Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד איכשהו הצטיירה לי בראש התמונה, שצפירה מיועדת רק לצדדים ולרכב שנמצא מלפניך.

כשמישהו מתקרב יותר מדי, אם מתאפשר אני מאיץ או מפעיל איתות חירום.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי נהג הרכב שמאחוריך לא יבין שהצפירה מיועדת אליו, אלא אם כן היא מלווה בעוד איתותים או שאתם לגמרי לבד על הכביש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אתה צריך לעזוב את הדוושה ולהאט. לתת לו לעקוף אותך.

אם יש פס הפרדה רציף ולבן... לא נותר הרבה אלה לקוות שעם איתות חירום והאטה של המהירות הוא יבין.

פורסם

תשמע, הצופר נמצא מקדימה. בהרבה סיטואציות מי שידבק אליך לא ידע שצפרת.

כן אבל יצא לי לצפור בעיר למי שמאחורי, בעיקר כשאני בא להיכנס לחניה ברוורס. יש אחוז מהאוכלוסיה ללא יכולת הבנה שאורות לבנים ואיתות לא נראים להם קשורים לכיוונים של תנועה בכביש.

ט.ל.ח

פורסם

כשאני רואה שבן אדם מתקרב TOO MUCH, זאת אומרת אני רואה כבר את השיערות באף שלו דרך המראה, אני מרשה לעצמי להתקדם ולבלום עם התקדמות גם אם זה אומר להיצמד די חזק לבחור שמלפניי. לא הכי חכם, אבל בזמן האחרון כמות האנשים שנדבקים לישבן של הרכב (בעיקר של העבודה כי אני מבלה בו הרבה שעות) הוא גבוה.

אגב, בקורולה שלי החלון האחורי מושחר הכי חזק, עם מדבקת שמור מרחק ופנס אמצעי שמוסתר (אבל עדיין רואים ביום) מהמדבקה ונחשו מה? אחוז הנדבקים לא ירד.

פורסם

חחחח זה מוזר.

רעיון שלי כשמישהו נצמד אליי בצורה מוגזמת, קורה רק בדרך לרמזור אדום ויש לו חשק עז לעמוד שם...אם אני מרגיש שהוא נצמד כדי "להלחיץ אותי" אני נותן ליטוף עדין לברקס שמדליק תאור, ואז קולט ברקס חריף מאחור. מצחיק כל פעם מחדש.

פורסם
כשאני רואה שבן אדם מתקרב TOO MUCH, זאת אומרת אני רואה כבר את השיערות באף שלו דרך המראה, אני מרשה לעצמי להתקדם ולבלום עם התקדמות גם אם זה אומר להיצמד די חזק לבחור שמלפניי. לא הכי חכם, אבל בזמן האחרון כמות האנשים שנדבקים לישבן של הרכב (בעיקר של העבודה כי אני מבלה בו הרבה שעות) הוא גבוה.

אגב, בקורולה שלי החלון האחורי מושחר הכי חזק, עם מדבקת שמור מרחק ופנס אמצעי שמוסתר (אבל עדיין רואים ביום) מהמדבקה ונחשו מה? אחוז הנדבקים לא ירד.

נסה פתרונות קצת יותר קלים ופשוטים מאשר להכנס באנשים מקדימה.

גיחוך על המקרים שלך לא באמת מביאים אותם לרצינות.

פורסם

אז חבל שלא עשו צופר אחורי למצבים כאלה... למרות שזה ידרוש מיומנות מסויימת בתפעול.

ליטוף של דוושת הברקס זה גם יכול להיות שימושי או אורות-מצוקה.

פורסם
נסה פתרונות קצת יותר קלים ופשוטים מאשר להכנס באנשים מקדימה.

גיחוך על המקרים שלך לא באמת מביאים אותם לרצינות.

יש לנו שליטה על הקדימה בניגוד לאחורה. לא כל דבר אצלי זה צחוק, חבל שזה נתפס ככה. אני כנראה איאלץ לקחת חופשה קצרה.

פורסם

תודה שהרעיון הגיע מהסטנדאפ של שחר חסון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

1. מבחינתי אם אני צופר זה גם כדי "להתריע" על סכנה.

דוגמא א - עצירה להולך רגל כשיש 2 נתיבים ואני בימני והולך הרגל חוצה מימין לשמאל, 99% מהמקרים למרות שרוב הסיכויים שלהולך הרגל יש רישיון והוא יודע היטב שעוקפים רכב שעצר במצב כזה, הוא בחיים לא יעצור בקו של הרכב שלי ויציץ לראות שלא עוקפים אותי. אז אם אני רואה שמישהו מאחור לא מאט - אז אצפור כדי שגם הולך הרגל וגם הרכב מאחור "יתעוררו".

דוגמא ב - האטה פתאומית בכביש מהיר כי מישהו חותך מישהו בפתאומיות - למרות שאין סכנת תאונה מצידי כי בלמתי בזמן וכו' אצפור כדי לידע את הסביבה ששימו לב יש פה שינוי מהירות חד כי יש מצב שההוא מאחורי בפלאפון + אין מובילאי ולכן לא יגיב בזמן.

2. מה אני עושה כדי להימנע ממצב שמישהו מאחור לא יספיק לבלום - אם יש נסיעה מהירה ואז פתאום נכנסים לפקק - יש לי חשש שוב שההוא מאחור בפלאפון ואין לו מובילאי והוא לא יאט בזמן, אני מכוון את נק' העצירה שלי לשמירת מרחק מוגזמת מהרכב שלפני (וכך משאיר מרווח לברוח מההוא מאחור אם אצטרך) עד שאני רואה במראה שההוא מאחורי התחיל להאט (שם לב שנכנסים לפקק) ואז אני ממשיך רגיל לשמירת מרחק רגילה מהרכב שלפני.

3. במצבים שמישהו נצמד אליך הכלל הוא להוריד מהירות מצידך. זה יקל לעקוף אותך.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

נהוג להפעיל את 4 מהבהבי החירום, לחיצה על כפתור איתותי החירום.

כנ"ל כאשר התנועה בכביש נבלמת באופן חריג, או הגעה לפקק באמצע כביש מהיר .

הבעיה יכולה להיות בכביש / בדרך , וכן לסמן בעיה עם הרכב מאחור

כגון הוא נצמד מאוד קרוב, מסנוור וכו'.

ע"י הפעלת מאותתי החירום, אנו מסמנים לרכב מאחור כי יש בעיה.

ברכבים החדשים, בלימה פיתאומית והורדת מהירות חריפה, בנוסף להפעלת אורות הבלימה

מפעילה גם את מאותתי החירום.

לסימון עבור הרכבים מאחור, לשם-לב כי מבוצעת פעולה חריגה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...