Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודיופילים גם קונים כבלי חשמל, שאמורים "לנקות" את החשמל בין הקיר למכשיר שלהם...

אפשר גם לקנות אבני שאקטי לשים על המכשיר לשיפור כללי.

אין לזה סוף...

היום, כשכל המידע נגיש ויש כבר מאסה של מחקרים מבוססים על מה כן ומה לא עושה הבדל, ואיך, ואיך למדוד את זה, כבר אין תירוץ ליפול על כל השטויות האלו.

לטעון שחברה כמו 

Conclusions

You know, it is one thing to sell a cable for a lot more money that does nothing extra. It is entirely another matter when the cable actually screws up the signal much worse than a free cable as the AudioQuest Wind seems to be doing here. Whether it is the outer RCA connector that is not gripping properly, the construction of the cable, or both, clearly the basic job of doing no harm is not followed. A bit of measuring like I did would have shown problems like this to them. But of course they did not bother. They imagined a bunch of problems, created imagined solutions to them, and started to sell the product with unverified claims as I quoted.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/audioquest-wind-high-end-cable-review.17065/

audioquest-wind-high-end-cable-review.17

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אם היה בהם איזשהו תועלת, היו משתמשים בהם באולפני הקלטות. אם כבלים לא משפיעים על המיקס, הם לא משפיעים על האודיו אצלך בבית.

רק דגש אחד קטנטן - הכבלים שלא משפיעים כמעט הם המוגברים ובטח כל מה שסיגנל דיגיטלי.

על האחרים יש טיפה הבדל - אבל הכל בחומר ולא ב״הנדסה״ כמו שכתבת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

כמה תשובות והערה או שתיים 🙂

ראשית, תודה @falou.. 🙏

לגבי הבחירה במקינטוש, היתה תחרות חזקה מאוד בינו לבין מגבר של Hegel מדגם H590

אפילו נסעתי לתל-אביב אל חנות ההדגמה של היבואן לראות את המגבר ו״להקשיב״ לו,

הבעיה היתה הרמקולים הבינוניים שהיו מחוברים אליו שלא התאימו בכלל לסגנונות המוסיקה שלהם אני מאזין וזה היה מאוד מאכזב, מה שבטוח, Hegel עושה מגברים לא פחות ממעולים ויש פה יבואן מבין עניין שאפשר להיעזר בו ולקבל ממנו יופי של שירות.

שלחתי חבר לקנות אצלו Hegel והוא כיום עם H390 בחדר ההאזנה שלו ומתפעל ממנו כל יום מחדש.

מאוד קשה להסביר את ההבדל בסאונד של רמקול כשהוא מחובר למגבר קולנוע טוב (אפילו טוב מאוד) לעומת הסאונד בחיבור אל מגבר פאואר (או אינטגרייטד לצורך השיח פה…)

בין אם זה המקינטוש שדוחף את הקליפשים שלי ובין אם זה מגבר קטן מימדים של naim שדוחף זוג רמקולים מדפיים של Kef כמו ששמעתי בחדר של חבר טוב (ואיש פורום פעיל בעברו)..

כשיש כוח שדוחף רמקול, הסאונד פשוט אחר. נקודה.

הבאתי הביתה כמה וכמה מגברים לבדיקה, כולל את מגבר הדגל של דנון (קולנוע) לסופ״ש, כולל מגבר פאואר של רוטל עם הספק זהה לזה שיש למקינטוש שלי פר ערוץ והיו עוד בדרך. ההבדל לא פחות מתהומי ברגע שנכנס פאואר לתמונה.

אתה רוצה מגבר אחד שייתן לך ״הכל״? בבקשה, תקנה לך מגבר קולנוע של מקינטוש או אנת׳ם או ארקם ודומיהם, ייתכן ותקבל תוצאה דומה יותר למה שקורה אצלי,

אבל,

אני מעדיף פאואר/אינטגרייטד מעולה שיזיז לי את הרמקולים הקידמיים בסטריאו ובקולנוע, בשילוב עם מגבר קולנוע שבגדול, מול הקידמיים שלי בכל אופן משמש כפרוססור וממתג hdmi בסופו של יום, כי אותו, אני יכול בנחת להחליף כשבא לי וכשהטכנולוגייה משתנה פעם ב5-7 שנים בלי להתחיל לחשוב על מה זה יעשה למערכת שלי והסט-אפ שלה/שלי. זה גם זול יותר, משמעותית.

