Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוכים הבאים לשעשועון, מסתבכים איתי!

אז ככה, הרכב הנוכחי שלי (קשקאי 2008) מראה סימני בלאי, שהגדול שבהם הוא ככל הנראה בעיות בתיבת ההילוכים.
ככל הנראה אצטרך להוציא כמה אלפים טובים (ויותר) על מנת לסדר אותו + סידורי גג נופל וריפודים עייפים.

הבעיה היא שהמצב הנוכחי הופך אותו לבעייתי למכירה וגם להפטר ממנו הופך להיות בעייתי מאוד.

בעיה אחרת היא ששוק המשומשות לא להיט לקנייה באקלים הנוכחי. רכבים מעל המחירון והתחושה הכללית שלי שלהוציא כסף על רכב אחר שייתן קצת יותר ולא הרבה יותר מבאס אותי במעט.
רציתי לעשות את הקפיצה הגדולה לרכב חשמלי, אבל כרגע אין לי איפה לשים עמדת טעינה (בניין משותף), מהצד השני, להוציא 80-100K על רכב בנזין נוסף נראה לי כמו שיקול לא נכון עבורי אישית (אני לא אוהב להחליף רכבים בתדירות גבוהה, אין לי כח לכאבי הראש של קנייה ומכירה).

מה אתם הייתם עושים? 
- מתקנים את הרכב הנוכחי וסוחבים עוד שנה-שנתיים עד לשינוי המצב בשוק ולהתפתחות שוק החשמליות (יותר מגוון, יותר עמדות טעינה וכד')
- מוכרים את הרכב בטרייד אין ורוכשים בנזין?
- אופציה שלישית שלא חשבתי עליה?

בגזרת הרכבים אני מחפש רכב מרווח (שלושה ילדים עם בוסטרים מאחור) עם התנהגות כביש סבירה ואמינות טובה.

כל עצה תעזור, אל תתביישו :)

פורסם (נערך)

רכב חשמלי יצריך עמדת טעינה ביתית גם בעתיד מאחר והסתמכות רק על טעינה בעמדות טעינה ציבוריות מהירות מזיקה לסוללה של הרכב.

גם עמדות טעינה ציבוריות איטיות עדיין מהירות מדי יחסית לעמדת טעינה ביתית מבחינת הנזק לסוללה וגם מצריכות עדיין הרבה זמן טעינה ולא ריאלי להסתמך גם עליהן באופן בלעדי.

תמכור את הרכב שלך באופן רגיל ולא דווקא בטרייד אין  או בטרייד אין אם זה יהיה יותר נוח או משתלם ותתקדם הלאה לרכב אמין משנה מתקדמת יותר.

אתה יכול לחפש רכב היברידי רגיל שעדיין באחריות או בהארכת אחריות על הסוללה אם אתה לא רוצה בנזין רגיל.

ל- 3 ילדים עם בוסטרים מאחורה תתאים בעיקר טויוטה פריוס פלוס היברידית מאחר והמושב האחורי רחב ומחולק ל- 3 מושבים נפרדים.

ייתכן שגם טויוטה ראב היברידי יתאים או קיה נירו אבל תא המטען שלו קטן משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

אם בוודאות מה שאתה רוצה בעתיד זה רכב חשמלי וזה יתאפשר לך רק עוד שנתיים , אז הייתי מתקן את הרכב הנוכחי וסוחב איתו עוד קצת. 

הרי זה לא שאם אתה תמכור אותו/תביא לטרייד אין אתה לא תתקזז על כול התיקונים האלה. אתה תוריד במחיר בהתאם לתיקון, תתעסק עם כול הקניה והמכירה של הרכב, ואף אחד לא מבטיח שהרכב הבא שתקנה יהיה גם חף מתקלות משמעותיות. 

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני שעה, nafnaf2 כתב:

מה אתם הייתם עושים? 

- מתקנים את הרכב הנוכחי וסוחבים עוד שנה-שנתיים עד לשינוי המצב בשוק ולהתפתחות שוק החשמליות (יותר מגוון, יותר עמדות טעינה וכד')
- מוכרים את הרכב בטרייד אין ורוכשים בנזין?
- אופציה שלישית שלא חשבתי עליה?

לגבי א' - לדעתי תקלות גיר אוטומטי זה משהו שלא יוצאים ממנו. תשים לא יודע כמה אלפי שקלים ועדיין תסע ברכב שימשיך לעשות בעיות.

ב' - זה מה שאני עשיתי. גם לי אין מקום לעמדת טעינה ביתית. הרכב הבא שלי יהיה חשמלי, אבל לבינתיים קניתי רכב בנזין שיהיה איתי כמה שנים טובות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

עד שהטכנולוגיה לא תשתפר משמעותית לא שווה להשקיע ברכב חשמלי לדעתי . 

לחכות 20 דקות בשביל הטענה של 80 אחוז , וזה כשאתה מגיע לעמדץ טעינה בלי תור , אם יש מישהו לפניך זה יכול להיות 40 דקות . אני בחמש שנים הקרובות לא מתכוון בכלל לפזול לרכב חשמלי עד שהטכנולוגיה תאפשר לנסוע מגוש דן לאילת בלי הטענה ובנוסף הטענה שלוקחת כמו תדלוק , 3 דקות והחוצה , שזה אומר שגם צריכה להיות תשתית בפריסה כזו כמו שיש היום למשאבות בנזין. 

אם הייתי אתה הייתי מנסה למכור לבד ואם לא הולך זורק את הרכב בטרייד אין של אחד היבואנים וקונה משהו אחר .

התעסקות עם תיקון מנסיון יכול להיות בור ללא תחתית . 

