Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

שוק הסלולר הוא בדיוק הפוך משוק חופשי.

יש רגולציה מאוד כבדה, החל מהקצאת תדרים ועד חוקים שמכריחים את החברות לשתף תשתיות, לנייד מספרים וכו'.

זו בדיוק הדוגמא שמראה למה ליברטריאנים שחושבים ששוק חופשי הוא תמיד הפתרון ושרגולציה היא תמיד גרועה, הם נאיביים, במקרה הטוב.

שוק חופשי לא שווה הפקרות. גם בתחום התעופה יש פיקוח ורגולציה מאוד כבדים, אבל זה לא אומר שאין שם "שוק חופשי".

אני גם לא מומחה בענייני חמאה, אבל די בטוח שגם שם יש הגבלות ופרמטרים בהם החמאה המיובאת אמורה לעמוד.

@sperial בחיי אני לא מבין מה אתה רוצה. אני מבין שמאוד נוח לך לחשוב שהפרטה ושוק חופשי זה אם כל החולות הרעות. באמת מפתיע לשמוע את זה ממישהו שכנראה עובד מדינה.

המציאות היא ששירות גרוע ועבודה חאפרית היו גם כששילמנו מאות שקלים בחודש על סלולר. עכשיו אנחנו לפחות משלמים רק כמה עשרות שקלים על אותו השירות.

• אהבתי 4

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 52 דקות, sperial כתב:

בכלל - "שוק חופשי" ללא כל פיקוח נוטה לגרום לכספים להתרכז אצל קבוצה קטנה מאד של אנשים,, ולמרות תיאוריות שיווי המשקל למיניהן (לא מכיר את השמות האקדמיים) אנחנו רואים יפה מאד איך נוצרים קרטלים. וזה קורה לא רק בשוק הישראלי הקטן אלא גם באמריקה הגדולה. רק רגולציה מפרקת אותם.

בו נבטל איזה מיתוס. אין שוק ״חופשי לגמרי״ בעולם המודרני. שווקים יכולים להתקיים רק תחת מעטפת של חוקים מסדירים, הסכמים והסדרים. זה כמו ספורט, יש מגרש, יש כללים, עכשיו מתחרים. 

קרטלים לא נוצרים כי אין רגולציה, אלא כי במסגרת הכללים הקיימים, שחקנים מסויימים ״ניצחו״ במשחק. קצת כמו מונופול. זה קורה כל הזמן, וצריך לשנות את הכללים בהתאם מידי פעם, כדי לאתחל את המשחק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שאני אומר הוא ש"שוק חופשי" אינו פאנאציאה (תרופת פלא לכל דבר).

מתברר שאין ברירה אלא להסדיר הרבה מאוד שווקים. אתה יכול להתווכח על דרך ההסדרה, אבל לא על עצם הצורך בה. 

דרך אגב @gadik6, לא טענתי שאין מקום להפרטות. אבל גם אלה חייבות להיות מוסדרות ולהגיע עם דרישות משמעותיות מהרוכש. ויש שירותים שאין כל דרך להפריט בצורה סבירה, כי מדובר בשירותים יקרים שאם יבוססו על רווחים יגרמו לציבור לחוסר יכולת לעמוד בהוצאות. ראה שירותים שמתחילים בדואר ומסתיימים ברפואה ובחינוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בוא לא נדבר על דואר, ובטח שלא על "חינוך", בתור דוגמאות כנגד הפרטה.

אני אומנם נגד הפרטת משרד החינוך, אבל זאת יכולה להיות דווקא דוגמה מעולה ללמה כן צריך להפריט, על אף הסיכונים. מקרה קלאסי של ארגון "הסתדרותי", עם תקציב ענק, ביצועים גרועים וקביעות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

מה שאני אומר הוא ש"שוק חופשי" אינו פאנאציאה (תרופת פלא לכל דבר).

השאלה היא איך אתה מגדיר ״שוק חופשי״.

אם אתה עושה זום אחורה ומסתכל על ההיסטוריה, אז הרעיון של ״שוק חופשי״ הוא אחראי לכל השפע שיש בעולם, כולל את זה שאין כמעט רעב. זה מה שיוצר חברות שמתרכזות בדמוקרטיה, ענייני מוסר וכו׳, כי אם אנשים רעבים, מה שיש זה איש בצוואר רעהו במאבק קיומי.

אבל אם אלוהים הוא במאקרו, השטן הוא בפרטים, וכאן כל שוק/תעשייה לגופו של עניין, והעניינים משתנים כל הזמן.

לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

בוא לא נדבר על דואר, ובטח שלא על "חינוך", בתור דוגמאות כנגד הפרטה.

