Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, mikyl כתב:

לישראל. לא עקבתי כמה עולה משלוח בארה"ב,

נו ומה הקשר לדיון הנוכחי?   דיברנו על הצרכן האמריקאי שכביכול נדפק מהמכסים.

מה קורה לצרכן הישראלי או האירופאי לא רלוונטי.

לפני 42 דקות, יבגניפ כתב:

כבר כתבתי על זה. ריביירה בעזה זה רעיון לא ישים. אני מתייחס לזה בדיוק כמו שאני מתייחס לרעיונות שמאלנים רדיקלים מהצד השני.

ולתת מדינה ליישות טרור, כמה קילומטרים קו אווירי מכפר סבא, זה ישים?

להתמודד עם חיזבאללה על כל עשרות או מאות אלפי הטילים שלו זה ישים, בלי שהוא יגרום לנזק עצום לתל אביב?

מה לגבי כיבוש 20% מאוקראינה?   זה ישים?

השנים האחרונות לימדו אותנו שאין דבר כזה לא ישים.

העברת 2 מיליון עזתים זה כלום ושום דבר ביחס לתהליכים שהיינו עדים להם בשנים האחרונות.

התנאי היחידי הוא שזאת תהיה יוזמה של ארה"ב. 

לפני 42 דקות, יבגניפ כתב:

ההחלטה האם לאפשר לאיראן לתחזק תוכנית גרעין אזרחית פחות או יותר ממשיכה את המדיניות של ארה"ב- הם הרי יכלו להשמיד את תוכנית הגרעין האיראנית תחת כל נשיא שנבחר מאז שזו יצאה לדרך, כולל טראמפ עצמו.

אני רוצה להזכיר לך שממשל אובמה התעקש כי לא יכולה להיות נורמליזציה עם ארצות ערב ללא פתרון הסוגיה הפלשתינית, ואז הגיע טראמפ עם הסכמי אברהם.

כנ"ל לגבי איראן - מה שהיה זה לא בהכרח גם מה שיהיה.

למה הוא לא תקף בכהונה הקודמת?   אפשר רק לנחש, אבל זה לא אומר שזה לא יקרה בכהונה הנוכחית.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

העברת 2 מיליון עזתים זה כלום ושום דבר ביחס לתהליכים שהיינו עדים להם בשנים האחרונות.

התנאי היחידי הוא שזאת תהיה יוזמה של ארה"ב.

לא.

התנאי הוא שזה יהיה חלק מתוהו ובבוהו במשך מלחמת חורבן אזורית. 

לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

כבר כתבתי על זה. ריביירה בעזה זה רעיון לא ישים. אני מתייחס לזה בדיוק כמו שאני מתייחס לרעיונות שמאלנים רדיקלים מהצד השני.

ברור שזה לא ישים. מדובר באומה שעכשיו היא כבר שטופת מוח איסלאמית, שחצי ממנה חי מכספי תרומות, שלא יודעת לייצור או ליצור כלום. אוכלוסיה של קבצנים קנאים דתית עם אפס יכולת ואפס עתיד. סחל׳ה באדיבות כסף שזרק עליהם המערב.

כל מי שמשווה אותם לסינגפור או הונג קונג, שתי קולוניות בריטיות (גם אנחנו חלקית), לא מבין על מה הוא מדבר. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כנראה איפה שהוא באמצע.

אם ארה״ב מצליחה לשכנע איזו מדינה לקלוט עזתים במספרים גדולים, לאו דווקא את כולם, אני לא רואה את סין או רוסיה או איזו מדינה ערבית מנסה להתנגד לזה בכח. מקסימום לחבל בתהליך.

הפלסטינים עצמם הם כרגיל לא פונקציה לכלום ושום דבר.

לצערי, אני לא טוען שזה סביר בכלל, באקלים הפוליטי הנוכחי או הנראה לעין אבל זה בטוח לא  ׳בלתי ישים׳.

חוקי הפיסיקה לא אוסרים על זה ותזוזת אוכלוסיות בקנה מידה של מיליונים כבר קרתה מספיק פעמים בעבר.

פורסם
לפני 5 דקות, stx כתב:

תזוזת אוכלוסיות בקנה מידה של מיליונים כבר קרתה מספיק פעמים בעבר.

