Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחזור לדווח.

אפשר לקנות את האחים הקטנים של הקופסאות הגדולות השחורות, אבל הן קופסאות שחורות בינוניות...

הקף שלך הם רמקולים מאוד נאים. אבל גם הם, בסופו של דבר (תשאל כל אישה), קופסאות. 

יש לי בבית שני מגברי vintage. אחד הוא מפלצת של 120 וואט, אבל הם כבר שנים רק קישוט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

תשאל כל אישה

האמת שהדבר הראשון שאישתי אמרה עליהם זה שהם ממש יפים.
צריך לתת אבל את הקונטקסט, לפני זה היו זוג רצפתיים גדולים שחורים ומכוערים בסלון, אז לידם הקף זה עדי הימלבלוי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מתעלק.

למי שהתנסה, האם סאונד בר איכותי ברמות מחיר של בין 5k ל-10k, יכול לספק פתרון משולב טוב להאזנה למוזיקה ולצפיה בסרטים ברמה שתהיה שווה לחסוך את כל הבוג'ראס של מערכת מסורתית עם מגבר ורמקולים ? 

ואם אוכל להשוות רגע, כיום הטלויזיה מחוברת לרסיבר סטריאו אונקיו TX-8255 וזוג רמקולי מדף אומגה אודיו L7, על סטנדים מקוריים של אומגה אודיו, אך אנחנו בתהליך התחלת בניה של בית חדש ולא בטוח שהסט הנ"ל יעבור לסלון.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לגבי צליל היקפי:

לא. שום מחיר ושום הבטחות ל"הקפצת צליל עם רמקולים בזווית" ושום כיול ושום buzzwords לא יכולים להחליף רמקולים שבאמת נמצאים פיזית בנקודות שונות בחדר.

אבל זה נכון לצליל היקפי.

אתה מתאר פה החלפה של זוג קדמיים בסאונד בר  - פה כבר צריך להאזין בעצמך ולהשוות. הכול יכול להיות, אפילו ייתכן שסאונד בר מסוים יישמע טוב יותר. אני פשוט לא זוכר איך נשמעים הרמקולים שלך, האזנתי להם אולי פעם אחת מזמן....

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

האמת שהדבר הראשון שאישתי אמרה עליהם זה שהם ממש יפים.

כפריט של עיצוב תעשייתי, הם ממש יפים. גם טובים מאוד...

לפני 6 שעות, Liran xsi כתב:

אם אוכל להשוות רגע, כיום הטלויזיה מחוברת לרסיבר סטריאו אונקיו TX-8255 וזוג רמקולי מדף אומגה אודיו L7, על סטנדים מקוריים של אומגה אודיו, אך אנחנו בתהליך התחלת בניה של בית חדש ולא בטוח שהסט הנ"ל יעבור לסלון.

השאלה המרכזית היא, איך אתה מאזין?

אם אתה מאלו שיושבים מול המערכת ושומעים מוסיקה, ואולי אפילו עוצם עיניים וקולט איפה כל כלי ממוקם בבמת הסטריאו, אז יהיה שינוי מהותי בחויה. אני לא יודע איך, אבל זה יישמע לך אחרת לגמרי. אתה מחליף תיבות גדולות עם וופר לא קטן בסט של רמקולים קטנים ולא כיווניים. זו מתודולוגיה אחרת לגמרי.

אמרת שהרמקולים שלך על סטנדים. כאן אחד היתרונות הוא שלהאזנה כזו אתה יכול לשנות את המיקום של הרמקולים ולשים אותם בנקודות אידיאליות, לזמן ההאזנה. אני לא יודע אם אתה עושה את זה, אבל זה אחד ה-דברים שמשנים את חווית ההאזנה ולגמרי הייתי ממליץ לקרוא קצת על איך אפשר למקסם את זה. זה משנה את הטונאליות ואת תחושת הבמה.

אתה כן תצטרך סאב, כי הרמקולים שיש לך יורדים די נמוך, ושום באר לא יוכל לתת לך באס ב-50 הרץ (או אפילו 80) כמו הרמקולים שלך.

