Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

והשמחה לאיד כאן

אתה מתבלבל. אין פה שום שמחה אלא ציניות מרירה.

כשלונות של טראמפ (גם אם אפשר להתווכח אם נכשל או לא) מכים בנו חזק.

לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

מעניין לפי איזה הגיון מעוות שחרור של חייל (בדגש על חייל), ללא שום תמורה, לכאורה, יכול להיחשב ככשלון או כמשהו שלילי.

זה הישג מצויין וממש לא כשלון. מנקודת המבט של טראמפ כמובן.

זה כשלון אדיר של הממשלה שלנו והעומד בראשה, שהשחרור נעשה בלי לערב אותו בכלל בעניין ותוך השארה (הפקרה) של חטופים שאינם אזרחי ארה״ב.

• אהבתי 4

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

מעניין לפי איזה הגיון מעוות שחרור של חייל (בדגש על חייל), ללא שום תמורה, לכאורה, יכול להיחשב ככשלון או כמשהו שלילי.

אתה באמת לא מבין את התמורה? מה חמאס השיגו בזה? 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פינדר כתב:

זה הישג מצויין וממש לא כשלון. מנקודת המבט של טראמפ כמובן.

זה כשלון אדיר של הממשלה שלנו והעומד בראשה, שהשחרור נעשה בלי לערב אותו בכלל בעניין ותוך השארה (הפקרה) של חטופים שאינם אזרחי ארה״ב.

למה זה כשלון?   מאז ה-7 באוקטובר, ממשלות שונות פועלות לשחרר אזרחים שלהן, ולא משנה אם זה ארה"ב או רוסיה.

להזכיר לך מי 2 החטופות הראשונות ששוחררו?

עם כל הצער, יש חטופים ש"שווים יותר", מסתבר.

לגבי הפקרה של חטופים אחרים - כל חטוף שמשוחרר זה מבורך. 

אתה מציג את זה כאילו זה או שחרור של כולם או שחרור של חטוף אחד, כשבפועל זה היה כנראה או שחרור של חטוף אחד או שחרור של אף אחד.

לפני 38 דקות, garicho כתב:

אתה באמת לא מבין את התמורה? מה חמאס השיגו בזה? 

מה הם השיגו?

רק אל תגיד שהם "סכסכו" בינינו לארה"ב, כאילו זה ילדים בני 6.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

אתה מציג את זה כאילו זה או שחרור של כולם או שחרור של חטוף אחד, כשבפועל זה היה כנראה או שחרור של חטוף אחד או שחרור של אף אחד.

האמריקאים קידמו תוכנית שמוסכמת על חמאס, לשחרור כל החטופים בפעימה אחת. כשהבינו שממשלת נתניהו תוקעת את התהליך הזה, הם הלכו על הבנות והבטחות מול חמאס ישירות.

אני לא יודע בדיוק מה הבטיחו להם האמריקאים, אבל בוודאות חמאס לא ישחרר חייל (גם אם יש לו אזרחות אמריקאית) בלי הבטחה כלשהי. ולא זה לא ״סכסוך״ או משהו כזה. הבטחה ממשית. הבאתי כבר אתמול ידיעה על זה שהאמריקאים מוכנים ללחוץ על ישראל לקבל עסקה שבה חמאס נשאר מעורב בשלטון חדש שיקום בעזה. כזה סוג של תמורה.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסדר...

הרי גם כשדיווחו בעבר שביבי הוא זה שמכשיל את עסקאות החטופים, ובסוף התברר שזה לוחמה פסיכולוגית של חמאס, אתם הרי בלעתם את התעמולה של חמאס, אז תעשה לי טובה.

לגבי חמאס - זה לא בהכרח חמאס, אלא המממנת הראשית שלו קטאר, שאולי לחצה עליו כדי להתחנף לטראמפ. 

ולעניין ה"ידיעות" שהבאת - כשנראה מקור רשמי מאשר את זה אז נאמין, עד אז זה ספק שמועות ספק פנטזיות.

