Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 28.7.2022 בשעה 22:09, falou כתב:

השרה לאיכות הסביבה הגבילה את ייצור החשמל בגז?

יש לה סמכות בכלל?

בוודאי, בעקיפין, על ידי הגבלת הפליטה המותרת לתחנות הכוח שמופעלות בגז.

מעניין כמה פעמים אצטרך לחזור על אותו דבר.

וכמובן שזה בסמכותה, למעשה כל הגבלה של פליטת מזהמים נמצאת בסמכות השרה לאיכות הסביבה.

זו בדיוק בעיה אינהרנטית לממשלת "משוך בגזר" במסגרתה כל סיעה עושה מה שהיא רוצה במשרדים בשליטתה, ואין כיוון אחיד לממשלה.

למשל שרת האנרגיה יכולה לרצות שיטת פעולה של הפקת חשמל ירוק ב-100% מהיכולת, ואז גז ב-100% מהיכולת, ואת שארית הביקושים למלא בעזרת פחם / מזוט.

ואז תבוא השרה לאיכות הסביבה, ותקבע תקרה לפליטת מזהמים להפקת חשמל בגז, ככה שהפקת חשמל מגז תהיה רק ב-80% מהיכולת.

בתאריך 30.7.2022 בשעה 01:12, BarryG כתב:

אני גם אשמח לראות לזה סימוכין, פעם ראשונה שאני שומע על זה ואני מתיימר להכיר די טוב את ענף ייצור החשמל. 

מה שאני מכיר זה שיש יחידות ישנות מאוד שהוסבו לגז (למשל, בתחנת אשכול באשדוד) אבל בגלל שהן מאוד ישנות אז גם עם ייצור על בסיס גז הן יזהמו יותר מהפחמיות עם הסולקנים באשקלון וחדרה, ולכן אין אישור להפעיל אותן, וחח"י ביקשה לא מזמן אישור מיוחד להפעיל אותן הקיץ. אבל זה לא מה שליאור מתאר.

כבר העליתי את הסימוכין.

image.thumb.png.030e0bf9bf6d6f11f6c79b94c6a475d9.png

"במהלך העבודה הבינה הרשות כי בשל מגבלות היתרי פליטה של תחנות מסוימות המונעות בגז טבעי, ייתכן כי קיים שימוש עודף ביחידות הפחמיות".

אין יותר ברור מזה.

המקור הוא מכאן

בתאריך 30.7.2022 בשעה 01:12, BarryG כתב:

לגבי מי שטען שמחיר החשמל לא ירד בחצי בגלל המעבר לגז, אז לא יודע מי הבטיח שהוא יירד בחצי אבל מחיר החשמל בהחלט ירד בעשור האחרון בגלל מציאת הגז ואמור להמשיך ולרדת בשנים הקרובות עם סגירת היחידות הפחמיות באשקלון וחדרה. כמו שכתבו, יש נוסחה לחישוב מחיר החשמל, התעריף נקבע לכל שנה (למעט במקרה של שינויים קיצוניים במהלך השנה, כמו עכשיו) בסוף השנה שלפניה. זה נכון שיש קצת משחק אבל על פני זמן התעריף מייצג את מבנה העלויות בפועל.

לא רק זה, כאמור אנחנו עדיין משתמשים בפחם להפקת חשמל, בהיקפים כאלה ואחרים.

המעבר לגז מיתן את עליית המחירים (כמו עכשיו), ולפעמים אפילו כיסה לחלוטין על עליית מחירי הפחם.

מחיר הפחם ב-5 שנים האחרונות:

image.png.09056c28a2eb32fc6e1d1eb40766a134.png

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

"במהלך העבודה הבינה הרשות כי בשל מגבלות היתרי פליטה של תחנות מסוימות המונעות בגז טבעי, ייתכן כי קיים שימוש עודף ביחידות הפחמיות".