מבחינת רמקולים, הקליפשים הקידמיים שלי בני כמעט 20, מהתקופה שקליפש בנו כאלה בעבודת יד, כולל בדיקה של כל רמקול ע״י מהנדס בחברה (יש חתימה על כל רמקול),

כאדם שאוהב רוק, היפ-הופ, דיפ-האוס ומטאל פרוגרסיבי לצד ג׳אז וקאנטרי, ומחפש באס עמוק ורמקול שיחזיק בסטריאו את אבישי כהן טריו כמו שהוא מחזיק את דרים-ת׳יאטר או את וו-טאנג קלאן, עבורי הקליפשים פשוט מדהימים, בטח בדגם הזה, בטח לאחד כמוני שפחות אוהב מיד דומיננטי בסאונד שלו. 😏

לגבי ההבדלים בין ספוטיפיי לטידאל מבחינת הקטלוג,

יש לא מעט אלבומים שפשוט לא קיימים בטידאל,

אמנים מסויימים שאם תיכנס לדיסקוגרפיה שלהם בטידאל, אז חלק מהדיסקים שלהם נמצאים בספוטיפיי ובטידאל לא (אגב, קיים גם להיפך אבל במספרים קטנים עד לא קיימים),

אז, אני מחזיק מנוי פה ומנוי שם, שניהם יחד עולים לי 60₪ בחודש, אני יכול להתמודד עם זה, במיוחד כשאת הפער האלקטרוני אני משלים עם מנוי חינמי (כי הכל חינמי שם) ב-SoundCloud המעולים, ואני מכוסה מכל כיוון פחות או יותר.

בסופו של יום, מבחינתי לפחות, אין על האלגוריתם והמבחר של ספוטיפיי, ביום שהם יעברו להיי-אנד אדיו (מאסטר וכד׳) אפשר יהיה לסגור את הבאסטה של כמעט כל שאר הספקיות (כמו קיובוז, דיזר ודומיהם..)

מבחינת כבלים,

מעולם לא האמנתי בהחלפת כבלי חשמל למערכת שלי, מכיר כמה שכן ועשו את זה, 

מה שכן, אני עם כבלי רמקולים משובחים (אודיוקווסט רוקט 33 בהכנה ידנית) וכבל Rca משובח של QED.

אני חושב שרשמתי את זה פעם,

אבל כשחיכיתי ל-QED שלי שיגיע מחו״ל, לקחתי כבל של ואן דן הול מחבר (אותו אחד עם הKef) כדי לעבוד זמנית שלא עם כבל ממחסני חשמל, הסאונד היה.. ובכן.. שונה, כשהכבל שלי היגיע וחיברתי אותו, היה הבדל שמיע באופי הסאונד וב״במה״ שנוצרה בסלון שלי.

מבחינת hdmi, לא השקעתי מעבר לכבלי אודיוקווסט pearl (רמה הכניסה שלהם) בכל הרכיבים שלי (מהסוני שלי עד לממיר של יס וה-Nuc) אלו כבלים נהדרים שמעולם לא עשו לי בעיות, מעבירים הכל מהכל  כל ביט-רייט שאני מעמיס עליהם כולל אטמוס בסאונד ו-HDR או dolby vision בתמונה, בלי בעיות, קפיצות, שיהוקים ועניינים, לא מאמין בלהשקיע מעבר לזה.

מקווה שעניתי על הכל 🙃

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 25 דקות, Super_T כתב:

מאוד קשה להסביר את ההבדל בסאונד של רמקול כשהוא מחובר למגבר קולנוע טוב (אפילו טוב מאוד) לעומת הסאונד בחיבור אל מגבר פאואר (או אינטגרייטד לצורך השיח פה…)

גם למדוד זה קשה. אבל אם מודדים (ובסכומי השקעה האלו זה לגמרי שווה את המאמץ), אז אפשר לראות את ההבדלים בגרף.

לפני 25 דקות, Super_T כתב:

בין אם זה המקינטוש שדוחף את הקליפשים שלי ובין אם זה מגבר קטן מימדים של naim שדוחף זוג רמקולים מדפיים של Kef כמו ששמעתי בחדר של חבר טוב (ואיש פורום פעיל בעברו)..

כשיש כוח שדוחף רמקול, הסאונד פשוט אחר. נקודה.

