Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבואן אחד = יבואן בלעדי, שהרי אם לא, אז היו לו מתחרים...

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא.

הכוונה בייבואן בלעדי זה שיש חוזה בין הייבואן לייצרן שמונע מגופים אחרים לייבא מאותו הייצרן.

אם רק אני חשבתי על לייבא גרבי ריצה, ואף אחד אחר לא מעוניין לייבא אותם, זה לא אומר שאין שוק חופשי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@David32 אם אתה מייבא משהו ביוקר ועושה עליו כסף, תמיד יבוא מישהו נוסף שיירצה לקחת לך חלק מהרווחים.
תסתכל על שוק כלי העבודה, איזה בלאגן עץ האורן עושה להם.

פורסם
לפני 21 שעות, zaf כתב:

כל מי שנוסע לחול לאירופה או צפון אמריקה חווה איכות אחרת, וזו עולה לשבוע יותר מדי השימוש כאן לחודש. 

אין לי מושג על מה אתה מדבר מבחינת איכות.

הייתי בחלק לא קטן מאירופה, אני עדיין עם מכשיר LTE, חזרתי לפני חודש וחצי מספרד ולא שמתי לב לשום שיפור (בטח לא משמעותי) ביחס לרשתות הסלולר בארץ.

לפני כמה שנים הייתי עם רכב שכור בגרמניה (למעשה יותר מפעם אחת) ובחלק מהמקומות הייתה בקושי קליטה של רשתות 2G (!).

אפילו בכביש 6 בקטעים שמכוסים כנראה פחות טוב, יש קליטה של רשתות דור שלישי לכל הפחות.

בקנדה יש כביש באיזור קלגרי שאין בו בכלל קליטה סלולרית. לא זוכר את המיקום שלו (כי עוד לא חוויתי את זה בעצמי). על איזו חוויה מדובר שם?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

ואיך זה עובד? צריך את המפעיל כדי שיצרוב את המידע מרחוק? לגשת למרכז שירות 🤮 ? אם אני עובר בין מפעיל למפעיל?

פשוט זה נראה לי כמו משהו שיותר נוח למפעיל (כדי לחתן את המכשיר שלך איתו), ופחות נוח למשתמש.

אני עכשיו בטיול עם המשפחה בארצות הברית.

לפני הטיול קניתי חבילות גלישה לכל טלפון. סורקים QR קוד ותוך רגע החבילה נטענת לesim.

בנחיתה עברנו לגלישה בקו השני והתחברנו לאינטרנט עוד לפני שירדנו מהמטוס.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@dorsht  קנדה זו ארץ ענקית , לא תמצא שם כיסוי מלא. אותו הדבר בגרמניה מחוץ לערים, רק כאן אפשר לחצות את הארץ לרוחבה בשעה ולאורכה ב8 שעות או פחות. וגם אז לא תמצא כיסוי מלא בכל מקום. 

המהירות האמיתית הממוצעת בארץ במרבית המיקרים היא עד 20 מגה!  (למרות האמור בקישור, כי הם לא היו ניידים בבדיקה )אלא אם אתה באיזור צפוף או בקו ראיה ישיר במרחק של מאות בודדות של מטרים מאתר "מהיר" לא עמוס.

גילוי נאוות, אני עוסק בתחום מראשיתו. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 30 דקות, David32 כתב:

הכוונה בייבואן בלעדי זה שיש חוזה בין הייבואן לייצרן שמונע מגופים אחרים לייבא מאותו הייצרן.

אם רק אני חשבתי על לייבא גרבי ריצה, ואף אחד אחר לא מעוניין לייבא אותם, זה לא אומר שאין שוק חופשי

במצב כזה יש שוק חופשי, כי המתחרה שלך יכול לייבא גרבי ספורט של יצרן אחר והבלעדיות שלך היא בעצם רק על מותג. 

אבל אם אתה מפעיל לובי שמצליח לאסור על המתחרה שלך לקרוא למוצר שלו גרבי ספורט, ובעקבות זה אתה היבואן הבלעדי של גרבי ספורט, זה לא שוק חופשי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 שעות, hans כתב:

יש לי זיכרון טוב ולא מזמן זרקתי כל מיני חשבוניות מימי אנו באנו.

לא יעזור לך כלום.

אני מוכן שהתשתית תהיה אפילו פי 5 יותר גרועה ממה שהיא היום, רק לא לשלם 300₪ בחודש. פשוט לא להאמין כמה היינו מוכנים לשלם על שיחות ומסרונים בלבד. אני מתפחלץ.