תן לי תנועת אוכלוסיה שלא נכפתה לאחר מלחמה קשה עם צד מנצח שיכול לכפות את התנועה על הסביבה או כתוצאה מבריחה ממלחמה פעילה. אני לא זוכר כזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

ולתת מדינה ליישות טרור, כמה קילומטרים קו אווירי מכפר סבא, זה ישים?

כאן אתה מבלבל בין ישים לבין טוב \ רע.

לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

השנים האחרונות לימדו אותנו שאין דבר כזה לא ישים.

אני שואל שוב: אם הכל ישים - למה אתה לא תומך בהדברות ושלום דרך תהליך? 

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

למה הוא לא תקף בכהונה הקודמת?   אפשר רק לנחש, אבל זה לא אומר שזה לא יקרה בכהונה הנוכחית.

נכון, רק שזה לא רלוונטי לטענה שלך. זו היא עובדה שארהב, כולל תחת שלטונו של טרארמפ, איפשרה לאיראן לפתח את תוכנית הגרעין שלה עד לנקודה שבה הם כפסע מיצור כמה פצצות - לפחות עפ"י ההערכות בישראל. אני לא צריך "להאמין" בזה שארה"ב מאפשרת גרעין למשטר תומך טרור וכו'. זה כבר קרה וקורה דה פאקטו. וזה בניגוד לסיפורים על ריביירה בעזה, שמתבססים על פנטזיות כאילו לארה"ב או ישראל יש כוח אינסופי, וגם יש מדינות שעומדות בתור ומחכות לקלטות שני מיליון בני אדם שעונים למה שפאלו תיאר קודם.

לפני 15 דקות, stx כתב:

לצערי, אני לא טוען שזה סביר בכלל, באקלים הפוליטי הנוכחי או הנראה לעין אבל זה בטוח לא  ׳בלתי ישים׳.

חוקי הפיסיקה לא אוסרים על זה ותזוזת אוכלוסיות בקנה מידה של מיליונים כבר קרתה מספיק פעמים בעבר.

ארה"ב היא לא המדינה היחידה שישראל מקיימת קשרים איתה. ניסיון להעביר מפה שני מיליון בני אדם יוביל די בוודאות לניתוק קשרים מהאיחוד, למשל. סביר שגם מיפן ומדינות אחרות. ואף אחד גם מימלא לא ירצה לקלוט 2 מיליון איסלמיסטים בורים, שלא יודעים בגדול לייצר שום דבר חוץ ממנהרות וטילים פרימיטיבים.

לפני 12 דקות, falou כתב:

תן לי תנועת אוכלוסיה שלא נכפתה לאחר מלחמה קשה עם צד מנצח שיכול לכפות את התנועה על הסביבה או כתוצאה מבריחה ממלחמה פעילה. אני לא זוכר כזו.

צ'צ'נים ואחרים בברה"מ של שנות ה-40. גם ניסיון שאולי היה מצליח לטרנספר את היהודים אם סטלין לא היה מת. אבל זה לא משנה לישראל :) 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

צ'צ'נים ואחרים בברה"מ של שנות ה-40. גם ניסיון שאולי היה מצליח לטרנספר את היהודים אם סטלין לא היה מת. אבל זה לא משנה לישראל

אבל הם היו אזרחים שזזו בתוך המדינה. זה קצת שונה לא?

לא חושב שזה תואם כטיעון לפאלו.

גם בישראל יישבו את העולים החדשים במקומות מסויימים, עד לממש ממש לא מזמן, עדיין לא תקף.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

רגע, ובעזה זה לא מלחמה פעילה?

כרגע אין לעזתים לאן לברוח, בין אם בגלל שהגבולות סגורים ובין אם בגלל שעדיין לא נמצא מקום שיקלוט אותם סופית.

ברגע שתיפתח ההזדמנות, מאמין שחלק גדול יברחו בלי להסתכל אחורה.

אם מיליוני סורים ואוקראינים ברחו מרצונם מזירות לחימה, אין סיבה שהפלשתינים לא ילכו באותה הדרך. מי שלא ירצה, אפשר לעזור לו לשנות את דעתו.

לפני 50 דקות, יבגניפ כתב:

כאן אתה מבלבל בין ישים לבין טוב \ רע.

לא. אני אומר שהרעיון של לתת מדינת טרור, מטר מגוש דן, על כל המשתמע מכך, הוא לא יותר הגיוני, או "ישים", מלגרש את כולם. 

