Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

אף אחד לא יודע מה יהיה בהסכם

אנחנו יודעים מה האמריקאים אומרים. ואנחנו יודעים מה אמרו בישראל במשך שנים. מה יקרה בסוף? אלוהים גדול. הימור שלי: לא תהייה שום תקיפה. טראמפ לא רוצה מלחמות. שוב, בצדק, מהפרספקטיבה האמריקאית. ואם הייתי אזרח ארה"ב - הייתי בעד זה.

אתה מתבלבל.

אני לא מתבלבל. אני מציין בדיוק את מה שסגל - שאותו אתה בוודאי לא יכול לשייך לחבורת הרלביסטים החמוצים וכו' - מציין, וכתבתי לך גם לפני כמה ימים. המחנה שלך - ימין פופוליסטי - שופט את ההנהגה לפי זהות פוליטית תיאורטית. לא לפי מעשים. 

טראמפ בינתיים נוקט קו אחר, תקיף יותר, כלפי איראן, אבל אתם החלטתם, על סמך כמה כותרות, שזהו, טראמפ נטש את ישראל או משהו בסגנון.

אני לא החלטתי שטראמפ נטש את ישראל. אני חושב בדיוק מה שכתבתי: לפחות במקרים פה, הוא מנסה לעשות את מה שמצטייר שהוא חושב שנכון לארה"ב. לא לישראל. זה לגיטימי. זכותו. בשביל זה הוא נבחר. מה לעשות שזה לא מתחבר לכל מיני פנטזיות של הימין הישראלי. והתהליך עם איראן זה גם לא "כמה כותרות". זה הכרזות של הנציגים שלו למה ארה"ב מוכנה. ושוב, גם ברור למה. אני לא יודע אם יש מנדט לנשיא אמריקאי כלשהו היום לחזור על עיראק או אפגניסטן, בטח לאור התוצאות הכושלות והעלות.

אני לא חושב גם שאם האריס היתה נבחרת היינו באיזה מצב מדהים. בזכות שינוים שחלקם לא בשלטיתנו וחלקם בזכותו הבלעדית של מר "ליגה אחרת" ישראל הופכת לפחות פופולארית בארה"ב. אנחנו בהחלט מתקרבים לנקודה שבה לא נוכל לסמוך יותר על ארה"ב, וכמדינה צריכים לחפש בריתות ואלטרנטיבות אחרות - אומנם אנחנו כנראה לא נוכל לקנות מטוסים מצרפת, כמו שהציע הברנש ההוא מקהלת, אבל אולי במזרח וצפון אירופה, כמו שמציע פרופ' פודוקסיק מהאוניברסיטה העברית. אולי הודו במזרח. לא יודע. אבל אני חושב שבראיה קדימה, גם אם טראמפ היה עושה המון דברים פרו ישראלים - נשיאות זה רגע חולף, בסופו של דבר, ובגלל זה אני גם חושב שכל הציפיה לנצחון שלו שהפגינו במחנה שלך היתה ונשארה קצת נאיבית. אבל גם היא, התבססה על איזה אופטימום שהניח שהוא ישים את האינטרס הישראלי בפרונט. והוא לא. והימור שלי? תוך מעט מאוד חודשים גם המלחמה בעזה נגמרת. ואני אומר שוב: גם ביבי ודרמר יודעים את זה. זה כבר נאמר.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

שיגרו פעמיים אבל זה לא הפעיל אזעקות כי יורט רחוק.

איפה הסימוכין ל-2 הטילים?

איך הטיל יורט "רחוק", האם מטוס או בדרך אחרת?

או שאתה מדבר על הטיל ש"התפרק" באוויר מעל תימן, באופן מסתורי?

מציע לא להאמין לכל דבר שמדווחים בחדשות, כאילו זה תורה מסיני. בטח כשזה איזה דיווח מעורפל.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נדמה לי שזה דו"צ שדיווח על ירוט כטב"ם ועל שיגור כושל מתימן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

והימור שלי? תוך מעט מאוד חודשים גם המלחמה בעזה נגמרת. ואני אומר שוב: גם ביבי ודרמר יודעים את זה. זה כבר נאמר

מסכים, אבל לא בגלל מה שאתה חושב.

האמריקאים יחלקו את הסיוע בדרומה הרצועה לפי הפרסום בניו יורק טיימס שפורסם ממש הרגע, וזה תואם לתוכניות של צהל. זה המאני טיים מבחינת רצועת עזה.

בתנאי שביבי לא יפשל שוב.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

מסכים, אבל לא בגלל מה שאתה חושב.

לא הבנתי אז למה לדעתך היא תעצר.

