Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

לאדה כיום בבעלות רנו וזה בגדול סאב-ברנד של רנו כמו דאציה. יש לי בבית קפה שחור גייקובס 200 גרם שקניתי ב9.90 ברמי לוי, מסתבר שהוא הגיע אלינו מסאן פטרבורג, כמה חבל כי עם הסנקציות אצתרך לעבור לקפה המגעיל של עלית שעולה גם 14.90 ל200 גרם.
אלקטרוניקה, מנועים, בלמים, גירים, ידיות, כפתורים הכל של רנו.

בגדול אין כיום אף מדינה בעולם שיכולה לייצר מעבדים 100% בעצמה מהסיבה הפשוטה שיש בעולם רק חברה אחת שמייצרת מכונות ליטוגרפיה בשם ASML מה שמהווה את השלב הכי קריטי ביצור המעבד המכונות האלו הן פלא טכנולוגי שלפתח אותו יקח עשרות שנים.

פורסם (נערך)

הרבה מוצרי מזון מיוצרים ברוסיה, קפה ג'קובס מכיר? תראה היכן מיוצר..

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם
לפני 42 דקות, SurfHigh כתב:

יש היום מוצר כלשהוא שנמכר ברחבי העולם לצרכן פרטי/לקוח עסקי שמיוצר או מתוכנן ברוסיה? 

אני לא מכיר כזה. 

יש אבל הם כנראה נמכרים רק ברוסיה.

אל תפחיתו ביכולות הטכניות והייצור של הרוסים. לרוסים יש 60 צוללות שבחלקם מונעים על-ידי כור גרעיני שלרוב המדינות בעולם אין.

מה נראה לך שהמחשבים שלהם בנויים על שפופרות מימי מלחמת העולם השנייה ?.

הטילים הבליסטיים בין היבשתיים שלהם זה גם חתיכת טכנולוגיה ויכולות ייצור.

אני לא רוסי ואין לי שום סימפטיה מיוחדת אליהם אבל קראתי בעבר הרבה חומר על פיתוחי הנשק שלהם שבהרבה מקרים עולה על הציוד המערבי.

איזה כייף לי :)

פורסם

למי שמעוניין להבין עוד על מכונות מלחמה (טנקים, משחתות, מטוסים) מוזמן לשחק במשחק War Thunder, מכסה את ציר הזמן בין טרום מלחמת העולם ה-2 עד המודרנים ביותר (כולל המרכבה שלנו על שלל גרסאותיה) גם ישראל נוספה רק לאחרונה כאחת האומות במשחק , אני במשחק הזה כבר מעל 10 שנים ולמדתי ממנו הרבה מעבר למשחקיות ולגרפיקה, המשחק חינמי ומייד אין ראסייה הקהילה שלו ענקית ותמיד יש שחקנים אונליין לשחק עימם, ממליץ בחום למי שאוהב במקצת את הנושא. 

פורסם (נערך)

דיברו על מוצרים אזרחיים לשוק הפרטי/עסקי, כמעט אין כאלה, למעשה אני חושב שיש יותר מוצרי יצוא אזרחי ישראליים שמסתובבים בעולם מאשר מוצרים רוסיים, להוציא נפט, גז ומחצבים.

אז היו לנו מוצרי מזון, לאדה, כלי תחבורה, אני חושב שגם משאיות קאמאז (כלים עם עבירות מעולה), בזמנו שמעתי גם על פירמת כלי עבודה מטיטניום, שברוסיה כידוע יש בשפע. יש גם תעשיית שמנים שנחשבים לא רעים בכלל.

המחשבים שלהם, כמו ברוב העולם אני מניח, עובדים עם מעבדים ורכיבים זמינים מסחרית על המדף.

לגבי טכנולוגיה צבאית: קח כל מה שאתה קורא בספרות פופולרית/פתוחה על הטכנולוגיה הצבאית שלהם עם קילו מלח. לרוסים היה ויש מוניטין ארוך שנים של גוזמאות לגבי מערכות הנשק ה"בלתי מנוצחות" כביכול שלהם. כשפגשו אותן בשדה הקרב התברר שחלקן יותר טובות, חלקן פחות טובות, ולכולן יתרונות וחסרונות, כמו לכל מערכת נשק אחרת. יש בלי סוף דוגמאות.

