Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אם כל נותני השירות כמוך קונים מ-X ספקים, שכולם קונים מאותו יבואן, זה בהגדרה לא שוק חופשי.

אבל מצד שני העובדה שאתה יכלת למכור מכשירי בר מים של יצרן אחר, שהגיע כנראה מיבואן אחר, זה דווקא כן מצביע על שוק חופשי.

בשוק לא חופשי לא הייתה לך הפריווילגיה של לא להעלות מחיר (כלומר לא הייתה לך אופציה להסתכסך עם יבואן אחד) - כי פשוט לא היה לך משהו אחר למכור.

הספק רכש מכשירים מסויימים מאותו יבואן, ומכשירים אחרים ממקור אחר- לא יודע איזה, ייתכן שייבוא בעצמו. 

אבל, כשספק של הספק שלי (היבואן) אומר לספק שלי "אל תמכור לו או שלא אמכור לך", זה מתחיל להגביל כל מיני דברים. 

יכלתי לקנות מוצרים אחרים, ממקורות אחרים, למשל. 

אבל לא רציתי להתחיל את כל התהליך של איתור ספק חדש, שכנראה גם יהיה רחוק גיאוגרפית (סתם מעצבן ומאד לא נוח לעסק קטן שעובד מהבית, וגם מוסיף עלויות בחלק מהמצבים).

לו הייתי מאתר ספק חדש, אולי הייתי עושה מבצע על הבר הספציפי ומוכר אותו במחיר שאסור לפרסם :lol:

צחוק בצד, גם מאד לא רציתי להישאב לתוך הליכלוך הזה כך שגם לא הייתי עושה מהלכים מכוערים מהצד שלי כמו הכתוב מעלה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנקודה שאף אחד לא מנע ממך לפנות לספק מתחרה. זה שמתיש לנהל עסק וצריך להתעסק עם אנשים מחורבנים כמו ההוא שאיים עליך, זה סיפור אחר שלא קשור לשוק חופשי. זה קשור לתרבות הנאורה שלנו.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא תמיד יכול להיות ספק מתחרה, ואם יש- בהחלט יכול להיות שאותו מאיים היה מדבר גם איתו.

לגופים מסויימים בארץ יש כח עצום כדי למנוע כל תחרות אפשרית, וזה משום מה נתפס כחוקי ולגיטימי. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא יודע אם שמתם. אבל גיא לרר מריץ מרד צרכנים על הטונה ועוד.

אחשב הם רוצים לתבוע.

גם ההסתדרות מצטרפת למאבק במחירים.

https://www.ice.co.il/law/news/article/871531

גיא לרר והצינור יחטפו תביעה מדיפלומט? "איומים משפטיים ואישיים"

המגיש של התכנית ברשת 13 עשוי להתבע יחד עמה משום שבייבואנית הענק טוענים כי דבריו גרמו לנזק כלכלי קשה לחברה, שירדה בימים האחרונים באופן משמעותי בבורסה.

ואם מדברים על כיסוי קליטה. בארץ אז יש כתבה על זה.

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/rjjh0dth5

משרד התקשורת: חברות הסלולר לא עומדות בחובות הכיסוי בכבישים

בבדיקה שערך המשרד נמצא שחברות הסלולר פלאפון, סלקום, פרטנר, הוט מובייל, גולן טלקום ו-we4G לא סיפקו כיסוי של 90% כפי שהן מחויבות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

עוד מתנה מטעם הממשלה הליברלית - יקור החשמל ב-8% בדיוק בחודש התובעני ביותר מבחינת תצרוכת אבל היי זה פחות באחוז ממה שתכננו ככה שאנחנו באמת צריכים להגיד תודה לא? על מה שנאמר האויב הוא מפנים. 

פורסם
לפני 11 דקות, Mikelt89 כתב:

עוד מתנה מטעם הממשלה הליברלית - יקור החשמל ב-8% בדיוק בחודש התובעני ביותר מבחינת תצרוכת אבל היי זה פחות באחוז ממה שתכננו ככה שאנחנו באמת צריכים להגיד תודה לא? על מה שנאמר האויב הוא מפנים. 

מה אתה חושב שהיה קורה אצל הדיקטטור?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 37 דקות, Mikelt89 כתב:

החשמל עלה בגלל חבר שלך מהmotherland, לא בגלל החלטות כאלה או אחרות של הממשלה בישראל. המלחמה גורמת להתייקרויות בכל הדברים.

• אהבתי 4

פורסם

נכון נכון הכל בגלל המלחמה.. 

לפני זה הכל היה כאן זיל הזול, והמחירי דלק בדיוק ירדו חודש הבא כי המלחמה בדיוק הסתיימה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, לפני המלחמה באמת היה יותר זול.

פורסם
לפני 52 דקות, Mikelt89 כתב:

נכון נכון הכל בגלל המלחמה.. 

