Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה כמו להגיד שבכל פעם שאתה הולך מופעל עומס על המפרקים.

שים את האוטו בחניה,תעטוף אותו בניילון ולא יהיה בלאי.

אבל ההנחות שלך חסרות בסיס שהוא לא הרגשה אישית.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעטוף בניילון יעשה סימנים על הצבע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נכון שבנסיעות עירוניות יש יותר בלאי למערכות הרכב אבל זה זניח. במקום להחליף בולמי זעזועים אחרי 200k ק"מ תחליף אחרי 150k. האוטו לא יתפרק לך באמצע הנסיעה אחרי 20 שנה כי השתמשו בו בעיקר בתנועה עירונית.

צריך להפנים ששום דבר לא מחזיק לנצח ואין כזה דבר מכונה שלא מתקלקלת. כל הדיבורים על יפני שבחיים לא מתקלקל זה שטויות שאנשים אוהבים לספר לעצמם כדי לא לדאוג. יש סיבה שרכב בן 18 הגיע למצב שהוא עדיין על הכביש במקום להיות במגרש ברזל, זו לא פיית האמינות היפנית שדאגה לו שישאר שמיש.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באמת מופעל עומס על המפרקים...
חכה עוד כמה שנים ותרגיש...[emoji3517][emoji14]

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

לא אמרתי לרגע "אל תסע ברכב"

הצגתי טענה, שלא צריך להיות מכונאי דגול או מהנדס מכונות כדי להבין שהיא נכונה. רכיב שעובד יותר תחת עומס לאורך זמן, מתקלקל מהר יותר.

אני לא חושב שזה הבדל של 200k לעומת 150k. החלפתי אצלי בולמים לראשונה ב273k , אפילו התושובת שלהם מתו שנתיים קודם. אני רואה רכבים שמחליפים אפילו כבר ב100k , זה הבדל משמעותי כמובן אבל לא באמת מייצג כי מדובר בדגמים ויצרנים שונים.

בכל אופן, ההשוואה היא למשל לרכב שנוסע 3 קמ ביום הלוך חזור לעבודה, בתנועה עירונית, בסך הכל 20 דקות ביום. בתום 10 שנים יהיו עליו מעט מאוד קילומטרים (נניח עם קצת טיולים 40 30 אלף)

לעומתו רכב שנוסע חצי שעה ביום, בבינעירוני 4 מחלפים מרחק של 17 קמ לכיוון, יעשה בסוף התקופה קרוב ל150 אלף קמ ויחשב "ממוצע"

במסלול השני, סביר שהבלאי על מערכות המתלים קטן יותר, וגם על המנוע שעובד בעומס נמוך.

אלו לא השוואות מופרכות, אלא מהחיים הפרטיים שלי, כל מצב מתאר מקום עבודה אחר שלי.

פורסם

שוב, ההשוואה שלך לא נכונה כי חלק מתוכנן לעבוד כמות מחזורים כלשהי בתנאים מסוימים.

אם בא לך לספר לעצמך סיפורים על מתלים שעובדים פחות מחוץ לעיר,שיהיה לך בכיף.

אין לזה שום קשר למציאות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

לא אמרתי לרגע "אל תסע ברכב"

הצגתי טענה, שלא צריך להיות מכונאי דגול או מהנדס מכונות כדי להבין שהיא נכונה. רכיב שעובד יותר תחת עומס לאורך זמן, מתקלקל מהר יותר.

אני לא חושב שזה הבדל של 200k לעומת 150k. החלפתי אצלי בולמים לראשונה ב273k , אפילו התושובת שלהם מתו שנתיים קודם. אני רואה רכבים שמחליפים אפילו כבר ב100k , זה הבדל משמעותי כמובן אבל לא באמת מייצג כי מדובר בדגמים ויצרנים שונים.

בכל אופן, ההשוואה היא למשל לרכב שנוסע 3 קמ ביום הלוך חזור לעבודה, בתנועה עירונית, בסך הכל 20 דקות ביום. בתום 10 שנים יהיו עליו מעט מאוד קילומטרים (נניח עם קצת טיולים 40 30 אלף)

לעומתו רכב שנוסע חצי שעה ביום, בבינעירוני 4 מחלפים מרחק של 17 קמ לכיוון, יעשה בסוף התקופה קרוב ל150 אלף קמ ויחשב "ממוצע"

במסלול השני, סביר שהבלאי על מערכות המתלים קטן יותר, וגם על המנוע שעובד בעומס נמוך.

אלו לא השוואות מופרכות, אלא מהחיים הפרטיים שלי, כל מצב מתאר מקום עבודה אחר שלי.

זה שהחלפת את הבולמים ב 273K כי אז אחד מהם כשל לגמרי, לא אומר שב 100K הם היו 100% תקינים אצלך (סביר להניח שלא).

הנסיון שלי מעיד שגם בולמים שמרגישים תקינים אחרי 100K, יתגלו כבלויים בדיעבד במידה ויוחלפו בצורה יזומה.

פורסם (נערך)
בתאריך 31.3.2021 בשעה 21:30, המחליף כתב:

חבר של אבא שלי נוסע לצפון 3 פעמים בשבוע על קורולה 2001, 0 תקלות.. כמובן שיש את ענין בדיקת מים ושמן תכוף יותר, וזהו.

סיכוי טוב שזו הקורולה שהיתה שלי. מכרתי עם כ-250 אק"מ לפני שנה.

