Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל בין להעדיף את קבוצת הפנים שלך לבין לרצות לפגוע באחרים באופן אקטיבי רק כי הם משתייכים לקבוצה ספציפית.

זה בסדר גמור להציל את אח שלך כי הוא יותר קרוב אליך.

לשים לב להבדלים תרבותיים זו לא גזענות, כל עוד אתה מבין שלכל פרט בקבוצה יש צורת מחשבה משלו, ושאי אפשר להכליל עמים שלמים על פי פעולות של מישהו אחד.

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני חושב שנצחנו בתחרות הזו בשבועות האחרונים, כשמדינות מערביות די מרוחקות מאוקראינה, כמו דנמרק, פתחו את שעריהן לפליטים, בגדול, ואצלנו התעסקו במכסות למי שאמא שלו לא יהודיה.

ומצד שני מדינה הרבה יותר גדולה כמו UK קיבלה הרבה פחות פליטים (גם אבסולוטית, קל וחומר יחסית).

שם הם הגדילו לעשות - יש מכסה כללית, ככה שמי שאמא שלו לא יהודיה, ומי שאמא שלו כן יהודיה, עדיין נלחמים על אותם 750 "סלוטים" או כמה שזה לא יהיה

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

עזוב ערבים לא ערבים. ישראל היא מדינה גזענית בצורה קיצונית, בין היתר כי פה אפילו אין מאמץ להסתיר את זה במעטפת של pc שלפחות מייצרת את התחושה שזה לא קיים. ואתה יכול לראות את זה גם פה בפורום. 

Debatable, בטח כשיש לך מדינה שכוללת בתוך הצבא שלה מיליציה אנטישמית מעריצת SS אמיתית.

אפילו ברמה אירופית אנחנו לא גזענים בצורה קיצונית.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אם לא היו פרעות אז בן גביר לא היה גזען?

זה מתקיים במקביל לחלוטין.

יכול להיות שהוא גזען, אבל זה מומחיות שמאלנית טיפשית כל הזמן לנסות לצייר אותו כגזען, בזמן שיש לך חברה שלמה, של 20% מהחברה הכללית פחות או יותר, שכחברה היא גזענית בהרבה.

אולי הוא גם גזען בנוסף, אבל כדאי להתרכז בבעיות המרכזיות ורק אחרי זה לעבור לבעיות הזניחות יותר, בטח לא להדגיש את הבעיות הזניחות יותר, ולהסתיר את הבעיות המרכזיות מאחורי הזניחות יותר.

זה כמו שלקוח מתלונן שיש לו Exception בעלייה של התוכנה, אבל אתה מתקן את התחביר האנגלי בהודעה שמציגה את ה-Exception.

זה נכון שאולי צריך לתקן את התחביר בהודעה, אבל האם זה באמת מה שחשוב?!

וזה בדיוק מה שפרנקוס עשה בכך שהציג את בן גביר כאייקון של הגזענות, בהתעלמות מוחלטת מהפרעות הגזעניות. זה לא באותו Level בכלל.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני לא ככ זוכר, אבל בסופו של דבר לוחמי האצל השתלבו בצהל לא?

וקצת קשה להשוות. כשירו על אלטלנה - מה היתה הסיבה לכך?

בסופו של דבר הם השתלבו, אבל לא כגדוד או חטיבה אורגנית, אלא פוזרו.

כשירו על אלטלנה הסיבה הייתה חוסר הסכמה לאן מקצת הנשק יילך.

ההגנה רצו את כל הנשק והם ישלטו לאן יישלח כל רובה וכדור.

האצ"ל הסכימו שכל הנשק שהולך לשטחים של היישוב היהודי יילכו להגנה וההגנה תחלק אותם כראות עינייה (נדמה לי משהו כמו 85%), וחלק קטן מהנשק יילך לאנשי האצ"ל בירושלים (שם ההגנה והאצ"ל לא התאחדו עדיין).

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

ומה עם רחובות על שם אצ"ל בשלל ערי ישראל?

מה עם זה?

לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

תשמע, אני לא עוקב כל כך אחרי זרם הפליטים בעולם כי זה לא מעניי אותי (בכלליות, לאו דווקא אוקראינים). כשקראתי קצת בעבר מעולם לא נתקלתי ביותר מדי ארגונים או אנשים שחשבו שהמדינה הפרטנית שלהם יכולה להיות בית לכולם. ממש. השיח תמיד אבל תמיד היה על מכסות כלשהן. גם פה אף אחד לא ציפה שישראל תקלוט 3 מיליון אוקראינים. זה אפילו לא על הפרק, כי רובם המוחלט הגיע למדינות הסמוכות באירופה וישארו שם.

עובדתית זה לא נכון, כיוון שפליטים אוקראינים כרגע לא מגיעים מאוקראינה, אלא מהמדינות הסמוכות.

אז לא, הם לא נשארו שם, והציפיה שמשום מה בעתיד הם כן יישארו שם, היא נאיבית.

לפני 13 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

יש הבדל בין להעדיף את קבוצת הפנים שלך לבין לרצות לפגוע באחרים באופן אקטיבי רק כי הם משתייכים לקבוצה ספציפית.

זה בסדר גמור להציל את אח שלך כי הוא יותר קרוב אליך.

אז מה הבעיה שלך עם מדיניות הפליטים של שקד? שבמסגרתה מעדיפים באופן מובהק את קבוצת הפנים שלך (יהודים וזכאי חוק השבות), ובנוסף לזה מקבלים אנשים שלא משתייכים לקבוצת הפנים שלך.

הבעיה היא עם המספרים? המספר 25 אלף לא מספיק? (עזוב את המשחקים החשבוניים של שב"חים אוקראינים שכבר נמצאו פה לפני המלחמה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

בן גביר הוא גזען בגלל אידיאולוגיה ואין ממש קשר למה שערבים עושים.

הוא תמיד יהיה גזען כי זו האמונה האמיתית שלו.

הוא מאמין שהעולם ניתן ליהודים וזהו, ואין לו שום בעיה מוסרית עם מוות של ערבים.

אם זה היה חוקי, הוא היה יורה כל פעם שהוא הוציא נשק.

ומי אמר שיש לי בעיה עם מדיניות הפליטים של שקד? מי הזכיר אותה בכלל?

אתה סתם תוקע לי מילים בפה.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ומצד שני מדינה הרבה יותר גדולה כמו UK קיבלה הרבה פחות פליטים (גם אבסולוטית, קל וחומר יחסית).

נכון, יש הרבה תלונות על זה גם בתקשורת הבריטית.

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

Debatable, בטח כשיש לך מדינה שכוללת בתוך הצבא שלה מיליציה אנטישמית מעריצת SS אמיתית.

אפילו ברמה אירופית אנחנו לא גזענים בצורה קיצונית.

הכל דיבייטבל, כן. אם מתייחסים לאנטישמיות כהפגנה הכי חמורה או קיצונית של גזענות אז כן. אני לצד השני נותן לנו נקודות בונוס כי אני כל פעם מצפה שאנחנו נהייה יותר נחמדים האחרים.

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עובדתית זה לא נכון, כיוון שפליטים אוקראינים כרגע לא מגיעים מאוקראינה, אלא מהמדינות הסמוכות.

אז לא, הם לא נשארו שם, והציפיה שמשום מה בעתיד הם כן יישארו שם, היא נאיבית.

לא בטוח שהבנתי. אבל אם כן - לא בטוח שזה גם רלוונטי כל כך.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז מה הבעיה שלך עם מדיניות הפליטים של שקד?

שלי אישית בצורת ההגשה בעיקר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

אני לא מבין מה פוטין חשב לעצמו,לנסות לכבוש מדינה בגודל כזה

כי ככל הנראה כיבוש לא היה בתוכניות ההתחלתיות שלו.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני חושב שנצחנו בתחרות הזו בשבועות האחרונים, כשמדינות מערביות די מרוחקות מאוקראינה, כמו דנמרק, פתחו את שעריהן לפליטים, בגדול, ואצלנו התעסקו במכסות למי שאמא שלו לא יהודיה.

