Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, green כתב:

קודם כל אני חושב שאייפון בדומה לטסלה קונים בגלל הייפ ובגלל המותג.

היה לי אייפון ושוב בדומה לטסלה לא סבלתי את מערכת ההפעלה שלו ומהר מאד עברתי לאנדרואיד.

אני לא רואה בו שום דבר מתקדם באייפון אלא בדיוק ההיפך, רק סרבול ושמרנות, אותה מערכת הפעלה כמעט ללא שינויים  לאורך השנים מבחינת חוית המשתמש עם אותן הבעיות שלה.

אבל אישתי והבנות שלי והילדים בכיתות שלהן רוצים רק אייפון ולא מעניין אותם היתרונות שלדעתי יש במערכת ההפעלה של אנדרואיד לעומת  באייפון, הן רוצות מותג. נגד זה אין לי מילים.

עד עכשיו כשאני לוקח פעם בתקופה את המכשיר שלהן בשביל משהו בא לי פשוט לנפץ אותו על הריצפה מרוב תסכול.

אבל לגופו של עניין לגבי מה שציינת לגבי טסלה ליטוש, יציבות וכו' אלו יתרונות שרלוונטיים לרכב מסורתי, אפשר להגיד אותם על טויוטה למשל, אלו לא יתרונות שנוגעים להתקדמות וחדשנות. 

קצב הפיתוח בהחלט מעיד על חדשנות ויכולות וגם התוצר הסופי מדבר, אומרים שטסלה  מתקדמת יותר מבחינת תוכנה, אז אומרים, מישהו בדק את זה? יש יצרנים סיניים שמשתמשים בשבבי אינבידיה קוואלקום וכו' יש להם עדכוני ota וכו' אני לא מכיר מידע עובדתי שטסלה עדיפים בתוכנה.

בשורה התחתונה טסלה ומאסק הכניסו במו ידיהם את הרכבים החשמליים למיינסטרים ועל כך כל הכבוד להם ואולם לדעתי האישית הם נתקעו בדרך. אני לא רואה שום יתרון של טסלה על פני רכבים אחרים  והמגרעות של הרכבים שלהם מאד מרגיזות, לפחות אותי.

יותר מכך לדעתי הפער בין רכבי טסלה לבין הרכבים המתחרים ימשיך ויגדל לרעת טסלה, היא בפירוש לא עומדת בקצב, מלבד קצב ההבטחות של מאסק ששם הוא הרחק קדימה.

ולמה אני כותב את זה? כדי לנסות להעמיד דברים על דיוקם, די עם ההייפ ודי עם הפייק ניוז ועם ההערצה למיתוג, אפשר גם לנתח את הדברים עובדתית.

רוצה לקנות טסלה בבקשה, אבל אל תשכנע את עצמך או אחרים שזה הרכב הכי טוב בעולם ואל תהפוך כל מגרעה בטסלה ליתרון במשחקי מילים ומחשבה או תקטין את המגרעות כאילו שהן לא קריטיות (לא אתה באופן אישי, אוהדי טסלה באופן כללי).

אני קורא את זה וזה נשמע בדיוק כמו אוהד כדורגל שיושב בטריבונה ודקה לא שיחק בקבוצה מקצועית, ולמרות זאת כל המשחק מקלל את השחקנים והמאמן שהם לא יודעים לשחק ומה לכל הרוחות הם עושים.

מצטער אבל אין שום עובדות במה שרשמת, להערכתי זה נובע ממחסור בשעות נסיעה עם טסלה והמקבילות שלהם. 

טסלה היא לא רכב חשמלי מושלם, היא הרכב החשמלי הכי שלם (וזה ממש לא אומר שהיא הטובה בכל אספקט).

יש כאלו שזה מתאים להם ויש כאלו שלא. נכון ל2024 היו כמה מיליונים שזה התאים להם, אף סינית לא הצליחה למכור כמות כזו.

