Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אנחנו מעוניינים להתקין בבית מערכת סראונד, האם מישהו מחכמי הפורום יכול לעזור מניסיונו?

יש לנו טלוויזיה LG OLED CX והכנה בגג בסלון ל 2 רמקולים באזור הספות עם תעלה לאזור הטלויזיה. איך זה עובד? ברשותכם יש לי כמה שאלות.

1) צריך לרכוש רסיבר?

2) אפשר לחבר את הרמקולים ישירות לטלויזיה בלי רסיבר?

3) כדאי רמקולים אלחוטיים? למיטב ידיעתי זה לא באמת אלחוטי, כי עדיין צריך למתוח כבל חשמל אל הרמקולים, אז מה זה משנה אם מעבירים גם כבל האודיו בתעלה?

4) כמה רמקולים נהוג לשים? 4( אחד בכל פינה) + סאב וופר?

5) הסאב חייב להיות קופסה גדולה שעומדת ליד הטלויזיה? לטעמי זה די מכוער וגם מתמלא באבק.

6) איך האודיו מתחבר? אנחנו צופים בהכל ישירות דרך הטלויזיה באפליקציות של הטלויזיה (נטפליקס, אמזון) או בסרטים שמורידים לדיסק נייד שמחברים לטלויזיה (נוהגים להוריד את הקבצים הכי איכותיים שמוצאים, לא חוסכים בג'יגות), אין לנו ממיר או סטרימר. בפעמים נדירות לפעמים צופים במשהו דרך המחשב PC שמחובר לטלויזיה. אנחנו לא מקשיבים למוזיקה בבית, המערכת תשמש רק לצורך צפיה בסרטים.

7) יש כל מיני פורמטים מומלצים ותכונות שצריך שיהיו לרמקולים, או לרסיבר (אם חייבים רסיבר)? 

8 ) מה עלות של מערכת סבירה שלא נתבאס ממנה? אנחנו לא אודיופילים ובסך הכל מחפשים משהו סבבה שיעשה את העבודה בערב כשיושבים לראות משהו אחרי שהילדים הלכו לישון, אבל לא נשקיע אלפי שקלים ברמקול בודד.

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, bobi כתב:

1) צריך לרכוש רסיבר?

ברוב המקרים כן.

לפני 18 דקות, bobi כתב:

2) אפשר לחבר את הרמקולים ישירות לטלויזיה בלי רסיבר?

אם אלו רמקולים עם הגברה אקטיבית / סאונד באר אלחוטי כן - לרמקולים רגילים - לא.

לפני 19 דקות, bobi כתב:

3) כדאי רמקולים אלחוטיים? למיטב ידיעתי זה לא באמת אלחוטי, כי עדיין צריך למתוח כבל חשמל אל הרמקולים, אז מה זה משנה אם מעבירים גם כבל האודיו בתעלה?

הכל עניין של עלות תועלת.

לפני 19 דקות, bobi כתב:

4) כמה רמקולים נהוג לשים? 4( אחד בכל פינה) + סאב וופר?

לרוב יש גם סנטר. כמה ? השאלה מה התקציב ומה אתה מתכוון לשמוע. אני העדפתי 2 טובים על סט סראונד בינוני (כי אני מקשיב גם למוסיקה)

לפני 20 דקות, bobi כתב:

5) הסאב חייב להיות קופסה גדולה שעומדת ליד הטלויזיה? לטעמי זה די מכוער וגם מתמלא באבק.

המיקום של הסאב (בגלל איך שאנחנו מפענחים צלילים) לא כזה משנה. לא חייב להיות ממש ליד הטלוויזיה. בשאר הרמקולים זה משנה.

לפני 35 דקות, bobi כתב:

6) איך האודיו מתחבר? אנחנו צופים בהכל ישירות דרך הטלויזיה באפליקציות של הטלויזיה (נטפליקס, אמזון) או בסרטים שמורידים לדיסק נייד שמחברים לטלויזיה (נוהגים להוריד את הקבצים הכי איכותיים שמוצאים, לא חוסכים בג'יגות), אין לנו ממיר או סטרימר. בפעמים נדירות לפעמים צופים במשהו דרך המחשב PC שמחובר לטלויזיה. אנחנו לא מקשיבים למוזיקה בבית, המערכת תשמש רק לצורך צפיה בסרטים.