הרי כל ההתבטאויות של טראמפ ובכירי הממשל שלו על כך שחמאס לא ייקח חלק בשום פתרון עתידי של עזה זה סתם, עדיף להאמין לידיעות באיזה אתר חדשות.

• רעיון גרוע 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

מה הם השיגו?

ארגון טרור מסריח של רוצחים אנסים ושודדים, אויב של מדינת ישראל שמחזיק חטופים ישראלים, מקיים משא ומתן עם המעצמה הגדולה בעולם וישראל שהיא בעלת ברית של ארה"ב לא מעורבת. זה לכשעצמו הישג עצום.

הם עשו משהו עבור האמריקאים, עכשיו הם מצפים לתמורה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

הרי גם כשדיווחו בעבר שביבי הוא זה שמכשיל את עסקאות החטופים, ובסוף התברר שזה לוחמה פסיכולוגית של חמאס, אתם הרי בלעתם את התעמולה של חמאס, אז תעשה לי טובה

נכון, וגם התיסכול של הצמרת האמריקאית מנתניהו זה לוחמה פסיכולוגית של החמאס.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

ארגון טרור מסריח של רוצחים אנסים ושודדים, אויב של מדינת ישראל שמחזיק חטופים ישראלים, מקיים משא ומתן עם המעצמה הגדולה בעולם וישראל שהיא בעלת ברית של ארה"ב לא מעורבת. זה לכשעצמו הישג עצום.

הם עשו משהו עבור האמריקאים, עכשיו הם מצפים לתמורה. 

ועם הטאליבן האמריקאים לא דיברו בזמנו?

זה לא משנה מי מקיים את המשא ומתן, זה משנה מה התוצאה הסופית, מה גם שלארה"ב יש יותר מנופי לחץ על החמאס, ויותר יכולת להציע משהו (רילוקיישן למשל).

אם ארה"ב שואפת או מצהירה כי היא תיקח בעלות על עזה, עדיף לישראל לא לקחת בכלל צד בנושא.

כל עוד המשא ומתן לא מסתיים בכך שישראל צריכה לסיים את הלחימה ולהשאיר את חמאס בשלטון, זה פאניקה מיותרת. כשנראה מה התוצאה אז נוכל לשפוט.

לגבי החלק האחרון - כל עוד לא הובטח להם כלום, הם יכולים לצפות עד מחר.

לפני 14 דקות, David32 כתב:

נכון, וגם התיסכול של הצמרת האמריקאית מנתניהו זה לוחמה פסיכולוגית של החמאס.

הצמרת הקודמת או הנוכחית?

אם הנוכחית אז זה סיפורי סבתא, כמו הדיבור על זה שטראמפ יכריז על הכרה במדינה פלשתינית בימים הקרובים.

אם הקודם אז טוב שכך. אם נתניהו לא היה "מתסכל" אותם, כנראה שלא היינו נכנסים לרפיח ולא היינו מכים בחיזבאללה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

זה לא משנה מי מקיים את המשא ומתן

בוודאי שזה משנה. במקרה הזה מי שניהל את המו"מ ייצג את האינטרס של עצמו ולא את האינטרס שלך.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

זה משנה מה התוצאה הסופית

ו? מה התוצאה הסופית? לשחרור של חייל אחד (חשוב ככל שיהיה) אין משמעות אסטרטגית. לשינוי הדינמיקה והפיכה למובל במקום מוביל בהחלט יש.

מעבר לעובדה שארה"ב ניהלה, לכאורה, מו"מ מול ארגון טרור מאחורי הגב של ישראל, זה כנראה יפגע אנושות ביכולת של ישראל להשיג את היעד העיקרי במלחמה והוא הכרעה - צבאית - של החמאס.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

מה גם שלארה"ב יש יותר מנופי לחץ על החמאס, ויותר יכולת להציע משהו (רילוקיישן למשל).

