Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה זה נותן, אם כל מה שאני משתמש בו זה שני שירותי סטרימינג.

חוצמיזה, הפלזמה שלי טיפשה, היא חייבת מחשב מחובר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, omricn כתב:

זה. כל תגובה של חיבור מחשב לטלויזיה כל כך צורמת לי בעין.. חברים, בבקשה תתקדמו, PLEX זה אחד הכלים הכי שימושיים שקיימים כיום. כבר 6 שנים אני משתמש בו וזה פשוט קסם.

Plex אמנם פתרון נוח אבל לטעמי לא ככ טוב.

הוא מבצע Transcoding ביותר מדי מקרים, במיוחד כאשר מעורבות כתוביות בעניין, ולא תומך היטב כאשר מעורב hdr או dv בעניין.

פורסם

אכן בשביל DV חובה שכל מוצר בדרך מהמחשב לטלויזיה יתמוך DV, זו לא תמיד אשמתו של PLEX. 

HDR, 4K לעומת זאת מזוהה ותקין 100% אצלי.

פורסם
לפני 17 שעות, bobi כתב:

היא לדעתי מסורבלת ולא יציבה.

כבר קרה כמה פעמים שאפליקציות, בעיקר נטפליקס קרסו, לא תמיד שיקוף המסך של הטלפון בטלויזיה עובד, ויש כל מיני דברים שקופצים בלי שצריך אותם.

מצד שני היא מנגנת את כל סוגי הקבצים מדיסק קשיח בלי בעיה.

אצלי זה לא קורה, או כמעט ולא קורה, ואם אצלך זה קורה, אז תצפה שזה יקרה יותר עם OS אחר, אולי למעט ה-Android TV על הטלוויזיות סוני

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, omricn כתב:

אכן בשביל DV חובה שכל מוצר בדרך מהמחשב לטלויזיה יתמוך DV, זו לא תמיד אשמתו של PLEX. 

HDR, 4K לעומת זאת מזוהה ותקין 100% אצלי.

גם שם ראיתי סרטים בהם הציג לא נכון. בנוסף, לעיתים קרובות בהוספת כתוביות מתחיל transcoding כבד.

אם האפל טיוי היה מוציא bitstream של פורמטי אודיו מתקדמים לדעתי היה הסטרימר המושלם. זו לא בעיה ברוב התכנים שאין להם מידע גובה (אטמוס) כי הוא מפענח ומוציא LPCM 7.1, אבל מי שרוצה אטמוס - בעיה. לטעמי היתרונות עולים על החסרון האחד הזה.

אני משתמש בפלקס רק כדי שתהיה לי גישה נוחה מחוץ לבית.

פורסם (נערך)

נחיה ונראה, בשבוע הבא אני מתקין SoundBar תומך ATMOS דרך HDMI Arc (לא eArc אבל מספיק טוב בשביל ATMOS).

אצלי אני מסטרים הכל דרך Chromecast with Google TV שתומך בATMOS (אמנם לא TrueHD אלא DD+ אבל אמור להספיק).

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

ברור. לי אין ציוד באלפי שקלים וזו לא המטרה. עד היום במשך שנים הייתי משתמש (רחמנא ליצלן) ברמקולים של הטלויזיה בכלל.. לכן כל שיפור יהיה משמעותי. אני רק רוצה לוודא שATMOS כזה או אחר יתאפשר באופן כללי.

פורסם

שם את

פלקס על always play original quality 

לגבי כתוביות - הם שיפרו את זה בגירסא האחרונה.

עדיין צודק וזה לא מושלם אז לפעמים אני משתמש בנגן שנקרא infuse שעובד מול שרת פלקס ולא עושה טרנסקודינג

לגבי   האפפל טיוי ו

pcm אז הנוכחי עושה למיטב ידיעתי (זה גם מה שהרסיבר שלי טוען). בכל מקרה - זה מקרה קצה.

כמו שאמרתי - זה משלים לשירותי סטרימינג לא במקום.

והנקודה היא שאני עם 3 אפל טיוי בבית וכשאני נוסע לאנשהו לוקח איתי סטיק של אמזון מקונפג - ואז כל המדיה שלי תמיד איתי (כי השרת פלקס בענן - וכן תומך 4k hdr 🤷‍♂️)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 שעות, falou כתב:

למה מנוי על שניהם?

כי יש הבדל בין איכות השמע של קבצי ה-MASTER של טידאל לאיכות השמע של ספוטיפיי גם במנוי היקר שלהם,
מצד שני המבחר של ספוטיפיי פשוט משוגע וטידאל הרחק מאחור, מבלי להיכנס לרמת האפליקציות.