לפני זה הכל היה כאן זיל הזול, והמחירי דלק בדיוק ירדו חודש הבא כי המלחמה בדיוק הסתיימה. 

גם באירופה המחירים התייקרו, משמעותית, אפילו יותר מכאן, זה גם בגלל הממשלה הנוכחית ?

גם בארה"ב, הרבה יורת מכאן, גם בגלל יאיר לפיד לא ?

פורסם
לפני 12 שעות, yor2 כתב:

משרד התקשורת: חברות הסלולר לא עומדות בחובות הכיסוי בכבישים

בבדיקה שערך המשרד נמצא שחברות הסלולר פלאפון, סלקום, פרטנר, הוט מובייל, גולן טלקום ו-we4G לא סיפקו כיסוי של 90% כפי שהן מחויבות

כשמומחי המשרד מתעלמים מכל מה שקורה במדינה, תמיד יוכלו להתהדר בהצהרות.
חלק לא מבוטל מהעדר פריסה רחבה נובע בכלל מהתנגדויות של גופים שונים במדינה ללא קשר לחברות הסלולר.
כולם רוצים כיסוי מלא אבל לא יתנו להתקין אנטנות אצלם (not in may back yard) - אז מה הפלא. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

לא. ממש לא.

רשות התחרות מנסה לווסת את השוק החופשי כדי לטפל בכשלי שוק. זה די מראה שהקונספט של שוק חופשי בעצמו לא ממש עובד.

בכול מקרה, כבר הוכח כאן שהטענה הראשונה שלך ש"יבואן בודד =\= שוק חופשי" לא נכונה.

בטח שכן, לשיטתך כל מי שאינו מחוקק, בסה"כ משחק במשחק, ולכן למה בכלל צריך את רשות התחרות? היא לא אוכפת כלום על המחוקק.

וכל שלב בדרך שבו יש ספק בודד, הוא מנוגד לשוק חופשי. ממש בהגדרה.

אבל עזוב, אם לא הבנת את זה עד עכשיו אז גם לא תבין.

לפני 15 שעות, ברווז כתב:

הספק רכש מכשירים מסויימים מאותו יבואן, ומכשירים אחרים ממקור אחר- לא יודע איזה, ייתכן שייבוא בעצמו. 

אבל, כשספק של הספק שלי (היבואן) אומר לספק שלי "אל תמכור לו או שלא אמכור לך", זה מתחיל להגביל כל מיני דברים. 

יכלתי לקנות מוצרים אחרים, ממקורות אחרים, למשל. 

אבל לא רציתי להתחיל את כל התהליך של איתור ספק חדש, שכנראה גם יהיה רחוק גיאוגרפית (סתם מעצבן ומאד לא נוח לעסק קטן שעובד מהבית, וגם מוסיף עלויות בחלק מהמצבים).

לו הייתי מאתר ספק חדש, אולי הייתי עושה מבצע על הבר הספציפי ומוכר אותו במחיר שאסור לפרסם :lol:

צחוק בצד, גם מאד לא רציתי להישאב לתוך הליכלוך הזה כך שגם לא הייתי עושה מהלכים מכוערים מהצד שלי כמו הכתוב מעלה. 

A (הספק של הספק) אמר ל-B (הספק שלך), לא למכור לברווז רק מוצרים ש-A מייבא או לא למכור לברווז כלום?

בכל מקרה הגבלה בגלל מכירה במחיר נמוך יותר היא תמיד עניין לבדיקה של הרשות לתחרות.

זה יכול להיות ספק שרוצה למנוע תחרות (כמו במקרה שלך ככה"נ), אבל מהצד השני זה יכול להיות לקוח גדול שמוכר במחירי הפסד כדי להוציא מהשוק מתחרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, Mikelt89 כתב:

מה הקשר לממשלה?

המחיר נקבע בנוסחא שקבועה בחוק.

לפני 18 שעות, David32 כתב:

רשות התחרות מנסה לווסת את השוק החופשי כדי לטפל בכשלי שוק. זה די מראה שהקונספט של שוק חופשי בעצמו לא ממש עובד.

בכול מקרה, כבר הוכח כאן שהטענה הראשונה שלך ש"יבואן בודד =\= שוק חופשי" לא נכונה.

אין כזה דבר שוק חופשי לגמרי. כל שוק מתפקד תחת חוקים, כללים ורגולציה לאכיפה.

בשביל לבדוק יכולת מונופוליסטית צריך, קודם כל, להגדיר מהו ״השוק״ וזה לא מדע מדוייק. למשל, האם השוק הוא כל המשקאות המוגזים? המוגזים הממותקים? ההממותקים?

ייבוא זה רק אלמנט אחד. יש גם שליטה בערוצי ההפצה, למשל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...