עזוב ערבים לא ערבים. ישראל היא מדינה גזענית בצורה קיצונית, בין היתר כי פה אפילו אין מאמץ להסתיר את זה במעטפת של pc שלפחות מייצרת את התחושה שזה לא קיים. ואתה יכול לראות את זה גם פה בפורום. 

בעיניי עניין הגזענות טבוע בהגדרה של ישראל (יהודית ודמוקרטית, ואם למשל נסתכל על מגילת העצמאות אז נראה שהמילה יהודי ונגזרותיה מופיעות בערך 20 פעמים). מכאן אין פה יותר מידי מה להסתיר, והעדפת אוקראיינים יהודים ברורה (מעצם ההגדרה) גם אם צורת ההגשה היתה לוקה בחסר, היה אפשר לעשות את זה הרבה (הרבה) יותר סולידי מאיך שזה נעשה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 11 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

בן גביר הוא גזען בגלל אידיאולוגיה ואין ממש קשר למה שערבים עושים.

הוא תמיד יהיה גזען כי זו האמונה האמיתית שלו.

הוא מאמין שהעולם ניתן ליהודים וזהו, ואין לו שום בעיה מוסרית עם מוות של ערבים.

אם זה היה חוקי, הוא היה יורה כל פעם שהוא הוציא נשק.

אחד משניים:

או שאתה יודע מה קורה בראש של בן גביר (והוא לא אומר אותו).

או שאתה לא יודע אבל מניח.

לפני 12 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

ומי אמר שיש לי בעיה עם מדיניות הפליטים של שקד? מי הזכיר אותה בכלל?

אתה סתם תוקע לי מילים בפה.

אז תסביר את המשפט הזה (או שכתבת אותו בלי קשר בכלל לדיון על הפליטים האוקראינים אלא כמענה ל-Coro?):  

לפני שעתיים, יוסי פרנקוס כתב:

אני לגמרי לא בצד האוקראיני פה, כי זה נבלה וזה טרפה אבל אני לא מאלו שיגידו "סבא שלו היה אנטישמי אז הוא אנטישמי" או "המדינה שלו מצביעה לפי האינטרסים שלה אז כל האזרחים אנטישמים".

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

נכון, יש הרבה תלונות על זה גם בתקשורת הבריטית.

זה בדיוק להתרכז על הבעיה הקטנה (שישראל של 9 מיליון מקבלת רק 25 אלף + זכאי חוק השבות ללא הגבלה), במקום על הגדולה (ש-UK של 67 מיליון מקבלים 750).

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

הכל דיבייטבל, כן. אם מתייחסים לאנטישמיות כהפגנה הכי חמורה או קיצונית של גזענות אז כן. אני לצד השני נותן לנו נקודות בונוס כי אני כל פעם מצפה שאנחנו נהייה יותר נחמדים האחרים.

מבחינתי כיהודי וישראלי, אנטישמיות היא הפגנה הכי חמורה וקיצונית של גזענות, כי היא מופנית כלפיי.

הרבה יותר אכפת לי מפעילות שרוצה לשלול לי את זכות הקיום כאדם, מאשר פעילות שרוצה לשלול זכות של מישהו אחר.

כזה אני, דואג לעצמי.

מה עושים עם הנקודות בונוס האלה אגב? מה עושים עם הנחמדות בסוף? מקבלים איזה פרס על זה?

כי בינתיים ביחסי מדינות בינלאומיים (שוב ושוב) הצד הנחמד מקבל זרנוק, ואז עושים לו Tea Bagging.

מי שרוצה המחשה לנושא יכול להסתכל על עסקת הגרעין המקורית עם איראן, ועל החדשה. אין יותר ברור מזה.

איראן מגיעה כאנדרדוג מוחלט למו"מ הזה, במקום להתחנן ובעיקר לתת במו"מ הזה, הצד השני כלל כמה מדינות שדאגו לאינטרסים של עצמן (סין ורוסיה), וכמה מדינות שרצו להיות ממש נחמדות.

לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

לא בטוח שהבנתי. אבל אם כן - לא בטוח שזה גם רלוונטי כל כך.

אני אסביר, אמרת שאפשר בלי מכסה כי הפליטים האוקראינים לא יגיעו לפה, כי הם יתרכזו במדינות שסביבם.

אז אמרתי שעובדתית, אלה שהגיעו הנה, הגיעו מהמדינות שסביבם, כי הם בוודאי לא הגיעו ישירות מאוקראינה.

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

שלי אישית בצורת ההגשה בעיקר.

אם הבעיה היא בצורת ההגשה - אז קטונתי. במקום לדבר על מהות אנחנו מדברים על סגנון? שאלו יהיו הבעיות שלנו בחיים. שחוסר ההסכמות בינינו יתרכזו לסגנון והגשה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אולי כדאי שתקשיב קצת לבן גביר.

הוא אומר באופן ברור במה הוא מאמין.

הוא חסיד של הרב כהנא וכל האידיאולוגיה שלו, שמבוססת על אמונות דתיות ששמות את היהודי במרכז העולם ואת שאר האנשים בדרגה נחותה, כי הם נועדו לשרת אותנו.

לא מובן למה אתה מנסה להגן עליו, כשהוא לא מתבייש לשניה במה שהוא מאמין בו.

ואין שום קשר בין המשפט שכתבתי למה שאתה חושב שכתבתי.

יכולת הסקת המסקנות שלך מוזרה כי אתה עושה קישורים שלא נמצאים שם.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם
לפני 4 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אולי כדאי שתקשיב קצת לבן גביר.

הוא אומר באופן ברור במה הוא מאמין.

אני חושב שדווקא אתה זה שלא הקשבת לו. (או שהקשבת לדברים שאמר לפני עשור או יותר)

לפני 5 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

הוא חסיד של הרב כהנא וכל האידיאולוגיה שלו, שמבוססת על אמונות דתיות ששמות את היהודי במרכז העולם ואת שאר האנשים בדרגה נחותה, כי הם נועדו לשרת אותנו.

הוא היה תלמיד של הרב כהנא, לפחות לפי טענתו האידיאולוגיה שלו היום שונה מזו של כהנא.

לפני 5 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

לא מובן למה אתה מנסה להגן עליו, כשהוא לא מתבייש לשניה במה שהוא מאמין בו.

אני לא מגן עליו (הצבעתי לו כי באופן חד משמעי הוא בעיניי הרע במיעוטו בחלק מהדברים, ואין לו דיל ברייקר בשאר הדברים).

אני בכוונה מנסה לקחת אותך לרזולוציות הקטנות ביותר כי זה נשמע שאתה בעיקר יודע על בן גביר מכלי שני או שלישי.

לפני 7 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

ואין שום קשר בין המשפט שכתבתי למה שאתה חושב שכתבתי.

יכולת הסקת המסקנות שלך מוזרה כי אתה עושה קישורים שלא נמצאים שם.

עשיתי את הסקת המסקנה כי היה נראה שהמשפט כוון אליי, ולא מצאתי איך הוא אמור להיות תגובה למשהו שכתבתי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נדמה לך שזה אומר הכל, נדמה לך שאני לא מסוגל להבין את הטענות.

אבל מעשית אתה בעיקר רואה איזשהו אימאג' של בן גביר, שמצויר ע"י בעלי אינטרסים.

אבל אני זה שמסומא 🤷‍♂️

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 36 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אוקי, אז הצבעת לו.

זה אומר הכל, וזה אומר שאתה לא מסוגל להבין את הטענות כי האידיאולוגיה שלך היא מה שמסמא אותך.

נגמר הדיון איתך בנושא הזה.

