Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

מה בין בית הדין בהאג לממשלת צרפת?

האמת שצרפת קבעה שביבי וגלנט לא ייעצרו אם יגיעו לשם למרות שהאג הוציא נגדם צווי מעצר.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

ברור שהכל אינטרסים, אבל מה אם האינטרס שלו לא להיות יותר ג'יהאדיסט?

קצת פחות מסתדר עם זה שלפני חודשיים הם רצחו אלפי עלוואים, ולפני שבוע ניסו לעשות אותו דבר לדרוזים אבל זה נעצר כי לדרוזים היה נשק וגיבוי מישראל .

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, falou כתב:

ההכללה שלך, "אירופאים", שטחית מאוד.

מאוד.

מה בין בית הדין בהאג לממשלת צרפת?

ערכי "מוסר" משותפים?

וההכללה אולי שטחית, אבל די מדויקת.

צרפת אולי הודיעה שיש לנתניהו חסינות, וזאת אחרי שתחילה מסרה כי תכבד את החלטת בית הדין ואף את צו המעצר, אם יוצא, אך מבחינת ההצבעות באו"ם, הקו המנחה לא שונה משמעותית מהקו של בית הדין בהאג.

לפני 49 דקות, falou כתב:

ברור שהכל אינטרסים, אבל מה אם האינטרס שלו לא להיות יותר ג'יהאדיסט?

כמובן. הוא רק עלה במהפכה אלימה, שחט לאחרונה כמה אלפים בסוג של טיהור אתני, אבל חוץ מזה הוא סבבה לגמרי. הוא הרי שם חליפה.

לפני 49 דקות, falou כתב:

80% מהעולם אינו מערבי ואינו מחזיק בערכים מערביים, וזה אינטרס מערבי להחזיק רמה של שת"פ גם עם אילו שאינם חולקים את הערכים של המערב. במילים אחרות, עסקים לא עושים רק עם חברים.

זאת בדיוק הנקודה שלי - הם מבקרים אותנו בנושאים "מוסריים", בעוד שהם עצמם חוטאים באותם התחומים ברגע שהנסיבות או האינטרסים מאלצים.

ואני כבר לא מדבר על ה"כיבוש" הצרפתי באפריקה.

אגב:

Screenshot_20250508-083731_Samsung Internet.jpg

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

בלי קשר לטראמפ, אם יש משהו מעורר השתאות זה הצביעות האירופאית הטיפוסית.

אוי ווי, אלוהים ישמור, הצביעות האירופאית הטיפוסית 😂

לישראל היו קשרים מצוינים עם החונטה הצבאית בארגנטינה בזמן שאנשים נחטפו או נעלמו כולל "טיסות המוות" כאשר האסירים הובלו למטוסים צבאיים, שם סיממו אותם, קשרו ואז זרקו מהמטוס אל הים, בינם מעל 2,000 יהודים (כ-12% מהנעלמים היו יהודים, לעומת כ-1% מהאוכלוסייה הכללית).  זה לא הפריע לנו לספק לארגנטינה נשק וידע צבאי, קצינים מצה"ל העבירו הדרכות לצבא ולכוחות הביטחון של החונטה.

ישראל ניהלה קשרים טובים גם עם משטרו של פינושה בצ'ילה. סיפקנו להם מטוסים, טכנולוגיות צבאיות, הדרכות וציוד ביטחוני. היו גם ביקורים רשמיים.

עם דרום אפריקה בתקופת אפרטהייד קיימנו שיתופי פעולה צבאיים כולל מכירת נשק ופרויקטים בתחום הגרעין.

אפשר להזכיר גם את השילטון הצבאי בטורקיה ומשטרו של שאה באיראן. שניהם חברים הכי טובים שלנו, אבל לא בדיוק משטרים נאורים. 

אבל "הצביעות האירופאית הטיפוסית" 🤣🤣🤣

• אהבתי 1
פורסם

מילא ואטורי הדביל. טראמפ הופך את המזרח התיכון לגרעיני. אם הוא מסכים שלאיראן יהיה גרעין ״אזרחי״ אז למה לא לסעודיה. גם בלי נורמליזציה עם ישראל. כאילו די ברור שזה כישלון אדיר של נתניהו, אבל גם טראמפ עושה פה בדיוק את מה שהזהירו מפניו, הולך עם האינטרסים של עצמו.

image.thumb.png.1d43de4d73dc8fd191a91c9874daa9be.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה פתאום?!

אתה פשוט חמוץ חסר חוש הומור שלא מבין את הגאונות שלו, ומעריץ את סליפי ג'ו האנטישמי בסתר.

