Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בואו ונפרק רגע את העלויות האלו בצורה לוגית. 

כדורי פלאפל- העסק קונה את החומר בכמויות (ומקבל מחיר בהתאם לכמות). כך שלכתוב X ש"ח לכדורים זה לא מדוייק במקרה הטוב. 

פלוס, ה"עלות" המצויינת כאן כנראה כוללת את הזמן של העובד על ההכנה.

מחיר לפיתה - מאיפה הם הוציאו את זה? מהסופר? כי בכמויות שהעסק קונה, המחיר נמוך משמעותית.

לגבי הירקות המוחמצים, אין לי מידע אבל מניח שהסיפור דומה.

רטבים וממרחים, שוב- רכישה בכמויות מוזילה את העלויות, שלא לדבר על רכישה ממפעלים המייצרים במיוחד עבור רשתות מזון כמו פלאפליות (ולא מותגים כמו אחלה או צבר), שמוזילה מאד את העלות גם כן. יותר כמו 10 אגורות לדעתי הכנה פר מנה.

מוצרי האריזה זהים בין כל המוצרים של המקום- זו אותה הפיתה, בין אם יש בה פלאפל\שווארמה\קבב\עשיתם אותי רעב. אז שוב, רכישת כמות מוזילה עלות. אם העלות הזו עוברת 30 אגורות אני צינצנת של ריבה דלוחה.

צ'יפס? המכונה שחותכת, המכונה שמקלפת, כמה אגורות של חשמל. השמן ממילא כבר חם. חצי שקל בלחץ.

מניח שלמכור מנה פלאפל לא עוברת את ה-5 שקלים עלות לעסק (ברמה הבסיסית שלה) כולל עלות העבודה. איפה שיש יותר סלטים וכדומה, מיקום המזללה ועוד דברים משפיעים על המחיר, אבל בכל מקרה- 20 ש"ח ללקוח זה הזוי בשורה התחתונה. 

לא חסר מקומות שמוכרים מנה ב-7 או 8 ש"ח. חיים ומרוויחים. ההוצאות שלהם על המיקום וכו' בהתאם... בקניון לא הייתי מצפה למחיר זול למשל, אבל ברחוב סואן (ולא תיירותי) כן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הוא פשוט מתעלם מכך שיש כל מיני סוגי פלאפל וישר הלך לאופציה הכי חסכונית וזולה של פלאפליה זוג ז'. הרוב לא כאלו. 

אני מעדיף לשלם 20 ולקבל חמוצים, פיצה, צ׳יפס כמו פעם ותערובת פלאפל שנעשו במקום ולא נקנו במפעל. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 58 דקות, ניקו פ. כתב:

יש כל מיני סוגי פלאפל

יש סוגים?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מזכיר לכל רואי החשבון פה שפלאפל מאז ומתמיד היה המזון עם שולי הרווח הכי גבוהים בשוק. וזה לא אני אומר, אלה בעלי הפלפליות הותיקות

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 18.10.2022 בשעה 14:43, ברווז כתב:

יש סוגים?!

היה את פלאפל 4 טעמים בחדרה, שהבנתי שנסגר 

אבל הבנתי שזאת בעצם רשת ויש להם סניפים ברעננה, פ"ת ונס ציונה.

זה מפריך את הטענה שלך ע"י דוגמא נגדית.

מעבר לזה יש גם פלאפל מצרי, ישראלי, תימני (שבעצם גם המציאו בישראל), סורי, טורקי, לבנוני, פקיסטני, יווני ובטח עוד.

פלאפל מצרי עשוי מפול, פלאפל ישראלי עשוי מחומוס, הבנתי שזה דווקא בהשראת בריטים שהביאו מאכל דומה מהודו.

פלאפל ישראלי אוורירי יותר, פלאפל מארצות ערב דחוס יותר, ממה שהבנתי.

https://humus101.com/?p=33

• מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוא נחזור שנייה לנושא השרשור ונבין שכלכלת שמאל שהובילו ממשלות בראשות הליכוד, הביאו אותנו למצב הנוכחי.

עשור שלם הליכוד היה בשלטון והוא לא עשה חצי ממה שממשלת בנט לפיד עשתה בשנה אחת.

עשור שלם זה להשאיר חותם ולצערי החותם לא משהו בכלל וזה ממש צורם.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

היה את פלאפל 4 טעמים בחדרה, שהבנתי שנסגר 

אבל הבנתי שזאת בעצם רשת ויש להם סניפים ברעננה, פ"ת ונס ציונה.

זה מפריך את הטענה שלך ע"י דוגמא נגדית.

מעבר לזה יש גם פלאפל מצרי, ישראלי, תימני (שבעצם גם המציאו בישראל), סורי, טורקי, לבנוני, פקיסטני, יווני ובטח עוד.

פלאפל מצרי עשוי מפול, פלאפל ישראלי עשוי מחומוס, הבנתי שזה דווקא בהשראת בריטים שהביאו מאכל דומה מהודו.

