Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש מופתע מהתגובות כאן (מחלקן כמובן).

לא ידעתי שהעובדה שרכשתי סוזוקי לפני 3 שנים, הופכת אותי ל"שמרן" או לאחד שמסתפק במעט וירגיש קפיצה גדולה בכל רכב אחר שיקנה.

אני מזכיר שהסוזוקי קרוסאובר הוא רכב משפחתי טוב שהיה לקניה מצויינת בזמנו (מבחינת תמורה למחיר של רכבים גבוהים אחרים שמתאימים למשפחות). כך גם היום למעשה.

אציין שההיסטוריה האישית שלי כללה בעיקר רכבים צרפתיים (בשנות ה 90) כמו 205/306/מגאן.

הצרכים וההעדפות השתנו עם הגיל.

הפיקאסו אכן מדהימה מבחינת השימושיות.

היא נפסלה בגלל היסטוריה בעייתית של המנוע ובגלל ירידת ערך מטורפת (לא מוצדקת).

אני מכיר את כל מה שיש לשוק להציע. הגעתי לשתי המועמדות הללו לאחר בחינה של כל הפרמטרים שחשובים לי ולזוגתי.

האקס טרייל שהוצע כאן לדוגמא, נפסל על ידה (גדול ומסורבל מידי ורועש).

אז תודה לכל המגיבים. נתתם לי עוד נקודות למחשבה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בה כלום חוץ מכעת 5 מקומות מאוד מרווחים אבל בעתיד אף אחד לא ישלם על זה מחירון ואף לא קרוב למחירון.

יש לך את זה ביותר שטחי (התייחסות למודגש)?

ואת הספורטאז' נראה לך שהוא כן ימכור במחיר מחירון? כשהוא צריך להתחרות בעוד 12K מכוניות שרובן יוצאות ליסינג? אתה נאיבי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הבעיה היא לא בכמה הסיטרואן תמכר ביחס למחירון, הבעיה היא מה יהיה המחירון שלה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

אם אתה בוחן פרמטרים של ירידת ערך ואמינות הטיגואן לא בתפריט של סוג האוכל הזה.

הטיגואן הקודם צנח במחיר יותר מהר מצנחן בלי מצנח (ולצערו של הרוכש גם המצנח הרזרבי הסתבך ולא נפתח), תעיף מבט במחירון.

לגבי אמינות, היבואן בעצמו לאור ההיסטוריה הבעייתית מנופף בכך שיש גיר עם מצמדים רטובים שאמור להיות אמין יותר, זה לכל היותר עלה תאנה, איבדתי כל אמון בתוצרת פולקסווגן, חברה רקובה עם תרבות קלוקלת, כל כך הרבה רכיבים בעייתים לאורך השנים, כל כך הרבה הסתרה וניסיונות התחמקות, שומר נפשו ירחק, ממש לא רכב למי שרכש את סוזוקי קרוס אובר ״המצויינת״ ולמי ששוקל ספורטג׳.

גם אני התבגרתי בחמש השנים האחרונות, אני לא מאמין על עצמי שעוד לפני רכישת המאזדה cx5 שנת 2012 שלי, עוד שקלתי לרכוש פיז׳ו 3008, 5008, לאיזה בור שרצים הייתי נופל, רכבים אלו מתומחרים עשרות אלפי ₪ פחות מהמאזדה שלי כעת (לא אלפי ₪- עשרות אלפי ₪) ועם הרבה בעיות אמינות בדרך. באותה תקופה לפחות מחירי המחירון שלהם היו גבוהים וניתנו הנחות והטבות גדולות במיוחד ממחיר המחירון במסגרת מבצעים (סדר גודל של הנחות ואבזור של כ- 13 עד 15 אלף ₪ + טרייד אין במחיר מחירון) כיום היצרן עבר למחירון נמוך יותר והנחות והטבות קטנות יותר ממחיר המחירון ומי שמבין (חברות הליסינג) יודע שמה שחשוב הוא גובה ההנחה ולא המחיר עצמו.

דרך אגב לגופו של עניין לא הייתי רוכש גם את הספורטג׳ אורבן (גם המשופר) בגלל שכסא הנוסע שלו לא מתכוונן לגובה ונמצא במצב נמוך במיוחד, עד כדי סיבה לפסילת גירסה זו אם איכפת לך על בת הזוג שלך. באופן אישי אני גם מתעב את עיצוב החלק הקדמי של הספורטג׳, סופגניה שמנה ורוויה בשמן, אולי בחנוכה...

