Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

צ'צ'נים ואחרים בברה"מ של שנות ה-40

זה תחת אותו שלטון. זה שינוי כתובת. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 33 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא מצליח לחשוב על משהו כ"כ מופרך כמו טרנספר מפה של שני מיליון בני אדם שאיש לא רוצה

האופציה השניה היא שהם יחיו באוהלים בין עיי חורבות למשך העשורים הקרובים. זה קודם כל אינטרס של העזתים עצמם לעזוב כי רוב עזה לא ראויה למגורים ולא ניתנת לשיקום.

פורסם

@MiniMiz3r ומי ירצה לקלוט מסות דשל אנשים שכבר כמעט 80 שנה כל מה שהם יודעים לעשות זה לחיות על תרומות ולהחזיק קווי ייצור של ילדים? כם אנחנו תקועים עם משהו מקביל, אתה חושב שמישהו יהיה מוכן לקלוט מיליון חרדים?

לעולם המערבי נמאס לקלוט פליטים, תראה מה מתרחש באירופה. אתה חושב שהעזתים ירצו לעבור לתימן?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא קשור לזה שהם לא מציאה גדולה וזה לא קשור לזה שהם שני מיליון בעזה.

זה קשור לזה שהם תפוח אדמה לוהט עם העיניים של כל העולם עליהם ולזה ששחקנים כבדים בוחשים בזירה המזרח תיכונית.

אם מחר בבוקר ממשלת אלג׳יריה אומרת ׳יאללה, שלחו אותם לפה׳ ותצרפו לזה צ׳ק של 50 מיליארד דולר - היא תחטוף לחץ מאיראן, מטורקיה, כנראה מסין ורוסיה ומכל מי שיש לו אינטרס בזה שיש פה סכסוך.

וזה עוד לפני יפי הנפש מהאיחוד האירופי ושאר העולם הערבי שבתכלס לא אכפת לו מהפלסטינים אבל אם יש סיבה לכעוס אז למה לא.

אבל מבחינה כלכלית זה היה שווה להם כמעט כמו שזה היה שווה לנו. אם שאר העולם לא היה מפריע, זה היה ישים ביותר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, יבגניפ כתב:

אני רוצה להגיד שזה לא רלוונטי, כי עולם האפשרויות זה לא או טרנספר או מדינה. 

מה האופציות הנוספות?   ניהול הסכסוך כמו שעשינו עד עכשיו?   זה בערך כמו לתת להם מדינה מבחינת כאב הראש.

לפני 12 שעות, יבגניפ כתב:

למישהו שרוצה שני מיליון פלסטינאים? אני אפילו כבר לא חוזר לעניין החרם וזה שאנחנו נמות מרעב אם ננסה ליישם את זה, כי את זה "פתרת, בכך שאמרת שהאמריקאים יעשו את זה, ואין לי כוח לשאול איך.

שוב, אתה מגזים, מאוד.

אתה לא צריך להיות צד בעניין אם ארה"ב לוקחת בעלות על הנושא ובעלות על עזה.

אני לא מדבר על סיפוח או הקמת התיישבויות בעזה. 

לפי אותו הגיון אנחנו צריכים לחטוף גינויים גם על ההפצצות שלהם בתימן, כי הרי זה גם אינטרס שלנו.

אני אגיד משהו שלהרבה אנשים קשה לשמוע, אז הם מתחילים לספר לעצמם שזה הכל רק בגלל "אקיבוש" - לא אוהבים אותנו בעולם, ולא יאהבו אותנו ולא משנה מה נעשה.

את חוסר האהבה אפשר לראות בהצבעות באו"ם, כשאפילו "בעלות ברית" כמו צרפת מצביעות רק נגדנו או נמנעות, ובעובדה שישראל מככבת במועצת זכויות האדם, יותר מדיקטטורות כמו איראן, צפון קוריאה או סוריה.

תתן להם מדינה?   יתחילו לדרוש את רמת הגולן. הרי חוץ מארה"ב, אף מדינה לא מכירה בבעלות שלנו על רמת הגולן, כמדומני.

וגם אחרי שתתן להם מדינה אתה עדיין תהיה אשם, בעיניי העולם, כי בגללך הם כאלו מסכנים.

אנחנו לא יכולים כמובן לשים פס על העולם, אבל אי אפשר תמיד גם לרקוד לפי החליל שלהם, גם במחיר של "חרם" או ניתוק יחסים. 

אם היינו מקשיבים ל"עולם", אל ג'וליאני היה עכשיו נופש בכנרת.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

מה האופציות הנוספות?   ניהול הסכסוך כמו שעשינו עד עכשיו?   זה בערך כמו לתת להם מדינה מבחינת כאב הראש.

אם ישראל מצליחה למוטט את שלטון החמאס - בניית שלטון אזרחי אחר, יחד עם מדינות אחרות, שידאג למערכת חינוך סבירה יותר לדור הבא ואולי יאפשר להם קיום עצמאי בהמשך.

אם ישראל לא מצליחה למוטט את שלטון החמאס (שזה תכלס המציאות שאנחנו חיים בה מימלא) - אז הכל מימלא נשאר בגדר נפנופי ידיים עד הסבב הבא.

לפני 26 דקות, gadik6 כתב:

שוב, אתה מגזים, מאוד.

אתה לא צריך להיות צד בעניין אם ארה"ב לוקחת בעלות על הנושא ובעלות על עזה.