״אחר״ זו מילה כללית מדי. כאמור, אפשר למדוד ולראות.

יש לי פרה-פאוור ווינטאג׳ של Naim בארון, יחד עם זוג מדפיים גדולים של פרואק. זה היה הסט אפ שלי הרבה זמן.

לפני 27 דקות, Super_T כתב:

כאדם שאוהב רוק, היפ-הופ, דיפ-האוס ומטאל פרוגרסיבי לצד ג׳אז וקאנטרי, ומחפש באס עמוק ורמקול שיחזיק בסטריאו את אבישי כהן טריו כמו שהוא מחזיק את דרים-ת׳יאטר או את וו-טאנג קלאן, עבורי הקליפשים פשוט מדהימים, בטח בדגם הזה, בטח לאחד כמוני שפחות אוהב מיד דומיננטי בסאונד שלו

אין ספק שאתה צריך באס עמוק, אבל מה מחזיק באס יותר טוב מרמקול ייעודי עם הגברה ייעודית?!

לגבי הגברת תדר כזה או אחר, נדמה לי שעדיף לצאת מנקודת מוצא ניטראלית, ואז אפשר פשוט לעשות EQ לפי הטעם ומה שאתה מאזין לו, לא?!

הרי הקלטה יכולה להיות לא מאוזנת, ואז אפשר לעשות קצת התאמות למה שאתה מאזין לו. יש לי כל מיני הקלטות שאני יודע שהן ״בעיתיות״ בתדרים מסויימים, שאני משתמש בהן לבחון בדיוק את התדרים האלו. אחת שורקת מדי, אחרת עם מיד באס מעובה יתר על המידה, אחרת עם באס נמוך שעולה בתדר (כאילו ״שואב״ את החדר) וכו׳.

בכל מקרה, במקומך הייתי עושה סט של בדיקות עיוורות (שאתה לא יודע מה מנגן) כדי לראות מה עדיף. יכול להיות שתגלה שחלק מההבדלים שאתה חושב שקיימים הם מדומיינים (קרה לי ה-רבה פעמים).

לפני 29 דקות, Super_T כתב:

אבל כשחיכיתי ל-QED שלי שיגיע מחו״ל, לקחתי כבל של ואן דן הול מחבר (אותו אחד עם הKef) כדי לעבוד זמנית שלא עם כבל ממחסני חשמל, הסאונד היה.. ובכן.. שונה, כשהכבל שלי היגיע וחיברתי אותו, היה הבדל שמיע באופי הסאונד וב״במה״ שנוצרה בסלון שלי.

אני מוכן לשים כסף שלא היה, כי לא יכול להיות. כלומר, אין סיבה ידועה שעלול להיות. אנחנו מתעסקים במכשירי חשמל, לא מאוד משוכללים, ובתוצר (סאונד) שהוא מדיד לגמרי.

את במת הסאונד בונה הטכנאי באולפן, ע״י משחק בין עוצמות הערוצים של ההקלטה, ועם כבלים רגילים (לרב בחיבור XLR). אם לשם המיקס לא צריכים כבלים, מה יכולים כבלים בבית שלך להוסיף (או לגרוע)?

מה ששמעת זה הבדל מדומיין.

בוודאות.

הפעם היחידה שהצלחתי לזהות במבחן עיוור הבדלים בין כבלים היה בין משהו מאוד דק והכי זול שיש לבין כבל ״רגיל״.

מה שכן יכול להשפיע על הבמה שלך זה אם תשים שמיכה לא דקה על המסך. נדמה מהתמונה שהוא די מאחורי הרמקולים, אבל מניסיוני זה עדיין עוזר מאוד לפוקוס במרכז הבמה בסיטואציות מסויימות.

לפני 38 דקות, Super_T כתב:

אמנים מסויימים שאם תיכנס לדיסקוגרפיה שלהם בטידאל, אז חלק מהדיסקים שלהם נמצאים בספוטיפיי ובטידאל לא (אגב, קיים גם להיפך אבל במספרים קטנים עד לא קיימים),

אני סקרן לדעת אילו.

