Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאנשים יש זכרון קצר. בימי שלטוח חברות האפ"ס שילמנו ביוקר, אם כי אני לא בטוח כמה ביוקר בהשוואה לאירופה, למשל. באמצע העשור הראשון, ימי הדור השלישי, הרשתות הישראליות היו מהמובילות בעולם, גם בצפיפותן וגם בקדמתן. מצד שני, התחמונים של החברות היו יצירתיים במייחד.

בא מיכאל גולן וחולל את מהפיכת המחירים שלו. מה שאנחנו נוטים לשכוח הוא שהאיש הזה רימה את כולנו, לא שילם את חובותיו, הקים לכאורה רשת אבל גם פרק אותה, וכמעט הפיל איתו גם את סלקום. ועם יצירת סחרחרת המחירים נכנסנו גם לפיגור טכנולוגי. אם ישראל היתה מובילת הדור השלישי הרי שלדור הרביעי הגענו כבר באיחור ניכר אחרי כולם (ולא שכחתי את הרגולטור שגרר רגליים).

קורן, גם באירופה סניפי חברות הסלולר נראו כהיכלי הקודש. המהפיכה של מעבר ל"צינור טיפש" הצריך עוד כמה שינויים רגולטוריים כמו הניוד וביטול נעילת הסים, וגם ההתקדמות הטכנולוגית.

מה שאני רוצה לומר כאן הוא שלשוק החופשי גם חסרונות, בודאי כשהוא הופך לשוק פרוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי זיכרון טוב ולא מזמן זרקתי כל מיני חשבוניות מימי אנו באנו.

לא יעזור לך כלום.

אני מוכן שהתשתית תהיה אפילו פי 5 יותר גרועה ממה שהיא היום, רק לא לשלם 300₪ בחודש. פשוט לא להאמין כמה היינו מוכנים לשלם על שיחות ומסרונים בלבד. אני מתפחלץ.

• אהבתי 7
  • רעיון גרוע 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כי הדרך הנכונה נמצאת באיזה מקום באמצע. What you pay is what you get. וכשאנחנו מדברים על תשתיות זה מכניס את ישראל לברוך רציני. אלה תשתיות הסלולר, האינטרנט בסיבים (בכמה שנים אנחנו מפגרים אחרי רומניה?), ועוד כהנה וכהנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה מפגרים?

אתה לא יכול לחייג? לשלוח הודעות? לגלוש באינטרנט? 

פעם היית משלם על זה כמה מאות שקלים בחודש, ואם היית רוצה לשנות מסלול או חס וחלילה לעבור לחברה אחרת, היית צריך לקחת יום חופש מהעבודה, לנסוע לחוצות המפרץ ולשבת בסניף של סלקום חצי יום ולהתקיים על קפה שחור ועוגיות עד שיגיע תורך ומישהו יתפנה לדבר איתך (סיפור אמיתי). 

אם לא היו פותחים את זה, היית מקבל בדיוק אותו הדבר כמו היום ומשלם מחירים של פעם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כן, ועד היום אני צריך להסתדר עם DSL ב-40 מס"ש או להתמודד עם השירות של סלקום.

@SlowRideהתשתיות בשבילנו, לגלישה בפורום, באמת לא חשובות. אבל לתעשיות זה סיפור אחר. אפילו הסיבים הביתיים גבוליים לבן שלי כשהוא עובד מהבית, עד כדי כך שהוא שוקל לקחת חיבור שני, אצל אחד המתחרים, כגיבוי. אז שלמשרדים לא יהיה חיבור ראוי? כבר לא מדבר על מי שזקוק לאינטרנט נייד מהיר באמת, מישהו כבר הזכיר את ה"כאילו" דור 5.

• אהבתי 1

פורסם

קודם כול הבחירה של רומניה כהשוואה בסיבים זה צ'רי פיקינג מעולם הצ'רי פיקינג.

שנית, "להתמודד עם השירות של סלקום". זאת אומרת יש אופציה, אתה פשוט לא אוהב את המפעילה. לגמרי בעיה שלך.