אתה יודע, זה שבן אדם מצביע למישהו לרוב אומר שהוא בעד האידיאולוגיה שלו.
על אותו משקל אין מה לנהל איתך דיון כי אתה הצבעת למרצ/עבודה/כחול לבן/אחת אחרת מאלה שנגד בן גביר.
הייתי מהמר על אחת מהמפלגות שמאל כי בדרך כלל שמעמתים אתכם עם טענה אמיתית ולא סתם סיסמא אתם בורחים מהדיון כמו שקרה פה. לפחות עדיין לא הגדרת אותו כפאשיסט גזען שרוצה לחסל את כל הערבים במדינה, בטח עוד כמה הודעות וגם זה יגיע.
*מצביע בנט שעבדו עליו בבחירות האחרונות שהם ימין אמיתי וקיבל שמאלה 90 מעלות*.

פורסם (נערך)
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

מבחינתי כיהודי וישראלי, אנטישמיות היא הפגנה הכי חמורה וקיצונית של גזענות, כי היא מופנית כלפיי.

סבבה לג'יט. מתוך סקרנות: איזה מקום אתה משאיר להתייחסות לתופעות גזענות כלפי אחרים, אם בכלל?

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

מה עושים עם הנקודות בונוס האלה אגב? מה עושים עם הנחמדות בסוף? מקבלים איזה פרס על זה?

החלטות מוסריות וערכיות בסדר גודל כזה לא אמורות להגיע ממקום של תועלתנות. יש לי קרובי משפחה שקיבלו מעמד של פליטים באמריקה הרחוקה כשהגיעו לשם מבלארוס לפני כמעט 30 שנה. האמריקאים לא קיבלו כלום מזה.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אני אסביר, אמרת שאפשר בלי מכסה כי הפליטים האוקראינים לא יגיעו לפה, כי הם יתרכזו במדינות שסביבם.

כן זה ברור שהם יגיעו לפה. התכוונתי שאפשר להניח בסבירות די גבוהה שהרוב יעדיפו מדינות אחרות. כבר לפני המלחמה היו בגרמניה 250,000 אוקראינים ובאיטליה כנראה פי 2 יותר. לא יודע כמה יש בכל מקום אחר, אבל חנויות אוקראיניות ראיתי אפילו בדבלין לפני 15 שנה. בגלל זה אני חושב הסגנון הגס (כרגיל, יש לציין) של שקד כל כך מפגר ומיותר. זה להציג בעיה לא אמיתית בגדול, ונלפח אותה, סתם.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אם הבעיה היא בצורת ההגשה - אז קטונתי. במקום לדבר על מהות אנחנו מדברים על סגנון? שאלו יהיו הבעיות שלנו בחיים. שחוסר ההסכמות בינינו יתרכזו לסגנון והגשה.

אמן.

באותו נושא, קראתי את ליבסקינד קודם. אחד האנשים הכי דוחים שחיים במדינה הזו. בעיקר כי הוא, עושה רושם, באמת בטוח שהמוצא היהודי טהור 100% כשר שלו גם הופך אותו לאדם טוב יותר וגם נותן לו הצדקה לכל דבר בעולם. שילוב מנצח כזה של שלמות ועליונות וגם כמובן התקרבנות אינסופית מול כל הנחותים שלא זכו להוולד לאמא ואבא יהודים והם כולם אנטישמים בסתר. 

עכשיו הוא מציע לצמצם את חוק השבות כי באים לכאן יותר מדי גויים לא קרובים ליהדות.

מספרית הוא צודק.

מעשית אלו הם אזרחים שלוקחים חלק בבניין וקיום המדינה. משלמים מיסים, משרתים בצבא. חלקו אפילו קבורים בכל מיני חלקות צבאיות.

וזה בדיוק אבל בדיוק היכולת הפנומנלית של חובבי טוהר הגזע כאן לא לראות את התמונה הגדולה יותר, ולא להבין שהעולם הוא לא בינרי. וזה לא רק יהודים טובים וגויים רעים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

סבבה לג'יט. מתוך סקרנות: איזה מקום אתה משאיר להתייחסות לתופעות גזענות כלפי אחרים, אם בכלל?

מה זאת אומרת איזה מקום אני משאיר? לתפיסתי זה לא בא אחד על חשבון השני.

