Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

החשמל עלה בגלל חבר שלך מהmotherland, לא בגלל החלטות כאלה או אחרות של הממשלה בישראל. המלחמה גורמת להתייקרויות בכל הדברים.

ומה קרה למחיר החשמל כשעברו לייצר עם המשאב הלאומי או יותר נכון הבוננזה של תשובה?

לא זכור לי שחתכו בחצי כמו שהבטיחו... 

פעם קורונה, פעם שרשרת אספקה, פעם הפקק בנמל, פעם ופעם ופעם - תירוצים בשרותים.

בינתיים קליק באירופה יותר זול מבישראל אבל זה כי צריך להיות תחרותיים וכי באירופה אין פקקים בנמל.

• אהבתי 1

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

החשמל עלה בגלל חבר שלך מהmotherland, לא בגלל החלטות כאלה או אחרות של הממשלה בישראל. המלחמה גורמת להתייקרויות בכל הדברים.

אגב אחת מהסיבות לעלייה במחירי החשמל דווקא כן קשורה להחלטות של הממשלה.

למשל ההחלטה להגביל את ייצור החשמל בגז טבעי (מסיבות "ירוקות"), ביחד עם הביקוש לחשמל, אומר שנאלצו לייצר חשמל מ... פחם.

כזה שגם יותר יקר מלכתחילה, גם מיובא (ולכן חשוף לתנודות מחיר בגלל סיבות בינלאומיות), וגם חטף עליית מחיר בתקופה הזו.

להגנת השרה לאיכות הסביבה, היא לא הבינה שלשם זה יתגלגל כשהגבילה את ייצור החשמל בגז, לא האילוץ להשתמש בפחם ולא עליית המחיר של הפחם.

אם כי לפחות את האילוץ להשתמש בפחם בסופו של דבר, היא הייתה צריכה להבין.

כמובן שיש סיבות נוספות, אבל זה שקר להגיד שהעלייה במחירי החשמל לא קשור בכלל להחלטות של הממשלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל לפני חודשיים שרת האנרגיה הודיעה שמגבירים את חיפושי הגז הטבעי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין כאן ממש לחימה אמיתית, בטח לא על ידי החלטות פופוליסטיות.

הדבר היחיד הוא הנכונות הזמנית בהחלט להוריד מעט במס על הדלק. אבל זה רק לרכב או בעיקר לרכב ולכן חסר השפעה על שאר הנגזרות.

חוסר התאום הבין מישרדי הוא חלק מה DNA המקומי במשך כל שנות המדינה, ולצערי נמשיך לבכות על התארכות התהליכים בכל דבר שיכול היה לתקן את המצב.

משרד האנרגיה, הרשות להגנת הסביבה, משרד התחבורה, התקשורת, כולם חסרי יעילות ככל שזה נוגע לאזרחים. 

לפני 51 דקות, SlowRide כתב:

שרת האנרגיה הודיעה שמגבירים את חיפושי הגז הטבעי

אז הודיעה. בפועל כלום.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי, אז הקטינו את השימוש בגז להפקת חשמל כמו שדרשו הגנת סביבה או לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא, אין פחם. איך יקטינו? יחזרו למזוט? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא הבנתי.

פחם פחות מהם מגז עכשיו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אבל לפני חודשיים שרת האנרגיה הודיעה שמגבירים את חיפושי הגז הטבעי.

עשית סלט ענק.

א. אין שום קשר בין החלטות של שרת האנרגיה להחלטות של שרת הסביבה, כלום.

ב. הגברת חיפושי גז יכולים להניב מציאת מאגרי גז בעוד כמה שנים, לא רלוונטי להיום. יכול להיות גם שלא ימצאו שום דבר.

ג. גם אם מצאו, אין קשר בין כמות הגז שמצאו לכמות הגז ששורפים להפקת חשמל

לפני שעה, SlowRide כתב:

לא הבנתי, אז הקטינו את השימוש בגז להפקת חשמל כמו שדרשו הגנת סביבה או לא?

כן, ואין לזה קשר לחיפושי גז

לפני כשעה, zaf כתב:

לא, אין פחם. איך יקטינו? יחזרו למזוט? 

בטח שיש פחם, זה למעשה רוב אם לא כל העלייה במחירי החשמל, היא מגלמת בדיוק את עליית מחירי הפחם בעולם, וחלקו בהפקת חשמל.

לפני 38 דקות, vadim6385 כתב:

לא הבנתי.

פחם פחות מהם מגז עכשיו?

פחם לא מזהם פחות מגז.

