Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי נצמד לספורטאז' אבל כמובן שהכי חשוב שתיקח את שני הרכבים לנסיעת מבחן. מבחינת מחיר ובטיחות לדעתי יש לקיה יתרון גדול מאוד, חוץ מ7 שנות האחריות שציינו עוד לפני שלדעתי זהו פרט חשוב לא פחות בסגירת עסקה על רכב שיתן לך ראש שקט. תתחדש!

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספורטאז׳ עם מנוע 2.0 הוא רכב לא חלש, החבילה החדשה די מושכת. ספורטאז׳ גם לא סתם נהיה רב-מכר בארץ. לדעתי, לעבור מסוזוקי לספורטאז׳ זה מהלך שיתן סיפוק והרגשה טובה.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם (נערך)

זה שהרכב נהיה רב-מכר בארץ, לא אומר דבר וחצי דבר על האיכויות שלו. הם עשו מהלך חכם ותימחרו את גרסת הכניסה כמו משפחתית רגילה, עם איבזור טוב כבונוס, ולכן היא מצליחה כלכך.

לא צריך יותר מזה כדי שהעדר ירוץ ויקנה.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
אין ספק שהטיגואן רכב טוב יותר מהספורטאז,הספורטאז רכב סביר במקרה הטוב,לא מצטיין בשום פרמטר למעט אבזור בטיחותי.

שאלה גדולה לגבי אמינות הרכבים של VW היא אכן לגיטימית.

הספורטאג ממש לא רכב סביר והוא ממצטייני הקטגוריה.

גם אם המחירים היו אותו דבר הייתי לוקח את הספורטאז. למה לקנות רכב פחות בטיחותי,פחות מאובזר, והרבה פחות אמין.

הספורטאג הוא נוסחה מנצחת.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
זה שהרכב נהיה רב-מכר בארץ, לא אומר דבר וחצי דבר על האיכויות שלו. הם עשו מהלך חכם ותימחרו את גרסת הכניסה כמו משפחתית רגילה, עם איבזור טוב כבונוס, ולכן היא מצליחה כלכך.

לא צריך יותר מזה כדי שהעדר ירוץ ויקנה.

זה שאני ממליץ על הספורטאז׳ בשרשור הזה לא אומר דבר וחצי דבר על העדפות האישיות שלי, אלא על הניחוש האישי שלי, מה יותר יתאם לבחור שנהנה מרכב מסוג סוזוקי. לדעתי האישית, אם אותו בן אדם גם ישלם מחיר גדול יותר וגם בסופו של דבר לא יתחבר ליחידת הנעה של טיגואן - שהיא כל כך שונה ממה שיש בסוזוקי - זה עלול לגרום לתסכול. לדעתי, בקיה ספורטאז׳ ״בוגר סוזוקי״ ירגיש בנוח.

העדפה האישית שלי דווקא נמצאת בקצה השני של הסיפור.

פורסם

בסדר גמור, אבל הנקודה שניסיתי לחדד היא שבארץ אין קשר בין היכולת של רכב כזה או אחר להפוך לרב מכר, לבין האם הרכב הזה באמת רכב טוב יותר מהמתחרים שלו, ולא חסרות דוגמאות לאורך השנים.

פורסם

הספורטאג הוא נוסחה מנצחת.

בארץ אני מסכים לחלוטין. בחו״ל לא תמצא מבחן אחד שם הספורטז׳ מובילה על הטיגואן.

פורסם
האטקה נפסל כבר באולם התצוגה, הוא צפוף משמעותית מהטיגואן ומהספורטאז'. יש לו רק שנתיים אחריות וגיר dsg7 בעייתי.

בחנו את האטקה ואת הטיגואן, הראשונה בגרסת האקסלנס והשנייה בטרנדליין. ממש במקרהגם ביליתי לילה עם הטוסון ולילה עם הספורטאז' - וסלח לי, עצם השוואה מעליב מאוד.

הדואו מקוריאה נופל באיכות החומרים, תחושה וכמובן בביצועים. במושב האחורי המרחב די דומה, ואילו תא המטען קטן יותר - מול הדואו לבית וואג.

לבסוף בחרנו באטקה אקסלנס והיום היא נמסרה לנו, לאחר כמעט 5 חודשי המתנה ארוכים ומייגעים (אך שווים בהחלט).

רשמים יגיעו בהמשך כמובן, עם צבירת הק"מ.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS, תתחדש!

עכשיו סלח לי על השאלה המטרידה: למה בחרת לקנות אטקה? ידעת שגיר שלה הוא dsg7 הנוראי?

אני שואל בתור אחד שגם לו יש רכב עם dsg7 וגם בתור אחד שרואה בזמן האחרון יותר ויותר אטקות בכבישים ומתרשם לטובה מהמראה החיצוני שלהן.

