Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

הם מעדיפים ללהק את טרי קרוז בתור סינדרלה

איך זה קשור למכס על סרטים זרים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 5.5.2025 בשעה 16:46, פינדר כתב:

למה נראה לי שבאולפנים הגדולים של הוליווד לא ממש מרוצים מזה שטראמפ החליט ״להציל״ את התעשיה שלהם?

image.thumb.png.13402929f7174bd8f74268f9ee558705.png

צעד מתבקש רק חבל שכבר הסינים קנו כמה אולפני סרטים/טלויזיה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

אם הם נעצרים ומופנים חזרה - הם encounter. 

אתה סותר את עצמך אחר כך:

אישורי מעבר זמניים ופגישות אצל תורים זה בדיוק "לא הפקיד שעומד במעבר גבול למעבר לגיטימי" - זאת אומרת לא אמור להיספר כ encounter.

הם כן כל עוד הם פוגשים פקידי הגירה (לא פקידי גבול רגילים).

כל עוד לפני זה היה מופגשים עם USCIS / ICE ומופנים לקבל תורות ולא מועברים אחורה וזה היה נחשב Encounter שלא מסתיים בהוצאה.

גם הרבה מהתהליכים היו קורים בגבול או אחרי כי הם ידעו שהם יקבלו הליך שימשך חודשים עד שנים עם הקלות ותמיכה תוך כדי הזמן הזה -> וזה נסגר -> לכן גם הרבה פחות מנסים.

בשורה התחתונה אין קרוב לכמות החוצים את הגבול לא חוקית שהיתה לפני

אבל בא לא נסמוך על הנפנופי ידיים שלי: https://ohss.dhs.gov/khsm/cbp-encounters

• People who unlawfully crossed the border between ports of entry.
  • People who entered at a port of entry but are inadmissible.
  • People expelled under the Title 42 public health order between March 2020 and May 2023 due to COVID-19.

שים לב לקטגוריה השניה - הגיעו לport of entry but are inadmissible -> הגיעו למעבר גבול אבל היו לא זכאים -> במקום להיות מופנים אחורה הם היו מתחילים שם פגישה עם הגירה.

ועוד קצת מספרים חיים - https://www.cbp.gov/newsroom/stats/nationwide-encounters

חלק מהסיבה העיקרית להסתננות העצומה בעבר היתה היכולת להתחיל תהליכים ארוכים ולקבל תמיכה (אוכל , מגורים , טיפולים רפואיים , חינוך לילדים) לפני בהליכים שהיו פתוחים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 18 דקות, Liviur כתב:

ועוד קצת מספרים חיים

תתפלא, אבל אני הלכתי לשם ישר. בדקתי, עברתי על המספרים (שאגב לא מתאימים למה שגדי פרסם אבל בסדר). 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

צעד מתבקש רק חבל שכבר הסינים קנו כמה אולפני סרטים/טלויזיה

לא מובן לי מה מתבקש פה..

הוא כל הזמן דיבר על מכסים בגלל גירעון מסחרי. הקולנוע הוא ענף שבו דווקא אמריקה מובילה ביצוא והוא מכניס לה הרבה כסף משאר העולם.

איזה בעיה בדיוק הוא פותר פה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, David32 כתב:

שאגב לא מתאימים למה שגדי פרסם אבל בסדר

צודק, בכתבה מופיע 7180 כשלמעשה זה 7181. אכן הבדל עצום.

Screenshot_20250507-081523_Samsung Internet.jpg

אבל גם אם תוסיף את ה-3.8 אלף של ה-OFO, וגם אם אפילו תסתכל על ההסתננות הלא חוקית ברמה הלאומית, זה לא משנה את התמונה הגדולה - יש ירידה עצומה בכמות המסתננים שנכנסים לארה"ב מאז שטראמפ נכנס לתפקיד.

