Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ניסיתי, לא עבד.

עמדתי ברמזור אדום כחלק מטור מכוניות ואז ראיתי במראה האחורית רכב שמתקרב וטס לכיווני, שמתי אורות אזהרה, צפרתי כמו משוגע, לא עזר.

המטומטמת נכנסה בי בכל זאת, דחפה אותי עד שפגעתי ברכב שעמד לפני.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהוג להפעיל את 4 מהבהבי החירום, לחיצה על כפתור איתותי החירום.

...

ע"י הפעלת מאותתי החירום, אנו מסמנים לרכב מאחור כי יש בעיה.

ברכבים החדשים, בלימה פיתאומית והורדת מהירות חריפה, בנוסף להפעלת אורות הבלימה

מפעילה גם את מאותתי החירום.

לסימון עבור הרכבים מאחור, לשם-לב כי מבוצעת פעולה חריגה.

אייל.

דומני שזה אצל יצרנים מסויימים מאד. קשור לנוהל הגרמני של הפעלת 4 מהבהבים כאשר אתה מצרף לפקק (וכיבויים אחרי שמישהו מצטרף מאחוריך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה אם 4 וינקרים: כשמישהו בטלפון אז או שיש לו מובילאי שהוא ישמע אותו או שהוא ישמע צפירה. את האורות הוא לא יראה בכל מקרה אחרת היה רואה גם את הסיבה.

תאמת בתקופה האחרונה בכל פעם שאני המצטרף האחרון לפקק בכביש מהיר אני שם 4 וינקרים כדי ליידע אחרים מאחורי - טוב לדעת שבגרמניה זה חוק.

פורסם

צפירה המיועדת לרכב שמאחורי במרבית המקרים לא תועיל.

אני משתמש באיתות החירום במקום וזה בד"כ עושה את העבודה, בין השאר גם במקרים האלו :

*כשאני מבצע פניית פרסה.

*כשאני מנסה לגרום לרכב שמאחוריי להבין שהוא שכח לכבות את איתות החירום אצלו או שהוא בלי אורות.

*בהאטה פתאומית/פקק כשאני האחרון בשיירה (אם זה ת"כ עיקול זה קריטי פי כמה).

*לפני מכמונת מהירות.

*כשאני מודה לרכב אחר שאיפשר לי להשתלב.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם

הצורה הכי יעילה להרחיק מישהו שנצמד בצורה מסוכנת מאחור היא פשוט לשטוף את החלון הקידמי. לחיצה קטנה על הכפתור שמפעיל את הווישר עם המים, במצב נסיעה המים עפים לאחור ו"פגעים" ברכב הנצמד. תוך כמה שניות הוא מגדיל מרחק. בדוק!

דרך אגב, במצב רגיל, אני תמיד בודק שאין אחריי מישהו לפני שאני "שוטף" את החלון הקידמי.

פורסם

בגרמניה זה החוק ? באמת ?!

בנסיעותיי במערב אירופה ראיתי אנשים שמים 4 ווינקרים לקראת פקק בכביש מהיר ופשוט אימצתי את הרעיו ןהגאוני הזה גם בארץ.

להפתעתי, יש לא מעט נהגים, פה בארץ, שבדומה לאירופה, מבינים מה קורה ומפעילים גם הם 4 ווינקרים.

ככה שיוצא שכל מי שמגיע לפקק - מפעיל 4 ווינקרים עד לעצירה.

אגב אני לא יודע אם יצא לכם לעמוד בפקק במערב אירופה, אבל בכביש מהיר, המשאיות נצמדות לימין רכבים פרטיים נצמדים לשמאל ויוצרים נתיב שלישי בין הפקק למעבר של רכב בטחון. משאית לא תעבור לנתיב השמאלי בפקק גם אם הוא פנוי לגמריי. היא תשאר בפקק בנתיב הימני למשך עשרות קילומטרים. לא ברור לי למה אני מניח שזה החוק שם.

צילמתי פקק כזה שנה שעברה באוסטריה ליד אינסברוק.

[video=youtube_share;gjbLX-Ok0r8]

פורסם

מיותר לציין כמה היו מנצלים התנהלות שכזו לרעה במדינתנו. רק מלפני איזה ככה פורסם סרטון בקומרודז בו רכב פרטי נצמד לאמבולנס שנסע על השוליים, וזה קורה לא מעט.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם

כשכתבתי אור גבוה אחורי לא צחקתי. טוב, כן צחקתי, אבל קיוויתי שזה היה די ברור.

