדי השלכות. 

אם כל נותני השירות כמוך קונים מ-X ספקים, שכולם קונים מאותו יבואן, זה בהגדרה לא שוק חופשי.

אבל מצד שני העובדה שאתה יכלת למכור מכשירי בר מים של יצרן אחר, שהגיע כנראה מיבואן אחר, זה דווקא כן מצביע על שוק חופשי.

בשוק לא חופשי לא הייתה לך הפריווילגיה של לא להעלות מחיר (כלומר לא הייתה לך אופציה להסתכסך עם יבואן אחד) - כי פשוט לא היה לך משהו אחר למכור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם כל נותני השירות כמוך קונים מ-X ספקים, שכולם קונים מאותו יבואן, זה בהגדרה לא שוק חופשי.

מה?

אתה בטוח שזה שיש יבואן אחד == לא שוק חופשי?

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

למוצר מיובא - בוודאי.

יבואן אחד = הרי שמדובר על מונופול עבור אותו מוצר.

נניח מצב בו אותו יבואן מחליט להעלות את המחירים ב-50% באופן שרירותי לחלוטין, הרי שכל הספקים שקונים ממנו, יצטרכו להעלות את המחיר גם הם ב-50% (נניח שלפני ההעלאה כל אחד מהם מכר במחיר המינימלי שיכל, כי יש מספר ספקים שמתחרים ביניהם).

וכל אחד שקונה מכל אחד מהספקים האלו, גם הוא יצטרך להעלות את המחיר ב-50% בעצמו.

והלקוח שקונה בסוף - ישלם 50% יותר ממה ששילם באותה חנות שהוא קנה קודם להעלאה.

עכשיו ניקח אותו מצב, אבל בשוק חופשי, במצב כזה סביר להניח שיבואן אחר ייכנס ויחליט לייבא את אותו מוצר, נניח במחיר שהוא גבוה רק ב-10% מהמחיר של היבואן ההוא לפני ההעלאה (כלומר העלאה של 10% מול 50%)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נראה לי רצית ושכחת לרשום "ייבואן בלעדי"...

וזה לא מה שהברווז רשם.

גם עצם זה שיש ייבואן בלעדי לא אומר שהשוק לא חופשי. גם זה שיש מונופול לא אומר שהשוק לא חופשי. זה כשל שוק...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...