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

יש מצב שהייתי מחכה לימי מכירות בקיה ולוקח את הGT ב 179 אש"ח.

רכב עם כל התוספות האפשריות.

או, שמחפש ספורטאז יד 2 מהדגם GT וחוסך עוד כמה שקלים.

מחפש רכב עם 10 ק"מ עליו, ומקבל רכב שהירידה הראשונית שלו כבר

התבצעה והדגם כשתמכור יהיה עדיין יותר מבוקש מהדגמים הרגילים.

דעתי היא, שהקיה GT יהיה יותר מבוקש מהדגמים הרגילים ומחירו יהיה

חזק יותר וגם לא יתחרה בשוק הליסינג.

פורסם
RS, תתחדש!

עכשיו סלח לי על השאלה המטרידה: למה בחרת לקנות אטקה? ידעת שגיר שלה הוא dsg7 הנוראי?

אני שואל בתור אחד שגם לו יש רכב עם dsg7 וגם בתור אחד שרואה בזמן האחרון יותר ויותר אטקות בכבישים ומתרשם לטובה מהמראה החיצוני שלהן.

למה? כי אבי נכה והלאון FR לא הקלה עליו, לכן נאלצנו לחפש ג'יפון (שיהיה קליל ונוח לכניסה ויציאה), והאטקה מציע את כל מה שחשוב להוריי - ומוכר להם מהלאון.

הגיר קצת מטריד - בעיקר אחרי שנים של רכבים ידניים בלבד. בכל מקרה, ע"פי הדיווחים בפורומים הבריטיים והגרמניים, לאטקה DSG7 עם קלאצ'ים רטובים, משמע לא ה-DQ200 הזוועתי באמינותו.

ימים יגידו כמובן. אעדכן בהמשך דרכנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

Menir, לפי הפורומים מבדיקות מול שילדות מתחילת השנה, גם ההנעה הקידמית לא משודכת ל-DQ200 - והאמן לי, הפכתי וחקרתי היטב. יתכן ובדגמים הראשונים אכן שודך ל-DQ200.

כרגע, רק ה-1.0 וה-1.2 משודכים ל-DQ200, מ-1.4 150 ומעלה תיבה אחרת עם קלאצ'ים רטובים / DSG6.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

מוזר מאוד מה שאתה אומר והייתי ממש נזהר לרשום את זה פה בכזה ביטחון. לפי כל מה שאמרו במבחני דרכים והשקות של הרכב בארץ מדובר בdq200. מה שקורה בחול לא רלוונטי. מה גם שהיבואן מדגיש בדגמים עם DSG רטוב שמדובר בכזה, כי זה משהו שכדאי להדגיש (עם כמ שזה עצוב), לכן תמוה שהיה שינוי וזה לא דווח באף אתר/עיתון. במקום לבדוק שילדות ופורומים לא כדאי פשוט לשאול את היבואן מה הוא מוכר?

לפותח השרשור. אני חושב שהייתי הולך על הקיא. מנסיעה כנוסע אני חושב שהוא רכב מוצלח מאוד. מדובר בחבילה עם תמורה טובה למחיר ומוניטין טוב.

אל תתרשם מכל מני רשמים על פלסטיקים נעימים בגימור שיש טבעי. אחרי 3 שנים מה שיהיה יותר חשוב לך זה עם הפלסטיקים האלה נשארו במקום ולא התקלפו, וכמה כסף הפסדת.

אם לא היית קונה רכב חדש וכל כך יקר הייתי מיחס פחות חשיבות לפרמטרים כמו שכירות ושמירת ערך. בגלל שזה רכב לא זול וחדש תן משקל מוגדל לפרמטרים הללו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אם לא היית קונה רכב חדש וכל כך יקר הייתי מיחס פחות חשיבות לפרמטרים כמו שכירות ושמירת ערך.

נדמה לי שהוא מחפש לרכוש את הרכב ולא לשכור אותו... ;)

וברצינות, אני חושב שבכמויות שהספורטז׳ נמכרת פה, לא הייתי בונה יותר מדי על סחירות או שמירת ערך, וראה מקרה מאזדה 3 דור קודם.

לגבי פלסטיקים מתקלפים, לא הבנתי מה אתה אתה מנסה להגיד, שבגרמניות זה מה שהוא יכול לצפות לו?