עד עכשיו הכותר היחיד שחסר לי הוא זה, שהיה ונעלם:

https://en.wikipedia.org/wiki/Live_at_Yoshi's_(Dee_Dee_Bridgewater_album)

יש לי סינטימנטים אליו, כי שמעתי אותו פעם בחדר אודיו ייעודי, עם רמקולים טופ של Revel והגברה של Mark Levinson, במערכת שמנגנת בעוצמה של הופעה חיה (לא משהו שאפשר או כדאי לעשות בסלון ביתי, כי מה שייתקבל זה קקפוניה). זו באמת היתה חוויה של לעצום עיניים ולהרגיש שהזמרת שם.

זו לא הקלטה חפה מבעיות טכניות ובחירות מוזרות בעיבוד של במת הסאונד, אבל יש בה את כל החיוניות (והפגמים) של הופעה חיה.

פורסם

במה היא דבר שקיים לחלוטין, אני אומר לך את זה כי בחיבור ישיר לדנון היא לא היתה קיימת (בסטריאו בלבד), כיום בסטריאו כשאתה יושב המערכת שלי במרכז, הזמר ״שר מהסנטר שלי״ (שמן הסתם לא עובד בסטריאו 😄) באופן מובהק, זה השתנה כשחיברתי מגבר פאואר של רוטל ששינה את כל הבמה בסלון שלי.

עשיתי מבחן האזנה למשהו כמו 10 חברים ומכרים ומשפחה שהיו בסלון שלי, פרטנית, בזמנים שונים,

השמעתי שיר בסטריאו, מקינטוש בלבד, בחיבור ישיר מה-nuc שלי או מנגן הדיסקים (Arcam, מחובר ישירות קואקסיאלית למקינטוש) -

הושבתי מישהוא/מישהיא מול המערכת ושאלתי:

מאיפה את/ה שומע את הזמר/ת, תצביע על הרמקול…

כולם, בלי יוצא מן הכלל הצביעו על הסנטר כשהמוסיקה המלווה, לדבריהם, לא באה ממקום ספציפי אלא משני הצדדים (לא השמעתי משהו עם הפרדה בוטה מדי בערוצים)

במה משתנה, עם פאואר/אינטגרייטד היא פשוט הופיעה. נקודה. לא היתה קרובה להיות קיימת בחיבור הקודם לדנון נטו.

לגבי ציביון הסאונד במעבר בין כבל rca למשנהו, קיים וחצי,

עם ציוד טוב (שלא מוחלף כמובן) ואוזן טובה זה מורגש, יותר טרבל, פחות מיד וכד׳

חברות עושות מזה כסף,

תאמין לי שאם תיקח כבל RCA טוב של: אודיוקווסט, QED, ואן דן הול ונורדוסט ותחבר לאותו ציוד טוב כשרק הכבלים משתנים, יהיה הבדל שמיע.

אלו חומרים אחרים, בידוד אחר, מחבר שבנוי קצת אחרת, זה לחלוטין משפיע בכבל אנאלוגי.

בדיגיטל אני מסכים שהשינוי יהיה בעיקר בסינון / ניקיון האות, שם זה אחרת ופחות אגרסיבי ושמיע.

לגבי מה שרשמת על שוני בהקלטות, 

אני תמיד צוחק עם חברים שהשקיעו גם הם קצת יותר בחוויית הסאונד שלהם, שהקללה עם ציוד סאונד טוב הוא שכל הקלטה טובה תישמע מדהים, וכל הקלטה מחורבנת פשוט תישמע רע הרבה יותר.

לצערי חלק מהאירועים הטובים בהיסטוריה של המוסיקה הישראלית הוקלטו מחורבן… ההופעה של יהודית רביץ בקיסריה היא בושה.. הופעה טובה מאוד עם נגנים מצויינים שהוקלטה רע בטירוף, חצי מהאלבומים של קליינשטיין מוקלטים עם כל הרבה מיד וכל כך מעט בס וגבוהים שזה פשע.. ״קרוב אל ליבך״ זה השיר הכי טוב שמוקלט הכי גרוע שאני מכיר 😕 

תשווה את הנ״ל להקלטה של האלבום הראשון (והמקומפרס) של היהודים או להקלטה של ״לייק וואנאקה״ (כדוגמה) של קרן פלס ואנחנו במקום אחר לחלוטין..