אתה טוען שזה בדיוני לגרש את כולם. אני טוען שזה פחות בדיוני מהאופציה מעלה, עם כל ההשלכות של זה.

אני שואל שוב: אם הכל ישים - למה אתה לא תומך בהדברות ושלום דרך תהליך? 

כי זה לא יתרום לנו בכלום?

ותבדיל בין לתת להם מדינה לבין לעשות "שלום". הראשון זה פעולות שאתה עושה, השני זה כבר איך הם מרגישים כלפיך.

אתה יכול לתת לפלשתינים מדינה, לפנות התיישבויות ועוד, אבל אתה לא יכול לגרום להם לאהוב אותך או לא לרצות לרצוח אותך בכל הזדמנות.

נכון, רק שזה לא רלוונטי לטענה שלך. זו היא עובדה שארהב, כולל תחת שלטונו של טרארמפ, איפשרה לאיראן לפתח את תוכנית הגרעין שלה עד לנקודה שבה הם כפסע מיצור כמה פצצות - לפחות עפ"י ההערכות בישראל.

אני לא בטוח שזה עובדה.

טראמפ יצא מהסכם הגרעין והטיל סנקציות.

הטענה המגוחכת כאילו תחת טראמפ הם התקדמו יותר מאשר תחת אובמה והסכם הגרעין למשל, זה פשוט בדיחה.

הסכם הגרעין היה חסר שיניים, וחוץ מלתת מרווח נשימה, כסף, וסוג של יד חופשית לאיראן, לא ממש תרם לשליטה או בקרה על תכנית הגרעין.

אם כבר, אז דווקא סנקציות הן שהקשו על פרויקט הגרעין, בהיבט הכספי, הלוגיסטי ועוד.

לא הקשו מספיק כנראה, אבל עדיין הקשו.

הפיקוח, כביכול, כחלק מאותו הסכם, זה סתם אחיזת עיניים.

בכל מקרה, ייתכן שממשל טראמפ רואה עכשיו דברים אחרת, וגם ינהג אחרת ביחס לאיראן, או לפחות ייתן לנו יד חופשית בנושא.

ניסיון להעביר מפה שני מיליון בני אדם יוביל די בוודאות לניתוק קשרים מהאיחוד, למשל. סביר שגם מיפן ומדינות אחרות. ואף אחד גם מימלא לא ירצה לקלוט 2 מיליון איסלמיסטים בורים, שלא יודעים בגדול לייצר שום דבר חוץ ממנהרות וטילים פרימיטיבים.

שוב, ממש לא. 

אם ארה"ב תנהל את זה, אז האיחוד ינתק את הקשרים עם מי בדיוק?   

רוסיה כבר 3 שנים כותשת את אוקראינה. מישהו התערב אקטיבית?   אפילו גז האירופאים ממשיכים לקנות מהם.

אז אני רוצה לראות את המדינה שתתנגד לכך שארה"ב מעיפה מכאן את הפלשתינים, מעבר להצהרות. 

המקסימום שיקרה זה גינויים פומביים ואולי כמה רזולוציות באו"ם נגדנו.

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

לא. אני אומר שהרעיון של לתת מדינת טרור, מטר מגוש דן, על כל המשתמע מכך, הוא לא יותר הגיוני, או "ישים", מלגרש את כולם. 

אתה טוען שזה בדיוני לגרש את כולם. אני טוען שזה פחות בדיוני מהאופציה מעלה, עם כל ההשלכות של זה.

אתה ממשיך לבלבל בין הגיוני \ חכם \ נכון \ טוב לישים. זה לא אותו הדבר. זה לא הגיוני, בעייני לפחות, ללכת להציק לכרישים ליד החוף. אבל אנשים עשו את זה. זה לא ישים שאתה ואני נארגן חללית של קארספורום ונטוס עם כל משתתפי השרשור למאדים. 

אתה יכול לתת עצמאות לפלסטינאים מחר, ואולי התוצאה תהייה גרועה ואולי לא (אבל זה לא רלוונטי כי זה לא על הפרק). אתה לא יכול לגרש שני מיליון בני אדם שאיש לא רוצה. במקרה אחד אתה מדבר על תוצאה במקרה השני על הפעולה על עצמה.

לפני 27 דקות, gadik6 כתב:

כי זה לא יתרום לנו בכלום?

