Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים, תודה רבה לכולם על התגובות.

כמדומני שאני אשם במקרה הזה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך והנושא ברח למדעי המחשב ותכנות הארדקור.

ראשית, מעולם לא התעסקתי בתכנות וגם לא ניסיתי. לא יודע כמה ילהיב אותי לכתוב קוד. כן יש לי ידע התעסקות והבנה במחשבים מעל הממוצע, אך לא תכנות

הכוונה בשרשור היא להבין, האם וכיצד ניתן להיכנס להייטק, בין אם בעזרת קורס כזה או אחר (יש המון שאינם תכנות), ולהתפתח להתקדם שם בתפקידים לא טכניים.

לא מכבר אני שומע על אנשים שמצילום חתונות עשו הסבה לניהול מוצר, ניהול משאבי אנוש... כל מיני תפקידי מטה חשובים שאין להם קשר לעולם הטכני, אך יש בהם צורך לא פחות בחברות הללו.

אינני יורד ברמת הניהול וסט הכלים הניהולי מאף אחד מהם, אך מעולם לא הצלחתי למצוא דלת / אפשרות כזאת. למי שאינו מכיר אותי משרשורים קודמים, אני מנהל בחברה גדולה בתחום הפנאי עם תנאים טובים, אך מרגיש שאני רוצה ויכול לעשות הרבה הרבה יותר.

נ.ב, יש גם את JOLT שמציעים קורסי ניהול מוצר ודברים בסגנון (פחות טכני מ-QA), מכירים?

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, hans כתב:

הראשון - שהכניס אותי אגב לעבודה ראשונה בווב - האמת שאני חייב לו איזה ארגז ויסקי על זה - היה בחור מאוד אינטלגנטי

שהצליח להשיג עבודה עוד באמצע הקורס, איך שהוא. אין לי ממש מושג איך הוא עשה את זה,

הניחוש שלי שהוא רכב בין השאר על איזה ניסיון עבר בתכנות + יכולת עיצוב מוכחת.

השני - בחור אינטלגנטי אך מבוגר (!) וללא רקע בתכנות. קרע את הכיס על הקורס, קרע את עצמו בחיפושים

של עבודה ראשונה, ואחרי כמה ניסיונות לא נעימים של עבודות פרילנס - הצליח להשיג עבודה ראשונה נורמלית

עם בוס מתכנת כזה, שממשיך לקדם אותו תוך כדי עבודה בחומר. הוא יהיה בסדר.

זה תלוי תקופה, יש תקופות שקמות חברות על ימין ועל שמאל ולוקחות כל מי שיודע לעשות לולאה.

בעשר שנים האחרונות זו לא תקופה כזו.

לפני 6 דקות, Ragnar כתב:

לא מכבר אני שומע על אנשים שמצילום חתונות עשו הסבה לניהול מוצר, ניהול משאבי אנוש... כל מיני תפקידי מטה חשובים שאין להם קשר לעולם הטכני, אך יש בהם צורך לא פחות בחברות הללו.

ניהול מוצר מנהל את המוצר עצמו, לרמת ניהול אנשים או סט כלים ניהולי אין שום קשר לתפקיד כזה.

גם משאבי אנוש בהייטק זה לא כמו המשאבי אנוש בחברות "מסורתיות"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

ניהול מוצר מנהל את המוצר עצמו, לרמת ניהול אנשים או סט כלים ניהולי אין שום קשר לתפקיד כזה.

מסכים,

ונראה לי שזה בדיוק מה שפות"ש מבקש לדעת - איך הוא יכול להשתחל לניהול מוצר, שיווק או כל תפיק שהוא לא תיכנות בהייטק...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא כיוונתי לתפקיד הספציפי הנ"ל אלא ציינתי אחד עקב חוסר בקיאות

אני לא משלה את עצמי ואף אחד לא ייכנס להייטק כמנהל בכיר (לפחות לא אני)

הנושא העיקרי הוא כיצד, ומהיכן כדאי להגיע על מנת להתפתח למקומות הללו

פורסם
לפני 27 דקות, nathun כתב:

מסכים,

ונראה לי שזה בדיוק מה שפות"ש מבקש לדעת - איך הוא יכול להשתחל לניהול מוצר, שיווק או כל תפיק שהוא לא תיכנות בהייטק...

קודם הוא צריך להבין איזה תפקיד הוא רוצה בכלל ואז לחפש את הדרכים פנימה.

לפני 26 דקות, Ragnar כתב:

לא כיוונתי לתפקיד הספציפי הנ"ל אלא ציינתי אחד עקב חוסר בקיאות

אני לא משלה את עצמי ואף אחד לא ייכנס להייטק כמנהל בכיר (לפחות לא אני)

הנושא העיקרי הוא כיצד, ומהיכן כדאי להגיע על מנת להתפתח למקומות הללו

יותר חשוב לדעת קודם לאן אתה רוצה להגיע, ומשם לשרטט את המסלול

מה הכיוון?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה הכיוון?