לינק באותו הנושא

ציטוט

המשרד להגנת הסביבה אישר את בקשת הרשות וחברת החשמל להפעיל למשך 2,000 שעות בשבועות הקרובים תחנת הכוח המזהמת בחבל אשכול, המבוססת על גז. מדובר בתחנה מיושנת שעתידה להיסגר, בה לא מותקנים סולקנים להפחתת זיהום האוויר. לפי נתוני המשרד להגנת הסביבה, רמת הפליטה של תחמוצות חנקן ושל חלקיקים נשימים עדינים (PM2.5) מהיחידות באשכול, גבוהה יותר מאלו של יחידות היצור הפחמיות הפועלות עם סולקנים המפחתים פליטות.

בקיצור ליאור, אתה מטעה.

וכמובן, כדרך אגב, עיכובים שמחריפים את הבעיה:

ציטוט

פחם עדיין אחראי לייצור של כ-23% מהחשמל בישראל, וההתייקרות הנוכחית הופכת משמעותית יותר אף לאחר שבמשרד האנרגיה ובחברת החשמל לא הצליחו לעמוד בלוח הזמנים לסגירת היחידות הפחמיות 1-4, כך שתחילת הליך סגירתן יתעכב מיוני 2022 לתחילת שנת 2024, והמעבר ליחידות ייצור בגז, יידחה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, David32 כתב:

לינק באותו הנושא

בקיצור ליאור, אתה מטעה.

וכמובן, כדרך אגב, עיכובים שמחריפים את הבעיה:

נראה לי שלא הבנת את הנושא.

בתאריך 28.7.2022 בשעה 09:58, SlowRide כתב:

החשמל עלה בגלל חבר שלך מהmotherland, לא בגלל החלטות כאלה או אחרות של הממשלה בישראל. המלחמה גורמת להתייקרויות בכל הדברים.

איפה ההתייחסות שלך בכלל למחירים? אין כזו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה התייחסות אתה צריך? יש עליית מחירים כללית בעולם בעקבות משבר הקורונה והמלחמה באוקראינה. חומרי גלם ודלק בכל העולם התייקרו. רוב הדברים פה מיובאים וברור שתהיה לזה השפעה גם עלינו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פחם מיובא, ומחירו עלה ב-140% לפי המסמך של רשות החשמל שקישרתי קודם.

גז לא מיובא, ומחירו נקבע בחוזה אי שם בעבר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

לינק באותו הנושא

בקיצור ליאור, אתה מטעה.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

נראה לי שלא הבנת את הנושא.

אי אפשר להבין אם ליאור מטעה או לא על סמך מה שרשום. מצד אחד, כתוב שהגיעו למסקנה שהגבלת פליטות של תחנות גזיות מביאה לשימוש עודף בתחנות פחמיות. מצד שני, יש תחנות גזיות ישנות שמזהמות יותר מהפחמיות הקיימות. השאלה הנשאלת היא, האם הגבלת הפליטות של הגזיות מגבילה את התחנות הגזיות שמזהמות יותר מהפחמיות (ליאור מטעה) או שיש תחנות גזיות שמזהמות פחות מהפחמיות וגם כן מוגבלות בייצור (ליאור צודק)? אין תשובה לשאלה הזאת בטקסטים האלה, ולכן לא ניתן לדעת מי צודק.

פורסם

אבל זה בדיוק מה שרשום, שההגבלה היא על התחנה המזהמת.

ציטוט

מבדיקת המשרד עולה, כי עלות הנזק מפליטת מזהמי אוויר מקומיים כתוצאה מהפעלת יחידות אלו באשכול גדולה אף יותר מעלות הנזק הנובע מיחידות פחמיות שבהן מותקנים מתקני הפחתת זיהום (סולקנים) - ומסיבה זו הגביל המשרד להגנת הסביבה, באמצעות היתר הפליטה, את הפעלתן ללא יותר מ-2,300 שעות בשנה.

אם ליאור יכול להביא סימוכין לזה שהגבילו גם את אתה שמזהמות פחות - סבבצ'יק.

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

יכול להיות שיש עוד תחנות מוגבלות. אתה צודק כנראה, כי הסיכום שליאור הביא ממנו התייחס למחירים, כך שאם מתעלמים מהפליטות עדיף לייצר בגז על פני פחם במחירים הנוכחיים, והסיבה לכך שמגבילים חלק מהגזיות היא הפליטות הגבוהות שלהן.