עריכה אחרונה על ידי nepet
  • רעיון טוב! 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה על התגובות!

מבחינת תקלות: הבעיה בהילוכים היא שזה מורגש מבחינת רעש. 
כלומר, ברגע שקונה פוטנציאלי יעלה על הרכב, הוא יבין שיש תקלה (בין אם זה טרייד אין או קונה פרטי).

מבחינת השכרת רכב: לא בטוח שבעוד שלושה חודשים המצב בשוק ישתפר, כרגע הצפי לרכבים חדשים הוא רק לקראת מרץ אפריל.

ככל הנראה אאלץ ללכת לטרייד אין ולראות מה מציעים אם בכלל.

פורסם

אופציה נוספת - לראות אם אפשר לתקן בזול, ואז מיד למכור.

כי זה בדיוק מה שהטרייד אין יעשה כשיקבל ממך את הרכב - יקנה אותו ממך בגרושים, יעשה תיקון חאפרי לתקלה, ויעמיד את הרכב למכירה כ"סבתא נסעה לקופת חולים" במחירון פלוס

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 שעות, nafnaf2 כתב:

ככל הנראה אאלץ ללכת לטרייד אין ולראות מה מציעים אם בכלל.

זה אחלה אם משעמם לך. 

במקרה הטוב יזמברו אותך במחיר, המקרה הרע, ידחפו לך איזה אטראז' "יד ראשונה מסגן אלוף שנסע מהקריה לבית" במחירון תמורת מחירון, או איזה הנפצה אחרת. 

פורסם
בתאריך 6.11.2021 בשעה 16:19, nepet כתב:

עד שהטכנולוגיה לא תשתפר משמעותית לא שווה להשקיע ברכב חשמלי לדעתי . 

לחכות 20 דקות בשביל הטענה של 80 אחוז , וזה כשאתה מגיע לעמדץ טעינה בלי תור , אם יש מישהו לפניך זה יכול להיות 40 דקות . אני בחמש שנים הקרובות לא מתכוון בכלל לפזול לרכב חשמלי עד שהטכנולוגיה תאפשר לנסוע מגוש דן לאילת בלי הטענה ובנוסף הטענה שלוקחת כמו תדלוק , 3 דקות והחוצה , שזה אומר שגם צריכה להיות תשתית בפריסה כזו כמו שיש היום למשאבות בנזין. 

אם הייתי אתה הייתי מנסה למכור לבד ואם לא הולך זורק את הרכב בטרייד אין של אחד היבואנים וקונה משהו אחר .

התעסקות עם תיקון מנסיון יכול להיות בור ללא תחתית . 

בלא מעט מהרכבים הטכנולוגיה כבר מאפשרת נסיעה אפילו מחיפה עד אילת בלי עצירה.

זו לא ממש בעיה כיום.

פורסם

אז נשאר רק "הטענה שלוקחת כמו תדלוק , 3 דקות והחוצה , שזה אומר שגם צריכה להיות תשתית בפריסה כזו כמו שיש היום למשאבות בנזין. :-)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
בתאריך 13.11.2021 בשעה 20:19, motior כתב:

אז נשאר רק "הטענה שלוקחת כמו תדלוק , 3 דקות והחוצה , שזה אומר שגם צריכה להיות תשתית בפריסה כזו כמו שיש היום למשאבות בנזין. :-)

אין סיכוי שזה יקרה הרבה שנים (עשורים), אם בכלל. פשוט לא משתלם מבחינת עלות ציוד ואנרגיה.
אפילו לו היתה אפשרות לאחסן חשמל בזול כדי שזה לא ידרוש חיבור אימתני ויקר מחברת חשמל, עדיין טעינה מהירה היתה מבזבזת המון אנרגיה בהמרה לחום. זה כבר היום כך בעמדות של טסלה סופרצ׳רג׳ר או מהירות אחרות שטוענות ב-150kW ומעלה. עמדה של CCS 350kW (עמדות הכי מהירות בשימוש מסחרי, נתמכות ע״י מספר קטן של דגמים כיום) מבזבזת 40kW על הפסדי חום, מעבר לעלות שלה, והכבלים מקוררי הנוזל מגושמים.
המודל לטעינה יצטרך להישען בעיקר על טעינה איטית לילית (כמו בטלפונים ניידים) או במקום העבודה, בשביל היוממות, ושימוש בטעינה מהירה רק לנסיעות ארוכות (חלקית, כי יוצאים מהבית כבר עם ״מיכל מלא״).
בעולם כיום כ-95% מהטעינה נעשית בבית. נכון, יש עדיין בעיה בבתי דירות, אבל ברוב החדשים כבר יש חניה מוקצה לכל דירה, ואז אפשר בהרבה מקרים להעביר כבל טעינה מהלוח הדירתי אפילו 10 קומות.
יהיו גם עמדות איטיות לאורך הרחוב, והרבה יותר עמדות מסוג destination charger, שאנשים ממילא נמצאים בהם כמה שעות.
לא יהיה מצב שעמדות טעינה ציבוריות נפוצות כמו תחנות דלק.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

לא יהיה מצב שעמדות טעינה ציבוריות נפוצות כמו תחנות דלק.

יהיה ועוד איך.

הרבה יותר קל וזול לסלול כבל ולהקים עמדת טעינה ציבורית, מאשר להקים תחנת דלק, שדורשת מיכלים תת קרקעיים ומפיצה סרחון וסכנת התלקחות, ונתונה תחת איזה טריליון רגולציות שאין לי מושג בהן.

לא צריכה להיות שום בעיה לפרוס המוני עמדות טעינה איטיות בשכונות מגורים וחניונים ציבוריים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...