אני דווקא חושב שאתה יכול יותר להמליץ לי עקב ניסיונך ופחות להבין במדויק לאיזה תפקיד אני שואף, גם בגלל החוסר בקיאות שלי במבנים ההיררכיים בחברות הללו

בגדול גדול - תפקיד שמתבסס על יחסים בינאישיים ותקשורת גבוהים, יכולות ניהול אנשים, ייעול תהליכים, יכולות התנסחות וכתיבה גבוהים, אין לי בעיה עם ניירת, עבודה קשה ולויאליות

לא יודע להסביר במילים כ"כ טוב כפי שאתה רואה :)  

פורסם (נערך)

תשמע, כל מה שיש בפורום זה אוסף של חוויות פרטיות של אנשים, אבל מהעבודה שלי עם כמה עשרות אנשי מוצר לאורך השנים - ל**כולם** היה רקע טכני, או מתוך תואר במדמ"ח או בעקבות ניסיון קודם. אלה שלא היה להם ניסיון טכני עשיר ב"קרביים" של הפיתוח תמיד חיפו על כך עם היכרות מעולה מהצד של המשתמש, סתם לדוגמה, מומחים לכל מה שקשור להעלאת אפליקציות לחנויות ולהתנהלות מול גוגל/אפל בהקשר הזה.

האם יש לך איזו מערכת *מסוימת שאתה יכול להגיש עליה - אני משתמש חזק בה? או שזה עדיין קצת כללי? קשה עם הכללי, כמו שאתה רואה. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, Ragnar כתב:

לא כל טייטל שלפניו מופיעה המילה "ניהול" מתאר באמת ניהול של אנשים.

ניהול מוצר הוא תפקיד טכני בעיקרון (אם כי לא טכני הארד-קור), וכנראה יהיה לך מאוד קשה להיכנס אליו בלי שום ידע טכני. ניוהל משאבי אנוש הוא לא תפקיד ניהולי כל כך (חוץ מבחברות הממש גדולות, ששם יש מספיק אנשי כח אדם לנהל) וגם אליו יש תארים אקדמיים שיעזרו לך להגיע.

באופן כללי, ההוספה של הפרפיקס "ניהול" לכל דבר לא הופכת את זה תמיד לאטרקטיבי יותר.

לי באופן אישי נשמע שהתחום שהכי יתאים לך (מהמעט שאני קורא פה, זה מאוד מאוד רופף כל ה"יעוץ" הזה) הוא שיווק ו/או מכירות. זה תחום שלרוב אין בו צורך בידע טכני נרחב מצד אחד, ויש צורך ביכולות בין אישיות גבוהות מצד שני. איך מגיעים לשם, אין לי שום מושג. לתפקידי מרקטינג בדרג גבוה אני מניח שלא יזיק תואר אקדמי כזה או אחר מאיזו פקולטה למנע"ס, אבל לתפקידי מכירות בסיסיים אני לא בטוח שנדרש תואר כזה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 15 שעות, מרק10 כתב:

בתחילת שנות ה-80 קרי 80-81 היה PDP11 במרכז הטכנולוגי בחולון ובתי ספר היו שולחים לשם תלמידים להריץ תוכניות ב-BASIC ולא מחשב בכול בית ובכול בית ספר.

בשנות ה-80-84 בקושי היו מחשבים בצבא. בשנות ה-80 בצבא עדיין השתמשו במיקרופיש בכדי לחפש DATA  והפקידות הדפיסו על מכונות כתיבה תוצרת IBM.

בתחילת בשנות ה-80 לייתר דיוק 1981 אני הייתי בין הבודדים שהיה להם מחשב בבית תוצרת סינקליירZ81. עוד לפני הקומדור ודומיו.

לא יודע מה היה ב81, אבל כמו שכתבתי, ב83 היה לי תואם אפל בבית.

לחברים שלי היו קומודור 64, או מחשב של אטארי, או את הסינקלייר הקטן עם המקשי גומי.

בבית הספר שלי כבר היה חדר מחשבים, מבוסס קומודור 64.

בעיתוני הנוער, היה מדור מחשבים, עם תרגילים בבייסיק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, Ragnar כתב:

אני דווקא חושב שאתה יכול יותר להמליץ לי עקב ניסיונך ופחות להבין במדויק לאיזה תפקיד אני שואף, גם בגלל החוסר בקיאות שלי במבנים ההיררכיים בחברות הללו

בגדול גדול - תפקיד שמתבסס על יחסים בינאישיים ותקשורת גבוהים, יכולות ניהול אנשים, ייעול תהליכים, יכולות התנסחות וכתיבה גבוהים, אין לי בעיה עם ניירת, עבודה קשה ולויאליות

לא יודע להסביר במילים כ"כ טוב כפי שאתה רואה :)  

ההיררכייה לא משחקת תפקיד, הכי חשוב זה לדעת מה אתה רוצה לעשות עם עצמך.