אגב, אני פחות בענייני מדידות, אם כי יש משהו בדבריך,

מצד שני, השקעתי הרבה זמן וכסף ברכיבים, מוצרים, כיוונונים ואפילו ריהוט, כדי שיהיה לי הסאונד שאני אוהב בבית, אני לחלוטין מרוצה. 😀🤘🏻

פורסם
לפני 19 דקות, Super_T כתב:

במה היא דבר שקיים לחלוטין, אני אומר לך את זה כי בחיבור ישיר לדנון היא לא היתה קיימת (בסטריאו בלבד), כיום בסטריאו כשאתה יושב המערכת שלי במרכז, הזמר ״שר מהסנטר שלי״ (שמן הסתם לא עובד בסטריאו 😄) באופן מובהק, זה השתנה כשחיברתי מגבר פאואר של רוטל ששינה את כל הבמה בסלון שלי.

רכיבי הגברה תקינים שמתאימים לצרכי הרמקול, לא אמורים לשנות את הבמה. 

״אופן מובהק״ זה רק אם עשית מבחן עיוור. אחרת אין מובהקות. בהגדרה.

במה משתנה, עם פאואר/אינטגרייטד היא פשוט הופיעה. נקודה. לא היתה קרובה להיות קיימת בחיבור הקודם לדנון נטו.

אתה מסכים איתי בוודאי שהדבר היחיד שיכול להעלם, זה תדר מסויים ו/או עוצמתו. אין משהו אחר...

יש אלמנטים ברמקול שמזיזים אוויר בקצב ועוצמה משתנים. אז אם משהו ״חסר״ בהגברה כזו או אחרת, זה אומר שהרמקול לא מפיק את איזה תדר מסויים או מפיק אותו בעוצמה אחרת.

זה אומר הגברה לא תקינה שגורמת לזה שתדר מסויים לא קיים או שתדר אחר ״מאפיל״ עליו.

יכול להיות שלדנון יש בעיה ״בלדחוף״ את הרמקולים שלך בבאס, והחוסר הזה משפיע על הבמה. בגלל זה שאלתי על השילוב עם הסאב, שמסיר מהדנון את הצורך ״לדחוף״ את הרמקול בתדר הזה.

לגבי ציביון הסאונד במעבר בין כבל rca למשנהו, קיים וחצי,

עם ציוד טוב (שלא מוחלף כמובן) ואוזן טובה זה מורגש, יותר טרבל, פחות מיד וכד׳

אני אומר לך באותה ודאות שכדור הארץ עגול, שזה לא נכון.

אתה מבסס את הדעה שלך על מבחנים מוטים של שמיעה, שאין קשר ביניהם ובין עובדה אובייקטיבית. זה ענין התרשמותי, מוטה, שקיים רק בין שתי האוזניים של כל אדם. אם אתה רוצה להיות ישר עם עצמך, תבדוק את עצמך במבחן עיוור ותראה.

הייתי בדיוק במקום בו אתה עכשיו, עד שהפסקתי לעבוד על עצמי.

בסופו של דבר, אם תשים כרית מאחורי הראש, הסאונד יישתנה כ״כ, שהייתי קונה עשר כריות שונות ובודק איך זה משנה את הסאונד, לפני שהייתי שם אלפים על כבלים...

בדיגיטל אני מסכים שהשינוי יהיה בעיקר בסינון / ניקיון האות, שם זה אחרת ופחות אגרסיבי ושמיע.

בדיגיטל או שהאות עובר או שהוא. אין שומדבר שמיע, כי לא יכול להיות. להגיד שיש הבדל בסאונד בכבל דיגטאלי, זה כמו להגיד שבתנאים מסויימים אתה יכול לעוף...

אני לחלוטין מרוצה. 😀🤘🏻

קודם כל, זה הישג שאומר שלקחת את התחביב בבסיסו נכון: היכולת להגיע למצב שאתה מרוצה וה-OCD (מה שחובבי שופינג קוראים לו 'שידרוגיטיס׳), לא שולט בך.

הייתי נכנס במקומך לעולם של המדידות והתיקונים, כי זו הדרך היחידה לתקן הקלטות מחורבנות.

דרך אגב, לפעמים סאונד מקומפרס הוא מכוון (למשל ההקלטות של רדיוהאד). אישית אני אוהב סאונד חי וקצת ״ישן״ מהקלטות שאינן מרובות ערוצים, כי זה נשמע יותר כמו, כמו... כמו הופעה חיה, כשלא שומעים כל כלי בבירור בנפרד.