פלאפל ישראלי אוורירי יותר, פלאפל מארצות ערב דחוס יותר, ממה שהבנתי.

https://humus101.com/?p=33

הוא התייחס לזה שכתבו סוג ז'

או שלא הבנתי נכון

פורסם
לפני 15 שעות, DareDevil כתב:

בוא נחזור שנייה לנושא השרשור ונבין שכלכלת שמאל שהובילו ממשלות בראשות הליכוד, הביאו אותנו למצב הנוכחי.

עשור שלם הליכוד היה בשלטון והוא לא עשה חצי ממה שממשלת בנט לפיד עשתה בשנה אחת.

עשור שלם זה להשאיר חותם ולצערי החותם לא משהו בכלל וזה ממש צורם.

אז למה דווקא בתקופת ממשלת בנט-לפיד יוקר המחייה עלה יותר?

אל תגידו "אוקראינה" - כי זה היה גם לפני אוקראינה.

אל תגידו "קורונה" כי רוב תקופת הקורונה עברה עם ממשלת ביבי או ממשלת ביבי-גנץ.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מאז שהם בשלטון אין משהו שלא עלה, כל יום, והעיקר יש עודף מיסים, חבורה של חלאות אוכלי חינם.

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז למה דווקא בתקופת ממשלת בנט-לפיד יוקר המחייה עלה יותר?

אל תגידו "אוקראינה" - כי זה היה גם לפני אוקראינה.

אל תגידו "קורונה" כי רוב תקופת הקורונה עברה עם ממשלת ביבי או ממשלת ביבי-גנץ.

מז״א? חשבת שתשלם בזמן הקורונה על השטויות שעשו במהלך הקורונה? חילקו לאנשים כסף לעו״ש, לא חשבת שזה יעלה לך כסף מתישהו?

בשניה שקמה הממשלה הזאת ידעתי שזה הדבר הכי טוב שקרה לביבי, הם אוכלים את כל החרא של ההזנחה שלו ב13 שנה פלוס תקציבי עתק שעלתה הקורונה, והוא מצקצק לו מהאופוזיציה.

באמת שלא בא לי להגן עליהם, אין לי חיבה מיותרת ללפיד ולבנט, אבל לחשוב שהם אחראיים לאינפלציה העולמית המשוגעת שהולכת עכשיו, זה הזוי. כל העולם משלם על השיט שקרה במהלך הקורונה, וזה היה צפוי. זה למה זה כלכך מעצבן למה ביבי הגאון ובנק ישראל ביטלו את מגבלת השליש פריים, כל ילד ידע שהפריים יעלה אחרי הקורונה, רק הם לא? הזייה.. 

לפני 5 דקות, Mikelt89 כתב:

מאז שהם בשלטון אין משהו שלא עלה, כל יום, והעיקר יש עודף מיסים, חבורה של חלאות אוכלי חינם.

בקושי יש להם רוב בכנסת, בעצם אפילו את זה אין להם, מה אתה מצפה מהם?

אם ביבי שלט פה 13 שנה ואנשים קונים את התירוצים של חוסר ההצלחה שלו בגלל בגצ/ הסמאל / הקרן החדשה / האילומנטי, אפשר גם לקנות את חוסר ההצלחה של הממשלה הנוכחית בעובדה הפשוטה שאין להם רוב והם עסוקים בהישרדות פוליטית. 

ושוב, אין לי חיבה מיוחדת אליהם ואני בסוף נדפק מהמשחקים הפוליטים שלהם, אבל הכל חוזר לאותו אדם אחד שבגללו אנחנו ב800 סבבי בחירות ברצף. יציבות פוליטית =~ יציבות כלכלית.  ~ בא לסמן בערך, כי יש עוד גורמים גלובליים מן הסתם. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
Just now, MZN כתב:

מז״א? חשבת שתשלם בזמן הקורונה על השטויות שעשו במהלך הקורונה? חילקו לאנשים כסף לעו״ש, לא חשבת שזה יעלה לך כסף מתישהו?

צריך להראות את זה, אבל למיטב הבנתי בקורונה אישרו מה שהם קראו "קופסאות", אז צריך להראות איך הקופסאות האלה גרמו ליוקר המחייה.

לפני 1 דקה, MZN כתב:

באמת שלא בא לי להגן עליהם, אין לי חיבה מיותרת ללפיד ולבנט, אבל לחשוב שהם אחראיים לאינפלציה העולמית המשוגעת שהולכת עכשיו, זה הזוי. כל העולם משלם על השיט שקרה במהלך הקורונה, וזה היה צפוי. זה למה זה כלכך מעצבן למה ביבי הגאון ובנק ישראל ביטלו את מגבלת השליש פריים, כל ילד ידע שהפריים יעלה אחרי הקורונה, רק הם לא? הזייה.. 

למיטב זכרוני עליות המחירים בישראל התחילו לפני העולם...

קצת קשה לי לראות שישראל היא הקטר שמוביל את עליות המחירים העולמיות.

אגב אם כל העולם משלם על מה שקרה בקורונה, כלומר רוב המדינות המערביות בחרו בצעדים מאוד דומים, אולי הם צעדים נכונים? זו שאלה.

אני לא יודע איך זה עובד, אבל ביבי (בתור ראש ממשלה, לא שר אוצר) משפיע על מגבלת השליש פריים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...