מה מעניין אותך להתעסק?

בגדול נשמע לי ש-Customer Support יכול להתאים לך, איך היכולות הטכניות?

(אל תיבהל מהמושג, בהרבה חברות זה רחוק מאוד ממה שמכירים מהוט וכו')

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעייתי.

הבן אדם בא מרקע של ניהול בחברה גדולה לטענתו, מזה להגיע לתמיכה זה קשה.

אם יש ידע ספציפי שצברת בתחום שאתה עובד בו כרגע, אפשר לחפש חברות שעוסקות בתחום או במסביב שלו, ולהציע את עצמך, ישירות למשאבי אנוש, בלי מתווכים בלי דרושים ובלי ג'ובמאסטר.

שלח קו"ח ישר לחברה, עם מכתב מקדים.

אם צריך, ובאת בזמן, ישמחו.

פורסם (נערך)

מה קשה בזה?

אם הוא יתגבר (ולפי השרשור הוא כנראה התגבר כבר) על ה-Shift Left הזה של מעבר מ"מנהל" משהו משהו משהו בחברה משהו משהו משהו שעוסקת במשהו משהו בפנאי, ל"סתם" מהנדס Customer Support, בחברה טובה שבה הוא סביר להניח ירוויח יותר, יהיה לו מקום להתקדם ולהתפתח גם טכנית, וכמובן כל הפינוקים הנוספים שמקבלים בחברות הייטק ופחות נניח ב"דקה ה-90" או כאלה.

לי נשמע שאת המחסום הפסיכולוגי הוא עבר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

לא יודע מה היה ב81, אבל כמו שכתבתי, ב83 היה לי תואם אפל בבית.

לחברים שלי היו קומודור 64, או מחשב של אטארי, או את הסינקלייר הקטן עם המקשי גומי.

בבית הספר שלי כבר היה חדר מחשבים, מבוסס קומודור 64.

בעיתוני הנוער, היה מדור מחשבים, עם תרגילים בבייסיק.

סתם רוכב על השרשור מתוך נוסטלגיה... התחלתי ללמוד מחשבים בתיכון ב-1981. תכנתנו ב-BASIC על ה-PDP של אוניברסיטת בר-אילן. ב-1982 קניתי סינקלייר zx81 משומש עם הרחבת זכרון ל-16K (!)
שנתיים אחר כך קניתי dragon 32 שהיה שדרוג מדהים....

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, מרק10 כתב:

בתחילת בשנות ה-80 לייתר דיוק 1981 אני הייתי בין הבודדים שהיה להם מחשב בבית תוצרת סינקליירZ81. עוד לפני הקומדור ודומיו.

עד היום מעל המחשב שלי בחדר עבודה תלויה שקית שמיסגרתי - "סינקלייר ספקטרום - המחשב האישי הנמכר בעולם" 😎

אני גדלתי על הZX48K ובין כיתה ב לג הייתי כל כך משועמם שהתחלתי לתכנת בבייסיק עם החוברות של מחשבת.

בעצם ידעתי בייסיק לפני \ במקביל לאנגלית שלמדתי תוך כדי תנועה.

לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

אם הוא יתגבר (ולפי השרשור הוא כנראה התגבר כבר) על ה-Shift Left הזה

שלא יילחץ לו בטעות Alt Ctrl Up ויתהפך לו המסך 😛

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מה הכיוון?

מאוד מסכים עם התגובה לעיל מניסיון, יש המון כיוונים אפשריים.

יכול להיות שתאהב את עולם התכנות, סיסטם, תקשורת, אבטחת מידע, בסיסי נתונים או כל דבר אחר.

במקומך ולפני שהייתי מבצע צעד כלשהו הייתי מתחיל בלצפות בסרטוני Introduction לתחומים טכניים שונים, במטרה לגזור מהדבר הזה לאיזה קורס/עבודה לכוון.

מעבר לזה-אישית אני לא חושב שזאת תקופה טובה לשפוך אלפי/עשרות אלפי שקלים על לימוד של קורסים שכאלו, במתכונת של Zoom שסביר להניח שמשמעותית פחות אפקטיביים מקורסים פרונטליים.

לדעתי כדאי לך לנסות לנצל את התקופה הזאת (במיוחד אם יש לך זמן פנוי), בהתחלה לנסות להתכוונן על נושא שמעניין אותך ולאחר מכן להתקדם להמון פלייליסטים/בוטקאמפים שיש ביוטיוב בערך בכל נושא שתבחר.

לאחר שיעבור זעם ובשביל הפרוטוקול, תעשה כמה תעודות הסמכה או קורס אם עדיין תרצה.

עריכה אחרונה על ידי adir10

• תוכן חדש...