אממה, הגבילו את פליטות המזהמים של תחנות החשמל בגז, מה שאומר שיכולים לייצר כמות מסוימת של חשמל בעזרת גז.

אבל זה לא מספיק, אז מה עושים? משתמשים בתחנות חשמל אחרות, שאינן מוגבלות, או אינן מגיעות למגבלות, כמובן שיש שם את האנרגיות המתחדשות.

אבל גם זה ממש לא מספיק, אז מה עושים עכשיו? מפעילים תחנות פחמיות.

ואז אם מסתכלים פר חומר גלם, כולם עומדים במגבלות החדשות, אבל אם מסתכלים על הזיהום הכללי, אנחנו מזהמים יותר ממה שהיינו צריכים, אילו היינו משתמשים בגז ללא הגבלה, ומשתמשים בפחם רק להשלמת הדרישה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יודע אם זה קידום מכירות. אבל חברה ראשונה בארץ שרוצה שתתחברו באי סים.

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bksnfa1a5

אקספון נכשלה עם מחיר לכל החיים, עכשיו היא מקדמת מהלך מסוכן של שיחות חופשיות לחו"ל

חברת wecom, לשעבר we4G, השיקה היום את מחירי החבילות החדשות שלה. הבשורה המשמעותית היא השקת חבילת גלישה בישראל ובחו"ל ב-50 שקלים לחודש לכל החיים. אסטרטגיה זו אמנם הצליחה בעבר להעביר אליה לקוחות, אבל לא אפשרה לה להמשיך להתקיים לאורך זמן. המנכ"ל בשיחה עם כלכליסט: "נכון שלא נרוויח הרבה, אבל יש בזה היגיון עסקי".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

הפרטים טרם פורסמו, אולם בעבר היתה לי חבילה דומה בהוט מובייל, היתה בהחלט כדאית בתקופה בה נסעתי הרבה לחו"ל, ושימשה גם את הבנים, כך שסה"כ שימשה ל-6-8 נסיעות בשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין כאן הגיון עיסקי כאשר אתה נותן שרות שחלק ממחירו ממש לא תלוי בך - לחברה אין רשת סלולר והיא מתארחת על רשת אחרת שבתורה יכולה לשנות את המחיר. אותו הדבר בנדידה לחו"ל.  שוב אתה מתארח וצריך להתחשבן עם המארח. לא ברור לי מה עבר על "קישרי מפעילים" שם ( זה שחותם על הסכמי אירוח) שחישבו היתכנות כלכלית לאורך זמן.

פורסם
לפני 8 שעות, m3x7r3m3 כתב:

להגנת השרה לאיכות הסביבה, היא לא הבינה שלשם זה יתגלגל כשהגבילה את ייצור החשמל בגז,

השרה לאיכות הסביבה הגבילה את ייצור החשמל בגז?

יש לה סמכות בכלל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 33 דקות, falou כתב:

יש לה סמכות בכלל?

אתה מחפש סמכויות כאשר יש לך שיקוץ "ראש ממשלה חליפי"?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 28.7.2022 בשעה 22:09, falou כתב:

השרה לאיכות הסביבה הגבילה את ייצור החשמל בגז?

יש לה סמכות בכלל?

אני גם אשמח לראות לזה סימוכין, פעם ראשונה שאני שומע על זה ואני מתיימר להכיר די טוב את ענף ייצור החשמל. 

מה שאני מכיר זה שיש יחידות ישנות מאוד שהוסבו לגז (למשל, בתחנת אשכול באשדוד) אבל בגלל שהן מאוד ישנות אז גם עם ייצור על בסיס גז הן יזהמו יותר מהפחמיות עם הסולקנים באשקלון וחדרה, ולכן אין אישור להפעיל אותן, וחח"י ביקשה לא מזמן אישור מיוחד להפעיל אותן הקיץ. אבל זה לא מה שליאור מתאר.

לגבי מי שטען שמחיר החשמל לא ירד בחצי בגלל המעבר לגז, אז לא יודע מי הבטיח שהוא יירד בחצי אבל מחיר החשמל בהחלט ירד בעשור האחרון בגלל מציאת הגז ואמור להמשיך ולרדת בשנים הקרובות עם סגירת היחידות הפחמיות באשקלון וחדרה. כמו שכתבו, יש נוסחה לחישוב מחיר החשמל, התעריף נקבע לכל שנה (למעט במקרה של שינויים קיצוניים במהלך השנה, כמו עכשיו) בסוף השנה שלפניה. זה נכון שיש קצת משחק אבל על פני זמן התעריף מייצג את מבנה העלויות בפועל.

• תוכן חדש...