מצד שני, אי אפשר לא להתפעל מרמת העיבוד של הרכבים כמו סטילי-דן (בייחוד שהם עשו את זה אנלוגית...), שעבדו לפעמים יותר משנה, עד שהגיעו לסולו גיטרה המתאים להם להקלטה.

נ.ב. תקשיב להקלטה של דידי שקשרתי (חבל שאין באיכות של טידל). היא נדירה.

פורסם

הפכנו את השרשור שהתחיל כשאלה על מערכת בסיסית שתשפר איכויות בסלון, לשיח על הקלטות והיי-אנד.

אני מתנצל בפני פות״ש. 😏

בכל מקרה, אני אשמח להמשיך לשוחח על הנושא בשרשור ייעודי 😄👍🏻

פורסם

אין שרשורים ייעודיים. 

כל מה שנכון להיי אנד נכון לרמת כניסה ורמת ביניים

מה שרמה גבוהה יותר נותנת זה עוצמה, טווח דינמי ובאס (ובחדר ייעודי זה נשמע נפלא). במה, דיוק ונאמנות למקור, אפשר לקבל גם בתקציב צנוע.

פורסם

@Super_T

שים לב, יכול להיות שיש איזושהי סוגיה בדנון שלך שגורמת לבעיה בסטריאו. זה דגם אחר משלך, אבל אולי זה רלוונטי (שים לב שיש כאן עבודה משותפת של הבוחן עם המהנדסים של דנון).

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/denon-avr-x4700-avr-review-updated.14493/

AVRs have channel mapping to deal with configuration differences between input audio streams and playback capability. You may for example use the AVR with just two speakers for living room sound while playing 7.1 channel Blu-ray content. AVR will then use its internal mapping to mix down the high input channel count to stereo. For reasons that are unknown at this point but is being investigated by Denon engineering, when feeding only two channels to AVR but in 8 channel configuration, and the AVR is configured as just Left and Right speakers, the noise level goes up substantially and there is potential for clipping on maximum level signal. The former was responsible for lower performance across many measurements. The latter was responsible for unusually high distortion in multitone test.

Fortunately the fix was simple. I simply turned on all the speakers for 7.1 configuration while still continuing to feed the AVR the same way I was before. With all channels configured, the stereo audio data was no longer changed since no mapping was required and performance shot way up. Since vast majority of you are using AVRs with multiple channels enabled anyway, the issue that caused the problem should not be something you see.

פורסם

תודה, 

המגבר של דנון שלי מכוון ל5.1 עם חיתוך תדרים פרטני שמשרת את הסאב כאשר כל הערוצים פעילים, 

בלי קשר,

בתצורה הנוכחית שלי, הקידמיים בכלל לא מחוברים לדנון, אלא ישירות למקינטוש, שמקבל מידע אנאלוגי על מה להשמיע בהם דרך ה-RCA שמקשר בין המגברים ועובד כפאואר כאשר אני בתצורה רב-ערוצית.

פורסם

הבנתי,  אבל יכול להיות שכשעשית את ההשוואה מול הדנון לבדו, הוא אכן לא תפקד באופן מיטבי.

בכל מקרה, מדידות ייתנו לך אפשרות להשוות שלא לפי האוזן. עוד לא ניסיתי בעצמי, אבל זה בתוכניות (מסוג הדברים שייקחו לי זמן). רק השבוע שמתי לב שהבמה לא מאוזנת, יותר מדי ימינה. סגרתי חלון מטר מהרמקול השמאלי... עזר. אבל בהקשבה מרוכזת, זה עוד לא זה. שחקתי עם העוצמה של הרמקול הימני... עזר. 

עכשיו השאלה היא: איפה הבעיה.

אחרי חצי שעה של משחקים מיותרים (הצלבת ערוצים, משחק עם הסאב, שיושב ליד הרמקול השמאלי), גיליתי שפשוט הווליום ברמקול השמאלי הוא לא ב-10, הוא ב-9.5... ולא שמתי לב.

אם היה לי מכשור מדידה, הייתי עולה על זה בצ'יק, בלי שאני צריך להתחיל למקם את הבמה עם האוזניים והראש כדי לבדוק אם הסאונד מאוזן (אצלי זה בכלל קשה, כי בגלל הפיזור של הטוויטר ה-Sweet Spot מאוד רחב, אבל הפוקוס של ה-image הוא בינוני, במקרה הטוב).

• תוכן חדש...