פורסם
לפני שעה, BarryG כתב:

אי אפשר להבין אם ליאור מטעה או לא על סמך מה שרשום. מצד אחד, כתוב שהגיעו למסקנה שהגבלת פליטות של תחנות גזיות מביאה לשימוש עודף בתחנות פחמיות. מצד שני, יש תחנות גזיות ישנות שמזהמות יותר מהפחמיות הקיימות. השאלה הנשאלת היא, האם הגבלת הפליטות של הגזיות מגבילה את התחנות הגזיות שמזהמות יותר מהפחמיות (ליאור מטעה) או שיש תחנות גזיות שמזהמות פחות מהפחמיות וגם כן מוגבלות בייצור (ליאור צודק)? אין תשובה לשאלה הזאת בטקסטים האלה, ולכן לא ניתן לדעת מי צודק.

לפני כשעה, David32 כתב:

אם ליאור יכול להביא סימוכין לזה שהגבילו גם את אתה שמזהמות פחות - סבבצ'יק.

לפני כשעה, BarryG כתב:

יכול להיות שיש עוד תחנות מוגבלות. אתה צודק כנראה, כי הסיכום שליאור הביא ממנו התייחס למחירים, כך שאם מתעלמים מהפליטות עדיף לייצר בגז על פני פחם במחירים הנוכחיים, והסיבה לכך שמגבילים חלק מהגזיות היא הפליטות הגבוהות שלהן.

טענתי (בהתאם לנושא השרשור) שזה יקר יותר, ושזה בהחלט תלוי בהחלטות של הממשלה ולא רק גורמים בינלאומיים.

לדוגמה בהודעה הזו:

בתאריך 28.7.2022 בשעה 13:14, m3x7r3m3 כתב:

אגב אחת מהסיבות לעלייה במחירי החשמל דווקא כן קשורה להחלטות של הממשלה.

למשל ההחלטה להגביל את ייצור החשמל בגז טבעי (מסיבות "ירוקות"), ביחד עם הביקוש לחשמל, אומר שנאלצו לייצר חשמל מ... פחם.

כזה שגם יותר יקר מלכתחילה, גם מיובא (ולכן חשוף לתנודות מחיר בגלל סיבות בינלאומיות), וגם חטף עליית מחיר בתקופה הזו.

להגנת השרה לאיכות הסביבה, היא לא הבינה שלשם זה יתגלגל כשהגבילה את ייצור החשמל בגז, לא האילוץ להשתמש בפחם ולא עליית המחיר של הפחם.

אם כי לפחות את האילוץ להשתמש בפחם בסופו של דבר, היא הייתה צריכה להבין.

כמובן שיש סיבות נוספות, אבל זה שקר להגיד שהעלייה במחירי החשמל לא קשור בכלל להחלטות של הממשלה.

לא דיברתי בכלל על זיהום (מעבר לסיבה הראשונית להגביל הפקת חשמל מגז), אלא על מחיר + פוטנציאל למחסור.

אתם אולי מתייחסים (יותר מדי) למשפט הזה:  

בתאריך 28.7.2022 בשעה 16:57, m3x7r3m3 כתב:

ואז אם מסתכלים פר חומר גלם, כולם עומדים במגבלות החדשות, אבל אם מסתכלים על הזיהום הכללי, אנחנו מזהמים יותר ממה שהיינו צריכים, אילו היינו משתמשים בגז ללא הגבלה, ומשתמשים בפחם רק להשלמת הדרישה.

והוא ממש לא לב העניין

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אואה, מאוד קשה לך להודות בטעות...

- לא דיברת בכלל על זיהום, אבל כתבת "מסיבות "ירוקות"" במרכאות...

- היחידות הגזיות הישנות האלה באשכול היו מיועדות לגריטה ב- 2018, זה חתיכת סילוף להגיד שזה קשור להחלטת הממשלה, ושל כבוד השרה (שמכהנת שנה בתפקיד?), להגביל את ייצור החשמל בגז טבעי. במיוחד שכשההחלטה לגרוט את היחידות האלה התקבלה כאשר ייצור על ידי פחם היה יותר זול (הפרספקטיבה הנכונה של גרף מחירי הפחם היא יותר מחמש שנים). 

