Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני שוקל להחליף את הקורולה 2014 שלי לרכב חדש יותר.

אני נוסע ממוצע של 40k ק"מ בשנה בכבישים בינעירוניים ומהירים למשך שעה רצופה בכל כיוון כל יום.

מחפש רכב חזק (מוגדש) שיהיה נוח לנסיעה וחסכוני בדלק עם מנוע בנזין (כן יודע שדיזל עדיף אבל התכנון הוא להחליף את הרכב לקראת 120k ק"מ).

התקציב הוא 100k עם אפשרות למתוח קצת.

מאחר שאני הנוסע היחיד באוטו אז אני שוקל רכב סופר מיני:

1. סיאט איביזה

2. סקודה פאביה

3. פיגו 208

יצא לי לנהוג בסיאט ארונה וממש לא מצאתי תנוחת ישיבה ברכב כך גם בפולו 2010 ידנית לעומת זאת הקורולה נוחה יותר אם כי בידוד הרעשים שלה לא טוב וגם התיבה הרציפה שמפריעה בעליות ובעקיפות.

1. האם האיביזה והפאביה יהיו באותה רמת נוחות של הארונה והפולו הקודמת או שמדובר ברכבים נוחים לנסיעות ארוכות?

2. בהתחשב בעובדה שרוב הנסיעה היא בינעירונית שאין בה פקקים חוץ מפה ושם קצרים למדי, האם רכבי הוואג עדיין יהיו עם נטייה להתקלקל אם אני אטפל בהם בזמן?

3. האם פיגו 208 יותר נוחה ואמינה מהם?

4. האם הפיגו תישמור ערך ותימכר בקלות יותר מהוואגיות או שצריך לחתוך משמעותית במחיר?

האם בכלל הייתם קונים רכב יותר גדול ונוח בתקציב הזה שהוא בן שנתיים שנסע משהו כמו 40000 ק"מ ונוסעים כמו אוקטביה או לאון ונוסעים איתו עוד שנתיים בנסיעה המתוארת לעיל או שזו הרפתקאה לקנות וואגית יד 2?

אשמח מאוד אם תעזרו לי ותכווינו אותי.

מודה לכם מראש

פורסם

1. נוחות זה עניין אישי, לי לדוגמה כל הרכבים שציינת היו נוחים בכמה רמות מהקורולה. לדעתי האישית עליך לשבת ברכב על מנת לדעת אם הוא נוח לך ולא להסתמך על מה שנוח לאחרים.

2. בהתחשב בעובדה שהנסיעה היא בעיקרה בינעירונית רציפה עם מעט פקקים סביר להניח שהקלאצים יחזיקו יותר ק״מ לפני שידרשו החלפה, אבל לגבי תקלות זה לא מבטיח כלום. 

אם אתה מתכוון לרכוש רכב חדש הגיר יהיה באחריות עד שתרצה למכור (לפי מה שרשמת) וזה יתרון.

טיפולים שגרתיים לא נוגעים לגיר היבש ולכן אין קשר ישיר בין זמן הטיפולים לאמינות הגיר.

3. נוחות - כמו סעיף 1. לגבי אמינות זה תלוי בגרסת המנוע.

4. הבעיה העיקרית של פיגו היא השוק החלש, לאט לאט זה משתקם אבל זה לא קרוב לשל ואג.

אם אתה קונה רכב כזה ועוד מתכנן ״לטחון״ אותו מבחינת ק״מ יהיה לך קשה מאוד למכור אותו בלי להפסיד עליו בצורה אגרסיבית. 

פחות משתלם במקרה שלך לדעתי, אפילו רכבים שמורים מאוד נמכרים עדיין במחירים מצחיקים ביד 2.

באופן כללי לדעתי רכישה של ואגית משפחתית בת שנתיים כן יכולה להיות משתלמת יותר בשבילך.

בוא ניקח לדוגמה סיאט לאון בת שנתיים מול איביזה חדשה - מבחינת ירידת ערך אחרי 3 שנים זה יהיה כמעט זהה.

בלאון משומשת ייתכן שתצטרך להחליף קלאצים - בלאי טבעי שעולה כמה אלפים, אבל בגלל תנאי הנסיעה שלך גם זה לא בטוח.

באיביזה חדשה סביר להניח שלא תצטרך עד 100,000 קמ.

בשתיהן סיכוי זהה לתקלות בגיר.

מה שאומר (לפי החישוב המושכל שלנו) שבמחיר של כמה אלפים בודדים אתה מקבל רכב גדול יותר, מאובזר יותר וסביר להניח שנוח יותר, בטח בנסיעה בינעירונית.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הפיג'ו תהיה (כנראה) אמינה מהם עקב גיר סטנדרטי יפני,

בכל מקרה מכירה של רכב בן 3 עם 120K ק"מ תגרור ירידה משמעותית במחירון...