אין לאף אחד מנוף לחץ גדול יותר מזה של ישראל - כניעה ושחרור החטופים או השמדה. כמובן שארה"ב הרגע לקחה לנו אותו.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

כל עוד המשא ומתן לא מסתיים בכך שישראל צריכה לסיים את הלחימה ולהשאיר את חמאס בשלטון, זה פאניקה מיותרת. כשנראה מה התוצאה אז נוכל לשפוט.

גישה מצוינת שהוכיחה את עצמה פעמים רבות בהיסטוריה. אולי הרכבת בכלל לא תגיע לאושוויץ ותתקע בדרך, עד שלא רואים את הכבשנים זה פאניקה מיותרת.

• אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אם הנוכחית אז זה סיפורי סבתא, כמו הדיבור על זה שטראמפ יכריז על הכרה במדינה פלשתינית בימים הקרובים

בקצב הנוכחי לך תדע, מהספונסר של הפלסטינים הוא קיבל מטוס יוקרה, מאיתנו קיבל רק ביפר מרוסס בספריי זהב מהום סנטר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, MiniMiz3r כתב:

בוודאי שזה משנה. במקרה הזה מי שניהל את המו"מ ייצג את האינטרס של עצמו ולא את האינטרס שלך.

אם האינטרס שלך זה שחרור חטופים אז בוודאי שזה מייצג במקרה זה.

אם האינטרס זה מיטוט חמאס, אז בהנחה והחמאס לא קיבל שום התחייבות מטראמפ, ולפחות בינתיים נראה שזה המצב, אז אין שום פגיעה באינטרס הישראלי במקרה זה.

ו? מה התוצאה הסופית? לשחרור של חייל אחד (חשוב ככל שיהיה) אין משמעות אסטרטגית. לשינוי הדינמיקה והפיכה למובל במקום מוביל בהחלט יש.

כמה חטופים שוחררו בשנה וקצת שביידן היה נשיא, וכמה ב-4-5 חודשים בהם טראמפ מעורב בתהליך?

זה לא "חייל אחד", אלא חלק ממסע ארוך. 

מעבר לעובדה שארה"ב ניהלה, לכאורה, מו"מ מול ארגון טרור מאחורי הגב של ישראל, זה כנראה יפגע אנושות ביכולת של ישראל להשיג את היעד העיקרי במלחמה והוא הכרעה - צבאית - של החמאס.

עם כל הכבוד לישראל, המו"מ מול חמאס זה מו"מ מול קטאר, מול חמאס חו"ל ומול שאר נבלות העולם.

חמאס עזה עושה פחות או יותר מה שאומרים לו הבוסים שלו.

עכשיו כמו שאמרת, מילת המפתח היא לכאורה, ארה"ב ניהלה, לכאורה, מו"מ מאחורי הגב של ישראל. לא בטוח שזה אכן המצב.

אין לאף אחד מנוף לחץ גדול יותר מזה של ישראל - כניעה ושחרור החטופים או השמדה. כמובן שארה"ב הרגע לקחה לנו אותו.

ישראל לא יכולה להשמיד את חמאס בלי אישור של ארה"ב, וכולם יודעים את זה - חמאס, קטאר וגם בעולם.

תחמושת, גיבוי בינלאומי, יכולת לא להכניס סיוע ועוד ועוד. 

חמאס יודע שאם ארה"ב משחררת את הרסן לגמרי, אז אפשר לחשוש מהשמדה, וראינו את זה במספר "מבצעים" אחרונים.

יתרה מכך, לארה"ב יש מנוף לחץ על קטאר, על טורקיה, אפילו על איראן. משהו שאין לישראל.

גישה מצוינת שהוכיחה את עצמה פעמים רבות בהיסטוריה. אולי הרכבת בכלל לא תגיע לאושוויץ ותתקע בדרך, עד שלא רואים את הכבשנים זה פאניקה מיותרת.

אתה מתבלבל. הכוונה שלי שכל הכותרות המפוצצות בעיתונים זה פאניקה מיותרת. 

אני לא רואה שום מצב בו טראמפ "מוכר" אותנו ומורה על הפסקת המלחמה + השארת חמאס בשלטון.

ימים יגידו מי צדק.

לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

בקצב הנוכחי לך תדע, מהספונסר של הפלסטינים הוא קיבל מטוס יוקרה, מאיתנו קיבל רק ביפר מרוסס בספריי זהב מהום סנטר.

הוא קיבל או נשיא ארה"ב קיבל?

אם טראמפ היה כל כך תאב בצע, כנראה שהוא לא היה תורם את כל משכורתו כנשיא בכהונה הקודמת.

קטאר היא מדינת טרור שהיינו צריכים להפציץ, ויחסי ארה"ב עימה הם אינטרס אמריקאי אבל שפל מוסרי, לדעתי. עם זאת, מכאן ועד להשערה או הנחה שהם "יקנו" את ארה"ב עם מזוודות דולרים או עם מטוס מפואר. אני בספק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד כמה חי בסרט צריך להיות. וואו. 

מילא עוד על זה שהחמאס משחרר חייל בעקיפין בשביל טראמפ ומבקש מטראמפ שידאג להפסקת המלחמה (שזה הזוי בפני עצמו ומראה כמה הפסדנו).

אבל טראמפ שמקבל בתחילת הקדנציה מטוס חדש ממדינה "מורכבת"... וזה בספק לדעתך למה הם עשו את זה? 

לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

אם טראמפ היה כל כך תאב בצע, כנראה שהוא לא היה תורם את כל משכורתו כנשיא בכהונה הקודמת.

וזה הכי חי בסרט.

תרם 400K בשנה.

• רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, gadik6 כתב:

כמה חטופים שוחררו בשנה וקצת שביידן היה נשיא, וכמה ב-4-5 חודשים בהם טראמפ מעורב בתהליך?

לא מרגיש לך קצת פשטני להשתמש בטיעון כזה - המתמטיקה הזו באמת מוכיחה לך משהו?

כמה אזרחים נרצחו בפיג׳מות בבית שלהם אצל ביבי וכמה בממשלה שהקים לפיד?

זה אומר שבבחירות הבאות אתה מצביע ׳יש עתיד׳?

לפני שעה, gadik6 כתב:

קטאר היא מדינת טרור שהיינו צריכים להפציץ

על זה אנחנו מסכימים. בערך.

ראש ממשלה עם ביצים (ושלא קיבל מהם כסף) היה אומר לקטאר לפני שנה וחצי לדאוג לשחרור כל החטופים תוך שבועיים או שישראל מורידה את כל משפחת אל ת׳אני ונותנת את קטאר לסעודיה על מגש של כסף.

עריכה אחרונה על ידי stx
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, David32 כתב:

עד כמה חי בסרט צריך להיות. וואו. 

מילא עוד על זה שהחמאס משחרר חייל בעקיפין בשביל טראמפ ומבקש מטראמפ שידאג להפסקת המלחמה (שזה הזוי בפני עצמו ומראה כמה הפסדנו).

ממש הפסדנו. החטוף בקושי הספיק להגיע לישראל וכבר אנחנו מפציצים שוב בעזה.

אולי חמאס פשוט שכח לבקש יפה?

לפני כשעה, David32 כתב:

אבל טראמפ שמקבל בתחילת הקדנציה מטוס חדש ממדינה "מורכבת"... וזה בספק לדעתך למה הם עשו את זה? 

אתה לא יודע לקרוא כנראה. הטענה היא לגבי טראמפ, לא לגבי קטאר והמניעים שלה.

בניגוד לקודמו בתפקיד, שנרדם בשמירה, תרתי משמע, טראמפ נלחם אקטיבית בחדירה של קטאר למוסדות ההשכלה הגבוהה בארה"ב, ובמה שבאמת חשוב - ביטול השפעה זרה ופסולה על דור העתיד ועל המערכת האקדמאית. 

לפני כשעה, David32 כתב:

וזה הכי חי בסרט.

תרם 400K בשנה.

איזה אפס. תרם רק 400 אלף דולר בשנה. אתה בטח תרמת יותר?