תקרא על ARC. בגדול זה מאפשר לטלוויזיה ורסיבר בHDMI גם לקבל אודיו חזרה.

לפני 35 דקות, bobi כתב:

7) יש כל מיני פורמטים מומלצים ותכונות שצריך שיהיו לרמקולים, או לרסיבר (אם חייבים רסיבר)? 

קודם תראה מה אתה קונה , כמה רמקולים איזה רסיבר וכו - ומשם תמשיך.

לפני 36 דקות, bobi כתב:

8 ) מה עלות של מערכת סבירה שלא נתבאס ממנה? אנחנו לא אודיופילים ובסך הכל מחפשים משהו סבבה שיעשה את העבודה בערב כשיושבים לראות משהו אחרי שהילדים הלכו לישון, אבל לא נשקיע אלפי שקלים ברמקול בודד.

זה אינדיווידואלי ותלוי תקציב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הרבה תלוי בתכנים שאתה צופה והמקור שלהם.

הנושא מאוד רחב ולכן אם הינך מחפש משהו סביר, יש לא מעט מקרני קול עם רמקולי סראונד אלחוטיים (דורשים רק חשמל) טובים בשוק שייתנו לך מענה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
Just now, Shmulik_Miata כתב:

הרבה תלוי בתכנים שאתה צופה והמקור שלהם.

בימינו בערך כל השירותי סטרימינג משדרים סאונד רב ערוצי איכותי. וכמעט כל הסרטים והסדרות החדשות בדולבי דיגיטל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ברור לי, אבל שאלת התוכן גם כן רלוונטית כי יש הבדל בין סרטי אקשן/מתח  ששם יש יותר דגש על אפקטים מאשר סרטי דרמה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני אביע דעה שחורגת מהנורמה: אם אתה לא חובב סאונד/סרטים ממש, תוותר על התקנה של מערכת סראונד מלאה ותמקסם את התקציב לרמקולים קדמיים טובים + (אופציונאלי) סאב + (אופציונאלי) סנטר . אפשרות אחרת זו מערכת מבוססת סאונד-בר ורמקולים אלחוטיים נטענים. או שילוב של השניים.

אם מה שמנחה את ההתקנה של הסאונד זה ״שלא יהיה קופסא שחורה ומכוערת״, אז לפעמים עדיף לוותר על הקופסא השחורה לגמרי. ראיתי כבר אנשים ששמים את הסאב בתוך המזנון/ארון ומבטלים את האפקט שלו לגמרי. אפשר לשים סאב, עקרונית, בכל מקום בחדר (באסים הם רב-כיווניים. כלומר), אבל בכל מקום שהקופסא השחורה תהיה היא תצטרך חוט חשמל שיגיע אליה, ולרב גם כבל אודיו.

והיא תמיד תהיה קופסא שחורה לא קטנה. אם היא קטנה, היא לרב לא אפקטיבית.

אז האם סאב הוא חובה?

לא.

אבל זה כן נותן חווית צפייה ושמיעה שונה של סרטים עם הרבה רעש ומוסיקה רועמת.

אם אני קורא נכון את הכיוון שלך, אז הייתי מוותר על סאב.

רמקולים אחוריים שתקועים בתקרה הרבה פעמים לא מוסיפים כלום. הרמקוליים האחוריים אמורים לתת תחושה היקפית של הסאונד, אבל בשביל שזה ייקרה, הם צריכים להיות ממוקמים נכון, מכוונים לאוזניים, וזה לא עובד לרב עם עיצוב נכון של הסלון. כבר הייתי בווילות יקרות עם שבעה רמקולים תקועים בתקרה ובקירות וסאב, והקקפוניה כזו שבקושי מבינים מה הקריין בחדשות אומר...

בגלל זה הנטייה שלי אומרת, מקסם את התקציב לסאונד העיקרי, רמקולים קדמיים (אולי שקועים בקיר), אולי גם סנטר (תלוי כמה הקדמיים רחוקים מהטלוויזיה). אולי פשוט סאונד-בר טוב (לא מבין בהם).

אבל נתחיל מהתחלה - מה התקציב?