התכוונתי לאור ערפל אחורי. אפקט של אורות בלימה + אין צורך באמת לבלום למי שצמוד אליך. גם לא צריך להוריד ידיים מההגה.

כמובן שכאשר נהג לא מסתכל עליי שם איתות עם אור לא יעזור.

בפקק, או בלימה חריפה, במידת האפשר, אני מפעיל אורות מצוקה לכמה שניות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שעניין 4 המהבהבים בגרמניה הוא חוק או נוהג, אבל זה פועל יפה, וגם אני אימצתי אתהשיטה אחרי כמה פקקי ענק, מה שקרוי stau.

בגרמניה גם מקובל להשתלב בשיטת הרוכסן (ריצ'רץ') - שוב איני יודע אם זה חוק או נוהג, אבל זה פואל היטב.

לגבי יצירת נתיב לרכב חרום: מקובל בעיקר בכבישים חסרי שוליים, שהם מרבית הכבישים שאינם מהירים - מבחינה זו אנחנו, הישראלים, מפונקים, שכן כבישים חסרי שוליים נדירים בארץ ומדובר בעקר בירושות מימי הבריטים שבגלל טופוגרפיה והיותם משניים לא טופלו עד היום. באירופה השוליים קרויים "נתיב חרום" ומשמשים למטרה זו, אלא אם יש תמרור המורה אחרת (מקובל מאד לבטל את השוליים ולהתיר את השימוש בהם כנתיב נוסף במצבי עומס תנועה, ויש תמרורים דינמיים המורים זאת). במצבים אלה החוק, לפחות בגרמניה, דורש מהנוסעים בנתיב השמאלי להצמד למפרדה ולכל השאר להצמד לימין, כך שמספר הטורים אינו פוחת, אבל נוצר מרווח בין הטור השמאלי לזה שמימינו (גם אם יש 5 טורים מדובר באות ומיקום) עבור רכב החרום.

בהולנד זה פועל עוד יותר יפה - במערכת הכבישים המהירים שם יש תמרורים אלקטרוניים כל כמה מאות מטרים. אם יש תאונה או צורך אחר בפינוי נתיב יש סימון להורדת המהירות שיכול להתחיל עשרות קילומטרים לפני המכשול, להוריד את המהירות בהדרגה עד 0 קמ"ש (ובהולנד 60 זה 59, לא 61), בהמשך חיצים ירוקים המורים לעבור להתכנס לנתיב(ים) מסויים(ים), ואחר כך X אדום המורה כי הנתיב חסום. זה יכול לקרות אפילו כמה קילומטרים לפני מקום הארוע. וההולנדים מצייתים, אוי לו לחכמולוג שינסה לנסוע בנתיב החסום, המשטרה תתפוס אותו מיד והעונש יהיה כבד.

בכלל, הסובלנות כלפי עוקפים בדרך לא חוקית נמוכה באירופה. בבלגיה נתקעתי בפקק גדול בדרך לנמה"ת של בריסל (עד כדי חשש מפספוס טיסה) - כמה רכבים שניסו לעקוף על השוליים נעצרו תוך שניות על ידי אופנועני המשטרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממש לא!

במצב נסיעה כל רכב מעיף מים לאחור.

תבדוק.

אני לא צריך לבדוק רכב תקין כדי לזהות ששלך לא תקין.

רכב שמשפריץ את מים אחורה - משהו לא מכוון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עפות כמה טיפות מקסימום, לא משהו שמפריע לנהג שמאחור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור, הוא מתכוון לכך שכל המים או כמות מכובדת עפים בכינון עקיף על הרכב שמאחור. אני מכיר את התופעה ושונא ליסוע אחרי כאלו! אבל בהחלט זה אומר שמשהו לא תקין בכיוון המתזים.

פורסם
צילמתי פקק כזה שנה שעברה באוסטריה ליד אינסברוק.

[video=youtube_share;gjbLX-Ok0r8]

לפני כמה שנים על אוטובאן ליד מינכן ראינו על הימני שיירה של משאיות שלא זזות לאורך משהו כמו 10 ק"מ והאמצעי והשמאלי תנועה רגילה. אולי באמת היה באזור סוג של פקק וזה החוק? בכל מקרה כולנו מבינים בקלות איך היו מנצלים לרעה את זה בישראל.

• תוכן חדש...