Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה סופרה הייתה אגדה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד דגם של טויוטה שלא הרבה מכירים לדעתי וקצת שונה מהעדר..

טויוטה סולרה קבריולט, שהגיעה ביבוא אישי.

מי שמתעניין מפורסמת אחת ביד 2.

פורסם

כמו שאמרו- המנוע.

מגיעים איתו להספקים ממש גבוהים בלי לפתוח מנוע, וזה מושך משפרים.

המנוע מחזיק בקלות 600 כ"ס ואפשר פחות או יותר לנסוע על המנתק כל הדרך.

לפי מה שזכור לי הצליחו להגיע איתן ל1000 כ"ס בלי להחליף טלטלים, גל ארוכה וכו'.

They are trying to ban me...

פורסם
שמרתי כמה תמונות, בזמנו שהעלו את נושא הסופרה בארץ.

אין לי קשר לתמונות (קרדיט לצלמים).

[ATTACH=CONFIG]447867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]447868[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]447869[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]447870[/ATTACH]

אדיר! נראה לי שזאת אותה אחת שראיתי לפני שנים.

מישהו יודע האם היא שרדה עד היום?

פורסם
רוב התוצרת מכוונת להיות מקרר.

ככה אצל כל יצרן, כי זה מה שרוב האנשים מחפשים - מקרר עם גיר אוטומטי, מזגן ורדיו, שיביא אותם מA לB. זאת דרך של היצרן להרוויח את הלחם והחמאה היומיים שלו, כי הכסף הבאמת גדול נמצא בתוצרת המונית.

אני בטוח שאין הרבה במשותף בין פרארי לפיאט פנדה, או בין פורד GT לפוקוס ליסינג.

ואם כבר, אז גם לטויוטה היו המון דגמים שנופלים תחת הגדרה "לא מקרר" (אפילו גירסאות חמות של קורולה, כמו AE86), רק שהן לא הגיעו לכאן, והמטורפות שבהן בכלל יוצרו לשוק הפנימי בלבד (היפנים שומרים את ההכי טוב לעצמם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הכי קרוב לזה : https://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_LFA

לצערי הקהילה הנאמנה , טויוטה לא מתכננים לעשות משהו דומה (טורבו ומחיר שפוי {יחסית} ).

הסופרה וה-LFA קרובות בערך כמו שפרארי F12 ו-500 אבארת' קרובות, או במילים אחרות- למעט השיוך המשפחתי אין בינהם שום דבר משותף.

הסופרה היא רכב ספורטיבי עם מנועים חזקים יותר או פחות ופוטנציאל שיפורים עצום, ה-LFA היא מכונית על שתוכננה לנגוס בעוגה האקזוטית שנשלטת ביד רמה על ידי פרארי ולמבורגיני (ומקלארן שחזרה למשחק בשנים האחרונות).

הרכב היפני שהכי קרוב לסופרה זו הניסן GT-R שגם היא הפכה לייצור כלאיים שמצד אחד מזוהה עם השורשים של הדגם ומצד שני מנסה בתורה לנגוס באותה עוגה אקזוטית.

גם ההונדה NSX משחקת כמעט באותו מגרש של הסופרה אם כי היא יותר HARD CORE.

מדהימה. עכשיו אתם מבינים שטויוטה היא לא רק רכב מקרר?:twisted:.

מדי פעם טויוטה יוצאים עם דגם שקצת פורץ את הגבולות של עצמם, זה עדיין לא משנה את העובדה שרוב הדגמים שלהם אכן נראים ומרגישים כמו מקרר.

השבוע הזדמן לי לנסוע כמה פעמים בטויוטה פריוס, ב-2 שניות הראשונות של תחילת הנסיעה הרגשתי ממש ירוק וסביבתי ואז המנוע נכנס לפעולה, חוויה מסעירת חושים שמרגישה בערך כך:

לחיצה על דוושת הדלק, 2 שניות של שקט עד שמנוע הבעירה נדלק, רעש רעש רעש רעש רעש, 20 קמ"ש, רעש רעש רעש רעש רעש רעש רעש, 45 קמ"ש, רעש רעש רעש רעש רעש רעש, 15 קמ"ש (פס האטה), רעש רעש רעש רעש רעש רעש רעש, 50 קמ"ש, רעש רעש רעש רעש, 0 קמ"ש (רמזור).

ברגעים מסויימים קיוויתי שהרכב יתחבר להיסטוריה היפנית בהשראת הקמיקזות וינסה להתאבד בדרך המקובלת של איבוד הבלמים\האצה עצמונית.