ואם אני צריך להמר על העתיד - היא תהיה כמו פורשה - מוכרת מעט ביחס ליצרני הענק ועדיין מרוויחה יותר מהם עם מוצר טוב יותר. אני לא רואה אותה הופכת לרכב העם, יש מספיק סיניים שיעשו את זה.

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

טוב אנחנו הולכים סחור סחור, זה שוב אמירות הייפ בלתי מבוססות.

אני לא חושב שטסלה היא הרכב הכי שלם ואני לא חושב שהמוצר שלה טוב, אני חושב די להיפך שהרכבים שלהם לא שלמים אלא אם כבר "חסרים" מגדיר אותם הכי טוב ובהרבה אספקטים הם גם לא טובים.

אבל חבל על הדיבורים כעת, נדבר כבר בהמשך השנה כשיגיעו לכאן כמה רכבים חשמליים מאד מתקדמים ולא מתוצרת טסלה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 54 דקות, green כתב:

בדיוק מאסק, טראמפ ומוכר הרהיטים לשעבר עשויים מאותו חומר וגם לפחות חלק מאוהדי טסלה עשויים מאותו החומר של המצביעים לשני הנ"ל.

אתה יכול להוסיף גם את זה לחתימה שלך 🖕

והנה דוגמה לכך:

כשאין מה להגיב לגופו של עניין כותבים שטויות ליצניות ומצחיקים את עצמם וככה הם גם מגבשים דעה לגבי רכב.

והנה גאון נוסף 🖕

מאסק שווה היום מעל 350 מיליארד דולר .

מאסק הקים את טסלה, את ספייסX, את רשת האינטרנט סטאר לינק אשר מחזיקה בכל יום את צבא אוקרינה בחיים.

מעסיק עשרות אלפי עובדים ישירות ובעקיפין.

מעורב בעשרות חברות הזנק בעולם .

תעדכן כאשר רשימת ההישגים שלך תגיע לזו של מאסק .

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תאמין לי שאני מכיר את הביוגרפיה של מאסק היטב וגם כתבתי שהוא מצליח בעסקיו, טענו שאני סולד ממנו באופן אישי ולכך התייחסתי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 דקות, David32 כתב:

קנה*

נוסדה ב2003 , הצטרף ב 2004 .

הלכה למעשה ללא גיוסי ההון של מאסק בספק אם החברה הייתה שורדת את התקופה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

מאסק שווה היום מעל 350 מיליארד דולר .

מאסק הקים את טסלה, את ספייסX, את רשת האינטרנט סטאר לינק אשר מחזיקה בכל יום את צבא אוקרינה בחיים.

מעסיק עשרות אלפי עובדים ישירות ובעקיפין.

מעורב בעשרות חברות הזנק בעולם .

תעדכן כאשר רשימת ההישגים שלך תגיע לזו של מאסק .

ואולי הכי מיוחד מכולם שפספסת - The Boring Company.

חברה שמתמחה בחפירה של מנהרות.

מה שמיוחד בחברה הזאת היא שמאסק הצליח לפתח טכנולוגיה שצמצמה את עלות כריית המנהרות במעל 90%, זה למעשה הפך את זה לכדאי.

אז בהתחלה היה רעיון לעשות רכבות מתחת לאדמה וכו, ועכשיו החברה מתמקדת בחפירת מנהרות לצורך מיקום תשתיות (אינטרנט, ביוב, טלפון וכו).

ההצלחה כל כך גדולה שהחברה חתמה בתקופה האחרונה על חוזים במיליארדים והחברה הזאת שווה הון תועפות.

האיש פשוט גאון

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא יודע אם זה מה שהופך אותו לגאון. סינוואר הקים חברה לחפירת מנהרות ואני בספק אם החברה של מאסק הייתה יכולה להתחרות במחיר של מטר חפירה של "בורינג עזה".

• מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

boring זאת החברה מטומטמת עם כישלון קולוסלי - בסופו של דבר המוצר שלהם גרוע - אם יש משהו חדש, נראה כשיצא, אבל עד עכשיו פשוט פח. 

בכול מקרה זה יוצא מחוץ לתחום הדיון פה על טסלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אין ספק שמדובר באדם בעל הישגים כבירים לא יודע אם בגלל גאונות או פשוט בגלל חוש עסקי מפותח ויכולות אחרות.

אבל נחל גם כשלון מפואר בהשקעה בטוויטר לאחר שהוא שרף יחסים עם כל המפרסמים והפסיד שם משהו כמו 20 מיליארד דולר למיטב זכרוני.

כל זה לא סותר את זה שאני חושב שהוא גם ליצן וחרטטן 😁 ולא רק אני חושב את זה להבנתי.

אני חושב שבשלב זה טסלה מצליחה למרות מאסק ולא בגלל מאסק. נדמה לי שהיו דיבורים על החלפתו למנכ"ל מקצועי או משהו כזה מתישהו.

בכל אופן כמובן שמה שאני כותב על מאסק הוא על סמך מידע חלקי ביותר מהתקשורת וכו' לא משהו מבוסס מדי...

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם (נערך)
בתאריך 11.1.2025 בשעה 10:50, green כתב:

לדעתי בולשיט אחד גדול גם אתה נפלת לתעלולי השיווק של מאסק.

אתה חושב שמערכת שמבוססת על מצלמות בלבד יכולה להתקרב ביכולותיה למערכות של רכבים מתחרים שמבוססות על שילוב של מצלמות, רדאר וחיישני לידר?

דבר שני מערכת ה- fsd היא תוספת בתשלום שאף אחד לא רוכש ממילא והמערכת הבסיסית שלהם "אוטו פיילוט" זוכה לביקורות מחלק מבעלי טסלה עצמם.

צעד גדול לטסלה צעד קטן לאנושות.

מדובר בסך הכל במתיחת פנים של רכב וותיק ולא ברכב חדש, ששיפרה (לכאורה) כמה מגרעות מהותיות שהיו בגירסה הקודמת. 

טסלה לא עברה למערכת של 800v, לא עברה לסוללות משופרות ואפילו לא הגדילה אותן, מתעקשת לא להוסיף לוח מחוונים, כיסוי לגג, חיישני חניה, ידיות דלתות נשלפות חשמליות, כפתורים פיזיים (לפחות השאירה את ידית האיתות), v2l, דרגות לרגנרציה, אנדרואיד אוטו ואפל קאר, רדאר וחיישני לידר.

אבל הבעיה הגדולה ביותר של טסלה לפחות בישראל היא התייקרות מאסיבית במחיר, גירסת הבסיס הנוכחית עם סוללה בגודל של כ- 58 - 60 קילוואט בלבד, עולה כבר 247 אלף ₪ וזה עוד לפני התייקרות של הדגם החדש בחו"ל דבר שיביא את המחיר בישראל לסביבות 260 אלף ₪.

ובעיה נוספת ללקוחות, אחרי גל המתלהבים הראשון שירוצו לרכוש את הדגם המחודש טסלה לדעתי תוריד את המחירים, לא הייתי ממהר לרכוש.

בקיצור טסלה מתקדמת בצעדי צב שדומים לקצב של התעשייה המסרותית של הרכבים, זה בולט על רקע ההתקדמות של הסינים בקצבים מטורפים.

בדיוק נתקלתי בכתבה על עוד רכב סיני חשמלי חדש של אקספנג  גדול יותר מהאקפנס g6 ומהמודל y אבל יימכר כנראה באותה סביבת מחיר של המודל y:

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/חשיפה-ראשונה-אקספנג-g7-החשמלי

טוב, רק הרגע נכנסתי לפורום וראיתי את מבול ההודעות ולכן רק עכשיו מגיב.