אני חושב שיש פה שילוב של שני דברים: פנימית, אני חושב שיש שנה - גג שנה וחצי עד שאין לך צבא מילואים יותר. חיצונית, ארהב פשוט תגיד לנו לעצור.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

לא הבנתי אז למה לדעתך היא תעצר.

אני חושב שיש פה שילוב של שני דברים: פנימית, אני חושב שיש שנה - גג שנה וחצי עד שאין לך צבא מילואים יותר. חיצונית, ארהב פשוט תגיד לנו לעצור.

מהפוסט שלך זה נראה שאתה חושב שהם יעצרו אותנו, זה נראה הפוך: "יאללה ביבי, קח מה שאתה רוצה תן בראש".

אם העזתים יהיו מדרום לציר מורג, אתה מונע מעבר דלק וסיוע צפונה, ושוטף את שאר הרצועה עם צהל, מהר מאוד לא יהיה חמאס, לא בתור ארגון צבאי אבל גם ויותר חשוב לא בתור גוף שלטוני.

טראמפ שיחרר לך את כל התחמושת הרצויה, אין חיזבאללה שירתק כוחות לצפון, וחמאס עם יכולות נמוכות.

המלחמה תגמר פשוט כי היא תיגמר ונוכל לעבור לשלב הבא.

וכן, זה בא עם כל המשמעויות לגבי החטופים. מקווה שצהל ושבכ אספו את המודיעין הדרוש לחילוץ כמה שיותר בחיים.

ואם עובדים כמו שצריך זה יקרה תוך חודשיים שלושה, כי כשאין דלק ואין אוכלוסיה אזרחית אי אפשר להתחבא, לא במנהרות ולא מעליהן.

ואם יש כניסה משמעותית של סיוע הומניטרי ארצות הברית גם מגינה עליך מכל מיני תומכי טרור כמו ממשלת ספרד, צרפת, אירלנד והולנד.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

מאז

הופה! עכשיו היה קצת אקשן :lol:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

ועכשיו?

אתה ראית טיל? שמעת טיל?

• מצחיק 4
פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אנחנו יודעים מה האמריקאים אומרים. ואנחנו יודעים מה אמרו בישראל במשך שנים. מה יקרה בסוף? אלוהים גדול. הימור שלי: לא תהייה שום תקיפה. טראמפ לא רוצה מלחמות. שוב, בצדק, מהפרספקטיבה האמריקאית. ואם הייתי אזרח ארה"ב - הייתי בעד זה.

זה קודם כל אינטרס אמריקאי שלאירן לא יהיה נשק גרעיני. 

פורסם (נערך)

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אנחנו יודעים מה האמריקאים אומרים. ואנחנו יודעים מה אמרו בישראל במשך שנים. מה יקרה בסוף? אלוהים גדול. הימור שלי: לא תהייה שום תקיפה. טראמפ לא רוצה מלחמות.

אתה יודע מה מדווחים לך שאומרים. מה באמת קורה שם במשא ומתן זה ניחושים.

אנחנו יודעים גם מה עראפת אמר לעולם ולנו. מקווה שלא האמנתם לו. אה בעצם האמנתם.

והערת אגב, זה מאוד הגיוני הרי שטראמפ יסכים שמשטר האייתוללות ישיג גרעין ל"מטרות אזרחיות", אחרי שהם צועקים מוות לארה"ב ולישראל מעל כל במה, ואחרי שהם ניסו לתכנן התנקשות בו, לכאורה.

הימור שלי - תקיפה תוך שנה, לאחר נורמליזציה עם סעודיה.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

המחנה שלך - ימין פופוליסטי - שופט את ההנהגה לפי זהות פוליטית תיאורטית. לא לפי מעשים. 

אז עכשיו אני ימין פופוליסטי?

ואתה מה, שמאל בכיין והיסטרי, ששופט לפי כותרות ולא לפי מעשים?

אני, אם לא קראת את ההודעה הקודמת, שופט לפי מעשים - הסברתי מה היו ההישגים של טראמפ במהלך הכהונה הקצרה עד כה.

לגבי איראן - ברגע שיהיה הסכם אז נדבר. עד אז מוזמנים להמשיך לשפוט אותו לפי כותרות.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע אם יש מנדט לנשיא אמריקאי כלשהו היום לחזור על עיראק או אפגניסטן, בטח לאור התוצאות הכושלות והעלות.

יש הבדל בין כיבוש צבאי של מדינה לבין השמדת תשתית גרעין. 

איראן גרעינית זה סכנה קיומית לישראל ולמערב. גרעין איראני זאת תוצאה הרבה יותר כושלת מכל תרחיש אחר, וטראמפ מבין את זה, או כך אני מקווה.