וזה לא רק מהצד של ארה"ב. אפילו במקסיקו מדווחים איך כל האזורים הפופולריים לאורך הגבול, אליהם היו מתכנסים המסתננים, התרוקנו כמעט לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

גדי, תוכל להסביר לנו בבקשה איך הפסקת המבצע של ארה״ב נגד החותים בעצם משרת את ישראל? זה חייב להיות ככה, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא יודע?

אני לא רונן ברגמן. כשאין לי מושג אני לא נוטה לחרטט בבטחון.

אבל אני כן יודע דבר אחד - גיאופוליטיקה ובטחון זה לא ספרינט, זה ריצה למרחקים ארוכים. חכה כמה חודשים ואז נדבר.

אולי יש משהו שאנחנו לא יודעים, ויתגלה בהמשך, ואולי זאת החלטה גרועה של טראמפ, ש"מזניחה" את האינטרסים של ישראל. נחיה ונראה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שזה נכון להציג את זה כאילו האמריקאים פתחו חזית מול החותים בגלל ישראל. 

אם החותים היו יורים לפה טילים בלי להתעסק עם ספינות בים האדום, ספק גדול אם האמריקאים היו עושים משהו בנידון עבור ישראל, חוץ מלהעביר לפה עוד קצת מיירטים שהם כבר מעבירים בגלל איראן. מה שמעניין אותם זה סין. 

לי נראה שטראמפ פשוט זורק טונות של נשק אצל בעלי הברית שלו במזה"ת, בעיקר ישראל, ואומר לעולם "אני הולך לעשות עסקת גרעין עם איראן ואם הם לא ימלאו את הצד שלהם בעסקה, תעשו מה שנראה לכם, לי יש בעיות גדולות יותר במקום אחר, ביי". 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שזה נכון להציג את זה כאילו האמריקאים פתחו חזית מול החותים בגלל ישראל. 

בדיוק. גם ממשל ביידן עשה את זה בעל כורחו, על אש קטנה יותר. לא בגלל אהבת ישראל, אלא בגלל אינטרסים אמריקאיים ומערביים נטו.

טראמפ נקט גישה אגרסיבית יותר, שבעוד כמה שבועות/חודשים נגלה אם היא אכן השתלמה, אבל גם שם זה היה, בעיקר, בכלל אינטרס אמריקאי, שבמקרה זה חופף לאינטרס הישראלי.

אגב, האם מישהו בדק האם החותים יורים עלינו פחות מאז שטראמפ נכנס לתפקיד, או מאז שהחל לכתוש אותם?   לדעתי התשובה היא כן.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

האמת שלא נראה לי שיש הבדל משמעותי בשיגורים, בטח לא בגלל תהקיפות האמריקאיות. הם יורים בעיקר כשהבכיינות בעזה מתגברת יחד עם התקיפות שלנו. אם המבצע החדש מרכבות גדעון (איזה שם מטומטם) יהיה עצים כמו שמספרים לנו, הם ירו לפה יותר. ראיתי גם כתבה שטוענת שנשאר להם כמה עשרות טילים, אבל היום כל פלוץ יכול לכתוב כתבות. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

במידה והדיווח נכון והתרגום תקין, החות'ים מאיימים להמשיך לתקוף ספינות ישראליות עד *שיוכנס סיוע לעזה*, שזה הולך לקרות כנראה תוך שבוע שבועיים עם התקדמות התוכנית החדשה.

לא עד סוף "התוקפנות" כמו שהיה בעבר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 19 שעות, פינדר כתב:

איזה בעיה בדיוק הוא פותר פה?

שליטה של גורמי חוץ בענף הקולנוע.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

שליטה של גורמי חוץ בענף הקולנוע.

מה??

בחייך, אני איבדתי כיוון. תסביר לי בבקשה, כמו לילד מפגר, מה הבעיה של ארצות הברית עם ענף הקולנוע ואיך מכסים על סרטים זרים פותרים אותה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לגמרי - זה צעד שגם אני לא כ״כ מבין.

בנוסף תוהה איך הוא ישפיע על דברים כמו סטרימינג וכו.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...