אין פה עניין של ״דעתי״, נפלת על הבן אדם הלא נכון לצטט ולחרטט. לרוב אני כמובן לא מגיב לכל הודעה לא נכונה בפורום וכמובן משתדל להיות נחמד יותר, אבל כיוון שבחרת להתייחס אליי ישירות בציטוט שהקפיץ לי התראה ולנסות להוציא אותי מטומטם אחרוג מעט ממנהגי.

נתחיל דבר ראשון מהבסיס, איני יודע במה אתה עוסק בחיים ומה השכלתך (יכול לנחש אבל זה לא רלוונטי). אבל אתחיל ואומר שאני מהנדס תוכנה אחרי לימודים אקדמיים בתחום וכיום במשרת אלגוריתמיקה ו-ai ובזמני הפנוי משקיע אקטיבי בתחום, נוידיה, טסלה גוגל ועוד רבות אחרות וטובות. מה שההיכרות הטכנית הצנועה שלי בתחום יחד עם היכרות עם הביצועים הפיננסים של החברות נותן לי נקודת מבט קצת אחרת ומעט יותר רחבה מ״נראה לי״ ואמירות כמו כן אילון לא אילון על משקל כן ביבי לא ביבי (משעשע אחר כך לראות אותך צורח השקפות פוליטיות ונותן את המשל בעצמך, לא מפתיע לראות מישהו צורח בקולי קולי שטויות שלא מבין בהן וגם חושב שאדם עם הכישורים של לפיד יכול לנהל את המדינה בין המסובכות אם לא הכי מסובכת בעולם).

ובנימה אופטימית זאת, מכונית אוטונומית זה לא בסטה בשוק. אתה לא זורק בבסטה קצת מלפפונים עגבניות חסה ושאר ירקות על השולחן שם תג מחיר זול וצורח לי יש הכי גדול. בשונה מבשוק פה אתה יכול לשים בבסטה רק בצל במחיר יקר יותר ועדיין לנצח (עיין ערך כמו שאמרו שווי השוק של חברת טסלה לעומת שאר ענף הרכב). 

ועכשיו להסבר יותר ענייני ולא סיסמאות ומטפורות, 99% מהערך נמצא בתוכנה, חיישן קצת יותר טוב קצת פחות טוב, זה חמוד אבל לא על זה קם ונופל היכולות האלה. טסלה אולי לא זורקת על רכביה חיישנים זולים מכל הבא ליד, אבל יש לה מחשבי על אימתניים שאימנה עליהם מודלים, עם גישה למיטב החומרה בחזית הטכנולוגיה שהאמריקאים בחיים לא ייתנו שתגיע לסינים וגישה למיטב המוחות ומהנדסים בתחום ממיטב האוניברסיטאות שכמובן אין לסינים. ולא למעצב על עם מוכר כזה או אחר או מהנדס שלדה מוכר כזה ואחר שזה בהחלט דבר מגניב ומבורך אין תרומה כמו צבא של מהנדסי ai מהמובילים בתחומם במדינה שהיא ללא ספק במרחק שנות אור בטכנולוגיה מהמתחרות. 

אז לא, חיישנים נוספים כאלה או אחרים אינם שמים את טסלה בעמדת נחיתות מול רכבים סינים (שאלוהים יודע מה תהיה התמיכה שלהם לאורך זמן) אבל התוכנה בסינים שמה אותם בעמדת נחיתות מול טסלה.

נקודה נוספת, אני לא רושם בתיאוריה בלבד, נהגתי על טסלה של חבר ובדקתי בעצמי וגם סיפר לי על הניסיון שלו ביכולות האוטונומיות שלה ובדקתי אותו דבר בסיבוב ניסיון ברכב של mg. (לא בדקתי כמובן את כל הסיניות באשר הם). כמובן שהיכולות היו שמיים וארץ. ולא, זה אפילו לא היה רכב עם fsd למיטב ידיעתי אלא יכולת אחרות חינמיות אפילו בלי זה. אגב מדברים על תשלום על fsd יפה שאפשר לזרוק שטויות לאוויר כמו אף אחד לא משלם על זה ולא משתמש בזה, בטוח שבדקת את הנתונים לעומק וכבודו אנליסט צמרת.