מעבר לכך, אכן היו להם פיתוחים מרשימים מאוד בתחומים מסויימים בהם הם הובילו טכנולוגית. יש גם תחומים מאוד מסויימים של טכנולוגיות אזרחיות בהן הרוסים היו חלוצים, למשל הולכת חשמל במתח עליון. באינטגרל, הטכנולוגיה הצבאית שלהם לא עמדה בתחרות מול המערב, ועל טכנולוגיה אזרחית אני לא מדבר בכלל.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

בין אם לוקחים אנשים כמו סרגיי ברין או ויטלי בוטרין. חברות כמו JetBrains, Acronis, Wrike, Revolut שמאוד חזקה באירופה ועוד… בסוף כולם בורחים משם בגלל השחיתות והממשל, העובדה שמחר יכולים לקחת לך את החברה ולזרוק אותך לכלא… אין מה לעשות, הרבה מוחות עוברים לחו״ל ברגע שאפשר…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, Giant_TA כתב:

בין אם לוקחים אנשים כמו סרגיי ברין או ויטלי בוטרין. חברות כמו JetBrains, Acronis, Wrike, Revolut שמאוד חזקה באירופה ועוד… בסוף, כולם בורחים משם בגלל השחיטות והממשל, העובדה שמחר יכולים לקחת לך את החברה ולזרוק אותך לכלא… אין מה לעשות, הרבה מוחות עוברים לחו״ל ברגע שאפשר…

בידיוק. לאורך מאה השנה האחרונות רוסיה הייתה ספקית מוחות לעולם. זה לא השתנה וכנראה לא ישתנה. דוגמא טובה היא איגור סיקורסקי, שברח מרוסיה ב-1919…

גם היום, כבר שמעתי אישית על מדינות באיחוד שפונות לחברות הייטק עם כמויות עובדים גדולות ברוסיה ומציעות ויזות עבודה והגירה מהירות לאלפי מפתחים אם הם יפתחו סניפים במדינות שלהם... 

• אהבתי 1
פורסם

חבר נתקל בקטע קצת הזוי, זוג רוסי הגיע למקום עבודתו, ביקש להשכיר רכב לתקופה מסוימת או משהו כזה אבל בלי פקדון אשראי.הם יכולים לקחת רק דרך פקדון כספי יענו שטרות. אם חשבתי שרק אוליגרכים בורחים אז מסתבר בהחלט שיש אנשים רגילים שבורחים. כנראה תיירים שנתקעו בארץ כי אין טיסות. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

יש אבל הם כנראה נמכרים רק ברוסיה.

אל תפחיתו ביכולות הטכניות והייצור של הרוסים. לרוסים יש 60 צוללות שבחלקם מונעים על-ידי כור גרעיני שלרוב המדינות בעולם אין.

מה נראה לך שהמחשבים שלהם בנויים על שפופרות מימי מלחמת העולם השנייה ?.

הטילים הבליסטיים בין היבשתיים שלהם זה גם חתיכת טכנולוגיה ויכולות ייצור.

אני לא רוסי ואין לי שום סימפטיה מיוחדת אליהם אבל קראתי בעבר הרבה חומר על פיתוחי הנשק שלהם שבהרבה מקרים עולה על הציוד המערבי.

א)יכולת ייצור גרעיני קיימת כמעט בוואקום, לא צריך טכנולוגיה או יכולות מי יודע מה כדי לייצר גרעין, סה"כ צריך כוח אדם ותקציבים (לדוג' קוריאה הצפונית\איראן נסכים ששניהן לא בירות טכנולוגיה).
ב) המחשבים של הרוסים מורכבים מחלקים ומעבדים שהמערב מספק להם, המעבד היחיד שהרוסים מייצרים זה הELBRUS שזה מעבד מיושן יחסית בתהליך 45 ננומטר  מבחינה טכנולוגי הוא ברמה של פנטיום 4 וגם כאן הייצור שלו תלוי מאוד במערב בגלל שהסיליקון מסופק על ידי המערב וכל המכונות שצריך לייצור המעבד מסופקות על ידי חברות מערביות אז גם המעבד היחיד שמיוצר ברוסיה הוא 95% מערבי.
ג) מה שמאפשר לטילים הבליסטיים שלהם להתקיים זה רכיבי אלקטרוניקה שהם מייבאים מחברות מערביות והרכיבים האלו מהווים את הליבה הטכנולוגית של הטיל לכן בלי אספקה של רכיבים מהמערב גם אותם הם לא יכולים לייצר.