לא ענית על השאלה. אחדד: אתה לאורך כל העמודים האחרונים חוזר על מנטרות שהכל אפשרי, בשנים האחרונות למדנו שהכל ישים, שאין משמעות למילים אלא רק למעשים ואי אפשר לדעת מה יקרה מחר או לשפוט מה תהיה התוצאה ממה שאנשים אומרים. בהנתן בזה שאתה מייצר לעצמך תיאור של המציאות בה בכל נקודת זמן זה לא משנה מה היה עד עכשיו ומה נאמר - למה בעצם כשאתה מסתכל על העתיד אתה עדיין בוחר בגישה פוליטית שנבנת על מה שהיה עד עכשיו?

זה סוג של באג לוגי מוזר.

לפני 29 דקות, gadik6 כתב:

אני לא בטוח שזה עובדה.

טראמפ עשה יותר כדי לעצור אותם, אבל הם התקדמו. הפרויקט לא נעצר. לא נעלם. הם קרובים לפצצה יותר מאי פעם. שוב, מהעבר אנחנו יודעים שטראמפ לא עשה כל מה שהוא יכול כדי לעצור את התוכנית שלהם. למה - זה כבר שאלה לטראמפ ולסביבה שלו, וגם לנשיאי ארה"ב אחרים. אבל מסקנה אחת אפשרית מזה, זה שבניגוד אליך או לאחרים הם לא רואים באיראן גרעינית מציאות שהם לא יכולים לחיות בה.

לפני 31 דקות, gadik6 כתב:

אם ארה"ב תנהל את זה, אז האיחוד ינתק את הקשרים עם מי בדיוק?   

רוסיה כבר 3 שנים כותשת את אוקראינה. מישהו התערב אקטיבית?   אפילו גז האירופאים ממשיכים לקנות מהם.

אני לא מאוד עוקב, אבל זוכר שאקטיבית רשתות זרות יצאו מרוסיה ויש סנקציות על רוסיה. 

אתה במציאות שבה שר החוץ של הולנד הציע לבחון את הקשרים המסחריים של האיחוד איתנו וכבר יש אמברגו נשק מחצי מהמדינות או יותר. ראש הממשלה לא יכול לטוס פחות או יותר לשום מקום, כי הוא מפחד שיעצרו אותו.

חוץ מזה, אתה בעצמך מתלונן על האירופאים הצבועים. 

...

ושוב, אני מהמר שבעתיד המאוד קרוב טראמפ יגיד לנו לעצור וזהו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אבל יש עכשיו מלחמה פעילה עם עזה.

חלקים גדולים מעזה חרב.

כחלק מהסכם שיסיים את הסכסוך, תנועת אוכלוסיה בהיקף גדול זה לא מופרך, לדוגמה הסכם לוזאן - זה לא גירוש תחת איומי רובים כמו שעשו ליהודים בשואה.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

ניסיון להעביר מפה שני מיליון בני אדם יוביל די בוודאות לניתוק קשרים מהאיחוד, למשל. סביר שגם מיפן ומדינות אחרות. ואף אחד גם מימלא לא ירצה לקלוט 2 מיליון איסלמיסטים בורים, שלא יודעים בגדול לייצר שום דבר חוץ ממנהרות וטילים פרימיטיבים.

מסכים, בגלל זה כתבתי באקלים הפוליטי הנוכחי. אם מתישהו בעשרים שנה הקרובות אירופה תחליט שמוסלמים זה לא מוי כיף, אז הסיפור יכול להשתנות.

לגבי הרצון של הצד הקולט, הכל שאלה של מחיר. אני בכוונה מקצין פה לרגע עם דוגמה היפותטית - אם תציע לסין לקלוט שני מיליון פלסטינים תמורת ריבונות סינית מלאה ביהודה שומרון ועזה, היא תיקח אותם עוד לפני שהם יספיקו להכין מצות.

פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

מסכים, בגלל זה כתבתי באקלים הפוליטי הנוכחי. אם מתישהו בעשרים שנה הקרובות אירופה תחליט שמוסלמים זה לא מוי כיף, אז הסיפור יכול להשתנות.