אם מוסיקה מנגנת אצלך ברקע, ואתה מאזין באופן פחות... אנליטי, אז זה עדיין יישמע שונה, אבל הייתי פחות מודאג לגבי השינוי, כי אין סיבה שסאונד בר לא יישמע טוב. יכול להיות שדווקא בצפייה בטלוויזיה יהיה לו יתרון, כי הוא למעשה, בעיקרו, רמקול סנטר. 

דרך אגב, גם אם תשמור את הרמקולים, תוכל להחליף את הקופסא הגדולה של האונקיו שלך במשהו הרבה יותר קומפקטי, עם BT מובנה

• אהבתי 1

פורסם

הסאונד של הטלוויזיה לרוב על הפנים.

אולי סאונדבר איכותי יעשה את העבודה בשבילך וישדרג מספיק את חווית הצפייה גם בלי להשקיע המון כסף בציוד.

הוספתי סאונדבר לטלויזיה ב800 שקל,לצפיה הוא מעולה.

בשביל מוזיקה לטעמי הוא לא מספיק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

לגבי כיולים של רסיבר, אין לי ניסיון עם זה, אבל די יודעים כבר שזה נחמד, אבל זה לא זה.

אם אין לך ניסיון איך אתה אומר שיודעים שזה לא זה? א. זה מאוד זה, הכיול נועד לחשב מרחק ולפי זה עוצמה, לאחר מיקום(נכון) של הרמקולים. זה לא משנה את הסאונד, זה לא DSP. מי שלא מחזיק spl meter חייב לעשות כיול ראשוני אוטומטי ב. זה מאוד רלוונטי לפות"ש שהולך להשתמש במערכת עבור סרטים(למרות שנראה שתקציבית זה לא יסתדר).

הכיול מדויק - אצלי למשל הייתה בעיה בחיווט של אחד הרמקולים, עשיתי כיול והוא קבע לי תיקון מאוד גדול ברמקול המדובר. אמרתי - באג. עשיתי שוב, ושוב הוא נותן תיקון גדול. בדקתי ומצאתי שהייתה בעיה עם החוטים, זה היה אחורי ולכן מאוד ארוך ובאמצע איפשהו נוצר קרע קטן שעשה לו צרות. הוא גם מגלה בעיות phase - חיבור שגוי של פלוס ומינוס.

בקיצור, מי שבונה מערכת קולנוע ביתית לא מוותר על הכיול הזה, אחריו בדרך כלל עושים תיקונים קלים לפי האוזן.

בסטריאו אין לזה משמעות כמעט חוץ מהסאב 

לפני 30 דקות, hans כתב:

לגבי צליל היקפי:

לא. שום מחיר ושום הבטחות ל"הקפצת צליל עם רמקולים בזווית" ושום כיול ושום buzzwords לא יכולים להחליף רמקולים שבאמת נמצאים פיזית בנקודות שונות בחדר.

אבל זה נכון לצליל היקפי.

אתה מתאר פה החלפה של זוג קדמיים בסאונד בר  - פה כבר צריך להאזין בעצמך ולהשוות. הכול יכול להיות, אפילו ייתכן שסאונד בר מסוים יישמע טוב יותר. אני פשוט לא זוכר איך נשמעים הרמקולים שלך, האזנתי להם אולי פעם אחת מזמן....

דווקא לאחר ששמעתי כמה מקרני קול הם מאוד שטוחים ומאכזבים בסטריאו כשמזרימים איכות גבוהה, לדעתי זוג מדפיים טובים ייתנו תמורה טובה יותר. בסראונד הם עוד עבירים ונותנים חצי אפקט וסאב יחסית מדויק

פורסם

גם רמקול BT נייד

לפני 5 דקות, aviaviavi כתב:

אם אין לך ניסיון איך אתה אומר שיודעים שזה לא זה

כי ידע לא מבוסס רק, אפילו בעיקר לא, על ניסיון אישי.

גם שים לב להקשר של הדיון, אינטגרציה של סאב בחדר מבחינת אקוסטיקה.

פורסם

אני לא אודיופיל אבל שני הסנט שלי והמלצה חמה על סונוס.