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם
לפני 36 דקות, Ooga כתב:

זה שהחלפת את הבולמים ב 273K כי אז אחד מהם כשל לגמרי, לא אומר שב 100K הם היו 100% תקינים אצלך (סביר להניח שלא).

כאמור, החלפתי כריות שנתיים קודם לכן, בסביבות 240, הבולמים היו בסיידר גמור.

פורסם
לפני 51 דקות, TDI כתב:

סיכוי טוב שזו הקורולה שהיתה שלי. מכרתי עם כ-250 אק"מ לפני שנה.

לא, יש לו אותה הרבה שנים, והוא אדם אמיד ולמרות זאת שומר עליה לעוד כמה שנים כי פשוט למה להחליף..

אגב בכמה מכרת אם יורשה לי?

משתדל לעזור

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה ועדכון.

מאז שהוחלף מדחס באפריל - שקט תעשייתי פרט לכמה דברים שעשיתי ביוזמתי.

לא זוכר אם רשמתי פה, אבל עוד לפני שנדפק המזגן, באפריל, עשיתי כמה דברים ביוזמתי.

* היו רעידות במהירות מעל 100, ומין נקישות מוזרות בפניה שמאלה.עשיתי כיוון פרונט - לא עזר. באתי למוסך, בהתחלה מכונאי עשה סיבוב ברכב, לא מצא בעיה. עשיתי עוד סיבוב עם המכונאי ביחד, הראתי לו את הנקישות והרעידות.

בסופו של דבר הוחלפה תושבת מנוע קדמית, תפוח הגה צד ימין, בוצע שימון למסרק הגה, בול ג׳וינט צד ימין שוב (באחריות ללא חיוב).

סך הכל, כולל עבודות 850 ש"ח.

* החלפתי צמיגים למישלן energy saver, סביב 1200 ש"ח לרביעיה באוטו דיפו.

כל זה עוד לפני הנסיעה לאילת ביום הבחירות. בנסיעה עצמה הלך מדחס מזגן והסתבר שאחד ממאווררי רדיאטור היה תקול, כבר סיפרתי קודם (3200 ש"ח נזק).

* בנסיעה לאילת, שבה הלך המדחס מזגן, הרגשתי שהאוטו מושך ימינה. חזרתי, עשיתי כיוון פרונט (250 ש"ח), מאז הכל טוב. יש עדיין רעידה קלה על ההגה, כשמגיעים למהירות סביב 105, שנעלמת ב115. אחיה עם זה.

* תפסן סכך שמש בצד הנהג נשבר, שפריצר ימני סתום. הוחלפו בחלקים מעליאקספרס, עלות כוללת כ20 שקלים, העבודה - עצמאית.

מאז (אפריל בערך) ועד היום - שקט תעשייתי, כיאה למקרר יפני למהדרין. בנסיעה שלי מאז שרכשתי את הרכב (אוקטובר 2020) ועד היום הסתכמה בערך ב9 אלף ק"מ. רוב הנסיעות עירוניות קצרות (בית-עבודה-סופר ובחזרה), מדי פעם גיחות מכפר סבא לחדרה וחיפה.

היום עשיתי טיפול 10K וטסט.

בטיפול הוחלפו:

שמן 5W30 סינטטי

פילטר שמן מקורי של הונדה

5 נורות שרופות בדשבורד.

עלית הטיפול כ1200 ש"ח.

בנוסף התגלה שיש נזילה במשאבות בלם אחוריות, הוחלפו שתיהן יחד עם נוזל בלמים.

זה העלה את מחיר הטיפול למשהו כמו 1900

מאחר ואין לי לא זמן ולא עצבים לקחת את האוטו לטסט, אז שילמתי למוסך 150 שקל שיעבירו את האוטו טסט.

סך הכל עבודות וחלקים - 2100.

הטיפול נעשה במוסך רקורד בכפר סבא (מורשה יבואן).

יקר - יכול להיות, אבל זה מצד אחד סכום שאני יכול לעמוד בו, מצד שני לא בא לי שמישהו לא ברור ישבור לי את הרכב.

בסך הכל בשביל רכב בן 19, הסיוויק משרתת אותי יפה מאוד. מקווה לשקט לעוד שנה.

אני שוקל לשדרג לסיוויק 5D מ2015-16, אבל אני לא יודע אם זה יהיה שדרוג משמעותי עבורי. כרגע זה יותר לא מאשר כן.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

בסופו של דבר הוחלפה תושבת מנוע קדמית, תפוח הגה צד ימין

Just now, vadim6385 כתב:

הרגשתי שהאוטו מושך ימינה

אחרי החלפת תפוח הגה לא עשו לך כיוון בשנית?

Just now, vadim6385 כתב:

החלפתי צמיגים למישלן energy saver, סביב 1200 ש"ח לרביעיה באוטו דיפו.

אחלה מחיר, מה המידה  15"או 14"? הצמיגים האלה מתאימים יותר לרכב שעושה הרבה נסיעות, הם פשוט לא נשחקים!

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

שמן ופילטר ב1200 זאת כבר דרגה חדשה של חזירות שטרם הכרתי

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אני שוקל לשדרג לסיוויק 5D מ2015-16, אבל אני לא יודע אם זה יהיה שדרוג משמעותי עבורי. כרגע זה יותר לא מאשר כן.

מה הקטע לשנמך מאיוניק 18 לסיויק 2002 ואז לשקול שדרוג לסיויק 15?

זאת אומרת, אני יכול להבין כל אחד מ2 חצאי המשפט בפני עצמו, אבל הסך הכולל נשמע תמוה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...