ואני אחזור שוב על ההמלצה - למד לקרוא. כל משכורתו כנשיא זה בדיוק 400 אלף בשנה.

לא כתבתי כלום על נדל"ן או הכנסות אחרות, אבל זה לא סותר את הטענה המקורית שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאבו עלי:

"אבל למה טראמפ לא עושה כל מה שישראל רוצה"?

ראשית - גילוי נאות: אני מעדיף את ממשל טראמפ על פני ממשל ביידן.

אני מעריך שכך גם רוב אזרחי ישראל.

בשבוע שעבר אחרי ההסכם בין החות'ים לארה"ב, פנו אליי עוקבים בשאלה מה דעתי על "הסטירה שנתן טראמפ לישראל" בעניין זה.

לכך מצטרפות כותרות רבות בשבוע האחרון בכלי תקשורת בישראל שטוענות: "טראמפ עושה מה שבא לו ולא סופר את ישראל".

נתחיל מהעובדה המאוד חשובה:
טראמפ הוא נשיא ארה"ב, ונבחר כדי לשרת את ארה"ב ולא את אזרחי ישראל.
טראמפ ורוב מוחלט של בכירי ממשלו לא הסתירו בעבר את תמיכתם בישראל ואינם מסתירים אותה  כעת.

זה אולי יפתיע רבים מכם (אני מקווה שלא) אבל, ישראל היתה נושא שולי במיוחד בבחירות בארה"ב בד"כ אפילו לא בעשיריה. כך העידו סקרים רבים במהלך החודשים שלפני הבחירות (חלקם הובאו כאן בערוץ). ה"טיקט" עליו נבחר טראמפ הוא : כלכלה ומהגרים. זה מה שמציק לאמריקאים, אפילו שנראה לנו בישראל שהכל סובב סביבנו.

זו צריכה להיות הנחת היסוד שלכם.

הנחה נוספת, שהוכחה כעובדה היא שהאינטרס הישראלי כן חשוב לטראמפ וכשהוא לא מתנגש עם זה האמריקאי אזי טראמפ פועל למען האינטרס הישראלי.

סוגיית החות'ים

טראמפ לא היה חייב לפתוח במתקפה עצימה שכזו על החות'ים - עשרות תקיפות מדי ערב במשך חודש וחצי (כ 1700 תקיפות ע"פ נתון בו נקב מנהיג החות'ים במהלכן איבדה ארה"ב 2 מטוסי F-18 וכ 7 כטב"מים יקרים במיוחד).
אני מודה לו שעשה את זה ואני לא כועס עליו שהפסיק את זה. הוא לא היה חייב מלכתחילה. כשעושים לי טובה אני אסיר תודה, כשמפסיקים לעשות לי טובה אין זה אומר שאני נוטר בתוכי טינה על כך, כי זו בבסיס מתנה.

טראמפ דואג לארה"ב. ישראל דואגת לישראל. הרבה פעמים זה משיק. לא תמיד. ככה זה עובד.
אם טראמפ היה עושה רק מה שישראל רוצה הוא היה בבעיה מול הבוחרים שלו. מול בסיס כוחו.

סוגיית הגרעין האיראני

זו סוגייה מרכזית עבור ישראל, אחת מהחשובות ביותר. נכון לכתיבת שורות אלה, ממשל טראמפ הכריז שהוא מתנגד לכך שאיראן תעשיר אורניום, איים בתקיפה על איראן וחימש את ישראל מעל לראש בכמעט כל מה שהיא צריכה כדי לתקוף את הגרעין האיראני.

האם צריך להתלונן על זה?
בינתיים צריך להיאזר בסבלנות.

סוגיית עידן אלכסנדר

איך זה שטראמפ מעז לשחרר אזרח אמריקאי במו"מ עוקף מול חמאס "על הראש של ישראל ובלי לשאול אותה? זה ממש נורא פגיעה אנושה בישראל"

אז לא!
אני בכלל לא חושב ככה. אני מברך על כל שחרור של כל חטוף ישראלי בכל דרך, כל עוד ישראל לא מוותרת על השמדה של שלטון חמאס ולא מוותרת על הישגיה היבשתיים ברצועה. הכל טוב וכשר בעיני. מבחינתי שאבו מאזן יביא לשחרור החטופים, שאבו מחמד אלג'ולאני יעשה את זה, אפילו נשיא איראן טוב לי. אני אגיד לכולם תודה על כל חטוף. וכל המרבה הרי זה משובח.