פורסם
לפני 4 דקות, BarryG כתב:

אואה, מאוד קשה לך להודות בטעות...

First Time James Franco GIF - First Time James Franco Meme - Discover &  Share GIFs

• מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, BarryG כתב:

- לא דיברת בכלל על זיהום, אבל כתבת "מסיבות "ירוקות"" במרכאות...

זו עובדה.

ו"ירוקות" במרכאות כי הסיבות הן לא ירוקות (כלומר בצבע ירוק) אלא כי הן מסיבות של זיהום (היינו "ירוקות" ככינוי).

לפני 12 דקות, BarryG כתב:

- היחידות הגזיות הישנות האלה באשכול היו מיועדות לגריטה ב- 2018, זה חתיכת סילוף להגיד שזה קשור להחלטת הממשלה, ושל כבוד השרה (שמכהנת שנה בתפקיד?), להגביל את ייצור החשמל בגז טבעי. במיוחד שכשההחלטה לגרוט את היחידות האלה התקבלה כאשר ייצור על ידי פחם היה יותר זול (הפרספקטיבה הנכונה של גרף מחירי הפחם היא יותר מחמש שנים). 

גם זה קשור להחלטות של הממשלה, מה לעשות.

"הממשלה" זה לא רק הממשלה של בנט-לפיד.

קח גרף של 10 שנים, הוא לא שונה מהותית מהגרף של ה-5 שנים:

image.png.8efe9e2aa7bc23cae80372b135b6c4ea.png

למעשה ה-Fluctuation לא גבוה יחסית עד 2021, ולכן פרספקטיבה של 5 או 10 שנים לא משנה מהותית.

גם ההחלטה לא לגרוט תחנות מסוימות, היא החלטה של הממשלה.

וגם ההחלטה להפעיל אותם תחת מגבלות, היא החלטה של הממשלה.

ותעשה פרצוף מופתע, גם ההחלטה להרחיב את ההיתר שלהן, היא החלטה של הממשלה.

לכל היותר אתה יכול לטעון - לא כל ההחלטות הן של הממשלה הנוכחית.

אבל נו, שהעובדות לא יבלבלו אותך.

עריכה:

נראה לי שבלהט שלכם לא קראתם בכלל מה שכתבתי ולא הבנתם את מה שכתבתי.

הכוונה שבהחלט יש קשר להחלטות ממשלה, זה לא בהכרח רק הממשלה הזו, אלא שזה קשור להחלטות ממשלה בניגוד למצב שאינו בשליטת הממשלה  - מה שטען @SlowRide פה:

בתאריך 28.7.2022 בשעה 09:58, SlowRide כתב:

החשמל עלה בגלל חבר שלך מהmotherland, לא בגלל החלטות כאלה או אחרות של הממשלה בישראל. המלחמה גורמת להתייקרויות בכל הדברים.

עכשיו אתה מוזמן להתנצל ולהודות בטעות 🤣

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עריכה:

נראה לי שבלהט שלכם לא קראתם בכלל מה שכתבתי ולא הבנתם את מה שכתבתי.

הכוונה שבהחלט יש קשר להחלטות ממשלה, זה לא בהכרח רק הממשלה הזו, אלא שזה קשור להחלטות ממשלה בניגוד למצב שאינו בשליטת הממשלה

🤣

באותה מידה יש קשר להחלטת ממשלה להקים תחנות כוח בכלל.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

כי אלטרנטיבה שבה שני העשירונים העליונים מחזיקים גנרטור בבית ושאר העשירונים משתמשים בנרות ומניפות היא קבילה ב-2020?

הטענות פה הולכות ומידרדרות, קחו לכם כמה דקות, אולי תתייעצו ביניכם ותחזרו עם טענה חצי הגיונית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אז תבוא השרה לאיכות הסביבה, ותקבע תקרה לפליטת מזהמים להפקת חשמל בגז, ככה שהפקת חשמל מגז תהיה רק ב-80% מהיכולת.

זה לא נקבע בחקיקה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...