ואל תשכח ש300 שקל של אז שווים להרגשתי פי 3 מעכשיו. ז"א עכשיו כשאני מוציא 300 שקל אני לא כזה מרגיש, אז כשהוצאתי 100 זו הייתה הוצאה כבדה שגם קנתה הרבה יותר.

• רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 56 דקות, David32 כתב:

לא.

אם רק אני חשבתי על לייבא גרבי ריצה, ואף אחד אחר לא מעוניין לייבא אותם, זה לא אומר שאין שוק חופשי.

אם רק אתה חשבת לייבא גרבי ריצה, הרי שלא צריך את החוזה בלעדיות נכון? כי אף אחד אחר לא ירצה לייבא אותם.

אם יש את החוזה, הרי שזה בגלל שמישהו כן ירצה או רצה לייבא אותם ואתה מעוניין למנוע את התחרות הזו.

עכשיו מניעת תחרות... ושוק חופשי... מסתדרים אחד עם השני?

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

במצב כזה יש שוק חופשי, כי המתחרה שלך יכול לייבא גרבי ספורט של יצרן אחר והבלעדיות שלך היא בעצם רק על מותג. 

אבל אם אתה מפעיל לובי שמצליח לאסור על המתחרה שלך לקרוא למוצר שלו גרבי ספורט, ובעקבות זה אתה היבואן הבלעדי של גרבי ספורט, זה לא שוק חופשי.

או אם יש רק יצרן אחד שמייצר גרבי ספורט שעומדות בתקן שמותר לייבא ואתה חתמת על חוזה בלעדיות איתו

או כל מיני מקרים אחרים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 33 דקות, SlowRide כתב:

כן אבל אז מי שמגביל את השוק זה המחוקק וזאת אשמתו.

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם רק אתה חשבת לייבא גרבי ריצה, הרי שלא צריך את החוזה בלעדיות נכון? כי אף אחד אחר לא ירצה לייבא אותם.

אם יש את החוזה, הרי שזה בגלל שמישהו כן ירצה או רצה לייבא אותם ואתה מעוניין למנוע את התחרות הזו.

עכשיו מניעת תחרות... ושוק חופשי... מסתדרים אחד עם השני?

אתה מבלבל בכוונה כי טעית?

אם רק אני חשבתי, אז אני עושה את מה שבא לי עם היבואן.

גם אם אני חותם חוזה עם היצרן, זה לא הופך את השוק ללא חופשי, כי אני שחקן בשוק. לא זה שקובע את החוקים.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

אתה מבלבל בכוונה כי טעית?

אם רק אני חשבתי, אז אני עושה את מה שבא לי עם היבואן.

גם אם אני חותם חוזה עם היצרן, זה לא הופך את השוק ללא חופשי, כי אני שחקן בשוק. לא זה שקובע את החוקים.

אם אתה חותם חוזה עם היצרן, אתה קובע את החוקים.

יש פונקציה שלמה שנקראת "רשות התחרות" שלפי התפיסה שלך מיותרת לגמרי, כי אתה בתור שחקן אף פעם לא קובע את החוקים, ורשות התחרות אוכפת רק כלפי "שחקנים" (ואף פעם לא כלפי מחוקק).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 46 דקות, m3x7r3m3 כתב:

או אם יש רק יצרן אחד שמייצר גרבי ספורט שעומדות בתקן שמותר לייבא ואתה חתמת על חוזה בלעדיות איתו

או כל מיני מקרים אחרים.

בדיוק מה שויסוצקי עשו פעם עם שקיות תה, מה שהפך אותם למונופול למשך עשרות שנים.

המציאו סוג חדש של שקית תה, דחפו להעברת תקן שקובע שכל דבר אחר לא בטיחותי, ?????, PROFIT.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 55 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יש פונקציה שלמה שנקראת "רשות התחרות" שלפי התפיסה שלך מיותרת לגמרי

לא. ממש לא.

רשות התחרות מנסה לווסת את השוק החופשי כדי לטפל בכשלי שוק. זה די מראה שהקונספט של שוק חופשי בעצמו לא ממש עובד.

בכול מקרה, כבר הוכח כאן שהטענה הראשונה שלך ש"יבואן בודד =\= שוק חופשי" לא נכונה.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, David32 כתב:

לא. ממש לא.

רשות התחרות מנסה לווסת את השוק החופשי כדי לטפל בכשלי שוק. זה די מראה שהקונספט של שוק חופשי בעצמו לא ממש עובד.

אבל הקונספט של שוק חופשי מחייב רגולציה וויסות. זה לא ג'ונגל בלי חוקים שכל אחד עושה מה שבא לו. כבר הסבירו את זה.

בכלל, "חופש" בלתי אפשרי בלי מערכת חוקים ששומרת עליו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...