..

אבל האמת שמבחינת ארה"ב זה צעד הגיוני, אם סעודיה תשקיע מאות מיליארדים, כמו שאומרים. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כפי שציינתי בעבר טראמפ עושה מה שמשתלם לטראמפ. לפעמים זה גם טוב ליהודים. אולם כאשר הדבר משרת את מטרותיו, הוא אינו מהסס לתקוע לנו סכין בגב. ואם הדיווח נכון הוא גם יסובב את הסכין כי זה פשוט משתלם לו. אני מנחש שגם בנושא האיראני נקבל גישה דומה. נראה לי שהסכם יהיה דומה לזה שנחתם בתקופת אובמה או מעט שונה וייחצנו אותו כעסקת זהב/פלטינה/יהלום. רק שעכשיו ביבי לא יעז להוציא מילה מהפה. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הלוגיקה של חלק מהמגיבים כאן, או היעדרה...

טראמפ אומר משהו, שמתיישר עם האינטרסים של ישראל (פינוי עזה, השמדת חמאס, איום על איראן)?   הוא סתם מקשקש.

אבל כש"מקורות" מספרים על תכנית גרעין סעודית, שלא מתיישבת עם האינטרסים של ישראל, בלי שטראמפ אמר מילה על כך - זה בטוח נכון.

מזכיר את הכתבה האחרונה בליינט בנושא, על "משבר" בין הבית הלבן לנתניהו, כשהמשבר היחידי הוא כנראה בראש של הכתב.

כנ"ל לגבי הפסקת האש מול החותים - הכותרות זועקות שטראמפ "נטש" את ישראל, אבל משום מה החותים לא יורים עלינו בינתיים.

צירוף מקרים?   אולי. ואולי לא.

כמו שכבר כתבתי - התוצאה האמיתית תתגלה רק בהמשך, כשנראה אם הירי שלהם נפסק, מתגבר או נשאר כמו שהיה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

טראמפ אומר משהו, שמתיישר עם האינטרסים של ישראל (פינוי עזה, השמדת חמאס, איום על איראן)?   הוא סתם מקשקש.

דיבורים לחוד ומעשים לחוד. את שערי הגהינום בפעם 256 וקזינו ברפיח כבר ראינו. הסכם עם איראן עד נראה, אבל בטוח הוא יהיה פורץ דרך. סליחה, שכחתי. אשמתו של ביבי וצריך זמן. כמה? אולי הנכדים שלנו יגידו. ואולי לא. אבל אם כן אז זה בטח יהיה בזכותו של טראמפ. 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אבל כש"מקורות" מספרים על תכנית גרעין סעודית, שלא מתיישבת עם האינטרסים של ישראל, בלי שטראמפ אמר מילה על כך - זה בטוח נכון.

בעיות עם הבנת הנקרא? "אם הדיווח נכון" יש מבין?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

כנ"ל לגבי הפסקת האש מול החותים - הכותרות זועקות שטראמפ "נטש" את ישראל, אבל משום מה החותים לא יורים עלינו בינתיים.

כותרות? לא ראית ושמעת מה שטראמפ בעצמו אמר? או שגם כאן בעיות בהבנת הנשמע? גם חותים הבהירו כי ההסכם אינו כולל הפסקת תקיפות נגד ישראל. לא יורים עלינו? פספסת. הם כבר שיגרו כטב"ם וטיל.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני חושב שאתה מבלבל בין כמה דברים שונים.

אני חושב שצריך להיות מאוד, מאוד, מאוד (מאוד) נאיבי כדי לשמוע מישהו מחרטט על זה שעזה תהפוך לריביירה פורחת ולחשוב שזה באמת יקרה. אני לא חושב שאפילו ביבי קנה את זה. אבל מה איכפת לו (ישראל כץ בטח דווקא כן קנה את זה, כמו כל התמימים שחשבו שבן גביר יביא להם את אמשילות וכו').

אני די בטוח שכולנו התייחסנו ברצינות לאיומים של ארה"ב על איראן, כי פעולה צבאית נגד הגרעיון האיראני זה דווקא לא פנטזיה הזויה כמו הריביירה. אלא משהו שארה"ב באמת יכולה לעשות. אלא שבינתיים הכיוון השתנה. והדיונים הם על הסכם שייצר מציאות יותר גרועה לישראל ממה שהיה אחרי ההסכם של אובמה לפני עשור. וזה לא לפי יבגני החמוץ, אלא לפי עמית סגל, שכתב על זה ב-wsj (גילוי נאות: לא בא לי לשלם להם, אז אני מסתמך על התרגום מפה). גם על הספקת האש עם התימנים, השגריר האמריקאי אמר שהם לא צריכים את האישור שלנו ומה שמעניין אותם זה ירי על אמריקאים (שזה הגיוני לחלוטין). וההסכם עם סעודיה זו ספקולציה כרגע, שאולי תחסם בכלל, ואולי לא - אבל גם מאחוריה יש הגיון ברור, ויותר הגיוני שארה"ב תתעניין במיליארדים שיזרמו לכלכה האמריקאית ממה שקורה בחור התחת שנקרא "ישראל".