סוגיית סיום המלחמה ברצועת עזה

טראמפ, כמו כולנו רוצה שהמלחמה תסתיים. היא מפריעה לו לקדם תהליכים במזה"ת. יחד עם זאת טראמפ מחמש את ישראל בכל הנשק שהיא מבקשת כדי להשלים את המלאכה בעזה. תומך בפומבי בפינוי רצועת עזה מתושביה. תומך בישראל מול האתגרים בזירה הבינ"ל (האו"ם, האג, אירופה ועוד).
אולי שכחתם את עוצמת הלחץ שהיתה על ישראל בזמן ממשל ביידן, מצד האמריקאים וגם מצד האירופאים (אני בכלל לא מדבר על מדינות ערב). טראמפ בלם את כל הלחץ הזה. זה דרמטי. בזמן ממשל ביידן היה חשש מתמיד שאם בטעות ייהרג איזה עובד סיוע בינ"ל ביידן יעצור את ישראל (וזה לא היה רחוק מזה).
כעת ישראל יכולה להתנהל בנוחות רבה ולמנוע כניסת מזון וסיוע לרצועה באופן מוחלט למעלה מחודשיים. מישהו מכם היה יכול לדמיין כזה דבר בזמן ביידן?

סוגיית ביקור טראמפ במזה"ת

למה טראמפ מבקר בסעודיה ולא מבקר בישראל?

אני לא יודע כמה מכם זוכרים שהסעודים קנו את "הפתיחה של הפרנסה"- הביקור הראשון של טראמפ מחוץ לארה"ב אחרי הבחירות, ב 600 מיליארד דולר עם אופציה להגדיל לטיריליון דולר.
גם קטר ואיחוד האמירויות התחייבו לסכומים אדירים.
הרוויחו ביושר. האפיפיור קצת דפק להם את הראשוניות והוותיקן זכה לביקור הזה - שבעקבותיו נבחר לראשונה אפיפיור אמריקאי.
אז ישראל... אולי בפעם הבאה... לא לדאוג 🙂

סוגיית ההפגנות בקמפוסים בארה"ב

אני מרשה לעצמי לומר שממשל ביידן עודד אקטיבית את ההפגנות הדרמטיות בקמפוסים בארה"ב, אשתקד, שליבו שנאה איומה נגד ישראל על אדמת ארה"ב. הוא לכל הפחות לא עשה דבר כדי למנוע אותן. זה היה פשוט נורא.

ומה המצב אצל טראמפ?

חלום. ההפך הגמור.
מעצרים, סנקציות על אוניברסיטאות במיליארדי דולרים, אכיפה נוקשה, ניסיונות גירוש (שבינתיים נבלמים על ידי מערכת המשפט האמריקאית).

הוא לא היה חייב לעשות את זה. מה שהוא עושה בעניין זה דבר אדיר וחשוב מאין כמותו עבור מדינת ישראל. זה משפיע קדימה. לשנים ארוכות.

אפשר לכתוב עוד ועוד דברים שטראמפ עושה למען ישראל מאז שנבחר.
אבל תמיד צריך לזכור שהוא לא חייב. הוא לא ראש ממשלת ישראל. הוא חייב דין וחשבון לבוחר האמריקאי ולא לזה הישראלי. ובדיוק בגלל זה כל מה שהוא עושה מוכיח מעל לכל ספק שהוא איתנו באש ובמים. תשפטו לפי המעשים.

לא הייתי ממהר לפקפק במחוייבותו כלפי ישראל, יחד עם ההבנה המאוד חשובה שהוא לא עובד אצל ישראל. לא להתבלבל בין הדברים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...