לפני 13 שעות, falou כתב:

בניגוד לכבל USB "רע" שמקצץ בתדרים...?!

האמת שבמקרה שלי פשוט תפסתי מחיר לא נורמלי של אמאזון בריטניה על הכבל שקניתי של אודיוקווסט והלכתי על זה,
אבל כן, יש כבלי USB לא טובים מספיק בדיוק כמו שיש כבלי HDMI לא טובים מספיק,
לא יודע לומר לך במה זה בא לידי ביטוי, כי לא חקרתי בנושא (של USB, ב-HDMI אני למוד ניסיון..) פשוט היתה מכירת חיסול וניצלתי הזדמנות לקנות כבל USB מסדרת CARBON היקרה להחריד של אודיוקווסט במחיר של כבל USB מסדת הכניסה שלהם, ועוד מחנות רשמית של אודיוקווסט, לא שאלתי שאלות - פשוט הזמנתי.

לפני 13 שעות, falou כתב:

אתה אומר שהמגבר בלי הסאב נשמע יותר מאשר המגבר השני עם הסאב?

אנחנו קצת חורגים מהשאלה בשרשור, אבל אני אנסה להסביר בקצרה..

יש לי שני מגברים, Denon מדגם X4400 ומקינטוש MA7200
הדנון - הוא מגבר קולנוע שגם משמש בפועל מעין רכזת HDMI שלי מול המסך שלי (LG OLED)

המקינטוש - אינטגרייטד חזק ומשובח שמשמש להאזנה למוסיקה בסטריאו נטו + הגברת שני הרמקולים הקדמיים שלי בתצורת PASSTHROUGH כשהדנון עובד ומנגן שמע רב-ערוצי (מה שנקרא בדר"כ "HT-BYPASS")

מה שהאינטגרייטד של מקינטוש מוציא מהקידמיים שלי (Klipsch RF-5) בסטריאו, זה עולם אחר לחלוטין ממה שהדנון (שכבודו במקומו) הוציא מהם כשחוברו ישירות אליו.

הרמקולים הקדמיים שלי יודעים היטב לרדת מתחת ל-80 הרץ, הרבה מתחת, ובסטריאו עם הגברה טובה, זה בא לידי ביטוי,

בכלל, אם המטרה בחיים היא לשלב בין אהבה להקשבה למוסיקה בסטריאו לבין הנאה מסאונד רב-ערוצי בסרטים, באותו החדר/סלון, 
אז מגבר אינטגרייטד טוב בשילוב עם מגבר קולנוע סבבה זה פשוט שילוב מנצח.

אלטרנטיבה למקינטוש שלי היא למשל מגבר של HEGEL שעושים דברים מעולים עם אופציית BYPASS מול מגברי קולנוע (למשל HEGEL H590 כדוגמה..)

AudioSetup.jpg

• רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 3 שעות, Super_T כתב:

אבל כן, יש כבלי USB לא טובים מספיק בדיוק כמו שיש כבלי HDMI לא טובים מספיק

יש סטנדרטים של רוחב פס ומגבלות לאורך

אם הכבל הוא certified באמת הוא יעביר - אם לא - כנראה שלא

הבעיה היא לרוב באחד הקצוות אפ יש בעיה או בכבלים מאוד זולים / לא בתקניפ עדכניים

לדוגמא usb במיוחד אפ זה a בקצה - לרוב אלו יהיו כבלים וכניסות / יציאות של 5 גיגה

לעןמת usb4/thunderbolt 3/4 שהם כבר 40 

Hdmi 2.1 אמיתי כבר 48 לזכרוני

אבל הכבלים 🤷‍♂️

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 21.4.2022 בשעה 00:07, Super_T כתב:

כי יש הבדל בין איכות השמע של קבצי ה-MASTER של טידאל לאיכות השמע של ספוטיפיי גם במנוי היקר שלהם,
מצד שני המבחר של ספוטיפיי פשוט משוגע וטידאל הרחק מאחור, מבלי להיכנס לרמת האפליקציות.

האמת שבמקרה שלי פשוט תפסתי מחיר לא נורמלי של אמאזון בריטניה על הכבל שקניתי של אודיוקווסט והלכתי על זה,
אבל כן, יש כבלי USB לא טובים מספיק בדיוק כמו שיש כבלי HDMI לא טובים מספיק,
לא יודע לומר לך במה זה בא לידי ביטוי, כי לא חקרתי בנושא (של USB, ב-HDMI אני למוד ניסיון..) פשוט היתה מכירת חיסול וניצלתי הזדמנות לקנות כבל USB מסדרת CARBON היקרה להחריד של אודיוקווסט במחיר של כבל USB מסדת הכניסה שלהם, ועוד מחנות רשמית של אודיוקווסט, לא שאלתי שאלות - פשוט הזמנתי.