ולבסוף, הסיבים הביתיים גבוליים לבן שלך כשהוא עובד מהבית? אין אופציה לחבילה עם קצב העלאה נורמלי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

(בכמה שנים אנחנו מפגרים אחרי רומניה?), 

גם ברומניה אני בטוח שאין עדיין סיבים לאוהל של כל צועני.

• מצחיק 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אכן התכוונתי להוט. תיקנתי  אני מתנצל, אני מניח שכאן יהיה לי גיבוי.

ואדים, דירה במרכז חיפה, עיר שמתהדרת בהייטק, זה לא מחנה של צוענים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז תעבור לרשת אחרת. מה הסיפור?

פורסם (נערך)

בהודעות האחרונות התכוונתי בעיקר לתשתיות קוויות. בשכונה הדי מכובדת שבה אני גר יש לבזק תיבת חיבורים אחת, אני גר בצד השני של השכונה, אז 40 מס"ש זה אופטימי. הנחושת של הוט סבירה, 500 מס"ש, אבל עד לאחרונה היתה מאוד לא יציבה. בחודשים האחרונים יש שיפור, אולי כי קיץ. סיבים? כבר 5 שנים הקצוות מדלדלים ליד מבנה האשפה, ואין חיבור.

פורסם
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

בא כחלון - והופ! - מסתבר שאפשר לעבוד במודל רזה שבו אפשר לעשות הכל באינטרנט או ב...טלפון הנייד, משלמים ומקבלים סים, וזהו, שלום שלום ואל תבואו לי בחלום, לא צריך היכלות זכוכית ולא צריך טלפון נייד ב-960 תשלומים. נו סופ פור יו!

כשלוקחים החלטה פופולרית מבלי להבין לעומק את ההשלכות מקבלים בדיוק מה שקיבלנו.

לפני הרפורמה כל המפעילים השקיעו הון בבניית רשת ונלחמו על השגת כיסוי מלא עם אחוז נפילות אפסי ביחס לכמות המנויים והשיחות. ואז הגיעו הגאונים -

הכריזו בששון על תעריף אחיד = לא צריך מערכת גבייה (בילינג)  את הפתרונות היקרים של אמדוקס ודומיה מחליפים בגליון אקסל פשוט וגובים מראש עבור הכל, בכרטיס אשראי. כמו שרות פריפייד עם חידוש אוטמטי של הקרדיט (למי שמבין איך עוד פריפייד,טוקמן ודומיו)  אז אפשר לפטר חצי מאנשי ה IT ושאר המערך התומך בזה.  

קיבלת רשיון מפעיל סלולרי אבל אין לך רשת רדיו (אתרים) אז אתה רוכב על מפעיל קיים (ודופק אותו, כי אתה מעמיס תנועה על האתרים והוא מתחזק ומבצע אופטימיזציה על מנת לנתב תעבורה ולמנוע חנק של האתרים) ובסוף גם לא משלם לו כי אתה טוען שמרמים אותך . אבל אסור למרכיב לנתק אותך, כי יש רגולציה וידה ידה ידה.

אתה בכלל לא משקיע בציוד או ברשת ומבקש מהרשת שמארחת אותך לתת לך שרות. וישי עוד הרבה... 

ישראבלוף במיטבו. והצרכן חוגג. הצליח לדפוק את המערכת עד שהוא נוסע לחול ומשלם 60 יורו לשבוע על 1G ו 100 שיחות.  ואז מיילל שהגויים ח**ות, בארץ יותר טוב.

לפני 10 דקות, sperial כתב:

בהודעות האחרונות התכוונתי בעיקר לתשתיות קוויות. בשכונה הדי מכובדת שבה אני גר יש לבזק תיבת חיבורים אחת, אני גר בצד השני של השכונה, אז 40 מס"ש זה אופטימי. הנחושת של הוט סבירה, 500 מס"ש, אבל עד לאחרונה היתה מאוד לא יציבה. בחודשים האחרונים יש שיפור, אולי כי קיץ. סיבים? כבר 5 שנים הקצוות מדלדלים ליד מבנה האשפה, ואין חיבור.

