Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

רכשתי לאחרונה שני מוצרים של Sonax: 

PNS ו BSD.

רציתי לשאול איך מיישמים אותם.

עשיתי פלסטלינה לרכב ביום שישי, ואני רוצה לשים את האוטם PNS ואחר כך BSD.

את ה PNS מיישמים כאשר הרכב יבש לאחר שטיפה וניגוב? 

וכדי ליישם BSD צריך שהאוטו יהיה רטוב? או שאפשר לדלל עם מים ואז לנגב?

ובאופן כללי איזה אפקט נותן ה BSD כאשר מיישמים על אוטם צבע?

תודה.

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

מה זה רטוב מעט? 

אני שוטף את הרכב עם שמפו, מוריד עם מים, לפני הניגוב של המים פשוט לרסס BSD על הפח כשהוא עדיין רטוב?  המים לא יגרמו לחומר פשוט לנזול למטה? 

אני פשוט רואה סרטונים ביוטיוב וכמעט בכולם הם מרססים BSD כאשר הרכב יבש.

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

BSD אפשר ליישם על רכב יבש (יותר טריקי) וגם על רכב רטוב. זו השיטה הכי נוחה וקלה.

אני מנגב לאחר שטיפה ניגוב עדין שיישארו מעט מים, ואז מרסס להמשך ייבוש. האפקט על רטוב טוב בהחלט.

בכללית שום תכשיר QD לא יחזיק כמו אוטם צבע אמיתי, גם לא הטובים ביותר לניסיוני. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום, 

צפיתי בסרטון הבא וראיתי שהבחור הוסיף מים לחומר BSD ובתכלס זה יכול להיות חסכוני. 

השאלה אם זה לא פוגע ביעילות? 

והאם כדאי באמת לעשות ככה? 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

זאת אפשרות מוכרת, אישית לא רואה טעם לדלל ברגע שאני כבר מרסס QD על רכבים רטובים בזמן הייבוש.

מבחינת יעילות, היא לא נפגעת. חוץ מזה לא להתרשם מבידינג בסרטונים שונים - לרוב מדובר על רכבים לאחר אוטם צבע. 

• אהבתי 2
פורסם

שמתי אוטם צבע SONAX POLYMER NET SHIELD. 

יש לי עוד כמה שאלות בבקשה:

1. מה ה BSD עושה לצבע הרכב שאוטם צבע לא עושה? 

2. האם צריך ליישם BSD לאחר כל שטיפה?

3.  אפשר לשים אוטם צבע על שמשות וחלונות? וג׳אנטים? 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

1. הוא נותן יותר ברק מאוטם + נותן שכבת הגנה נוספת, מה שעוזר לאוטם להחזיק יותר זמן.

2. ״צריך״ זו מילה גדולה, ״מומלץ״ נשמע יותר מתאים. לאחר שבוע - שבועיים + שטיפה החומר כבר יירד בטוח, מומלץ לחדש אחרי השטיפה. 

3. אפשר, אישית לא ממליץ. זכוכית לא צריכה אוטם צבע, זה שונה מהפח של הרכב. 

לזכוכית יש חומרים אחרים דוחי מים, אוטם פחות מתאים (שומני מדיי). אתה יכול לנסות על חלק קטן בחלון ולראות. מצד שני כן מומלץ לשים אוטם על פנסים.

לגבי ג׳אנטים אני לא יודע, לא ניסיתי.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

דווקא מעבר עם אותה מטלית לאחר QD מעל הרכה על שמשות דוחה מים בצורה מופלאה בחורף.

ניתן ליישם אוטם צבע מעל שמשות, זה מעט טריקי כי חייבים הכנה מושלמת של השמשה. 

פורסם

לגבי הוספה של מים ל BSD מיותר מאוד, פשוט לעשות על רכב מעט רטוב תרסס קצת ותעבור עם מטלית, (מעט רטוב הכוונה כמה טיפות או ריסוס עם בקבוק מים בלבד לפאנל במקום לערבב את החומר).

ככה ישאיר גם פחות סימנים של מריחות.

לגבי השמשות כמו שיוגב עושה אני מעביר את אותה מטלית עם החומר שכבר יישמתי על הרכב, שם על השמשות.

כמובן שצריך לנקות היטב את השמשות - ממליץ מאוד עם פלסטלינה וחומר ייעודי (או המים והסבון שאיתם שטפת את הרכב אפשרי גם). לייבש מעט להשאיר קצת לח ואז לעבור עם המטלית לסיום.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...