Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, יבגניפ כתב:

איזו הצגה חלשה של המערב?

נראה לכם שמישהו ברוסיה באמת ציפה לחרם כלכלי ברמה כזו (שיש לו כמובן גם השפעה ומחיר שכולנו נשלם)?

או שיש למערב משהו אחר לעשות שהוא לא מלחמה כוללת מול הצבא הרוסי?

תמיד מפתיעה אותי הנחת המוצא של רבים וטובים כאילו יש איזה נשק סודי שאפשר להשתמש בו ואין לו גם השלכות וכל פעם פשוט לא משתמשים בו כי ככה. מישהו מכם היה רוצה לחטוף טיל רוסי או חלילה פצצת אטום קטנה בשביל להלחם את המלחמה של אוקראינה? לא נראה לי.

אוי סנקציות... אמלא! פוטין יושב על מצבורי זהב בארמון שלו וצוחק על המערב בפנים. אתה יכול לראות יפה מאוד על הדוגמה של איראן וצפון קוריאה שלדיקטטוטורים לא מעניין את הביציות כל הסנקציות האלו.

איזו הצגת חולשה? ארה"ב מפוחדת עד עמקי נשמתה מאסקלציה של הלחימה ומעורבות שלה ומציגה את זה כל יום עשר פעם כדי שיהיה לכולם ברור שזה המצב.
ביידן חוזר כל יום מחדש כמו תקליט שבור על כך שארה"ב נאטו והמערב לא יתערבו בלחימה, לאחרונה ארה"ב גם מנעה ממדינות אחרות להעביר נשק לאוקראינה, כך למשל פולין רצתה להעביר לאוקראינה מטוסי מיג-29 סובייטים ישנים שהיו אצלה באחסנה אך האמריקאים אסרו על המהלך מחשש שהוא ייתפס בידי הרוסים כמעורבות ישירה של פולין ומאסקלציה.

האמריקאים יכלו לעשות הרבה יותר ועדיין לשמור על פרופיל נמוך ולא להסתכן בשום פצצת אטום... מינימום לפחות לא להתערב ולא להפריע לאחרים לעזור לאוקראינה.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Gavrik כתב:

האמריקאים יכלו לעשות הרבה יותר ועדיין לשמור על פרופיל נמוך ולא להסתכן בשום פצצת אטום... מינימום לפחות לא להתערב ולא להפריע לאחרים לעזור לאוקראינה.

בוא, תפרט. אשמח ללמוד ולהחכים איך היית מנהל את המלחמה אם היית נשיא ארה"ב.

לפני 5 דקות, Gavrik כתב:

אתה יכול לראות יפה מאוד על הדוגמה של איראן וצפון קוריאה שלדיקטטוטורים לא מעניין את הביציות כל הסנקציות האלו.

כן סנקצניות מתקשות להפיל דיקטטורות. ולפעמים צריך ללמוד לחיות בעולם שהוא,  מה לעשות, לא מלחמה של גיבורי על טובים ובלתי פגיעים מול הרעים בצד השני. ולצערי יותר מדי אנשים מתקשים לקבל את העובדה הפשוטה הזו. או "שוכחים" שספקטרום האסקלציה מכיל אין סוף נקודות באמצע שיפגעו גם בהם. אז אני שואל שוב: אתה מוכן לספוג טיל רוסי בבניין שלך בשביל המלחמה של אוקראינה? או לחילופין, למה בעצם אתה לא מתנדב בלגיון הזר שהם הקימו או מקימים?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

עוד פעם לא צריך לשלוח חיילים אמריקאים על אדמת אוקראינה ולעשות מהלכים שיפתחו במלחמה ישירה של ארה"ב מול רוסיה.

אבל אפשר מינימום לא להפריע לאחרים ולאפשר לפולין למשל להעביר את המיגים שהיא רצתה לאוקראינה, או לחמש את האוקראינים בנשק שהוא לא רק נק"ל או לנהל מלחמת פרוקסי על ידי שכירי חרב כמו שהרוסים אוהבים לעשות.

הכוחות הרוסים כרגע מתקשים מאוד להתקדם בשטח באוקראינה, מספיק שארה"ב תפתח את הברז להספקת חימוש יותר רציני לאוקראינה כמו מערכות נ"מ ומלטים התקפיים שיכולים להיות מופעלים מרחוק על ידי גורמים פרטיים ללא קשר לצבא ארה"ב. ואתה יכול לבלום ואף לגרום לנסיגה של הכוחות הרוסים ללא הסתכנות במתקפת טילים על המערב.

פורסם

כל המלחמה הזו היא בגדול מלחמת פרוקסי. 

לא יודע איזה חימוש המערב יכול עוד להעביר לאוקראינה, חוץ מהדוגמא של המטוסים הפולנים. האמירה של הרוסים כרגע אגב היא שהם רואים בכל משלוח נשק מטרה לגיטימית.

לא חושב שיש משהו מעשי שאפשר לעשות כרגע שיגרום לרוסים לסגת. השאלה היא רק מה יקרה ביום אחרי שהם כובשים את קייב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, save כתב:

רק למען הסר ספק: פורנהאב פתוח . זה סתם שמועה זדונית במסגרת המלחמה. 

לא צופה שייחסם כי זו עילה למלחמה רחבה יותר. 

אבל יחרימו את הקטגוריה של רוסיות 🤣

• מצחיק 1
  • מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מעניין אם יש גברים מערביים שהחרימו את הכרטיס אשראי לנשים הרוסיות שלהן תוך ניצול המצב 🤣

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

ראיתי איזו טבלה שלפיה יש העברת כמויות נשק עצומות מתחת למכ"מ  - וממקורות לא כל כך צפויים, כמו המדינות הנורדיות. לצערי אני לא מוצא כעת את המקור. מדובר בהרבה טילי נ"ט מתקדמים, מק"ל, טילי כתף נ"מ וגם בנשק כבד כמו ארטילריה.