אני לא מדבר על סיפוח או הקמת התיישבויות בעזה. 

לפי אותו הגיון אנחנו צריכים לחטוף גינויים גם על ההפצצות שלהם בתימן, כי הרי זה גם אינטרס שלנו.

אני שואל: מה זה "ארה"ב לוקח בעלות"? אתה מדמיין תסריט כלשהו שבו נוחתים כאן חיילי מארינס, או איזה צבא אמריקאי פרטי ומתחילים להעמיס פלסטינאים על משאיות או אוניות? ומה יש ברקע? ניצחון מוחלט? חמאס נעלם? נשאר ואז חלק מהאמריקאים שמגיעים לכאן לטרנספר ערבים חוזרים בארונות קבורה? איך אתה מדמיין את זה?

..

וזה לא "אותו ההגיון" כי תימן לא מצטיירת באף נרטיב בעולם כגטו ענק שבנו הציונים ומרעיבים בו ילדים למוות עכשיו. אפילו לבנון לא ממש מצטיירת ככה. 

לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

אנחנו לא יכולים כמובן לשים פס על העולם, אבל אי אפשר תמיד גם לרקוד לפי החליל שלהם, גם במחיר של "חרם" או ניתוק יחסים. 

ברור, אני לא מתווכח על זה. אבל יש גבולות גזרה. אני אקצין שוב: אם היינו ארה"ב או בריטניה או צרפת - היינו יכולים באמת לבצע רצח עם בעזה וזה פשוט היה עובר. אבל אנחנו לא. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המשך הלחימה מקלקל לטראמפ את התוכנית לבנות פה ריביירה.

https://www.nbcnews.com/politics/national-security/disagreements-iran-gaza-straining-trump-netanyahu-relationship-rcna205985

image.thumb.png.9cdf0481fc24ff15f901c601ebeed931.png

והעיתון הסעודי ״א-שרק״, מדווח ממקור סעודי, שאמריקה הולכת מעל הראש של נתניהו ווויטקוף הציע לחמאס, דרך מתווך סעודי, לקחת חלק בשלטון החדש בעזה, בתמורה לסיום המלחמה ושחרור כל החטופים תמורת אסירים פלסטינים.

https://asharq.com/politics/135084/حرب-غزة-أميركا-عرضت-على-حماس-صفقة-تنتهي-بمشاركتها-في-الحكم/

לא יודע... נראה שריביירה לא תקום פה לצערי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

סיכום היום:

חמאס הודיע שישחרר בקרוב את החטוף עידן אלכסנדר, בעל אזרחות אמריקאית. לפי הדיווחים טראמפ נואש מנתניהו, הפסיק לספור אותו ותפר פה משהו מעל הראש שלו.

וויטקוף אומר למשפחות החוטפים שהם מאוד רוצים לשחרר את כולם, אבל הממשלה פה תוקעת את זה.

נתניהו מודיע היום לשרים שכבר אי אפשר להישען על אמריקה וצריך לבנות אופציות אחרות. וזה תחת הממשל שכל הימין פה פינטז עליו. זה כבר קשור לפיד הפוליטי השני, אבל זה כשלון כל כך מחפיר. הבן אדם שהרס כל קשר עם המפלגה הדמוקרטית הורס עכשיו גם את הקשר עם טראמפ, בשביל לשרוד עוד שנה בשלטון.

וטראמפ שאנשים מסוימים פה חיו בפנטזיה שיגרש עבורם את העזתים, מקבלים כאפה מצלצלת מהמציאות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אכן קשור לשרשור השני, אבל זאת לא כאפה יותר מצלצלת מהשביעי לאוקטובר. נראה לי שמי שלא התעורר אז, כבר לא יתעורר.

אם אני טועה, ודווקא זה מה שיבהיר לאנשים את איכות הממשלה הזו, אז בשורה התחתונה טראמפ עושה פה שירות לישראל.

• אהבתי 1
פורסם

אפשר להוסיף לזה גם את ההזמנה של אבו מאזן לפסגה עם טראמפ אצל הסעודים.

האמת היא שזה לא רק ביבי. זה בעיקר טראמפ.

גדי, השתכנעת שאין ריביירה? ואם יש - זו תבנה בשביל 2 מיליון עזתים ולא בשבילך? :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

מעניין לפי איזה הגיון מעוות שחרור של חייל (בדגש על חייל), ללא שום תמורה, לכאורה, יכול להיחשב ככשלון או כמשהו שלילי.

ובנושא אחר - נראה כי ארה"ב הגיעה להבנות עם סין, והמכסים יופחתו ל-10%, בצורה הדדית, ל-90 יום.

למרות כל הכתבות על איך סין מקפלת את טראמפ, והשמחה לאיד כאן, נראה שטראמפ מתחיל להביא תוצאות. 

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה ששלילי פה מבחינתנו זה שהכל נעשה ללא התערבות שלנו. ארה"ב עושה עיסקאות עם ארגון טרור שמחזיק ישראלים בשבי. שלא לדבר על זה שאחרי השחרור שלו הוא לא יטוס הביתה אלא ילך לסיבוב דאווין עם טראמפ ב... קטאר.

כמובן שזה נהדר שהוא משתחרר ואמן שכולם ישוחררו יחד איתו. זה רק מראה כמה חסרת תועלת הממשלה שלנו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...