Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום היקרים והמשכילים,

גיליתי לאחרונה על קורסי הכשרה להייטק כדוגמת ג'ון ברייס והאקרU, המציעים קורסי הכשרה למקצועות ספציפיים בהייטק ללא ניסיון קודם, עם הכוונה למקצוע שמתאים לך.

כאחד שיש ברשותו ניסיון ניהולי ויכולות ניהוליות, אני זקוק להכשרה מסוג זה לצורך פתיחת דלת לעולם ההייטק וזה נראה לי כמו פתרון טוב.

מי מכם שמע על ג'ון ברייס ויכול להמליץ ולא להמליץ? להבנתי, בקורסים מסוימים בציון טוב - הם גם מתחייבים לעבודה עבורך

כמה רלוונטים הקורסים האלה לחברות ההייטק? קל להשתלב לאחר הצלחה בקורס? מה דעתכם עליהם באופן כללי?

שנת הקורונה היא מבחינתי שנה אבודה. לכן, ארצה להשכיל במשהו תוך כדי העבודה ולא לרוץ במקום, במיוחד כאחד שהשתלבות בהייטק עבורו היא חלום רטוב.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאיזה תפקידים בהייטק אתה שואף להיכנס?

מחקר או פיתוח לא ייצא מהקורסים האלה כמעט אף פעם. וזה לא קשור לקורונה, אתה תתמודד על אותם תפקידי ג'וניור עם בוגרי מדמ"ח או הנדסת תוכנה ממכללות (שלמדו 3 ו-4 שנים ולא כמה חודשים) ואוניברסיטאות.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

0. הקורסים האלו יקרים, ברמה של 5 ספרות לקורס. לפני שאתה ניגש לשלם תוודא שזה בשבילך.

אני קצת BIAS כי רוב המוחלט של האוכלוסיה שאני נחשפתי אליה שהגיע מהקורסים האלו הייתה באיכות נמוכה (לא כולם, היו יוצאים מהכלל, אבל הרוב לא להיט ואני עדין פה)

1. אין דבר כזה ללא נסיון קודם.

אתה צריך להגיע עם רקע כלשהו (לדעתי הם גם עושים מבחן "מקדים" לכאורה כדי לסנן מועמדים)

כמה הוא שווה, כמה הם באמת יגידו "לא" לבן אדם עם ערימת שטרות, לא יודע.

2. לא לכל אחד זה מתאים, עבודה מול מסך שוחקת. צריך לוודא שאתה אוהב מה שאתה עושה או שתפרוש מהר מאוד.

ל"הייטק" יש מחיר. שעליו משומה לא מדברים. תוודא שאתה מוכן לשלם אותו.

3. גם ב"הייטק" לא כולם מרוויחים שכר גבוה או בעלי תנאים מועדפים, יש לא מעט שמרוויחים שכר נמוך יחסית.

4. ה"תחרות" שלך תיהיה בעתיד תיהיה מול תלמידים בכיתה שלך, תלמידים במכללות אחרות, אוכלוסיות מיעוטים מסויימות שעושות קורס או bootcamp (מסתבר שזה מושג).

ויש כאלו בערמות. חשוב שתבין שלא באמת חסר ידיים עובדות בהייטק, חסר אנשים איכותיים. מפתחים, QA וכו' יש לפי משקל לא חסר.

5. לא משנה מה, בעתיד, בכל מקום, אתה תמיד אבל תמיד תצטרך להוכיח שאתה שווה יותר משאחרים יצטרכו.

זה אומר שקו"ח שלך צריך להיות מושקע אקסטרא, זה אומר שחברות שתבחר לעבוד בהן צריכות לייצג את הקו שאתה רוצה לעסוק בו.

רמת הידע שאתה צריך ללמוד לבד (כן, כל הזמן צריך ללמוד, גם אחרי הקורס, גם בבית בשעות המנוחה שלך, צריך ללמוד, לבד) צריכה להיות גבוהה משמעותית.

אתה תמיד תיהיה בעמדת נחיתות אל מול בעלי התואר, עד שיגיע הרקורד המפואר של מקומות עבודה בתחום, עד אז, אתה בתחתית שרשרת המזון וצריך להפנים את זה.

זה אומר שממוצע- אסור לך להיות, אתה חייב להיות מעולה. ממש מעולה. תמיד.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הקורסים היחידים ששווים משהו מיועדים לבעלי תואר מדעי כלשהו (אולי גם מדעי חברה). ניסיון ניהולי לא מוסיף כלום.

בקורסים כאלה תוכל למצוא התחייבות ממשית להעסקה לכל מי שעובר אותם.

גם בוגרי הקורסים האלה מתחילים עם המשרות של תחתית החבית, זה לא אומר שאי אפשר להתקדם, אבל זה לא פשוט בכלל.

כמו שכתבנו בעבר: ל 99% מהאנשים דרך המלך היא הכניסה לעולם הזה. קיצורי דרך לא עובדים.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הוא לא יתחרה בבוגרי bootcamp, הבוטקאמפ שאני מכיר (אינפיניטי לאבס) נמצאת מעל בוגרי תואר (כי הם לוקחים רק בוגרי תואר ועושים בוטקאמפ) ומתחת לבעלי ניסיון רלוונטי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לי חבר שעשה קורס ב-PHP דרך אחת המכללות הללו. 