אני אומנם נגד הפרטת משרד החינוך, אבל זאת יכולה להיות דווקא דוגמה מעולה ללמה כן צריך להפריט, על אף הסיכונים. מקרה קלאסי של ארגון "הסתדרותי", עם תקציב ענק, ביצועים גרועים וקביעות.

הפרטה לא חייבת להיות מלאה.

למשל, למה מורה זה מקצוע לכל החיים?

למה זו לא יכולה להיות בחירת קריירה של כמה שנים בלבד? למה לא להפריט את מקצוע ההוראה לכזה שיתפקד בשוק חופשי, כולל אפשרות להכשרת מהירה של מורים (בוא נודה, בעיקר מורות) לתקופות מוגבלות, למי שהמקצוע מתאים לה בשלבים מסויימים בחיים?

סתם רעיון.

לפני 23 דקות, sperial כתב:

דרך אגב @gadik6, לא טענתי שאין מקום להפרטות. אבל גם אלה חייבות להיות מוסדרות ולהגיע עם דרישות משמעותיות מהרוכש. ויש שירותים שאין כל דרך להפריט בצורה סבירה, כי מדובר בשירותים יקרים שאם יבוססו על רווחים יגרמו לציבור לחוסר יכולת לעמוד בהוצאות. ראה שירותים שמתחילים בדואר ומסתיימים ברפואה ובחינוך.

בנוסף, אתה יודע מה אתה רוצה, אבל החיים מסובכים והתוצאה בפועל תמיד רחוקה מהכוונות. לכן מה שחשוב זה כל הזמן לתקן בתנועה.

בזמנו הובא הביטוי ״שיטת השקשוקה״ שבאה להראות איך צים נמכרה בנזיד עדשים (או נזיד שקשוקה). לאחר שנים הסתבר שהיא... נמכרה ביוקר, כי שוק הספנות עבר משבר עמוק. 

אז האם זה אומר שלא היתה שחיתות במכירה?! לאו דווקא, אבל החיים, כאמור, מסובכים ובלתי צפויים.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

ומי ישלם עבור מסלול כזה?

ספריאל ואולי טרנספורטר.

אבל ברצינות - אני מבין את אלה שמתלוננים על השירות, אז צריך לתת להם זכות בחירה. לא רוצה לשלם הרבה - תקבל שירות בסיסי.

מוכן לשלם יותר - תקבל מה שאתה רוצה, כולל תיעדוף בתעבורה ושירות קונסיירז׳ שזמין לך 24/7.

כמו ללקוח עסקי אנטרפרייז בעצם.

כמובן שדבר כזה לא יעלה 200 שקל לחודש, אלא הרבה יותר מזה.

צריכים להיות מסלולים שונים בדרגות תשלום שונות ורמות שירות שונות. הרוב יסתפקו בשירות בסיסי, מי שישלם יותר, יקבל אקסטרה בהתאם למה שהוא משלם.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה "זכות בחירה"?

אם לא משתלם להפעיל שירות כזה כי יש לו 2.5 צרכנים פוטנציאליים, אף חברה לא תיזום כזה מסלול. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יפעל, כי בשביל זה צריך להשקיע בתשתיות. וכדי שהשקעה כזו תשתלם צריך הרבה מנויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, zaf כתב:

שים לב כמה פעמים אתה בכלל נופל לדור 3 (ראה איקון במסך) 

לא זכור לי שקרה אצלי אף פעם האמת, נפילה לדור 3 (אלא אם היתה תקלה),

קבוע אצלי על LTE או 5G.

אפילו בדימונה כשאני מבקר את ההורים אני על 5G או LTE.

לפני 15 שעות, sperial כתב:

ובאיזה אחוז מהשטח יש כיסוי?

אין לי מושג האמת, אבל אני רוב הזמן באיזור ראשל"צ אשדוד ודימונה ולא נתקלתי בבעיות חריגות.

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

לא יפעל, כי בשביל זה צריך להשקיע בתשתיות. וכדי שהשקעה כזו תשתלם צריך הרבה מנויים.

או שהוא יהיה מספיק יקר עבור אותם מנויים כדי שישתלם להפעיל אותו.

כמו שאמרתי - דרגות תשלום שונות יקבלו מסלולי שירות שונים.

אבל אל תצפה לשלם 50 שקל במקום 29, ולקבל קו מתועדף ושירות אישי. דבר כזה לא יקום ולא יהיה.

לפני 8 שעות, פינדר כתב:

זו בדיוק הדוגמא שמראה למה ליברטריאנים שחושבים ששוק חופשי הוא תמיד הפתרון ושרגולציה היא תמיד גרועה, הם נאיביים, במקרה הטוב.

שוק חופשי ללא רגולציה כלשהי זה בדיוק המקום שבו צומחים מונופולים וקרטלים.