פורסם

אני מצטער אבל חוץ ממנוע גיר שאומנם חזקים אבל עם אמינות מחפירה ושקט בנסיעה אני לא רואה דבר אחד שהאטקה יותר טוב מהספורטאג. הספורטאג עם יתרונות באמינות,אחריות,מרווח תא נוסעים,מערכות בטיחות,שמירת ערך,איבזור,מולטימדיה.

בקיצור בארץ הייתי לוקח את הספורטאג בלי לחשוב בכלל.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אני לא מבין חברים יקרים שטוענים שהקיה היא לא ברמה של כאלה ואחרים ודי הרבה

חושבים ורושמים שהאיכות על הפנים.

מניסיון אישי שלי עם קיה ויונדאי ואחרי 4 רכבים שעברתי מהתוצרת...גם הישנים

מ 2005 טוסון, אולי איכות ההרכבה היתה אז זוועתית, אבל אמינות החומר היתה

גבוהה ועדיין, הרכב שורד שנים של התעללות ומזדקן הרבה הרבה יותר טוב מרכבים

של קונצרנים אחרים שאני מכיר.

שום דבר אינו מקרקש ואינו זז ואינו מרגיש בלויי, הרכבים פשוט עמידים יותר מהתוצרת

האירופית, מבלי להכליל או לרשום VW או שמות אחרים... ההזדקנות והשרידות של

הקוריאנית פשוט מרשים ולא משאיר צל של ספק.

כנסו בבקשה לדגמים היותר יקרים והמאובזרים שלהם, עשו סיבוב והתבוננו באיכות החומר.

אן ספק שלקוריאנים יש מה ללמוד, אבל הם למדו מהר בעשור האחרון, מי שחושב אחרת

מוזמן לרשום כמובן ולחלוק עלי, זו דעתי האישית ולא, אני לא עובד אצל קוריאני אני פשוט

חושב שאם היו נוהגים וחיים שבוע במחיצתו של הקוריאני המדובר, אני בטוח שהיו רושמים

רשמים עם אצבעות יותר רגישות את המלל הנרשם פה.

פורסם
אנחנו עם שלושה ילדים, חשוב מושב אחורי מרווח.

אופציה נוספת לשיקולך - המכונית המשפחתית היחידה שעונה בצורה מושלמת על צרכי משפחה ישראלית טיפוסית המטופלת בשלושה ילדים היא סיטרואן פיקאסו (הדגם הקצר). היא המשפחתית היחידה (במחירי משפחתיות עממיות) המצויידת בשלושה מושבים אמיתיים מאחור (נפרדים, נעים על מסילה עם כיוון זוית גב המושב), עם מרווח מצויין, וילונות מובנים בחלונות האחוריים, תא נוסעים אולטרה מודרני עם איכות בנייה מרשימה למדי עם חבילת כח הרבה יותר משכנעת מקיה ספורטאז'. בנוסף נוחות הנסיעה שלה מצויינת והרבה יותר נעים לעבור מרחקים בה מאשר בספורטאז'.

זאת לא מכונית מושלמת והעובדה שהרבה מהפקדים יש לתפעל דרך צג המולטימדיה (המקורי) היא 'נון' גדול מבחינת הנדסת אנוש, אך כחבילה מוטורית לצרכי המשפחה אני לא חושב שיש מכונית טובה יותר במחירה.

אני מניח שאתה נמנה על השמרנים (מפלי לפגוע, רק שמרנים נוסעים בסוזוקי :lol:) ובטח תציין שלא יעלה על הדעת לרכוש מכונית "צורפתייה" ועוד סיטרואן! (אלוהים ישמור), אך אם תשקול זאת בראש פתוח, אני סבור שלא תצטער.

אמנם לסיטרואן יש מוניטין נמוך משמעותית מסוזוקי וקיה (די מוצדק לדעתי לאור היסטוריה בעייתית), אך עובדה זאת מגולמת היטב במחיר - הפיקאסו נמכרת ב-135K ש"ח, כ-20K ש"ח זולה יותר מהספורטאז' אותה אתה שוקל. הדגם הנוכחי מצוייד במנוע THP דור 2.0 (תכנון חדש של כל המכלולים הבעייתיים במנוע THP הקודם), שנע על כבישי הארץ כשנתיים ללא בעיות (למיטב ידיעתי). הגיר האוטומאטי מתוצרת חברת אייסין מצויין.

באשר לספורטאז', היא בהחלט מכונית טובה עם מכלולים מודרניים (למעט המנוע בדגם אותו אתה מתעתד לרכוש) ובגרסת ה-GT היא אחת המובילות לדעתי. הרבה מהמגיבים פה נטועים עדיין בעשור הקודם, קונצרן יונאי/קיה עשה צעדי ענק ורב תוצרתו הגלובאלית כוללת דגמים מצויינים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הפיקאסו 5 מקומות תרגיש במכירה חור ענק בכיס מול כל דגם קוריאני מקביל.

אין בה כלום חוץ מכעת 5 מקומות מאוד מרווחים אבל בעתיד אף אחד לא ישלם על זה מחירון ואף לא קרוב למחירון.

• תוכן חדש...