במדינה שמתהדרת בקידמה טכנולוגית, התשתית היא ברמה המקומית המתאימה ללבנט ולא לשאר העולם המערבי .

ראה דוגמא להתקנה מקומית 

image.png.d8107f401c24d8be28500fb542f5338a.png

לעומת התקנה באירופה :

CenturyLink announces expansion of fiber internet in Denver through early  2020 - Denver Business Journal

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

על מה אתה מדבר בנאדם?

סים פשוט שנותן 5gb sms ושיחות מקומיות עולה 15-20 אירו. 

השירות מאז ומתמיד היה גרוע, פשוט לא הייתה שקיפות ולא הבנת כמה דופקים אותך במחיר וגם לא ידעת שאפשר אחרת.

מרכזי שירות הפכו למסחטה של כספים(בעיקר על אנשים חלשים טכנולוגית) והכל סוכם על דף נייר מצ'וקמק ואחר כך תוכיח שאין לך אחות.

החברות אולי השקיעו יותר, אבל זה בעיקר כי לא היה כיסוי והיה צורך להגיע לכיסוי מלא(חלק מהתנאים)

אני זוכר לרעה ממש את דור3(והייתי הפלאפון וסלקום). זה היה בזמנים שהם חגגו על 250₪ למנוי וסיפקו 100 מגה, 200 דקות וsms(חרגת? דמך בראשך)

אטיאס וכחלון עשו דבר טוב, והוכיחו שניתן לתת שירות דומה בחמישית מהמחיר.

החברות הגדולות הצטמצמו בקצב איטי מדי כי הן לא האמינו שתהיה מהפכה כזאת ובסופו של דבר נכנסו לסחרור שגרר חוסר השקעה בטכנולוגיות. ומן הסתם המהפכה הצליחה "יותר מדי'. אני מוכן לשלם עד פי 2 ממה שאני משלם עכשיו(75 לשלושה קווים) כדי לאזן אבל לחזור למה שהיה לפני כן?

הזיכרון שלכם מאוד מאוד מאוד קצר אם אתם חושבים שאז היה טוב יותר.

• אהבתי 6
פורסם

אני צריך לצלם את תיבת החיבורים של הוט בחצר האחורית שלי, שחלק מהטכנאים לא מכיר ואני צריך להראות להם. מזכירה תיבות חיבורים של נל"נ צבאי בחורים בגדה וברמה לפני 40 שנה.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מה שאני רוצה לומר כאן הוא שלשוק החופשי גם חסרונות, בודאי כשהוא הופך לשוק פרוע.

אנחנו לא בשוק חופשי אמיתי.
בשוק חופשי אתה לא אומר למפעילה בעל רשת אנטנות שהיא חייבת לספק גישה למתחרים שלה, אלא אתה פותח לכל חברה רצינית שרוצה את האפשרות לפרוס רשת משלה.
אני ברשת פלאפון, מקבל רוב הזמן קליטת 5G, לעיתים יורד ל-4G+. סבבה לגמרי במחיר זול (חצי טרה גלישה ב-49 שקל). איפה זה ואיפה הימים של 600 שקל חשבון כי הבת שלך מדברת עם חברה שלה אחרי בית ספר?

לפני 15 דקות, zaf כתב:

ראה דוגמא להתקנה מקומית 

אני בטוח שגם באירופה יש מקומות שההתקנה פח אשפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם בבניין שלי התיבה של התקשורת נראית כמו פסולת של חוטי חשמל שמישהו תקע בקיר, אבל זה כי הבניין נבנה ב1986. בבתים חדשים זה נראה יותר נורמלי.

מה אתה מצפה? חוץ מזה שאפשר למצוא באינטרנט תמונות של קופסאות תקשורת בחו"ל שנראות כמו תחת של טרול.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...