Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, bobi כתב:

תודה על העצות. חשבתי על תקציב של עד 4k. רוב התקציב ילך על טלויזיה oled חדשה של 65 אינטש', מישהו יודע מתי מגיעה לארץ ה C2 evo?

אז במחיר הזה אני מבין שכדאי ללכת על סאונד בר עם סאב?

לא הבנתי. ב 4K ש"ח אתה רוצה גם מערכת וגם טלויזיה או שישאר לך 4K ש"ח אחרי שתקנה טלויזיה חדשה ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לאחרונה רכשתי את ה-HW-950A של סמסונג. מקרן קול עם שני רמקולי סראונד אלחוטיים. האיכות פצצה. חיברתי עם HDMI-ARC ל-Q90R שלי ואני נהנה מכל רגע. 

אם אתה יכול למתוח תקציב בעוד 500-800 ש"ח, ממליץ לך עליהם (תציע הצעה ב-P1000).

ממליץ.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

לא הבנתי. ב 4K ש"ח אתה רוצה גם מערכת וגם טלויזיה או שישאר לך 4K ש"ח אחרי שתקנה טלויזיה חדשה ?

חחח. לא הייתי ברור. הטלוויזיה עולה איזה 8k. ה 4k זה לסאונד.

פורסם
לפני 4 שעות, hans כתב:

אין קשר בין סוג הסרט לגודל הסאב. סאב צריך בשביל להשלים תדרים נמוכים שחסרים כמעט בכל רמקול מצוי, וההשפעה שלו מתבטאת מיד במוסיקה. אין סרט בלי מוסיקה, ואצל הבמאים הנכונים - הסרט אפילו רוכב על המוסיקה שמנווטת תגובות רגשיות.

אה, ו-12 הקלידים הנמוכים ביותר בפסנתר נעים בין 27.5 ל-55 הרץ. שחזור מדויק שלהם יכול להתבצע רק עם רמקולים שמגיעים לתדרים האלה.

וכמה חדרים אתה מכיר בדירה ממוצעת שיכולים להכיל פסנתר שיישמע טוב?!

כמה קשה להכניס באס נמוך לסלון ישראלי ממוצע בלי לקבל בעיות אקוסטיות קשות עם גלים עומדים ושאר מריעין בישין?!

באסים מתנהלים באורכי גל כ״כ מסובכים לניהול אקוסטי שכיום ההמלצה האודיופילית היא להתקין שניים ולנהל אותם עם DSP. ככה שהאפשרות פשוט לוותר על התדרים המאוד נמוכים, היא אופציה שיכולה להיות עדיפה. אם הרמקולים הקדמיים יורדים מספיק נמוך (מה שאני מניח שרחוק מלהיות נכון לסאונד בר, אבל אין לי ניסיון עם כאלו).

בו. אנחנו לא רוצים שהמערכת תשמיע פסנתר כמו שפסנתר אמיתי נשמע. אנחנו לא מצפים ממערכת שתיתן לנו חוויה ריאליסטית, בסלון ביתי.  רוצים שתשמע טוב מספיק.

יש לי סאב. לא התעמקתי לעשות לו אינטגרציה נכונה מעבר לרמת האוזן שלי. הוא עדיין עושה כל מיני דברים משוגעים, כמו להשמע יותר דומיננטי מעבר לפינה של הסלון במסדרון מאשר כשאתה יושב 2 מטר ממנו... לך תבין למה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כבל rated hdmi של 48 גב באורך הכי קצר שאתה יכול. זה כל מה שצריך.

העצות טובות לדעתי. בתקציב כנראה סאונדבאר טוב וסאב. או 2 רמקולים טובים ורסיבר (יהיה קצת גבולי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

או שני רמקולים מוגברים טובים מחוברים למחשב עם כרטיס קול טוב.

פורסם (נערך)

סאב בסלון ללא תכנון זה באמת כאב ראש, שקניתי סאב 10" משומש וחיברתי בסלון קיבלתי צלילים שלא היו קיימים מהסאב חח, אפילו פתח הפילטר של המזגן מרכזי התחיל לזמזם ולנגן + הריהוט בסלון ועוד כל מני דברים, לכן בסוף מצאתי SN7Y חדש בקופסא ביד2 בכמחצית המחיר והכל נישמע סבבה יחסית והתקנה נקייה והסאב לא יורד מספיק נמוך בשביל ליגרום למנגינות מכל מיני איזורים בסלון.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Shmulik_Miata כתב:

לאחרונה רכשתי את ה-HW-950A של סמסונג. מקרן קול עם שני רמקולי סראונד אלחוטיים. האיכות פצצה. חיברתי עם HDMI-ARC ל-Q90R שלי ואני נהנה מכל רגע. 