מציע לבדוק מי זה רוקפלר וקרנגי, ומה קרה בתעשיית הפלדה, הרכבות והנפט בסוף המאה ה19 בארה"ב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הכל טוב, רק למה קיבינשרוץ עוד לא עובדים פה עם eSIM ?
החתיכת פלסטיק הזו זה הדבר האחרון שאני צריך. תנו לעשות הכל מרחוק.

• אהבתי 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

מצטרף לברכה הנ"ל. אטיאס היה השר תקשורת שביצע מהלכים אבל מחליפו לקח את הקרדיט. 

הדרך הייתה חייבת לכלול למשל את ניוד המספרים כשלב קודם, וכמו תמיד זה שלב עם זמן התארגנות.

אז זה פשוט יצא ארוך יותר מקדנציה של שר תקשורת.

לפני 13 שעות, BarryG כתב:

היה חוב של 230 מיליון למדינה שלא מצאתי איזכורים לגבי אי תשלומו. מה שכן, זה חוב בגין תדרים ורישיון, לא משהו פיזי שהמדינה הוציאה מכיסה ודרשה החזר. גם אם נניח שלא שולם, בוא נחשב כמה זה יוצא לכל אדם שמחזיק סלולרי, נניח, 6 מיליון אנשים, יוצא 38 שקל לאדם? מחיר שאני יותר משמח לשלם תמורת הורדת המחירים שהוא הוביל.

זו לא תפיסה נכונה, תמיד עולה יותר כסף (אם אקח את זה לקיצון) לתפוס רוצח.

אכיפת חוק היא לא השקעה משתלמת כספית מיידית כמעט אף פעם.

לפני 10 שעות, David32 כתב:

כן ולא.

למה לא?

כי תשתית אינטרנט היא תשתית, ויש לה חשיבות לאומית. אחרי השנתיים האחרונות אני חושב שכולנו יכולים להעריך את חשיבותה של תשתית אינטרנט טובה.

ולכן, כמו עם דואר, אין ערובה לכך שהשוק הפרטי ידאג לתשתית מתאימה/מודרנית במקומות בהם עלות התשתית גבוה ולא משתלמת כלכלית. 

בנוסף, עם נורמליזציה של עבודה מרחוק (אפילו אם זה כמה ימים בשבוע), נפתחת האופציה לחלק מהאוכלוסיה לגור במקומות מרוחקים יותר ממקום עבודתם, מה שכמובן משפיע על תשתיות אחרות. מעבר כזה יכול לגרור שינוי חיובי, ולכן יש לבדוק אם אולי כדאי לדאוג תשתית מתאימה במקומות יותר מרוחקים לטובת האוכלוסיה הזאת. (לא יישוב בכוח, אבל אם אתה יודע שאתה צריך להיות במשרד פעמיים בשבוע, ויש תשתית אינטרנט באמת טובה, אפשר לעבור לגור ליישוב טיפה יותר מרוחק ושקט. לא יודע)

בקיצור, יש עיניין לאומי לתשתית אינטרנט טובה בפריסה נרחבת שהיא לא רק בערים הגדולות ומקומות "משתלמים".

כמובן שבשביל זה מישהו צריך לחקור את הנושא, לחשב עלויות, לעבוד, אולי להעביר חוקים פחות נוצצים...  

אתה מתכוון כמו מה שפילבר ניסה לעשות לבזק?

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

שוק הסלולר הוא בדיוק הפוך משוק חופשי.

יש רגולציה מאוד כבדה, החל מהקצאת תדרים ועד חוקים שמכריחים את החברות לשתף תשתיות, לנייד מספרים וכו'.

אין שום קשר, אבל כבר כתבו לך את זה לפניי.

וגם אף ליברטריאן לא חושב שצריך לאפשר לכל אחד להשתמש באיזה תדר שהוא רוצה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זו לא תפיסה נכונה, תמיד עולה יותר כסף (אם אקח את זה לקיצון) לתפוס רוצח.

אכיפת חוק היא לא השקעה משתלמת כספית מיידית כמעט אף פעם.

איפה הייתה פה בעיה של אכיפת חוק?

פורסם (נערך)

הוא קיבל קנסות על חוסר עמידה בתנאי הרשיון.

ואז קיבל הקלה על תשלום הקנסות והריביות שלהן.

וכו' וכו'.

עסק קטן על קנס כזה רשות המיסים ורשות האכיפה והגבייה היו מפרקים אותו

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, elibaba כתב:

הכל טוב, רק למה קיבינשרוץ עוד לא עובדים פה עם eSIM ?
החתיכת פלסטיק הזו זה הדבר האחרון שאני צריך. תנו לעשות הכל מרחוק.

חוזר לנושא ההשקעה. אתה צריך מערכת אוטנטיקציה לניטור למניעת הונאות - אחרת אני אוכל להחליף לעצמי זהויות , לבצע הונאות ולהיות בילתי ניתן לאיתור. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...