Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר שנפל טיל ברחוב אסף ברמת גן, וההדף ממנו שבר זגוגיות גם ברחובות קרובים אליו, כמו רחוב יואב הקורב לגבעת נפוליאון, שם גרה סבתי.

אם אינני טועה, זה אמנם הטיל היחיד שפגע בקרקע והוא שלם. האחרים התפרקו, אם כי מחלקם נותרו חלקים גדולים: מיכל דלק של סקאד זה דבר שיכול להסב הרבה נזק, לבדו.

אבל בסופו של יום אין כאן מה להרחיב את הדיבור על נסים: סוג הסקאד ששימש בעִראק בתקופה ההיא היה בלתי מהימן ובלתי מדויק בעליל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זוכר את זה כמו אתמול.

6 נפשות בחדר הזערורי שלי, החתול בחוץ, ריח חריף של אקונומיקה ביום הראשון עקב איזו הנחייה שבוטלה במהרה לשמור דלי אקונומיקה בחדר. מה שכן, היה יעיל בתור בול קליעה.

למסיכות היה במהלך המלחמה ריח של קולה כי הדבר הראשון שבדקנו זה הפטנט הדי מגניב לשתייה מבעד למסיכה באמצעות צביטת הצינור.

הזיכרון האודיופוני שנצרב, ממש נחרט במוח, הוא השיר "הילדה הכי יפה בגן" שנוגן לעתים קרובות בדקות הראשונות שלאחר האזעקה.

קשה לדמיין את זה היום, עם המסכים שרודפים אותך מכל חור, אבל מה ששמענו ברדיו היה בעיקר שקט, דממה מוחלטת שהורכבה משירים. לא ניתוחים, לא פריצות, לא דיבורים, לא כלום. רק שירים בתור דממה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אם אינני טועה, זה אמנם הטיל היחיד שפגע בקרקע והוא שלם..

פשוט לא נכון.

קשה לדמיין את זה היום, עם המסכים שרודפים אותך מכל חור, אבל מה ששמענו ברדיו היה בעיקר שקט, דממה מוחלטת שהורכבה משירים. לא ניתוחים, לא פריצות, לא דיבורים, לא כלום. רק שירים בתור דממה.

לא הבנתי איך דממה מורכבת משירים אבל אולי אתה מתכוון לגל השקט שהופעל בזמן המלחמה ובו כלום חוץ משקט ואזעקה במקרה של שיגור.

זה היה הפתרון הטכנולוגי בזמנו של להיות זמין 24/7 לאזעקות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נדמה לי שעד היום זה הפתרון הטכנולוגי הטוב ביותר.

את הפתרון של שידורי חירום בסלולר נטשו אחרי שהטכנולוגיה שפותחה בארץ עשתה את העבודה דווקא ברעידת אדמה בצ'ילה. אבל לא כל הטלפונים המודרניים תומכים, ומסיבות אלה ואחרות הטכנולוגיה ננטשה.

קוריוז - לפנימספר שבועות הגעתילמלון בוילנה, ואחר כמה דקות הטלפון של אשתי הוציא קולות של פחד, על המסך הופיעה איזו הודעה בשפה המקומית. באמתעות תרגוגל הבנתי שזה תרגול למקרה שריפה בעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם אינני טועה, זה אמנם הטיל היחיד שפגע בקרקע והוא שלם. - אף טיל לא יכול להשאר שלם לאחר שפגע בקרקע.

האחרים התפרקו, אם כי מחלקם נותרו חלקים גדולים: מיכל דלק של סקאד זה דבר שיכול להסב הרבה נזק, לבדו.

אני ראיתי במו עיניי מספר טילים שפגעו בקרקע ולא התפוצצו אלא התפרקו לחלקים על מרחב יחסית גדול.

עד לפני כ-3 שנים עדיין היה זרוק טיל כזה או חלק גדול מחלקיו באיזור הפארק הלאומי ברמת-גן.

איזה כייף לי :)

פורסם
זוכר את זה כמו אתמול.

6 נפשות בחדר הזערורי שלי, החתול בחוץ, ריח חריף של אקונומיקה ביום הראשון עקב איזו הנחייה שבוטלה במהרה לשמור דלי אקונומיקה בחדר.

אני לא זוכר שהייתה הנחייה של גורמים רשמים על שמירה של דלי אקונומיקה בחדר. היו כאלה שהציעו לטבול סמרטוט באקונומיקה ולהניח אותו באיזור המרווח של הדלת מהריצפה.