עבודה ראשונה היה לא קל למצוא, אבל עבודה שניה היה כבר יותר קל ובשכר טוב יותר(לא הייטקי קלאסי, אבל בהחלט טוב יותר מהמוני בוגרי תואר ראשון) 

ומאמיו שהוא ימשיך להסתדר כול עוד הוא לומד לבד ומתפתח.

פורסם

אם אתה תותח ואתה אוהב לתכנת אז שום דבר לא יעצור אותך.
נכון שלא תגיע למשרות של מיש עשה תואר שני במדעי המחשב אבל אתה בהחלט יכול להיות מפתח מן השורה.

לפני כמעט שלוש שנים עשיתי קורס הסבה של 7 חודשים - מבוקר עד לילה.

הקורס לא עלה כסף והם מתחייבים למצוא לך עבודה בסוף הקורס - ואתה מחוייב לעבוד דרכם במשך שנתיים, שבהן גוזרים לך מהמשכורת. אחרי שנתיים אתה "שחקן חופשי".
זה מודל די מוצלח לדעתי - כי אחת הבעיות הכי גדולות בהיי טק זה למצוא עבודה כשאין ניסיון, ובמיוחד אם לא למדת מדמ"ח - אז אתה צריך אותם להכשרה והם צריכים למצוא לך עבודה כדי להרוויח.

כמובן שרצוי שיהיה לך איזשהו ניסיון קודם בתכנות - אפילו בסיסי.

היום כבר סיימתי את המסלול של השנתיים ואני מפתח תוכנה בצוות אלגוריתמים כותב ב Python ו C++ (אגב תיאור המשרה בחוזה שלי הוא מהנדס תוכנה).

סה"כ מאד מרוצה - והצלחתי יחסית לתקן את הטעות של לא ללמוד מדעי המחשב... 

מוזמן לפנות אלי בפרטי 

• אהבתי 1
פורסם

אני מוכן להתערב שהם לא יציעו מודל של שנתיים עבודה דרכם (כמו אינפיניטי לאבס או פסיפיק לפני כן וכו')

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמובן שלא דיברתי על ג'ון ברייס, הם  בטח שלא יתנו כלום. בגדול זו משאבת כסף. יש לי הרבה חברים שעשו שם קורסים שילו עשרות אלפי שקלים ובסוף לא יצא כלום...

פורסם

אלה שכן מציעים מודלים כאלה גם עושים מבחני כניסה וגם יש להם רף מינימלי (תואר וכו')

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חבל על הכסף

תרכוש מנוי ב pluralsight ודומיו בכמה מאות שקלים לשנה ותלמד לבד מא' עד ת'.

אין לך תחת ללמוד לבד ולהשקיע שעות? המקצוע לא בשבילך.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 19 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אלה שכן מציעים מודלים כאלה גם עושים מבחני כניסה וגם יש להם רף מינימלי (תואר וכו')

תתפלא לשמוע שלא תמיד.
אם יגיע מישהו עם המלצות ושיש לו קצת ניסיון - יכול להיות שיקבלו אותו.

בשורה התחתונה - אם הם חושבים שיוכלו למצוא לך עבודה בסיום הקורס אז יקחו אותך גם בלי תואר, ואם לא אז לא יקחו אותך גם עם תואר...

פורסם

אם יש לו ניסיון אין לו מה לחפש בבוטקאמפ, כל הרעיון של הבוטקאמפ זה לקחת אנשים שיש להם פוטנציאל להיות חזקים ורקע תיאורטי, אבל אין להם ניסיון, לתת להם הכשרה Hands on ואז לתת להם גם הכשרה ספציפית בתחום שהוא יעסוק בו (עוברים ראיונות עבודה באמצע הבוטקאמפ, וחלק מהבוטקאמפ זה הכשרה שהמעסיק מבקש בתחום שהמעסיק מבקש).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמעט מדוייק.
בתור מי שעשה זה, וגם עובדים איתי לפחות 10 מתכנתים שעשו את זה,
לכולם שם יש ניסיון כלשהו בתכנות - אחרת יהיה לך מאד קשה להצליח (שוב אלא אם כן אתה תותח).
יש כאלה שרק ראו קוד כמה פעמים בחיים ויש כאלה שלמדו מדמ"ח (כן כן היו איתי שניים שלמדו מדמ"ח במכללות)...
יש כאלה שלמדו הנדסת מכונות ויש כאלה שלמדו פסיכולוגיה, וגם יש בודדים שלא למדו כלום - אבל כן יש להם ניסיון עצמי בתכנות.

הכלל הוא כזה - אם רואים בך פוטנציאל לתעסוקה - התקבלת.

פורסם

אני לא מדבר על ניסיון בתכנות (כתבתי Hello world או משהו בסגנון) אלא על ניסיון תעסוקתי בתכנות.

כשאנחנו כותבים כאן מישהו עם ניסיון - לזה אנחנו מתכוונים, לא לזה שהוא יודע מה זה int.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...