בתסריט שבו אירופה עושה all in נגד המוסלמים ביבשת, אפילו ברמה שבה מנהיגי ימין קיצוני ו או פופוליסטי ישלטו בלי התנגדות מבפנים, ישראל לא תצטרך להתעסק בשאלה מי יקלוט את הפלסטינאים כי היא פשוט תוכל להקים מחנות השמדה בעזה וזהו. אני די בטוח שלאף אחד מהשכנים שלנו לא יהיה איכפת, כמו שדי לא איכפת להם היום (אני אפילו לא בטוח שלמוסלמים באירופה איכפת היום. נראה לי שזה יותר מעניין את השמאל).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

ישראל לא תצטרך להתעסק בשאלה מי יקלוט את הפלסטינאים כי היא פשוט תוכל להקים מחנות השמדה בעזה וזהו

אתה אופטימי. אם אירופה תהפוך לימין קיצוני הם יאשימו את ישראל בבעיית המהגרים המוסלמים שלהם.

מצד שני, לא הייתי לוקח ברצינות כל שיוך לימין קיצוני אם זה מגיע מהתקשורת הישראלית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אתה ממשיך לבלבל בין הגיוני \ חכם \ נכון \ טוב לישים. זה לא אותו הדבר. 

אתה יכול לתת עצמאות לפלסטינאים מחר, ואולי התוצאה תהייה גרועה ואולי לא (אבל זה לא רלוונטי כי זה לא על הפרק). אתה לא יכול לגרש שני מיליון בני אדם שאיש לא רוצה. במקרה אחד אתה מדבר על תוצאה במקרה השני על הפעולה על עצמה.

אני לא מבלבל אלא אתה מתעלם או שוכח ש"לתת עצמאות" זה לא סתם להגיד קחו מדינה וזהו, אלא זה תכנית שצריך ליישם בשטח.

לתת עצמאות זה פינוי של עשרות או מאות אלפי יהודים וערבים, חלקם הלא קטן חמושים, ורובם כנראה יתנגדו לעצם הפינוי (היהודים לפינוי מיהודה ושומרון, והערבים מכך שהם הולכים למדינה פלשתינית), זה כבישים, זה תשתיות, ועוד ועוד.

ואחרי שנתת להם מדינה, בהצלחה עם סידורי הבטחון, פעילות נגד טרור במדינה החדשה ועוד. המדינה החדשה תבטיח לך שנים ארוכות של כאב ראש ולחימה בטרור.

אתה רוצה גם לדבר על ניתוק קשרים וגינויים?   אתה תחטוף גינויים מכל עבר, כי לא פינית את מי שצריך או כי פינית את מי שלא צריך.

ועכשיו אתה רוצה להגיד לי שזה יותר הגיוני או ישים מלהעביר 2 מיליון עזתים, שסגורים בתא שטח קטן, ללא שום משאבים, שתלויים בך בלעדית, ושעוברים סוג של גיהנום בכמעט שנתיים אחרונות?

עכשיו תגיד אבל מי ירצה אותם?   אז כבר הבאתי דוגמאות. זה לא מי ירצה אותם, אלא כמה אתה מוכן לשלם למדינה הנכונה כדי שיקלטו אותם.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

לא ענית על השאלה. אחדד: אתה לאורך כל העמודים האחרונים חוזר על מנטרות שהכל אפשרי, בשנים האחרונות למדנו שהכל ישים, שאין משמעות למילים אלא רק למעשים ואי אפשר לדעת מה יקרה מחר או לשפוט מה תהיה התוצאה ממה שאנשים אומרים. בהנתן בזה שאתה מייצר לעצמך תיאור של המציאות בה בכל נקודת זמן זה לא משנה מה היה עד עכשיו ומה נאמר - למה בעצם כשאתה מסתכל על העתיד אתה עדיין בוחר בגישה פוליטית שנבנת על מה שהיה עד עכשיו?

זה סוג של באג לוגי מוזר.

אם כבר הבאג הלוגי הוא של השמאל - בוא ננסה עוד ממה שכבר התפוצץ לנו בפנים. בוא ננסה לתת להם שטחים או אוטונומיה, בוא ננסה לתת להם עבודה, בוא ננסה לעשות שלום, ועוד ועוד.

אין לי כח לחפש עכשיו, אבל נראה לי שאמרתי לא אחת, עוד לפני ה-7 באוקטובר, שהפתרון היחיד לעזה זה או כיבוש או טרנספר, וגם טענתי שההתנתקות הייתה טעות, אבל זה לנושא אחר.

עכשיו לשאלתך - לא באמת התכוונתי שהכל ישים. הרי אתה לא חושב שאני מאמין שאפשר לגרום לפלשתינים לאהוב אותנו, נכון?