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 14 שעות, bobi כתב:

מה עלות של מערכת סבירה שלא נתבאס ממנה? אנחנו לא אודיופילים ובסך הכל מחפשים משהו סבבה שיעשה את העבודה בערב כשיושבים לראות משהו אחרי שהילדים הלכו לישון, אבל לא נשקיע אלפי שקלים ברמקול בודד.

מה התקציב ?
אם אתה לא רוצה להשתולל, רק סאונד-בר איכותי. כן, עם סאבוופר אלחוטי.

הסאונד-בר מתחבר עם כבל אופטי ליציאה ב TV, אין לך שום התעסקות נוספת עם אביזרים אחרים שמוחברים למסך. כל מה שתראה על המסך (בין אם זה תוכן מהמסך עצמו או כל אביזר אחר שיחובר בHDMI) יעבור לסאונד-בר.

משם נשאר לך רק לתלות את הסאונד-בר מתחת או מעל למסך, ואת הסאבוופר למקם בפינה כלשהי בסלון שלא תפריע לך יותר מידי בעין, בצמוד לשקע חשמל, ובא לציון גואל.
הסאונד-בר הוא המכשיר הכי User Friendly בכל מה שקשור להתקנה. אין פה השחלות חוטים מקצה לקצה של הסלון ולמעט קידוח של 2 חורים לקיר בשביל לתלות אותו -ואין התעסקויות מיותרות (יש כאלה שלא תולים אלא מניחים על המזנון, אם יש, מתחת למסך).

בניגוד לדעתו של ידידי המלומד עפר (falou), לא הייתי מוותר על סאבוופר בשום מקרה (!!!). זה אלמנט חשוב שמוסיף המון במוזיקה - גם מה-TV.

גילוי נאות: היה לי רסיבר מחובר לרמקולים בסלון עם כל החוטים וההכנות. זה עבד על הכיפאק - אבל בלי סאב, זה פחות טוב לטעמי.
ביטלתי הכל ברגע שפגשתי סאונד-בר עם סאבוופר אלחוטי שנותן תוצאה סבבה. קניתי דאז לא משהו יקר במיוחד (אז, לפני הייבוא המקביל, הוא היה נמכר בארץ באיזור 1100-1200 שח [ובדיוטי-פרי ב 200 דולר] , מכשיר של סמסונג) ומאז אין סיכוי שאני מוותר על זה.
לאחרונה רכשתי סמסונג סאונד-בר נוסף למסך אחר בבית, ומתכנן בעתיד לרכוש עוד. פשוט משדרג לחלוטין את חוויית הצפייה וגם את חוויית ההאזנה למוזיקה (כן, שומעים ממנו גם מוזיקה - גם ב BT ישירות מהנייד וגם יוטיוב\ספוטיפיי).

בנוגע לתקציב מול דגמים ומותגים, לא בטוח שבשביל מישהו שהוא לא אודיופיל, צריך לכוון הכי הכי גבוה. יכול להיות שתהיה מאוד מופתע ומסופק מהתוצאה מעבר לכל מה שחשבת, גם עם מכשיר שהוא לא הכי הכי יקר.
לסמסונג יש כמה דגמים\סדרות (סדרת A וסדרת Q), ול JBL גם כן לא חסרים דגמים (חלקם יחסית זולים וחלקם נמצאים בסקאלה העליונה הקיצונית של המחירים). גם לסוני יש מבחר לא רע וגם ל LG.
יצא לי להאזין גם ל JBL וכמובן לסמסונג שיש לי בבית, לכן אני מציע לך - לגשת ולהאזין. לסמסונג יש את הסדרה היקרה יותר (Q600\Q700\Q800) וגם את הסדרה הנוחה יותר (A450\A550\A650). לא קיים מסך שזה לא משדרג אותו מהסיבה הפשוטה שרמקולים במסכי הטלויזיה הם פח אשפה - והם גם מופנים כלפי הקיר או הרצפה, כך שגם אם הם היו סבירים, זה רחוק מלהיות נורמלי).

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 41 דקות, איציק נ. כתב:

בניגוד לדעתו של ידידי המלומד עפר (falou), לא הייתי מוותר על סאבוופר בשום מקרה (!!!). זה אלמנט חשוב שמוסיף המון במוזיקה - גם מה-TV.