יש לי OLED של LG שקניתי בשנה האחרונה ללא ספק מרוצה אבל הייתי מתפשר בטלוויזיה ומשקיע יותר בסאונד מסביב.

הייתי מתחיל בסונוס ARC (עכשיו במבצע בבאג בסביבות שלושת אלפים ש"ח) וקונה שני רמקולים קטנים או  SL או את הרמקולים של איקאה (אני קניתי ומאוד מרוצה). וכבר מימשנו את התקציב שלך:)

הרמקולים אלחוטיים, מתמשקים בקלות והשליטה באפליקציה מאוד נוחה.

טרם קניתי את הסאב אבל יש עליו המון ביקורות חיוביות ואני מניח שאוסיף אותו בהמשך פשוט ממש מרוצה מאיכות השמע כרגע והמחיר שלו (בסביבות 3,000 ש"ח) מעכבים את הרכישה, מצד שני אם החשש שלך הוא שהסאב מכוער זה של סונוס דווקא יפה במיוחד.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

אני רק אניח את זה פה.

בעלים מאושר של המערכת הנהדרת הזו כבר חצי שנה+ , אחת מהקניות הטובות ביותר שעשיתי אי פעם. שימו לב להתייחסות למוזיקה/האזנה לסטריאו.

https://www.rtings.com/soundbar/reviews/vizio/m-series-m51ax-j6

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

כדאי להסתכל בהמשך הביקורת- הבעיה הזו טופלה מזמן בעדכון גרסה והלייטנסי עכשיו מאוד נמוך. הם עדכנו את הסעיף הרלוונטי בביקורת, אבל משום מה לא את התקציר

קניתי מאמאזון, לא נראה שהם שולחים את המערכת לארץ כרגע. אפשר עם buyamerica

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, falou כתב:

כפריט של עיצוב תעשייתי, הם ממש יפים. גם טובים מאוד...

השאלה המרכזית היא, איך אתה מאזין?

אם אתה מאלו שיושבים מול המערכת ושומעים מוסיקה, ואולי אפילו עוצם עיניים וקולט איפה כל כלי ממוקם בבמת הסטריאו, אז יהיה שינוי מהותי בחויה. אני לא יודע איך, אבל זה יישמע לך אחרת לגמרי. אתה מחליף תיבות גדולות עם וופר לא קטן בסט של רמקולים קטנים ולא כיווניים. זו מתודולוגיה אחרת לגמרי.

אמרת שהרמקולים שלך על סטנדים. כאן אחד היתרונות הוא שלהאזנה כזו אתה יכול לשנות את המיקום של הרמקולים ולשים אותם בנקודות אידיאליות, לזמן ההאזנה. אני לא יודע אם אתה עושה את זה, אבל זה אחד ה-דברים שמשנים את חווית ההאזנה ולגמרי הייתי ממליץ לקרוא קצת על איך אפשר למקסם את זה. זה משנה את הטונאליות ואת תחושת הבמה.

אתה כן תצטרך סאב, כי הרמקולים שיש לך יורדים די נמוך, ושום באר לא יוכל לתת לך באס ב-50 הרץ (או אפילו 80) כמו הרמקולים שלך.

אם מוסיקה מנגנת אצלך ברקע, ואתה מאזין באופן פחות... אנליטי, אז זה עדיין יישמע שונה, אבל הייתי פחות מודאג לגבי השינוי, כי אין סיבה שסאונד בר לא יישמע טוב. יכול להיות שדווקא בצפייה בטלוויזיה יהיה לו יתרון, כי הוא למעשה, בעיקרו, רמקול סנטר. 

דרך אגב, גם אם תשמור את הרמקולים, תוכל להחליף את הקופסא הגדולה של האונקיו שלך במשהו הרבה יותר קומפקטי, עם BT מובנה

מרתק תודה.

זה עולם שלם כמובן ואין סוף להשקעה ולסוגים, המערכת הנוכחית מציעה תמורה טובה מאוד לכסף בהיבט של sq למחיר, הרמקולים נרכשו מהמפעל שלהם בחולון במחיר מבצע שהיה בזמנו 1500 שקלים לזוג שזו תמורה בלתי נתפסת...