אנחנו קצת חורגים מהשאלה בשרשור, אבל אני אנסה להסביר בקצרה..

יש לי שני מגברים, Denon מדגם X4400 ומקינטוש MA7200
הדנון - הוא מגבר קולנוע שגם משמש בפועל מעין רכזת HDMI שלי מול המסך שלי (LG OLED)

המקינטוש - אינטגרייטד חזק ומשובח שמשמש להאזנה למוסיקה בסטריאו נטו + הגברת שני הרמקולים הקדמיים שלי בתצורת PASSTHROUGH כשהדנון עובד ומנגן שמע רב-ערוצי (מה שנקרא בדר"כ "HT-BYPASS")

מה שהאינטגרייטד של מקינטוש מוציא מהקידמיים שלי (Klipsch RF-5) בסטריאו, זה עולם אחר לחלוטין ממה שהדנון (שכבודו במקומו) הוציא מהם כשחוברו ישירות אליו.

הרמקולים הקדמיים שלי יודעים היטב לרדת מתחת ל-80 הרץ, הרבה מתחת, ובסטריאו עם הגברה טובה, זה בא לידי ביטוי,

בכלל, אם המטרה בחיים היא לשלב בין אהבה להקשבה למוסיקה בסטריאו לבין הנאה מסאונד רב-ערוצי בסרטים, באותו החדר/סלון, 
אז מגבר אינטגרייטד טוב בשילוב עם מגבר קולנוע סבבה זה פשוט שילוב מנצח.

אלטרנטיבה למקינטוש שלי היא למשל מגבר של HEGEL שעושים דברים מעולים עם אופציית BYPASS מול מגברי קולנוע (למשל HEGEL H590 כדוגמה..)

AudioSetup.jpg

יפה מאוד, הסידור של המערכת. מאוד.

בהתחשב בזה שהדנון לא צריך לדחוף את הרמקולים בתדרים נמוכים (כי הסאב עושה את העבודה), אני לא כ"כ מבין למה אתה צריך מפלצת כמו המקינטוש (מעבר לזה שהוא פשוט קישוט יפהפה לסלון)?

גם לא מבין למה השקעת במגבר (מעבר לזה שהוא פשוט יפהיפה...) ולא ברמקולים?

אצל סידור חדש בסלון בא עם סאב, והרמקולים נשמעים הרבה יותר, כשהם לא צריכים לרדת מתחת ל-80 הרץ. בלי הסאב הייתה לי בעיה לא פתירה, כי הייתי צריך להרחיק אותם מהקיר, בגלל עיבוי בבאס העליון (לפחות ככה זה נשמע. עוד לא בדקתי את זה שיטתית במבחן עיוור). ברגע שהם נחתכים ב-80 (קצת מתחת) כל הבאס העליון השתפר.

לגבי כבלי אודיו, זו פשוט הונאה מוחלטת. מוצרים חסרי תועלת שלוקחים עליהם כסף. אין בחברות כבלים מהנדס אחד. זה הכל תרמית, כמו כל המכשירים האלו שחוסכים דלק...

אם היה בהם איזשהו תועלת, היו משתמשים בהם באולפני הקלטות. אם כבלים לא משפיעים על המיקס, הם לא משפיעים על האודיו אצלך בבית.

לגבי טידל, אילו כותרים חסרים לך שם?

פורסם (נערך)

כבלים אכותיים קניתי בעלי והכנתי בעצמי- אפשר גם ליקנות מוכנים ולא משלnים מעבר לעלות החומר.

כל מה שצריך זה את את הסידור הזה ונחושת אכותית, מעבר לזה זה ביזבוז כסף, (ומחברים מנחושת ולא סתם ברזל מתמגנט מוזהב בגרוש וחצי)

24 Cores 12tc High Purity Occ Wire Speaker Cable Power Cord For Speaker  Amplifier Cd Dvd Player Turntable - Audio & Video Cables - AliExpress

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אנחנו מדברים פה על כבל USB. אין שומדבר שיכול להשפיע על הסאונד בשום אופן בכבל USB...

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

לא שמתי לב, צודק.

אולי הדבר היחיד שאפשרי זה אם בכבל יש איזהו פילטר להחלשת העברת רעשי DC הלאה- אבל זה גם מוזר כי בציוד יקר זה כבר קיים BUILT IN אז הכבל לא אמור לשנות משהו , זה רק מידע בינארי.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...