כנראה שהעברת מטוסים מפולין זה להשתין ממקפצה גבוהה מדי.

לגבי אקסודוס הרוסיה - ראיתי כתבה ב-BBC על שיירות של אנשים שיוצאים מאיזור סט. פטרסבורג לפינלנד. כמובן שביחס למדינה של 150 מיליון תושבים זו טיפה בים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

מעשית אני לא רואה הרבה הבדל אם זה בשתיקה או על השולחן

זה לא אותו דבר כי בכל זאת יש מודרציה. את רוב התכנים האלה מורידים אחרי שמספיק משתמשים מתלוננים.

תאר לך כמה אנטישמיות וחרא היה זורם בפייסבוק אם היו מחליטים שרק דברים כאלה לא מסננים יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

ראיתי איזו טבלה שלפיה יש העברת כמויות נשק עצומות מתחת למכ"מ  - וממקורות לא כל כך צפויים, כמו המדינות הנורדיות. לצערי אני לא מוצא כעת את המקור. מדובר בהרבה טילי נ"ט מתקדמים, מק"ל, טילי כתף נ"מ וגם בנשק כבד כמו ארטילריה.

כנראה שהעברת מטוסים מפולין זה להשתין ממקפצה גבוהה מדי.

לגבי אקסודוס הרוסיה - ראיתי כתבה ב-BBC על שיירות של אנשים שיוצאים מאיזור סט. פטרסבורג לפינלנד. כמובן שביחס למדינה של 150 מיליון תושבים זו טיפה בים.

עדיין זה בעיקר נשק הגנתי-פרטיזני שיאפשר לאוקראינים לשמור על ראש מעל המים ולהאט את ההתקדמות של הרוסים אבל זה לא יאפשר להם להדוף את הרוסים אחורה.
טילי נ"ט טובים בעיקר למערבים וללחימה הגנתית, אתה יורה ובורח כמה שיותר רחוק בתקווה שעד שימתירו אש על העמדה שלך אתה כבר תהיה במקום בטוח. רוצה להתקדם ולהדוף שיירות שריון עם טילי נ"ט? אז אתה צריך משהו שיחפה עליך (רק"מ + רגליים) וגם משהו שינייד אותך (כלי שטח\רק"מ) ויאפשר לך לתמרן עם מערכות נ"ט גדולות ומסורבלות אל מול שיירות שיריון עם ניידות גבוהה.
כנ"ל טילי נ"מ כתף... הם מאוד מוגבלים בטווח וביכולת, אתה חייב לראות את המטרה מה שבעייתי בלילה וגם חסר יכולת מול כלי טייס שטסים גבוהה או נמוך אבל מהר. המטרה של נ"מ כזה היא בעיקר ליירט כלים שפועלים במהירויות נמוכות וקרוב לקרקע כמו SU25 או מסוקי קרב\תובלה.

ובלי יכולת לקטול כלי טיס שטסים גבוהה (נ"מ רציני וחייל אוויר) גם היכולת שלך לתמרן עם רק"מ גם נפגעת.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בוא, תפרט. אשמח ללמוד ולהחכים איך היית מנהל את המלחמה אם היית נשיא ארה"ב.

מפגיז את רוסיה בהמבורגרים תוצרת מקדונלדס.

275292272_5335655073120446_3139404438275404913_n.jpg

• מצחיק 6

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אני הייתי מחלק GPU לכל חייל שיכנע, לכוחות המיוחדים כבר הייתי מציע PS5 או XSX  + חבילת 100000 GOLD לWARGAMING.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ערן הילדסהיים רשם היום מאמר מאוד מעניין על הצביעות של המערב בכך שהוא מצפה שהעולם ישתמש ברזברבות המטח שלו למקרי חרום אבל ברגע שמדינה מסוימת צריכה אותם הוא לא מאפשר לה גישה אליהם.

לגמרי תחילתה של מגמה לדעתי שתוביל לשיפט בכיוון אחר מהקיים היום

פורסם
Just now, arik100 כתב:

ערן הילדסהיים

הבן אדם חובב קונספירציות ושאר קשקושים.

ממליץ בחום לא לבזבז זמן עליו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא מודאג ליתרות המטבע של עשירי רוסיה. הם יודעים לעקוף מגבלות לא רע עם מטבעות קריפטוגרפיים. זה כבר שרשור אחר. 

פורסם (נערך)

השורה התחתונה היא שגם אם הרוסים ינצחו ויכבשו את כל אוקראינה, הם כבר הפסידו את המלחמה הגדולה יותר. במאה ה-21 לא ניתן לכבוש כך מדינה ולצפות שלא יקרה לך כלום. 

האקסודוס הטכנולוגי נמשך מרוסיה. מדינות אירופה והמערב יקבלו בוסט של אנשים משכילים ואיכותיים שיעזרו מאוד למדינות האלה בעתיד. רוסיה תמשיך להתדרדר. 

טעות נוספת היא שבמקום חוב הוא צבר נכסים. הוא היה צריך לצבור חוב ענק למערב, ואז היה לו סיכוי שהסנקציות היו פוגעות פחות כי המערב היה צריך את רוסיה שתשלם לו על החובות.

הימור כושל של פוטין שכבר מתפוצץ לו בפנים. דווקא החזקתי ממנו יותר. ידעתי שהוא אכזר, אבל חשבתי שהוא גם חכם. מסתבר שלא…

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • תוכן חדש...