אם אתה יכול למתוח תקציב בעוד 500-800 ש"ח, ממליץ לך עליהם (תציע הצעה ב-P1000).

ממליץ.

רסיבר ורמקולים זה כנראה מחוץ לתקציב שלי. חשבתי על lg sn10y שעולה כ 2800₪.

לא הבנתי אם אפשר בעתיד לחבר עוד רמקולים אלחוטיים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

וכמה חדרים אתה מכיר בדירה ממוצעת שיכולים להכיל פסנתר שיישמע טוב?!

כמה קשה להכניס באס נמוך לסלון ישראלי ממוצע בלי לקבל בעיות אקוסטיות קשות עם גלים עומדים ושאר מריעין בישין?!

באסים מתנהלים באורכי גל כ״כ מסובכים לניהול אקוסטי (....)

בו. אנחנו לא רוצים שהמערכת תשמיע פסנתר כמו שפסנתר אמיתי נשמע. אנחנו לא מצפים ממערכת שתיתן לנו חוויה ריאליסטית, בסלון ביתי.  רוצים שתשמע טוב מספיק.

יש לי סאב. לא התעמקתי לעשות לו אינטגרציה נכונה מעבר לרמת האוזן שלי.

קודם כול, סלון ישראלי ממוצע הוא גדול. אפילו מאוד. במיוחד בבנייה חדשה.

לגבי אינטרגציה וניהול - שלום לך מיקרופון כיול ותוכנת כיול פרימיטיבית של רסיבר ממוצע - פותרים את רוב הבעיות עם אפס מאמץ מצדי.

אצלי יש שטיח, ספות ואלף ואחת צעצועים וספרים ושאר מרעין בישין שתורמים לבליעה. מי שיבחר בעיצוב נקי ונטול חפצים ישבור את הראש עם שלל בעיות אקוסטיות, אין פה ניסים.

גם גל עומד יש (איזו מכפלה של אורך הסלון), בסביבות ה-36 הרץ. זה מה שיש ואי אפשר לתקן וזה מספיק נמוך כך שלא מפריע ב-99 אחוז מהזמן (בסביבות אמצע האוקטבה התחתונה בפסנתר).

למרבה האירוניה יש בסלון גם פסנתר עומד אמיתי. שכנים זהב. :-)

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 42 דקות, hans כתב:

למרבה האירוניה יש בסלון גם פסנתר עומד אמיתי.

אז אתה יודע שגם עם סאב המערכת לא מנגנת פסנתר...

קודם כל, כל הטווח הדינמי הזה צריך להיות בהקלטה, ו... עדיין זה לא פסנתר. סאב עדיין לא הופך מערכת ביתית לדבר האמיתי.

לגבי כיולים של רסיבר, אין לי ניסיון עם זה, אבל די יודעים כבר שזה נחמד, אבל זה לא זה. קודם כל, במקרה הטוב, זה עוזר לך בנקודה מאוד ספיציפית. דבר שני, יש דברים שאי אפשר לתקן. גל עומד ב-36 זה באמת דבר נדיר להתקל בו. גל עומד ב-60... זה כבר פחות נעים. גם כל הבליעה שאתה מתאר פחות רלוונטית לתדרים נמוכים ממש.

אז יש פה אלמנט של מזל. שמתי בעצמי סאב לפני מס׳ חודשים, וזה נשמע לי בסדר (כלומר, אני לא יכול לאמר מאיפה הוא בכלל מנגן), כל זמן שאתה לא עומד במסדרון בכניסה לשירותים...

זה הוסיף הרבה, אני עדיין משחק עם החיתוך והעוצמה. לפעמים. אבל אין לי באס מעצבן בכלל.