טוב, נראה לי חפרתי מספיק. לא מחשיב את עצמי לכזה גאון או הטוב בתחומי, אבל בשונה ממך, ממליץ לחשוב מעט לפני שאני פולט שטויות בביטחון שאין לי מושג בהן (נכון, לא נכון, חרטט בביטחון?) ובטח לפני שמדבר שטויות על אדם שאפשר לאהוב או לא, אבל יש לו טראק רקורד והון שמדבר בפני עצמו.

עריכה: שכחתי לציין, אני מעריך שהסינים שנות אור מהיכולות התוכניות של רכבים אוטונומיים בין אם של טסלה וחברות אמריקאיות ומערביות אחרות. לו היו רוצות לקנות את היכולות האלה מהן (אם הממשל בכלל היה מאשר דבר כזה) אז זה לא היה עולה להן כמו סנסור בשקל ותאמין לי שחברות כמו טסלה, נוידיה, גוגל, מובילאיי היו משחילות את הסינים יופי טופי ואין לי מושג כמה הממשל הסיני היה צריך להכניס יד לכיס על מנת לסבסד את השיט שלהם ולנסות להמשיך תוצרת זולה עם היכולות האלה. המקרה הסביר שהסינים פשוט יפגרו ביכולות בנושא לאורך זמן יחסית ממושך עד שיוכלו להשלים את הפערים המשמעותיים האלה ולא יציעו את אותם היכולות בטווח הזמן הנראה לעין.

לפני 14 שעות, Shmelov כתב:

בינתיים התחדשתי בחתימה! 😋

שעשעת.

אגב, יש לך כיום טסלה? אם אני זוכר ולא מתבלבל רשמת פה בעבר שהיו לך ב.מ.ו לפניה? איך היית משווה בין הרכבים? פשוט שוקל לקנות אחד משני הרכבים האלה בחודשים הקרובים.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
הוספת נקודה ששכחתי
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Nico62 כתב:

לא מפתיע לראות מישהו צורח בקולי קולי שטויות שלא מבין בהן וגם חושב שאדם עם הכישורים של לפיד יכול לנהל את המדינה בין המסובכות אם לא הכי מסובכת בעולם

שני החלקים של המשפט מעולים ומשלימים זה את זה, במיוחד מכיוון שהם נאמרו בצורה ישירה ובלי שום אירוניה מצד הדובר. 🤣🤣🤣

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, Nico62 כתב:

99% מהערך נמצא בתוכנה

מהנדס תוכנה (ועוד אחרי לימודים אקדמיים) טוען שהכול זה תוכנה.

יופי.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, Nico62 כתב:

אני מעריך שהסינים שנות אור מהיכולות התוכניות של רכבים אוטונומיים בין אם של טסלה וחברות אמריקאיות ומערביות אחרות.

בקיצור, אתה עוד אחד שמושקע במניות שלטסלה ולכן אתה כותב את מה שאתה כותב :-) למזלך מאסק מלקק את התחת לטראמפ כדי שזה יאשר לו להשיק מערכת לא בשלה אחרת ערך המנייה יתרסק. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

מהנדס תוכנה (ועוד אחרי לימודים אקדמיים) טוען שהכול זה תוכנה.

יופי.

אבל זה באמת הכל בתוכנה.

כל השוס זה נהיגה אוטונומית שזה למעשה העתיד - טסלה מובילה בהרבה על כולם בדבר הזה (יש גם חברות אירופאיות שמתקדמות מאוד בזה), אבל הסינים לא שם ולא יהיו שם בעתיד הנראה לעין.

כל שאר הרכב זו טכנולוגיה די בסיסית שאין כל כך מה להמציא שם.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...