Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4 שנים לא ביצע החלפת שמן ועוד יש לך ספק...

לא הייתי מתקרב, זה לא רכב נדיר כאמור, אל תכניס את עצמך לצרות.

פורסם

אם מדובר בC1 הצורה הישנה 22 זה לא כזאת מציאה.

חוץ מזה השוק מוצף ברכבים כאלה במצב שמור, הייתי מדלג האלה.

רכב שלא הוחלף לו שמן 4 שנים זה רכב שזרקו עליו בכללי. ויש סיכוי טוב שלזריקה הזאת יהיה השפע כבדה על הכיס שלך בעתיד.

אם מדובר על C1 2014 הצורה החדשה הייתי לוקח ב20,000 ש"ח. למרות שאני ממש בספק.

פורסם (נערך)

אני אישית לא הייתי פוסל על הסף..

לא מדובר במנוע מטורבת, המנוע לא נסע 100K ק"מ ללא טיפול, ורוב הסיכויים גם לא מדובר ברכב שהתעללו בו בסדום ערד.

סך הכל מנוע אטמוספרי קטן שבקושי עבד.

לעשות בדיקת בוצה, להחליף שמן פיטר, אולי פלאשינג קטן למהדרין ולסוע לשלום.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

רכב בן 3, אמנם נסע הרבה אך עבר 1-2 החלפות שמן

[video=youtube;KC-SxrsgEwo]

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
אני מחפש לקנות טויוטה אייגו או דומיו העלתי פוסט לחיפוש בפייסבוק וחזרה אליי בחורה שיש לה סיטרואן C1

נראת ממש שמורה רק 16 אלף ק''מ והיא אמרה לי שהאוטו לא ראה מוסך.

אני מגיע בודק כל מה שצריך ואז מגלה שהאוטו אף פעם באמת לא היה במוסך . גם לא בטיפול פעם בשנה.

הרכב בן 4!!!

היא טענה שהאוטו צריך לעשות כל 15 אלף טיפול ומכיוון שהוא רק עכשיו לאחר 4 שנים עומד העל הקילומטרז הזה היא לא עשתה עדיין טיפול.

חשבתי שאולי זייפו קילומטרז אבל האוטו שנת 2014 והצמיגים נראים חדשים ומוטבע עליהם שהם יוצרו ב4813

מה דעתכם, האם עדיין לחשוב על קנייה במחיר הנכון ?

אני חושב לקחת לבדיקה במכון מוסמך וממוחשב ולבדוק את הרכב...

כי יש כאן סיכוי של עסקה שלא תחזור בזמן הקרוב

פורסם
אני חושב לקחת לבדיקה במכון מוסמך וממוחשב ולבדוק את הרכב...

כי יש כאן סיכוי של עסקה שלא תחזור בזמן הקרוב

עזוב מכוני בדיקה עם עמדת קפה מתקדמת, הם לא יתנו לך שום דבר.

קח את הרכב למכונאי שמכיר את הדגם היטב, וציין לפניו את החשש שלך מכך שלא הוחלף שמן זמן רב.

יום טוב גם לך

פורסם

צמיגי הרכב זקוקים להחלפה כמעט בוודאות (רכב בן 4-5 שעמד,אלא אם בחנייה מקורה כבר יבש) אבל זה לא העניין.

על אף,שהרכב לא עבר הרבה ק"מ היות ולא החליפו שמן 4 שנים אתה עלול עוד להגיעי למצב של החלפת מנוע אם הבוצה בו רבה.

שתי אפשרויות:

הימור על קנייה- לוקח את הרכב למוסך ומבקש:פירוק אגן שמן,ניקוי יסודי של הבוצה והחלפת שמן חדש (טיפול שיכול להגיע לאיזור ה 2000 ומעלה.

אפשרות ב' -ריאלית יותר (ובזו גם הייתי בוחר)- לחפש רכב שמור ומטופל עם ק"מ נמוך,כדי שתקנה בראש שקט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נראה שאתה פשוט מסונוור מהק''מ הנמוך. צודק, לא תמצא עוד רכב כזה עם ק''מ כ''כ נמוך.

אבל א- הרכב הנ''ל עם מנוע של דייהטסו מאד אמין ממה שקראתי אז גם אם תמצא אחת עם 60K זה לא נורא כלל.

ב- המחיר לא לארקטיבי כלל, מחיר בפועל צונח כל שנה וגם מכוניות מטופלות עם נתונים טובים נמכרות בפער כזה ממחירון לוי יצחק שלא קשור למציאות כבר כמה שנים.

ג- תוסיף למחיר הרכב 4 צמיגים וטיפול אשר תהיה חייב לעשות מיד עם הקנייה. אם היא מוכנה להוריד את העלות ממחיר השוק אז אולי שווה לקחת למוסך שיבדוק את מצב הרכב.

פורסם
אם האוטו נסע יום יום, כל יום למרחק קצר, לא הייתי קונה.