לפני כשעה, פינדר כתב:

ועכשיו?

קורע. וזה סותר את העובדה כי לא באמת נורו על ישראל 2 טילים (וגם לא טיל אחד)?

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

קורע. וזה סותר את העובדה כי לא באמת נורו על ישראל 2 טילים (וגם לא טיל אחד)?

רמת אמינות: נתניהו.

מאז הנפילה בנתב״ג החות׳ים ירו שני טילים - אחד התפרק בתחילת דרכו, השני יורט היום. וגם כטב״ם אחד שיורט בדרכו ממזרח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

ועכשיו?

נוסע לי עם המשפחה, מקבל את ההודעה מהמערכת שתכף יש טיל. המחשבה הראשונה שעוברת לי בראש זה לא איפה מתחבאים, אלא איך בא לי לחזור לפורום ולכתוב משהו לגדי. כיף.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

ה מאוד הגיוני הרי שטראמפ יסכים שמשטר האייתוללות ישיג גרעין ל"מטרות אזרחיות"

אני לא יודע מה הגיוני. אני יודע מה הוא והשליח שלו אומרים. 

לפני שעה, gadik6 כתב:

אני, אם לא קראת את ההודעה הקודמת, שופט לפי מעשים - הסברתי מה היו ההישגים של טראמפ במהלך הכהונה הקצרה עד כה.

בגלל זה התווכחת שאנחנו לא יודעים ואולי לתימנים אסור גם לירות עלינו עכשיו?

לפני שעה, gadik6 כתב:

לגבי איראן - ברגע שיהיה הסכם אז נדבר. עד אז מוזמנים להמשיך לשפוט אותו לפי כותרות.

הוא מייצר את הכותרות.. זה קצת כמו עם מלחמת סחר המפגרת שלו. אתה יכול, כמובן, להגיד שאנחנו לא מבינים כלום, כמו שאתה עושה בכל התגובות שלך +-. ובכל זאת, למילים יש משמעות.

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

זה קודם כל אינטרס אמריקאי שלאירן לא יהיה נשק גרעיני. 

כנראה שכן, אבל בסוף הנשיא שלהם פועל לפי מה שהוא תופס כאינטרס אמריקאי, ולא אנחנו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני לא יודע מה הגיוני. אני יודע מה הוא והשליח שלו אומרים. 

זה לא משנה מה אומרים. זה משנה מה עושים.

אתם כבר הסקתם שטראמפ אפס כי ההסכם יהיה בדיוק כמו הקודם, או שיש דיבורים על גרעין אזרחי, אבל זה הכל ספקולציות.

אגב, מה טראמפ אמר שתומך בטענה?   כנראה שפספסתי. הוא אמר שיהיה לאיראן גרעין אזרחי, או לסעודיה, על הראש של ישראל?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בגלל זה התווכחת שאנחנו לא יודעים ואולי לתימנים אסור גם לירות עלינו עכשיו?

לא אמרתי שאסור, אמרתי שנראה לאן זה הולך, בתגובה לטענה שטראמפ "נטש" אותנו.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הוא מייצר את הכותרות.. זה קצת כמו עם מלחמת סחר המפגרת שלו. אתה יכול, כמובן, להגיד שאנחנו לא מבינים כלום, כמו שאתה עושה בכל התגובות שלך +-. ובכל זאת, למילים יש משמעות.

מלחמת הסחר זה דוגמה מצוינת - הרי כבר הספידו אותה כאן בפורום וכן בכותרות העיתונים, סיפרו איך האיחוד האירופי וסין נותנים לטראמפ בראש, איך הצרכן האמריקאי הולך לשלם הרבה יותר, ועוד ועוד, אבל המציאות, מסתבר, די הפוכה.

עכשיו דווקא יש דיבורים על שיחות עתידיות בין סין לארה"ב בנושא.

גם ראש ממשלת קנדה, זה שכולם אמרו שנבחר בגלל טראמפ, או בזכותו, ושהבטיח להילחם בטראמפ בכל כוחו, פתאום התגלה כפודל נחמד במהלך הפגישה בבית הלבן.

כל רוח הקרב נעלמה פתאום.

לכן, גם במקרה זה, מוקדם לקבוע אם זה נכשל או זה "מפגר".

אם כבר, אז תכנית המכסים היא מאוד הגיונית לאזרח האמריקאי. זה שאתה התרגלת למצב בו ארה"ב היא סוג של פרה חולבת, לא אומר שהתכנית לשנות את זה "מפגרת".

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אלא איך בא לי לחזור לפורום ולכתוב משהו לגדי.

חחח

זה הדבר הראשון שעשיתי אחרי שסגרתי את הדלת של הממד.

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...