אגב יש לי חבר שיצא לו לראות מפעל שמייצר רכיבי אלקטרוניקה לתעשיה הצבאית הרוסית, הוא עובד באורבוטק והוא נשלח לרוסיה לעשות שירות למכונה שמדפיסה מעגלים מודפסים בבסיס צבאי מסווג שהוא היחיד שמייצר מעגלים אלקטרוניים לתעשיה הצבאית הרוסית . מה שהוא ראה שם זאת מכונה אחת בודדת במפעל גדול כאשר כל התהליכים עדיין נעשים בצורה ידנית ז"א תהליך הייצור של מעגל מודפס בצורה כזאת לוקח מספר שעות.
כשהוא שאל אותם מה הם מייצרים שם הם סיפרו לו בשושו שאלו מעגלים לטילי BULAVA לא יודע עד כמה זה נכון.

וכדי שתהיה פרקספקטיבה יש לנו בארץ מספר מפעלים עם כמה מכונות כאלו שעומדות אחת ליד השניה בתהליך אוטומטי ויכולות לייצר עשרות\מאות מעגלים מודפסים בשעה שלא נדבר על מה קורה בסין...

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Gavrik כתב:

א)יכולת ייצור גרעיני קיימת כמעט בוואקום, לא צריך טכנולוגיה או יכולות מי יודע מה כדי לייצר גרעין, סה"כ צריך כוח אדם ותקציבים (לדוג' קוריאה הצפונית\איראן נסכים ששניהן לא בירות טכנולוגיה).

חוסר הבנה בתחום בקטע מטורף, והכול בכתיבה מתנשאת כאילו יש… 

וסתם לידע כללי, אין כזו מדינה ״המערב״, רוסיה זה לא מאדים מול כדור בארץ… או הזרגים מול הטרנים. היום אין מדינה שיכולה לייצר הכול מהכול ותלויה רק בעצמה. אז אם אתה כבר נגד פרופוגנדה, כדאי לא להשתמש במושגים שלה…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 15 דקות, Gavrik כתב:

ב) המחשבים של הרוסים מורכבים מחלקים ומעבדים שהמערב מספק להם, המעבד היחיד שהרוסים מייצרים זה הELBRUS שזה מעבד מיושן יחסית בתהליך 45 ננומטר  מבחינה טכנולוגי הוא ברמה של פנטיום 4 וגם כאן הייצור שלו תלוי מאוד במערב בגלל שהסיליקון מסופק על ידי המערב וכל המכונות שצריך לייצור המעבד מסופקות על ידי חברות מערביות אז גם המעבד היחיד שמיוצר ברוסיה הוא 95% מערבי.
ג) מה שמאפשר לטילים הבליסטיים שלהם להתקיים זה רכיבי אלקטרוניקה שהם מייבאים מחברות מערביות והרכיבים האלו מהווים את הליבה הטכנולוגית של הטיל לכן בלי אספקה של רכיבים מהמערב גם אותם הם לא יכולים לייצר.

אני מאמין שמעצמה כמו רוסיה רכשה מספיק רכיבי אלקטרוניקה לציוד הצבאי שלהם במדינות מערביות לאחזקת הציוד למשך מספר שנים במידה ויש עיצומים.

יש להם מספיק קשרים עם מדינות אחרות שיכולות לרכוש עבורם גם רכיבים קריטים לציוד שלהם בדיוק כמו שמדינת ישראל קנתה ציוד צבאי בתקופת האמברגו דרך צד שלישי.

אני אישית הייתי עד להתקנת ציוד צבאי צרפתי שהותקן בחיל האוויר ונקנה בצורה עקיפה.

לא קונה את כול הבולשיט שנכתב באינטרנט לגבי המגבלות של הרוסים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, Gavrik כתב:

המעבד היחיד שהרוסים מייצרים זה הELBRUS שזה מעבד מיושן יחסית בתהליך 45 ננומטר  מבחינה טכנולוגי הוא ברמה של פנטיום 4

מה זה משנה שהוא 45 ננומטר. מה הם מייצרים כרטיסי מסך? מעבד לסמרטפון "סטאלין-דרגון"?