פורסם

מה בדיוק אפשר ללמוד ממאזדה 3 דור קודם? ה-3 ספיריט דור קודם נמכרת יופי טופי ובמחירים טובים מאוד.

הוא לא קונה ספורטאג' בגירסת ליסינג, הוא קונה דגם עם מנוע 2.0 די מאובזר כך שממש לא הייתי חושש מהליסינג.

לגבי עניין המחירון והסחירות כשאתה קונה רכב משפחתי חדש בכל כך הרבה כסף הם צריכים להיות פרמטרים עם שיקול גבוה, במיוחד אצלנו שמחירי הרכבים כל כך גבוהים ביחס למשכורות. לא מזמן אבי רכש רכב ובהמלצתי קנה סיטרואן קקטוס כך שאני חושב שאני אוביקטיבי ולא נדבק לסטיגמות.

הנסיון שלי עם הגרמניות מועט מאוד. בעבר הייתה לאבי פאסאט שנת 99. אחד מהרכבים הפחות טובים שהיו לו. הפלסטיק שם הרגיש מצויין, וגם איכותו, אבל במבחן הזמן הוא התקלף.

אני מסכים שהקוראנים עדיין לא עומדים באותו רף עם הגרמניות בתחום הזה, אבל זה כבר מזמן היחס ביניהם לא כזה גרוע. תא הנוסעים בקיא הוא נעים בהחלט. מתוכנן טוב. מרווח, ואני יודע בוודאות כמעט מוחלטת ששום דבר שם לא התקלף ולא יקרקש בעוד 3 שנים.

פורסם

גם לי ברור ששום דבר שם לא יתקלף בעוד 3 שנים וגם לא טענתי אחרת. אין לי שום בעיה עם הקוראיניות, ממש לא. יש לי לא מעט נסיון איתם, כולל הסנטה פה בה העברתי לא מעט מיילים...

אישית תופעת העדר מציקה לי זה הכל (בעיה שלי). מזכיר לי שחבר מאנגליה היה פה לא מזמן ושאל למה הכבישים שלנו כלכך משעממים ומלאים באותן מכוניות...

אני גם מחפש ניהוג ברכב, אבל אני יודע שזה הדבר האחרון שהלקוחות של ספורטז׳ מחפשים.

פורסם (נערך)

תופעת העדר היא אכן דבר מעצבן, אבל אני לחלוטין יכול להבין אותה. הרכבים בארץ יקרים, המשכורות לא גבוהות, לכן שמירת ערך היא פרמטר מאוד חשוב. אם תפסיד בארץ 50% מהמחירון ותפסיד באנגליה 50% ההפסד בארץ יהיה גדול הרבה יותר, ואם נשקלל את המשכורות אז בכלל.

גם אני הייתי רוצה לראות גיוון אבל אני מבין את הצד השני של המשוואה. אם אבי למשל היה רוכש רק טויוטה קורולה כל הזמן הוא היה נשאר עם 100-200 אלף שקל נוספים בחשבון, שזה לא מעט כסף, ואני מדבר רק על ענייני ירידת ערך, כי מבחינת תחזוקה אף פעם לא היו לו בעיות מיוחדות עם הרכבים האיטלקיים והצרפתיים שהיו לו ועדיין ברשותו, שתי פונטו איבו וסיטרואן קקטוס כרגע. אולי מלבד אותה פאסאט שאבא שלי עדיין בסיוטים מהמחיר שהוא שילם על מפוח מזגן אצלה.

כשהרכב עם המוניטין הטוב הוא גם רכב טוב בפני עצמו שמציע איכויות לא רעות בכלל אני לא רואה סיבה לא לבחור בו גם אם הוא נפוץ מאוד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

Farkash, היצרן לא ישלח לישראל DQ200 ולאירופה DQ380 (למשל). הוא כן עושה הפרדה בין רמות האיבזור ושינויי תוכנה (הרי אנחנו מדינה חמה...).

לפי קופרנט ועוד כמה פורומים גדולים של סיאט / וואג בבריטניה וגרמניה, הדגמים עם יצור 17 לא מצויידים ב-DQ200. את היבואן אפשר לשאול, אבל הוא בעצמו לרב לא מודע לשינויים ומידע טכני מעמיק. לפחות זה ניסיון העבר עם צ'מפיון.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מכל הסלט של הצעות ג'יפונים , שקלת אולי מזדה 6 סטיישן? רכב עם המון מקום ומתנהג כמו שצריך

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...