והשורה התחתונה היא שבכל המקרים טראמפ פועל לפי מה שלדעתו מהווה את האינטרסט האמריקאי, ויכול להיות שהוא גם צודק. רק שזה פשוט לא האינטרס הישראלי. וכמו שכתב סגל, אם היה מדובר בביידן או האריס - אתה ודומיך הייתם מתחרפנים מעצבים. אבל, שוב, בגלל שחשבתם שטראמפ הולך להיות המשיח שלכם - כרגע אתם בבעיה קלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

כותרות? לא ראית ושמעת מה שטראמפ בעצמו אמר? או שגם כאן בעיות בהבנת הנשמע? גם חותים הבהירו כי ההסכם אינו כולל הפסקת תקיפות נגד ישראל. לא יורים עלינו? פספסת. הם כבר שיגרו כטב"ם וטיל.

נראה לי שאתה צריך לעבוד על הבנת הנקרא או הנשמע.

מה טראמפ אמר, שהחותים ימשיכו לתקוף?

דובר החותים בעצמו אמר שזה לא כולל הפסקת תקיפות על ישראל, אבל רק עד לתחילת הכנסת סיוע לרצועה.

סיוע לרצועה אמור להיכנס, ממש תכף, אז מה זה אומר?   שאולי זה נאמר רק כדי לצאת ידי חובה, ולא להראות שהם מפסיקים לתקוף את ישראל, כשבפועל הם כן מפסיקים.

הם שיגרו טיל אחרי כניסת הפסקת האש לתוקף?   נראה שחלמת על זה. שום טיל לא שוגר מאז.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

והדיונים הם על הסכם שייצר מציאות יותר גרועה לישראל ממה שהיה אחרי ההסכם של אובמה לפני עשור. וזה לא לפי יבגני החמוץ, אלא לפי עמית סגל, שכתב על זה ב-wsj (גילוי נאות: לא בא לי לשלם להם, אז אני מסתמך על התרגום מפה).

אף אחד לא יודע מה יהיה בהסכם, לא אתה, לא אני, וגם לא עמית סגל. וגם לא רונן ברגמן כנראה.

זה הכל ספקולציות וניחושים. 

כשיהיה הסכם, נדבר. הימור שלי?   תקיפה באיראן תוך שנה, אחרי נורמליזציה עם סעודיה.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

וכמו שכתב סגל, אם היה מדובר בביידן או האריס - אתה ודומיך הייתם מתחרפנים מעצבים. אבל, שוב, בגלל שחשבתם שטראמפ הולך להיות המשיח שלכם - כרגע אתם בבעיה קלה.

אתה מתבלבל.

טראמפ לא מטיל הגבלות על מכירת חימוש וציוד לישראל, כתנאי להפסקת הלחימה בעזה, אלא להיפך. וזה בניגוד מוחלט לממשל ביידן.

טראמפ נותן לנו גיבוי מלא בלחימה מול לבנון, סוריה ועוד, הן צבאית והן מדינית. 

לעניין איראן וסעודיה - ביידן הפשיר מיליארדי דולרים לאיראן, המשיך את הסכם הגרעין חסר השיניים, ולמעשה גרם, בעקיפין, להתחזקות איראן, מה שכנראה תרם גם ל-7 באוקטובר.

אני כבר לא מדבר על קלקול היחסים עם סעודיה.

טראמפ בינתיים נוקט קו אחר, תקיף יותר, כלפי איראן, אבל אתם החלטתם, על סמך כמה כותרות, שזהו, טראמפ נטש את ישראל או משהו בסגנון.

השורה התחתונה - חכו להסכם "כניעה" עם סעודיה ועם איראן. אם זה יקרה תגידו שצדקתם, אבל סביר להניח שזה לא יקרה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

הם שיגרו טיל אחרי כניסת הפסקת האש לתוקף?   נראה שחלמת על זה. שום טיל לא שוגר מאז

שיגרו פעמיים אבל זה לא הפעיל אזעקות כי יורט רחוק.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...