אני לא ממליץ לוותר, אבל מי שלא רוצה קופסא שחורה בסלון, אין לו ברירה. אי אפשר לתקוע אותו בתוך ארון.

אפשר גם לפצות, חלקית, על העדרו עם זוג קדמיים גדול מספיק.

לבסוף, עדיף בלי סאב מאשר עם סאב לא טוב.

נ.ב. הוספתי אחרונה סאב לזוג הקדמיים הלא קטנים שלי (וופר 8 אינטש). הוא מוסיף, כשיש משהו מתחת ל-80 הרץ, אבל הוא לא בפעולה כל הזמן. 

נ.ב.נ האפקטיביות של סאונד בר תלויה בחלל בו הוא ממקום, כי הוא מסתמך בעיקר על החזרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

@bobi אשתדל לעשות לך סדר, כמה שאוכל...

- אם אתה רוצה סראונד אמיתי ככל הניתן, כן, אתה חייב רסיבר ושישה רמקולים לפחות (שני קדמיים, סנטר, שני אחוריים וסאב)

- אם אתה לא מסוג האנשים שמחפשים לצפות בתכנים עם מגבר דולק וסראונד והכל, בכל פעם, אל תקנה את כל זה, חבל על הכסף שלך ועל הזמן שתנקה אבק.

- כן, הסאונד מאוד תלוי בחדר, אבל ביקרתי בלא מעט חדרים מזוויעים מבחינה אקוסטית שהסאונד הסופי בהם היה נפלא, עניין של איך מכוונים ואיפה יושבים..

- אפשר (כפי שרשמו מעלי) לעבור לזוג רמקולים קדמיים אלחוטיים טובים או אקטיביים אחרים שיתנו אחלה BOOST לסאונד בסלון שלך, כמו שאמרו קודמים וכמו כל דבר בחיים המודרניים - זה תלוי תקציב, אתה יכול לקנות זוג רמקולים כמו THE FIVES של KLIPSCH או זוג כמו KEF מדגם LS50 II הכל עניין של כסף, מקום וכד'...

- יש את האופציה של סאונד-בר עם סאב אלחוטי, גם שם יש כמה אופציות לא רעות בכלל שיעיפו את רמת הסאונד בסלון שלך גבוה אם תבחר נכון, לדוגמא - ככה או ככה.. (יש מלא אופציות אחרות, זולות יותר)

- צריך לזכור, רמקול שמחובר קווית לרסיבר - לעולם ייספק לך איכות סאונד גבוהה יותר, וגם יהיו לך פי 200 יותר אופציות שונות לבחור מהן, אם זה מעניין אותך.

- אתה לא חייב סאב, כמו שרשמו מעלי - אל תוותר על אחד (אלא אם כן לקחת רמקולים שמספקים צליל באס טוב בלי קשר אליו - וזה יקר..)

- אין בעיה לצפות בנטפליקס ודומיהם מהטלויזיה - מחברים כבל HDMI טוב עם ARC (בטח למסך מעולה כמו הCX שלך) והסאונד יעבור חזרה למה שינגן אותו (רמקולים / רסיבר / סאונד-בר וכד') ללא בעיה ועם כל ה"מידע" - משמע, חלוקה לערוצים - סטריאו או סראונד בדולבי דיגיטל / אטמוס וכו'

- תכונות לרסיבר זה דיון בפני עצמו, תפיסתית, כל רסיבר טוב (ולאו דווקא סופר יקר) מחברה טובה, ייתן לך קידוד של מה שתצטרך ו"יזיז" רמקולים סטנדרטיים, לדוגמה, רסיבר כזה.

- אני מסכים עם כל מי שרשם קודם - זה מתחיל ונגמר בתקציב - אבל, כדי להמחיש, תמורה טובה של סט רמקולים ורסיבר טוב עם כבילה טובה (HDMI טוב או שניים וכמה מטרים של כבלי רמקולים סבירים) כנראה יהיו באיזור ה-8K

• אהבתי 2

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

עצות מעולות קיבלת.

בגדול אני נוטה לגישת "הכול או לא כלום".