איזה כייף לי :)

פורסם

זוכר בעיקר את אי הודאות בלילה הראשון, בו ישבנו שעות בחדרים האטומים עד שפיקוד העורף הבינו מי נגד מי. בהמשך הכניסה לחדר האטום הפכה לעניין שבשגרה, עם המטח הקבוע סביב השעה 5-6 אחר הצהריים ו"השרב הכבד" שהופיע תוך זמן קצר.

אישית, לא מאמין בניסים כי לא מאמין במחולל הניסים, אבל באמת היה פה הרבה מזל/יד נעלמה שיצאנו מהעניין ללא אף הרוג (למעט 2 שלמיטב זכרוני אחד היה דום לב והשני חנק ממסכת האבכ).

מסתבר שישנם כמה עשרות הרוגים שמותם מיוחס למלחמת המפרץ, בשל חנק ממסיכות ואירועי לב:

http://www.laad.btl.gov.il/Web/He/Victims/112.aspx?lastName=&firstName=&year=1991&month=&day

חלקם אכן מבוגרים, אך לא מעט גם בשנות הארבעים והחמישים לחייהם, לרבות ילד בן 16.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מסתבר שישנם כמה עשרות הרוגים שמותם מיוחס למלחמת המפרץ, בשל חנק ממסיכות ואירועי לב:

http://www.laad.btl.gov.il/Web/He/Victims/112.aspx?lastName=&firstName=&year=1991&month=&day

חלקם אכן מבוגרים, אך לא מעט גם בשנות הארבעים והחמישים לחייהם, לרבות ילד בן 16.

לא יודע לגבי הקישור לעיל, אבל אכן עשרות רבות מתו מהתקף לב, חנק מהמסכה ולמיטב זכרוני גם נפילות או תאונות אחרות בדרך למקלט. אני לא יודע מה המספרים המדוייקים (דוד גוגל יודע לצטט כמה מספרים שונים), אבל אני בהחלט זוכר שבעיתון שלמחרת כל מטח טילים נוספו דרך קבע כמה מתים מהסיבות הנ"ל. הרוג מפגיעה ישירה היה ככל הידוע לי רק אחד - איתן גרונדלנד ז"ל מרמת חן.

חזיר דיזל

פורסם

הייתי בן 5 במלחמה אבל אני דיי זוכר אותה.

אמנם אצלנו לא נפלו טילים בדרום אבל היה פחד וכמו שחלק מכם כתב זכור לי שהייתה אי וודאות מוחלטת. כמובן שלא הייתה לנו גישה לאינטרנט אלא רק לרדיו ולטלויזיה.

• אחראי פורום
פורסם
לב המפרץ, זה האח המעאפן של הקריון.

באופן מבחיל למדי, בחרו לתלות טיל דמה מקלקר בתוך חלל הקניון, בדיוק בכיוון שפגע האמיתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אכן היה תלוי במעגל המרכזי (הקניון הזה היה בנוי משלושה אגפים עגולים, בהמשך נוסף לו אגף בתי הקולנוע).

ניטש, ממש לא אח של הקריון. הקריון מוצלח להפליא ותמיד שוקק חיים, למרות שהניווט בו בעייתי מאד. לב המפרץ נראה לי נטוש למדי, אבל האמת היא שאני מבקר בו בתדירות של לא יותר מפעם ב-5 שנים. אפילו כאשר הוא היה הקניון היחיד באיזור חיפה לא הסתובבתי בו יותר מדי. בכלל, אני לא מוצא יותר מדי עניין בקניונים, אבל לב המפרץ גרוע מאחרים, מתחרה רק בקסטרא, שבו אני מבקר פעם בשנה, כדי להוצא רשיון נהיגה בין לאומי בממסי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי איך דממה מורכבת משירים

המלה דממה לא מתאימה בהקשר הזה.

אם אני מבין את הנס, הכוונה היא למוזיקה שקטה ומרגיעה, וזהו.

בלי חפירות, בלי ניתוחים ובלי בלבולי ביצים, שהיום אוהבים כל כך (קשר ישיר לדעתי לעידן הטלויזיה המסחרית ומרובת הערוצים). אל תשכחו שהיו אז שני ערוצים, וגם ערוץ 2 היה עדיין בשידורי הניסיון שלו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

והיה גם את המאסטרפיס הזה

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...