לפני 38 דקות, Gavrik כתב:

וכדי שתהיה פרקספקטיבה יש לנו בארץ מספר מפעלים עם כמה מכונות כאלו שעומדות אחת ליד השניה בתהליך אוטומטי ויכולות לייצר עשרות\מאות מעגלים מודפסים בשעה

למה צריך לייצר מאות מעגלים מודפסים בשעה לטילים לצוללות?

למה צריך עשרות?

לא מהלל את היכולת ייצור שבבים של הרוסים, חס וחלילה, ובטוח שהם נפגעים מסנקציות. אבל בחייאט טילים לצוללות... מה הרלוונטיות.

בלי להבין בצוללות בכלל, נכנס לויקי ורואה שהטיל הזה יכול לשבת ב 2 סוגי צוללות, מכול סוג יש... תופים... 6 צוללות מוכנות. וגם "As of January 2022, 80 missiles were deployed on 5 Borei-class ballistic missile submarines:"
80!!!
אין פה כמויות של טילים שצריך ליצר ולהדפיס עשרות מעגלים בשעה.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 20 דקות, Giant_TA כתב:

היום אין מדינה שיכולה לייצר הכול מהכול ותלויה רק בעצמה

תספר את זה לחקלאים בארץ.. מאז שהתחילה הלחימה תפסו תחת והתחילו לפמפם שאם לא יהיה בטחון תזונתי המדינה לא תוכל להחזיק שבוע בלחץ.. רק מה:

1. העובדים מתאילנד ושכנותיה

2. הציוד החלקאי מארה"ב ואירופה

3. הדשנים מחו"ל

4. הדלקים מחו"ל

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 16 דקות, מרק10 כתב:

אני מאמין שמעצמה כמו רוסיה רכשה מספיק רכיבי אלקטרוניקה לציוד הצבאי שלהם במדינות מערביות לאחזקת הציוד למשך מספר שנים במידה ויש עיצומים.

יש להם מספיק קשרים עם מדינות אחרות שיכולות לרכוש עבורם גם רכיבים קריטים לציוד שלהם בדיוק כמו שמדינת ישראל קנתה ציוד צבאי בתקופת האמברגו דרך צד שלישי.

אני אישית הייתי עד להתקנת ציוד צבאי צרפתי שהותקן בחיל האוויר ונקנה בצורה עקיפה.

לא קונה את כול הבולשיט שנכתב באינטרנט לגבי המגבלות של הרוסים.

ראינו תמונות וסרטונים משדה הקרב שמוכיחים שרוסיה לא רכשה מספיק כדי לצייד את הצבא הסדיר שלה בציוד צבאי תקני ומתקדם. שלא נדבר על אחזקתו שנים קדימה ועל ציוד שמאוחסן לתקופות קשות.

רכישה דרך צד ג' זה חלקית מה שהרוסים מנסים לעשות עכשיו עם הסינים.

לפני 1 דקה, David32 כתב:

מה זה משנה שהוא 45 ננומטר. מה הם מייצרים כרטיסי מסך? מעבד לסמרטפון "סטאלין-דרגון"?

למה צריך לייצר מאות מעגלים מודפסים בשעה לטילים לצוללות?

למה צריך עשרות?

לא מהלל את היכולת ייצור שבבים של הרוסים, חס וחלילה, ובטוח שהם נפגעים מסנקציות. אבל בחייאט טילים לצוללות... מה הרלוונטיות.

בלי להבין בצוללות בכלל, נכנס לויקי ורואה שהטיל הזה יכול לשבת ב 2 סוגי צוללות, מכול סוג יש... תופים... 6 צוללות מוכנות. אין פה כמויות של טילים שצריך ליצר ולהדפיס עשרות מעגלים בשעה.

המעבד elbrus משומש בעיקר במערכות קריטיות לממשל הרוסי שבו הם רוצים מעבד שלהם כדי למנוע אופציות של backdoor.

סתם הבאתי את הטיל הבליסטי בתור דוגמה אני מאמין שיש להם ארסנל של טילים כאלו והוא בכלל לא רלוונטי למצב. (אני מקווה)

הצוואר בקבוק האמיתי הוא בחימוש מודרני שהולך בשדה הקרב כמו פצצות מונחות, טילי שיוט, מערכות שו"ב לרק"מ, מזלטים, טילי ומערכות נ"מ וכו... כל אחד מהם יכול להכיל עשרות מחשבים ומאות/אלפי רכיבי אלקטרוניקה.

• תוכן חדש...