כלומר זה שיש תופעה (אנטישמיות) שבעיניי היא הכי חמורה, ולכן צריכה להיות מטופלת בעדיפות הכי גבוהה, זה לא אומר שאין תופעות אחרות (גזענות אחרת), הן פשוט בעיניי פחות חמורות ואפשר לטפל בדברים לפי עדיפות.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

החלטות מוסריות וערכיות בסדר גודל כזה לא אמורות להגיע ממקום של תועלתנות. יש לי קרובי משפחה שקיבלו מעמד של פליטים באמריקה הרחוקה כשהגיעו לשם מבלארוס לפני כמעט 30 שנה. האמריקאים לא קיבלו כלום מזה.

No good deed goes unpunished, מה קורה כשההחלטות המוסריות והערכיות לא רק שאינן מייצרות לך תועלת כלשהי, אלא יש להם עלות ממשית? כלומר אתה ממש מפסיד מההחלטה ה-So called מוסרית שלך?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כן זה ברור שהם יגיעו לפה. התכוונתי שאפשר להניח בסבירות די גבוהה שהרוב יעדיפו מדינות אחרות. כבר לפני המלחמה היו בגרמניה 250,000 אוקראינים ובאיטליה כנראה פי 2 יותר. לא יודע כמה יש בכל מקום אחר, אבל חנויות אוקראיניות ראיתי אפילו בדבלין לפני 15 שנה. בגלל זה אני חושב הסגנון הגס (כרגיל, יש לציין) של שקד כל כך מפגר ומיותר. זה להציג בעיה לא אמיתית בגדול, ונלפח אותה, סתם.

ומצד שני בישראל עוד לפני המלחמה היו אלפי עד עשרות אלפי שב"חים אוקראינים בישראל.

אם ננרמל את זה לשטח / אוכלוסיה - זה כנראה יותר מאשר בגרמניה.

אם לפני המלחמה באחוזים גבוהים הם העדיפו להגיע לישראל יותר מאשר לגרמניה, למה שזה ישתנה עכשיו?

אגב ברשות האוכלוסין וההגירה טוענים שהכי הרבה שוהים בלתי חוקיים בישראל (אחרי אזרחי הרש"פ) הם מאוקראינה בכלל.

לפי מיכל רוזין ב-2018:

ציטוט

לדברי רוזין: "יש למעלה מ-100,000 שוהים בלתי חוקיים במדינת ישראל מארצות שונות בעולם. רק בשנתיים האחרונות נכנסו למעלה מ-20,000 אוקראינים וביקשו בקשות מקלט.

נניח שזה רק המספר הזה, 20K אוקראינים ביחס ל-9 מיליון אזרחים בישראל, מול 84 מיליון גרמנים זה כמעט 200K

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

באותו נושא, קראתי את ליבסקינד קודם. אחד האנשים הכי דוחים שחיים במדינה הזו. בעיקר כי הוא, עושה רושם, באמת בטוח שהמוצא היהודי טהור 100% כשר שלו גם הופך אותו לאדם טוב יותר וגם נותן לו הצדקה לכל דבר בעולם. שילוב מנצח כזה של שלמות ועליונות וגם כמובן התקרבנות אינסופית מול כל הנחותים שלא זכו להוולד לאמא ואבא יהודים והם כולם אנטישמים בסתר. 

עכשיו הוא מציע לצמצם את חוק השבות כי באים לכאן יותר מדי גויים לא קרובים ליהדות.

מספרית הוא צודק.

מעשית אלו הם אזרחים שלוקחים חלק בבניין וקיום המדינה. משלמים מיסים, משרתים בצבא. חלקו אפילו קבורים בכל מיני חלקות צבאיות.

וזה בדיוק אבל בדיוק היכולת הפנומנלית של חובבי טוהר הגזע כאן לא לראות את התמונה הגדולה יותר, ולא להבין שהעולם הוא לא בינרי. וזה לא רק יהודים טובים וגויים רעים.

קודם כל אתחיל בזה שאני אוהב לקרוא את הטורים של קלמן ליבסקינד.

ולעצם העניין הוא לא מציע לצמצם את חוק השבות כלפי מי שכבר עלה. (עזוב רגע אם נכון לצמצם או לא).