כפי שציינת, מאוד משחק תפקיד נושא המיקום מהיכן הרמקול מנגן, כשהמדפים הנ"ל היו מונחים על מזנון בסלון, שהיה קטן יחסית ופתוח הסאונד היה מתבטל ונשמע עמום יחסית.

כאשר הם היו על הסטנדים שלהם, בסלון גדול יחסית וסגור בצורת "ח", הם ממש זרחו, ומילוי של צוואר הסטנדים בחול חתולים תרם עוד יותר ...

אנסה להקשיב בהזדמנות לסאונד בר טוב ואבדוק הנושא.

עריכה אחרונה על ידי Liran xsi

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
לפני 9 שעות, Liran xsi כתב:

הרמקולים נרכשו מהמפעל שלהם בחולון במחיר מבצע שהיה בזמנו 1500 שקלים לזוג שזו תמורה בלתי נתפסת...

באמת לא נורמלי.

מה שקרה לעולם האודיו הצרכני זה שעם פרוץ האינטרנט, לאט לאט, הוא עבר מלהיות אגודה של מאמיני אמונות תפלות, שקונים ציוד ממותגים שנחשבים בקהילה, אבל מבחינת יכולת R&D הם חברות גראג', להתנהלות יותר רציונאלית. במקביל החל תהליך רציונליזציה בייצור רכיבי אודיו ע"י חברות גדולות. לכן היום יש לנו מוצרים מעולים, בתקציב מאוד נמוך, יחסית.

לפני 9 שעות, Liran xsi כתב:

כאשר הם היו על הסטנדים שלהם, בסלון גדול יחסית וסגור בצורת "ח", הם ממש זרחו, ומילוי של צוואר הסטנדים בחול חתולים תרם עוד יותר ...

קודם כל, שינית את המיקום שלהם. זה לבדו משנה את הסאונד לגמרי. אני תמיד אומר, לפני שאתה מחליף כבלים באודיו, תנסה פשוט לשים כרית מאחורי הראש כשאתה מקשיב...

כשאנחנו שומעים רמקולים, אנחנו שומעים אותם + החזרים מהחדר (ראשוניים, משניים, שלישוניים), לכן המיקום בחדר משנה הכל. דבר שלישי, כל דבר שמווברץ מייצר "צלצול" בתדר מסויים, ואפשר לשמוע את זה, גם אם לא תמיד לבודד תודעתית את התדר הספיציפי מהשאר. אפשר לשים רמקולים על מזנון, אבל תלוי איך ומה זה עושה לכל מיני דברים במזנון שמתחילים לרטוט...

אם פעם ביקורת אודיו היתה מומחה מטעם עצמו מתאר את החוויה הסובייקטיבית שלו, כשהוא יושב אצלו בבית/משרד, עם מעט מאוד רלוונטיות למה שאתה תשמע, ומתאר את החויה בדומה לעדות מבקרי האוכל, היום ביקורת אודיו (רצינית) נשמעת ככה:

אני יודע מהביקורת הזו איך הרמקול יישמע, פחות או יותר.

נכון, יש לו מכשור בעשרות אלפי דולרים, ואני מכיר רק עוד מבקר אחד שיש לו ציוד כזה, אבל בגלל זה הביקורות שלו, למרות עריכת הוידאו הרעה, באמת עוזרות לבחור מוצר. וכן, הטעם שלו במוסיקה לא ממש מתוחכם... אבל פתאום זה לא משנה. אתה לא קונה רמקולים לג'אז או קלאסי או כל מתודולוגיית בולשיט כזו. אתה קונה רמקול עם פרופיל סאונד מסויים, לעומת אמת מידה ברורה של מהו נייטראלי ואיך צריך להשמע.

• אהבתי 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 9.4.2022 בשעה 18:35, bobi כתב:

תאכלס ה lg סבבה, חוץ מהמערכת הפעלה/מעבד שיש להם כל מיני תקלות מעצבנות. לפעמים קורסות אפליקציות, בעיקר נטפליקס גם השיקוף מסך מהטלפון, לפעמים עובד ולפעמים לא.

במקרה הזה שים לב שמערכת ההפעלה של LG היא מהיותר מוצלחות שיש היום בשוק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...