אתה גבוה במיוחד או גדול במיוחד? אם לא ה208 תספיק לך. 

פורסם

ל40 אלף בשנה לא הייתי לוקח איביזה , המושב שלה לא נוח לנסיעות ארוכות. אבל תצטרך לבדוק בעצמך.

ה208 נוחה יותר גם מבחינת מושבים וגם מבחינת שיכוך מפגעים.

פורסם
לפני 1 שעה, llaavvii כתב:

הפיג'ו תהיה (כנראה) אמינה מהם עקב גיר סטנדרטי יפני,

בכל מקרה מכירה של רכב בן 3 עם 120K ק"מ תגרור ירידה משמעותית במחירון...

אתה גבוה במיוחד או גדול במיוחד? אם לא ה208 תספיק לך. 

גובה 1.80

מבחינת משקל אין לי בעיה.

מה לגבי רנו קליאו 1.2 edc בת שנתיים שתירכש מקרסו עצמם? 

תהיה נוחה ולא תגרום לביקור כל שני וחמישי במוסך?

פורסם

בגדול רכבים בני שנתיים שתוחזקו היטב וללא בלי מיוחד לא אמורים להכנס למוסך כל יומיים,

קליאו בת שנתיים זה דגם ותיק יחסית עם מכלולים אמינים (למעט הגיר שהוא קצת רגיש אבל בנסיעה בין עירונית הבלאי ברובו נמוך),

מה שכן היא לא הכי נוחה (לא נסעתי בה הרבה אבל מקריאת לא מעט ביקורות) ולא הכי מרווחת וזה כן מבדיקה אישית.

לטעמי 208 בת שנתיים (לאחר החלפת רצועת טיימינג בזמן - שלא התפוררה כבר במנוע) תהיה בחירה מוצלחת יותר.

פורסם

אשמח לקישור ל208 השמורה מתכנן לקנות (אשמח לקבל חוות דעת על ה208 באופן כללי, ויותר ספציפי על ה208 (2012-2015) (שזה פחות או יותר בתקציב שלי עם 20-26אלף)

תודה רבה מראש לעוזרים!!!

פורסם
בתאריך 7.9.2020 בשעה 22:25, hosamz כתב:

1. האם האיביזה והפאביה יהיו באותה רמת נוחות של הארונה והפולו הקודמת או שמדובר ברכבים נוחים לנסיעות ארוכות? האיביזה לדעתי פחות נוחה מהארונה (כשאני משווה את שתי גרסאות ה-FR). לא נהגתי בפולו הקודמת כך שאין לי מדד לזה. פאביה לא הייתי קונה כרכב חדש כי היא מיושנת יותר מהאיביזה והפולו שעברו לפלטפורמה החדשה ומציעות גם יותר אבזור בטיחות אקטיבי.

2. בהתחשב בעובדה שרוב הנסיעה היא בינעירונית שאין בה פקקים חוץ מפה ושם קצרים למדי, האם רכבי הוואג עדיין יהיו עם נטייה להתקלקל אם אני אטפל בהם בזמן? עיקר הבעיה הוא נושא הקלאצ'ים, דבר שלדעתי אמור פחות להטריד אותך בנסועה בינעירונית ללא פקקים רוב הזמן.

3. האם פיגו 208 יותר נוחה ואמינה מהם? לא נהגתי ב-208 כך שלא יודע לגביי נוחות, אני יודע שהיא נחשבת נוחה.

4. האם הפיגו תישמור ערך ותימכר בקלות יותר מהוואגיות או שצריך לחתוך משמעותית במחיר? כנראה שתצטרך לחתוך במחיר. מעבר לכך גם עבור VAGית תצטרך לחתוך במחיר עם קילומטראז' כמו שלך.

תשובות במודגש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני במשך שנה נסעתי עם סיאט איביזה 2013 ידנית (מנוע 1400 אטמוספרי בשביל פשטות ואמינות) - כל יום מיקנעם לתל אביב וחזרה.

0 תקלות.

הלכה לעולמה בתאונת טוטאל לוסט.

היום עושה את אותו דבר עם מאזדה 2 שנת 2009- גם 0 תקלות.

יוצא בערך 40-45 אלף קמ. בשנה.

אני לא רואה סיבה שיהיו תקלות ברכב בן שנתיים

פורסם

למה לא דיזל אתה תחסוך 30% לפחות בדלק. בתקציב שלך נכנס קדג'ר דיזל 2017-18 שיש המון ממנו בשוק הפרטי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ובנוסף, הבלאי פחות מואץ בדיזל שהינו בעל כושר שרידות עדיף מבנזין. כך שתפסיד הרבה פחות (סחיר יחסית גם בק"מ גבוה).

משתדל לעזור

• תוכן חדש...