עדיין, הרמקולים שלי הם 8 אינטש והם רק מתחילים לרדת בעוצמה ב80 הרץ. חיתוך בין סאב לרמקולים קטנים יותר, הוא יותר קשה. סאב במערכת עם רמקולים קטנים מתחיל לנגן בתדרים יותר גבוהים, מה שהופך את הצליל שלו ליותר כיווני ואת חשיבות המיקום שלו ביחס לרמקולים לקריטית יותר.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, bobi כתב:

לא. מעוניין בחדש.

תודה.

לעיתים ניתן למצוא פריטים "חדשים" בשוק היד 2 רק אומר...

נראה שהכיוון הכללי שלך הוא סאונד-בר.
אופציה נוספת היא רמקול מוגבר יפה ושיקי סטייל Kef LSX, אבל הוא מעבר לתקציב...
אופציה אחרונה היא לבחון את אופציית מדפיים לא מוגברים עם הגברה דו ערוצית נפרדת. המגבר הבא יכול להיות פתרון מעניין מאוד... (יש שם המון מדידות כמו שfalou אוהב, בוא נראה מה הוא חושב עליו).
היתרון שלו שהוא זול (350$) ופיצי. השאלה איך אתה מחבר אותו לטלוויזיה... נחכה לראות מה המומחים אומרים.
הוא ישאיר לך תקציב של כ2500 לרמקולים מדפיים חדשים. לא המון, אבל גם לא רע.
אולי זה יתן תוצאה טובה יותר מסאונד-בר.

אם תרצה רשמים ממקור ראשון אוכל לתת לך בחודש הקרוב אני מקווה כשיגיע אליי מגבר כזה שהזמנתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

המגבר הבא יכול להיות פתרון מעניין מאוד...

לא יודע אם הוא חזק מספיק. זה עדיין מגבר Desktop.

אבל כן, מגבר, לא אמור להיות לו צליל. בטח שלא בימינו. הוא אמור לעשות מה שמגברים תמיד היו אמורים לעשות, להגביר את האות, לא לשנות אותו.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אולי זה יתן תוצאה טובה יותר מסאונד-בר.

בגלל שהכיוון שלו הוא סרטים/טלוויזיה ולא מוסיקה, הייתי הולך על כיוון הסאונד-בר. שוב, אין לי ניסיון עם כאלו, אבל הם אמורים לתת חווית סאונד היקפי יותר.

אם מוכנים לקבל קופסאות שחורות וגדולות בסלון אתה קונה זוג כאלו:

https://www.amazon.com/JBL-Professional-Next-Generation-Powered-308PMKII/dp/B07C54DPBD?th=1

ומקבל מערכת מדוייקת, שפחות תלויה במיקום של המאזין מול הרמקולים, שקל לשמוע בה דיבור, הצליל מאוזן, וכל זמן שלא מדובר בחדר ממש גדול, העוצמה תספק. 

מקור יכול להיות כל מחשב עם כרטיס קול חיצוני או פרה-פרוססור או כל מיני פתרונות כאלו, שהם (בניגוד לרמקולים) מאוד קומפקטים. אפשר גם יהיה להכניס לתקציב (או קרוב לו) סאב, אם רוצים באמת מערכת Full range. 

אבל צריך לחיות עם קופסאות גדולות ומכוערות.

פורסם (נערך)

תשמע המפלצות השחורות האלו זה משהו שגם אני לא הייתי שם בסלון...

אומנם הוא פיצי ואפשר לקטלג אותו כמגבר דסקטופ, אבל תשמע, הוא לא כזה חלש...
מוציא כמעט 50W ב8 אום, ו83W ב4 אום. אם אתה מוכן לשלם מעט בעיוות הוא מגיע ל116W ב4 אום!. זה הספק יפה מאוד למגבר כל כך קטן ובהחלט מספיק לסלון ממוצע, בטח אם הוא מגביר רמקולים נצילים.
יש לי מגבר וינטג' ישן גדול וכבד שמוציא 65W לערוץ ב8 אום עם כל הגודל, המשקל ושני השנאים שלו. קניתי את הקטן כדי להחליף אותו כי נמאס לי לתקן אותו והוא לאחרונה מתפקד יותר כלוח פעילות לילד מאשר מגבר.
אני סופר מסוקרן לראות איזה תוצאות הוא אקבל עם הסיני הקטן (יגביר Kef LS50).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...