Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני רוצה לבצע בקרוב החלפה של נוזל בלם לרכב YARIS 2012

בצעתי כבר הרבה דברים לרכב אבל עוד לא הגעתי לזה

החלפתי צלחות רפידות בעבר

אף פעם לא בצעתי עבודה מהסוג הזה ראיתי סרטונים ביוטיוב אבל יש לי כמה שאלות אני רוצה לדעת

הזמנתי את הדבר הזה גם מעליאקספרס כדי שלא יכנס לי אוויר למערכת

Hfc3770e4521244e1927a05eb48514f68G.jpg

אז השאלות הם כאלו

במידה ונניח נכנס אוויר למערכת ? מה עושים במצב כזה ? מה אני אמור להרגיש במצב כזה ? ואיך מנקזים אותו ובודקים שאין אוויר?

ראיתי שיטות שאם שמים את הצינור בתוך בקבוק עם שמן השמן הישן לאחר שרוקנתי מהמיכל ומלאתי נוזל חדש

צריך לדחוף את הצינור אל תוך השמן ככה בעצם אין בריחת אויר אבל בכל זאת הזמנתי את השסתום אל חוזר הזה 

במידה שאני אפתח את הבורג ניקוז בלי לחבר צינור רק כדי לפתוח את ההברגה עם בוקסה יש סכנה שיכנס אוויר ? כי רציתי לשחרר אותה קצת לפני שאחבר את הצינור

יודע שצריך לשים לב למיכל שלא יתרוקן שצריך כל פעם להוסיף שמן

אבל אם נניח שקרה מצב כזה שכל השמן יצא ? מה עושים ? 

אני צריך לרוקן את המיכל ממש עד הסוף או להשאיר כמה מיליגרמים של שמן ? ישן במיכל

איך הולך תהליך הפמפום של הדוושה אני צריך שהרכב יהיה מונע ?

ראיתי אנשים שמפמפמים לפני משאירים את הרגל על הברקס אחד פותח את השטוצר הדוושה שוקעת סוגרים את השטוצר ואז שוב אותה הפעולה ?

יש סדר מסוים שאמורים לעשות ? גלגל שמאל ימין ימין אחורי ושמאלי אחורי?

אשמח לעצות והדרכה :) תודה 

פורסם

השסתום הזה לא יעיל לאופנועים על מכוניות בכלל אין מה לדבר.

אתה צריך משאבה ידנית \ חשמלית עם מיכל ביניים.

שואבים דרך כל גלגל מתחילים דרך הקדמיים,הסדר לא חשוב.

במיכל נוזל הבלמים צריך לתקוע מיכל חיצוני בשביל להרים את המפלס - בקבוק או כל דבר אחר,חתוך מאחורה ובצורה שלא ייצא נוזל בינו לבין המיכל אפשר לאטום עם גומי וכל שיטה אחרת

(או להיעזר באדם נוסף שיקפיד למלא את המיכל של המאסטר צילינדר בזמן שאתה תשאב מלמטה).

מחברים את צינור המשאבה לפטמת הניקוז ופותחים אותה מעט עד שהנוזל מתחיל לצאת,כאשר על ההברגה שלה מורחים גריז וגם רצוי למרוח גריז בינה לבין הצינור בשביל למנוע חזרה של אוויר לתוך הקליפר או הלחצן ההידראולי מאחורה.

ברגע שהפטמה מוברגת החוצה צריך לשרור תת לחץ מהמשאבה באופן קבוע.

אחר כך מתחילים לשאוב דרך כל גלגל עד שצבע הנוזל נראה חדש בסיום מבריגים כל פטמה חזרה.

בסיום שאב את העודף במיכל על מנת להחזיר את המפלס בצורה שלא תעבור את המקסימום.

שים לב - אתה לא רוצה שנוזל הבלמים יישפך על אף אזור בתא המנוע.

שים לב#2- ייתכן ולא תצליח לעשות את זה כמו שצריך והבלמים לא יעבדו טוב.

שים לב#3-היעוץ שלי אינו מקצועי\אינו לקיחת אחריות על נזק,מוות ועוד דברים נעימים ברוח הזו והוא על דעתך\אחריותך הבלעדית.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

תודה :) ראיתי הרבה סרטונים שלא משתמשים גם באל חוזר קודחים בתוך פקק של בקבוק חור לצינור וחור קטן שמים בבקבוק את השמן הישן שנוקז מהמיכל כך שאין חזרה של אוויר ופשוט אחרי פתיחה נותנים כמה לחיצות על הדוושה עד הסוף , ואז בודקים מפלס לא ראיתי אף אחד שהשתמש בגריז או וזילין ראיתי שהמליצו לפני לנקות ולשמן את הפיטמות ניקוז

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם

לפי מה שהבנתי השסתום הזה מאליקאספרס לא משהו בכלל. יש כאלו יקרים שעושים את העבודה אבל מאלי אקספרס הם לא יעילים ממש..

אני ממליץ לך להניח מקל על הדוושה של הבלם בעת שאתה פותח את בורג של הריקון ככה לא יכנס אוויר למערכת, ואז תחבר את הצינור לתוך בקבוק עם שמן כמו שכתבת. 

שים לב שהמיכל למעלה יהיה מלא.

בכל מקרה אל תשכח לעשות בלימות חירום במקום בטוח אחרי ההחלפה -  כדי לוודא שהכל תקין.

• תוכן חדש...