Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני השקלים שלי...

לגבי צריכת דלק
הפוקוס אצלי עושה בבינעירוני כ-1:15 (eco), כאשר אם יש פקקים ו/או מפעיל מצב ספורט, עושה כ-1:12. בעירוני היא עושה כ-1:9. היות וכיף להשתעשע עם המנוע הזה - קל נורא לחרוג מהנתונים שרשמתי.
אם בראש ובראשונה אתה רוצה הנאה בנהיגה - הרכב לדעתי יספק לך אותה. אבל אם אתה מחפש חסכון - לדעתי הרכב לא בשבילך. זה נחמד שרושמים VFM גבוה, אבל חשוב לציין גם שכרגע לא ידוע כיצד הרכב ימכר בעוד מספר שנים, לכן יכול להיות שההפרש יצומצם אל מול רכב יקר אך אמין/ותיק יותר כמו המאזדה למשל.

רכבים אחרים אפשריים - 

נהגתי בזמנו על המאזדה 3 והונדה סיוויק (1.5). אציין את המגרעות ברכבים האלה לדעתי - המאזדה מרגישה קלסטרופובית, אינה מהנה לנהיגה כמו הפורד ואני לא אוהב את מערכת המולטימדיה שם (די נמאסה עלי, נהגתי בעוד מספר רכבים של החברה לפני עם המערכת הזו. לגבי ההונדה - תאוצה לינארית מדי ואין ממש ריגוש בגלל הגיר הרציף והרגישה לי "מצועצעת" מדי. 

אם אתה רוצה את הרכב הכי "מאוזן" - לדעתי שקול את המאזדה.

בכללי, לדעתי נסה בעוד סוכנויות להשיג נסיעת מבחן על הפורד, וחשוב לא פחות לעשות נסיעת מבחן על רכבים אחרים. רק ככה תדע מה הרכב שהכי מתאים לך.

פורסם
בתאריך 19.5.2021 בשעה 08:57, גור אדם כתב:

שלום לכולם,

כפי שכתבתי בשרשור אחר - נראה שדלק רכב לא ממש רוצים למכור את הרכב, וכלקוח שצריך לרדוף אחרי אנשי מכירות - זה גורם לי חשש להמשך הדברים מול היבואן הזה.

לדעתי התנהגות איש מכירות אינה קובעת את התאמת הרכב אליך, וגם לא תעיד על בחירת מוסך טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, אבל היא מעידה על הגישה של היבואן. ואם הגישה של היבואן לא שירותית - סביר שזה יבוא לידי ביטוי גם בהמשך הדרך. בנוסף, אם ליבואן לא אכפת שיש לו "שם רע" או שזה לא משפיע עליו מול היצרנים, סביר שזה יחלחל למוסכים תחתיו (שעל-פי רוב בהם יבוצעו הטיפולים בשנים הראשונות). אמנם כשאין בעיות ויש רק טיפולים שוטפים זה פחות מורגש, אבל כשמתחילות לצצות התקלות - כדאי שהיבואן ייתן שירות לפחות סביר (בגבולות מה שיבואנים בארץ יודעים לתת).

פורסם

אתה מחפש רכב אוטומטי, זריז, מהנה לנהיגה וחסכוני חדש בתקציב של עד130K
התשובה נמצאת קטגוריה אחת למטה מהפוקוס: 208, קורסה, קליאו (צריל לבדוק עם ה1.3 עדיין קיים במלאי)

אם המרווח בהן מספק, זה הכי קרוב למה שאתה מחפש

וכמו שהציעו פה מעלי ל208 יש אחות פרקטית יותר, ה2008 (וגם לקליאו יש )

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, daniel.asu כתב:

נכון, אבל היא מעידה על הגישה של היבואן. ואם הגישה של היבואן לא שירותית - סביר שזה יבוא לידי ביטוי גם בהמשך הדרך. בנוסף, אם ליבואן לא אכפת שיש לו "שם רע" או שזה לא משפיע עליו מול היצרנים, סביר שזה יחלחל למוסכים תחתיו (שעל-פי רוב בהם יבוצעו הטיפולים בשנים הראשונות). אמנם כשאין בעיות ויש רק טיפולים שוטפים זה פחות מורגש, אבל כשמתחילות לצצות התקלות - כדאי שהיבואן ייתן שירות לפחות סביר (בגבולות מה שיבואנים בארץ יודעים לתת).