מה שאומר שמי שהוא מציע לצמצם כלפיו את חוק השבות, הוא לא אזרח, הוא לא לוקח חלק בבניין וקיום המדינה, בטח שלא משלם מיסים, משרת בצבא או קבור (בכלל יהיה משעשע לראות מישהו קבור בחלקה צבאית עולה תחת חוק השבות).

אתה לקחת את מה שהוא מציע לגבי מי שאינו אזרח (ופוטנציאלית נכון להיום יכול להיות אזרח) והשלכת מזה על מי שכבר אזרח או היה אזרח.

בשום שלב ליבסקינד לא עשה את הקפיצה הזו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה זאת אומרת איזה מקום אני משאיר? ל

בדיוק מה ששאלתי. 

No good deed goes unpunished, מה קורה כשההחלטות המוסריות והערכיות לא רק שאינן מייצרות לך תועלת כלשהי, אלא יש להם עלות ממשית? כלומר אתה ממש מפסיד מההחלטה ה-So called מוסרית שלך?

שאלה מצוינת. 

נניח שזה רק המספר הזה, 20K אוקראינים ביחס ל-9 מיליון אזרחים בישראל, מול 84 מיליון גרמנים זה כמעט 200K

אם אתה רוצה להגיד שישראל לא יכולה לקלוט המון אוקראינים זה משהו אחד. אם אתה רוצה להסיק שרוב אוקראיני יגיע לכאן זה משהו אחר. 

אבל עזוב, בוא נחסוך את הויכוח הסתמי. אני גם לא חושב שישראל יכולה לקלוט אין סוף מהגרים. אני כן חושב שיש להגירה הזו גם יתרונות וגם אפשר לנהל את זה. וגם אם בוחרים לנהל מכסה - שבסוף רוב המדינות בעולם כנראה עושות את זה - גסות הרוח של שקד עושה את זה בצורה דוחה. כי היא בוחרת להדגיש מה לא ולמה לא, ולא מה כן.

קודם כל אתחיל בזה שאני אוהב לקרוא את הטורים של קלמן ליבסקינד.

לא חשבתי אחרת ;)

אתה לקחת את מה שהוא מציע לגבי מי שאינו אזרח (ופוטנציאלית נכון להיום יכול להיות אזרח) והשלכת מזה על מי שכבר אזרח או היה אזרח.

לא, נשמה. לא אמרתי שהוא מציע לבטל אזרחות למישהו או משהו בסגנו. אמרתי שהפרשנות הגסה שלו לטוהר הגזע היא גם דוחה וגם לא מטיבה עם המדינה. פעם אחת כי כבר היום יש לך אזרחים נאמנים משלמי מיסים עושים צבא שבמתכונת שהוא מציע לחוק השבות לא היו מגיעים לכאן (ואתה גם יכול להיות בטוח שכל טור כזה של גזען מהסוג של ליבסקינד גורם להם להרגיש חרא) - כלומר הוכחה לכך שהוא טועה בגישה.

פעם שניה כי כלפי העתיד הוא מוותר על פול של אנשים יצרניים, משכילים וכו' וכו' שיש להם זיקה מינימלית כלשהי למדינה הזו, כי טוהר הגזע.

וזה כמובן לא השרשור לדבר על זה, אבל מדינת ישראל לא תקרוס ולא תהפוך למדינת כלל אזרחיה (אוי הפחד  הגדול) מעוד אלפי אנשים שזכאים לעלות לכאן עפי חוק השבות, גם אם מעשית הם לא קשורים ליהדות בשיט. מאידך היא כן הופכת מהר מאוד למדינת עולם שלישי בגלל חברים אחרים שיש להם 5 ילדים, ואני לא לגמרי בטוח שהמשכורת שלהם מספקת כדי לפרנס אותם בכבוד.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הקטע של החלטות מוסריות, הוא שיש כאלו שהולכים עם המצפון שלהם, גם כשהם יכולים להפסיד הרבה, אפילו את החיים שלהם.

כמו חסידי אומות העולם שהצילו יהודים תוך סיכון חייהם ומשפחותיהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...