מהניסיון האישי שלי, כל ההתקנות שבהן התפשרו עם כל מיני רמקולים קטנים במיקום רע רק כדי לסמן "וי" על הקונספט שנקרא "קולנוע ביתי" נשמעות רע. חייבים להחליט מראש כמה רוצים להקריב עיצוב וכסף לטובת החווייה. (אצלי זה יצא בערך 7k עם סאב וופר מבנייה עצמית, סתם לקבלת מושג).

ובפעם המיליון:

אין קשר בין סוג הסרט לגודל הסאב. סאב צריך בשביל להשלים תדרים נמוכים שחסרים כמעט בכל רמקול מצוי, וההשפעה שלו מתבטאת מיד במוסיקה. אין סרט בלי מוסיקה, ואצל הבמאים הנכונים - הסרט אפילו רוכב על המוסיקה שמנווטת תגובות רגשיות.

אה, ו-12 הקלידים הנמוכים ביותר בפסנתר נעים בין 27.5 ל-55 הרץ. שחזור מדויק שלהם יכול להתבצע רק עם רמקולים שמגיעים לתדרים האלה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

תודה על העצות. חשבתי על תקציב של עד 4k. רוב התקציב ילך על טלויזיה oled חדשה של 65 אינטש', מישהו יודע מתי מגיעה לארץ ה C2 evo?

אז במחיר הזה אני מבין שכדאי ללכת על סאונד בר עם סאב?

יש עצות לדגמים ספציפים מהנסיון שלכם?

איך עובד ה arc של ה hdmi?

מה מתחבר למה?

עריכה: העלתי את התקציב ל4k.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

בגדול הכל תלוי בתקציב, לפי השאלות שלך אתה לא מבין בתחום. הייתי ממליץ להיכנס לפורום ייעודי לסאונד קולנוע ביתי ולקרוא את הבייסיק. לטעמי אם אם אתה חושב על תצורת 5.1 ואין לך לפחות 10-15k להשקיע עדיף לקחת את הסאונד בר הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך. קל להגיע לרמה מספקת ולא צריך להתעסק עם כיולים, מיקומים חיווט איכותי וכיוצא בזה.

פורסם

שאלה...
למה להחליף את ה-CX שלך?

עניין של גודל מסך? כי אחרת, אין סיבה באמת בעיני, ואני אומר לך את זה בתור אחד עם C7 מכויילת היטב בסלון.

מבחינת ARC:

כבל HDMI טוב מספיק (נגיד כזה, ולא, הכבלים הסטנדרטים ב-KSP הם לא טובים) מתחבר לכניסת HDMI שרשום לידה ARC במסך שלך,

ואז, המסך שולח בחזרה בכבל מידע חוזר למכשיר ש"מנגן",
אם זה רסיבר, אז אתה תראה על המסך שהכיתוב משתנה בהתאם לקידוד שעימו מגיע הסרט למשל DOLBY DIGITAL או DOLBY ATMOS או DTS:X כדוגמאות..

ואז, כל רמקול ינגן מה שהוא אמור לנגן כי הקידוד נעשה כהלכה במגבר,

אם אלו זוג רמקולים או סאונד-בר שאליו מתחבר הכבל, הקידוד יעשה שם והסאונד ישתנה בהתאם.

4K זה אחלה של סאונד-בר, קישרתי לך אחד במחיר קרוב למעלה בהודעה הקודמת שלי אאל"ט.

(** למען הסר ספק, אין לי מניות או קרבה אישית לבעלי חנות סטריאו-שופ, הם פשוט מקצוענים וסיפקו לי מחירים, שירות ומוצרים ברמה הגבוהה ביותר במשך השנים)

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

תודה. אני מתבאס מהגודל של המסך 55 אינטש'.

מתלבט בין oled 65 למשהו אחר אבל 75.

תאכלס ה lg סבבה, חוץ מהמערכת הפעלה/מעבד שיש להם כל מיני תקלות מעצבנות. לפעמים קורסות אפליקציות, בעיקר נטפליקס גם השיקוף מסך מהטלפון, לפעמים עובד ולפעמים לא.

אני באמת מחפש כבל hdmi טוב, לא צריך של 48gb? ראיתי שיש כאלה אופטיים עם חיבור hdmi בקצוות 

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תוכן חדש...