הסקת מסקנות שגויה.

האם נציג מכירות חריג במקצועיותו וברמת השירות שלו שיתן לך שירות מעולה - מעיד על שאר מאפייני השירות שאותו יבואן יתן? 

סתם מעניש עצמך.

אם אתה מאמין ששירות טוב מעיד על רמת ניהול, תעשה סקר עם נתונים מייצגים. לך למספר סוכנויות ומספר נציגים. זה יהיה קצת יותר רציני, לפחות לגבי שירות. שוב, לא טיב הרכב.

אולי בכלל עדיף מראש לשאול בפורום מי מכיר נציג מומלץ בסוכנות מסויימת. זה יחסוך לך רעש בקבלת ההחלטה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

צר לי, אבל זה אתה שהסקת משהו שלא כתבתי. הטענה שלי היא שזה שיבואן לא מוכן להתאמץ אפילו למכור, רומז שהוא גם לא ימהר לתת שירות טוב. מזה הסקת שאני חושב שאם המוכרן מעולה - אז בהכרח השירות גם, וזה גם לא נרמז בטקסט וגם לא מה שאני חושב (בכל זאת, בתוך עמי אני חי).

במאמר מוסגר - נכון, המוסך עומד בפני עצמו ובנפרד מהיבואן, אבל עדיין אם היבואן נוטה לשירותיות, הוא יעשה סקרים ויבדוק את המוסכים תחתיו, ויוודא רמה מניחת דעת. סביר (שוב, לא הכרח) שאם הוא לא נוטה לשירותיות - גם לא יעניין אותו מה קורה במוסכים.

לא ברור לי איך יתר הטענות שייכות לטענה שלי, שהיא, שוב: יבואן שלא מתאמץ למכור - כנראה גם לא יתאמץ לתת שירות. אין לי כוונה לעשות סקרים על מוכרנים בעיקר כי זה לא מעניין אותי. במקום זה, בחרתי להתייחס בצורה עניינית לטענה של פותה"ש, שמספר מוכרנים לא ששו למכור לו רכב (ראה משפט ראשון בהודעה הראשונה בשרשור). שוב, מתייחס רק לחוויה של הקונה כפי שהוא מציג אותה. מספר מוכרנים עם התנהגות מסוימת יכולים להעיד על גישה של חברה (או על צירוף מקרים, אבל למה להסתכן בשוק שיש מספיק אפשרויות בו?).

לגבי הטענה על טיב הרכב - אני ממש התחלתי את ההודעה שלי ב"נכון". אני ממש לא רואה קשר בין התאמת הרכב לקונה לבין טיב המכירה או השירות. 

עכשיו, לפני שנחטוף בגסות את השרשור לדיון שהוא לא עניינו, בוא נשאיר לפותח השרשור לקרוא את שתי הטענות של שני הצדדים ולבחור בעצמו את הגישה שלו. הרי אין טעם בהתנגחויות שסוטות מהשרשור, וכנראה שגם כך לא נסכים.

פורסם

חברים תודה על התשובות והאפשרויות שהעלתם.

לאחר בחינת אופציות נוספות - שהיחידה שהיתה קרובה מבחינתי אינה קיימת במלאי (סיאט לאון), פניתי לסוכנות אחרת של פורד (ת"א) ושם כבר קיבלתי הזמנה לנסיעת מבחן עוד השבוע.

תודה רבה ואעדכן...

פורסם

בשורה התחתונה, את היבואן לא אמורים לפגוש בשום שלב, מקסימום המוסך פונה אליו אם יש בעיה במסגרת אחריות וגם זה לא דבר שבשגרה.

אם כבר בגישת ה"שירות הטוב" הייתי מחפש מוסכניק חבר וקונה את הרכב שהוא מורשה יבואן לטפל בו, הוא כבר ידאג להוציא מהיבואן את מה שאפשר.

{זה לא סותר את זה שנציג מכירות רע משאיר חוסר רצון לקניה של רכב}

• תוכן חדש...