אם זה המקרה הנדיר מאוד כשהאוטו נוסע פעם בשבועיים למרחקים ארוכים וכל יתר הזמן עומד, אז אולי כן.

שמן מתחמצן גם ללא תנועה בכלל.

לא הייתי מסתכן בקניה של אוטו כזה.

פורסם

פשוט מטומטמת לא מגיע לה שתקנה ממנה רכב כזה , איזה בנאדם מזניח את האוטו שלו ככה ? מה לגבי שאר המכלולים גם נוזל בלמים צריך להחליף כל שנתיים , פילטר אוויר , פילטר שמן ושמן מנוע , לא מתקרב לרכב כזה קילומטר נמוך אבל ללא טיפולים 4 שנים ? שמע אומנם זה נשמע מסנוור אבל ללא טיפולים 4 שנים כך בחשבון שהמנוע מלא בבוצה ובלאי שלו ממש לא שווה ערך לרכב שנסע 16 אלף קילומטר , צפה לבעיות במרימי שסתומים , גם אם מדובר ע ל 1000 סמ"ק של טויוטה שהוא שיא אמינות(יש לי כזאת ידנית עם 60 אלף ק"מ) לא הייתי הולך על זה , מה שכן אם בכל זאת חשקה נפשך ברכב קח אותו לפני הקנייה כמובן למוסך גבע בתל אביב בעלי שם דבר שיעשו בדיקה ויגידו לך דוגרי אם כדאי או לא

פורסם

הסטריה לדעתי קצת מיותרת. לא יקרה שום דבר מיוחד אם יחליפו נוזל בלמים אחרי 4 שנים, פילטר אוויר בחלק מהדגמים לפי הוראת יצרן מחליפים כל 4 שנים, כנ"ל מצתים ועוד.

לגבי השמן, כמובן לא אידיאלי. שמן מאבד את התכונות שלו בהדרגה, אפשר לאמור שבשנתיים הראשונות הוא עשה את העבודה מצויין ואז בהדרגה, פחות. האוטו נסע רק כמה אפלי ק"מ ככה.

אפשר לבדוק את מצב הניקיון של המנוע, האם חסר שמן, האם עובד שקט וכו'.

יש פה בהחלט אלמנט של הימור, אבל על ידי בדיקה מקצעוית אפשר לצמצם אותו ואז מקבלים אוטו כמעט חדש במחיר נמוך מאוד.

ואני חוזר שוב, אם אופי הנסיעה היה אך ורק נסיעות קצרות מאוד עם הרבה שעות מנוע, כנראה שהייתי מוותר ולא ממשיך בבדיקות.

פורסם

יש סיבה שהיצרן הגדיר טיפול כל שנה או 15,000 KM בדיוק בשביל לשמור על מכלולי הרכב הגישה הזו של לצמצמם נזקים היא שגויה לא מדובר כאן על היסטריה מיותרת , רכב שלא טופל כלל במשך 4 שנים זה רכב שעתיד לסבול מבעיות וזה לא משנה כמה ק"מ הוא נסע .

הסטריה לדעתי קצת מיותרת. לא יקרה שום דבר מיוחד אם יחליפו נוזל בלמים אחרי 4 שנים, פילטר אוויר בחלק מהדגמים לפי הוראת יצרן מחליפים כל 4 שנים, כנ"ל מצתים ועוד.

לגבי השמן, כמובן לא אידיאלי. שמן מאבד את התכונות שלו בהדרגה, אפשר לאמור שבשנתיים הראשונות הוא עשה את העבודה מצויין ואז בהדרגה, פחות. האוטו נסע רק כמה אפלי ק"מ ככה.

אפשר לבדוק את מצב הניקיון של המנוע, האם חסר שמן, האם עובד שקט וכו'.

יש פה בהחלט אלמנט של הימור, אבל על ידי בדיקה מקצעוית אפשר לצמצם אותו ואז מקבלים אוטו כמעט חדש במחיר נמוך מאוד.

ואני חוזר שוב, אם אופי הנסיעה היה אך ורק נסיעות קצרות מאוד עם הרבה שעות מנוע, כנראה שהייתי מוותר ולא ממשיך בבדיקות.

פורסם (נערך)

עוד נקודה למחשבה - באוטו הזה יש שרשרת טיימינג.

לפני כמה זמן, היה דיון על כך שברכבים עם שרשרות הקפדה על החלפה ושימוש בשמן איכותי חשובים ביותר.

אם השמן לא הוחלף 4 שנים ייתכן והיא בכלל לא בדקה שמן והיא נסעה באופן קבוע במחסור (נעזוב לרגע את האי החלפה)

ממש לא כלל אצבע אבל הייתי מנסה להוריד כ2800-3000 ש"ח.

הסכום שהיה אמור להיות "מושקע" במוסך במשך השנים שבהם הרכב הוחזק. (אם לא יותר).

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תוכן חדש...