הכוונה הייתה שלפעמים רעיונות שנראים הזויים או לא סבירים, הם דווקא אלו שיקרו.

לעניין הטרנספר - זה מאוד הגיוני מבחינתנו, כי זה ייתן לנו יותר שקט מהפלשתינים מאשר כל פתרון אחר, וזה ישים כי לא אחר מנשיא ארה"ב העלה את ההצעה. 

עכשיו האם זה יקרה?   ימים יגידו.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אתה במציאות שבה שר החוץ של הולנד הציע לבחון את הקשרים המסחריים של האיחוד איתנו וכבר יש אמברגו נשק מחצי מהמדינות או יותר. ראש הממשלה לא יכול לטוס פחות או יותר לשום מקום, כי הוא מפחד שיעצרו אותו.

חוץ מזה, אתה בעצמך מתלונן על האירופאים הצבועים. 

כמו שכתבתי למעלה - אתה תחטוף מהם על הראש גם אם תתן לפלשתינים מדינה. אם לא בהתחלה אז כעבור כמה שנים, כשתתחיל מלחמה נוספת איתם.

אם אתה חושב שיש איזה קשר בין סנקציות עלינו לפעולות שלנו אתה טועה.

אם אתה רוצה להישאר בחיים, המחיר של זה זה מה שציינת, לעיתים. 

להזכירך, עלו הצעות אירופאיות להפסקת אש עוד בחודשים הראשונים של המלחמה. 

אל תצפה לאובייקטיביות.

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו אתה רוצה להגיד לי שזה יותר הגיוני או ישים מלהעביר 2 מיליון עזתים, שסגורים בתא שטח קטן, ללא שום משאבים, שתלויים בך בלעדית, ושעוברים סוג של גיהנום בכמעט שנתיים אחרונות?

אני רוצה להגיד שזה לא רלוונטי, כי עולם האפשרויות זה לא או טרנספר או מדינה. 

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו תגיד אבל מי ירצה אותם?   אז כבר הבאתי דוגמאות. זה לא מי ירצה אותם, אלא כמה אתה מוכן לשלם למדינה הנכונה כדי שיקלטו אותם.

למישהו שרוצה שני מיליון פלסטינאים? אני אפילו כבר לא חוזר לעניין החרם וזה שאנחנו נמות מרעב אם ננסה ליישם את זה, כי את זה "פתרת, בכך שאמרת שהאמריקאים יעשו את זה, ואין לי כוח לשאול איך.

לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

אם כבר הבאג הלוגי הוא של השמאל - בוא ננסה עוד ממה שכבר התפוצץ לנו בפנים. בוא ננסה לתת להם שטחים או אוטונומיה, בוא ננסה לתת להם עבודה, בוא ננסה לעשות שלום, ועוד ועוד.

מי שביצע את ההתנתקות זה שרון מהליכוד. מי שהלך לדבר עם פלסטינאים גם אחריו היה אולמרט מהליכוד. הליכוד גם לא ביטל את אוסלו אף פעם. ביבי נאם את נאום בר אילן. בנט הכניס לפה פועלים מעזה וחלם על שלום כלכלי. מתנחלים בתחילת המלחמה ביקשו להבטיח שפלסטינאים ימשיכו לבוא לשרת אותם בכפרים הלא חוקיים שלהם. 

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו לשאלתך - לא באמת התכוונתי שהכל ישים. הרי אתה לא חושב שאני מאמין שאפשר לגרום לפלשתינים לאהוב אותנו, נכון?

הכוונה הייתה שלפעמים רעיונות שנראים הזויים או לא סבירים, הם דווקא אלו שיקרו.

כן, ברור. אבל אני לא מצליח לחשוב על משהו כ"כ מופרך כמו טרנספר מפה של שני מיליון בני אדם שאיש לא רוצה, בהתחשב במעמדה הבינלאומי של ישראל, כותרות כמו זו שספריאל הביא לפני זה ועוד. ואם לחבר את הדברים בחזרה, לשאר הדיבורים של טראמפ - אני חושב שיש סיכוי הרבה, הרבה, הרבה יותר גבוה שתגלה בזמן הקרוב שהוא מכיר בפלסטין.

לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

אם אתה חושב שיש איזה קשר בין סנקציות עלינו לפעולות שלנו אתה טועה.

and yet האיחוד זה שותף הסחר הגדול של ישראל. למרות הכל. אז לא יודע. 

• תוכן חדש...