אז נפל לי האסימון שאת הבלמים כבר תיקנו בריקול וגם אם הרכב יחליט להאיץ עצמונית הוא יצטרך כביש ישר וריק באורך המסלול המראה מהסרט מהיר ועצבני וגם אז הוא יגיע מקסימום ל-60 קמ"ש...

הרבה זמן לא נסעתי ברכב כזה סתמי, בינוני להחריד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה אתה רוצה, אתה רגיל למרצדס. למשל מי שעובר מI20 (לא סופרים) לפריוס ירגיש את המעבר מאמקור משומש מאלטזעכן למקרר חדש של LG.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עידן, אני מקווה שאתה מכיר את הסופרה ולא רק דרך מהיר ועצבני. זו הדרך היחידה שבה תזכה לתגובה הולמת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מה אתה רוצה, אתה רגיל למרצדס. למשל מי שעובר מI20 (לא סופרים) לפריוס ירגיש את המעבר מאמקור משומש מאלטזעכן למקרר חדש של LG.

אני כמובן לא משווה למרצדס, זה לא יהיה הוגן, הרשמים הם בהשוואה לרכבים אחרים (מוניות אחרות ליתר דיוק) שבהם נסעתי במקביל באותם ימים.

בוא נגיד את זה ככה- היה הרבה יותר נעים לנסוע ביונדאי I40 וקיה פורטה מאשר בטויוטה גרינשיט הזאת, היא לא נוחה במיוחד, היא רועשת בצורה די מטרידה ולא ממש מתקדמת באותה לינאריות של התגברות הרעש.

מגרש השדים, יצא לי לשבת כמה פעמים בסופרה בהזדמנויות שונות אבל לא יצא לי לנסוע בה.

תכל'ס יותר בריא לי לא לנסוע בה כי אם עכשיו הייתי עונה לך שנהגתי בה כנראה שהייתי צריך לקחת עוד מנה של שום\בצל\אנטיביוטיקה נגד הברכות.... ;)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא מנסיעה עירונית בפריוס התרשמתי מהשקט המופתי והנסיעה החלקה והצפה שביחד יוצרים תחושת דיכאון עמוק, אפטיות וריקנות.

התחשק לי לקלל אבל נזכרתי במשפט in space no one can hear you scream.

אף יונדאי או קיאה לא הגיעו לרמות פרימיום כאלה בינתיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
הסופרה וה-LFA קרובות בערך כמו שפרארי F12 ו-500 אבארת' קרובות, או במילים אחרות- למעט השיוך המשפחתי אין בינהם שום דבר משותף.

אני לא טענתי שה-LFA היא הדור הבא של הסופרה , בדיוק הפוך , אמרתי שגם עליה היו שמועות שהיא תהיה ה-MKV והם הופרכו. ציינתי שזה הדבר הכי קרוב לסופרה שיצא מטויוטה וזה נכון , לא משנה אם לדעתך הן רחוקות , זה עדיין הכי קרוב שהיה.

לא ממש מאמין לזה , זה נראה יותר כמו הדור השני של ה-LFA.

יש (המון) שמועות כאלו מאז שה-MKIV ירדה מקו הייצור. בדיוק אותם שמועות היו לפני ה-LFA , אז עד שאין הודעה רשמית של טויוטה שאומרת במפורש את השם SUPRA אני לא קונה את זה.

אז למה להיות קשור למציאות כשאפשר שלא להיות?

עריכה אחרונה על ידי ohadohad2
פורסם

אני אחדד- דמיין סקאלה דמיונית שבקצה אחד שלה יש טויוטה gt86 ובקצה השני יש LFA.

על הסקאלה הדמיונית הזאת הסופרה אמורה להתמקם איפשהו באמצע אבל בקירבה גדולה יותר ל-GT86.

הסופרה היתה מכונית שבגרסה הבכירה שלה הוציאה הספק בריא לכל הדעות.

תוסיף לזה פוטנציאל שיפורים עצום וקיבלת את ה"אגדה".

היא אף פעם לא נחשבה למתנהגת במיוחד, מפנקת\יוקרתית במיוחד ולכן באמת שאין בינה לבין ה-LFA שום קשר (במיוחד לאור תג המחיר הסופר מפוצץ של ה-LFA).

עכשיו תתחיל להשוות בין הסופרה ל-GT86 ואני בטוח שהבחין מהר במבנה המשותף הרחב שהן חולקות.

פורסם
אני אחדד- דמיין סקאלה דמיונית שבקצה אחד שלה יש טויוטה gt86 ובקצה השני יש LFA.

על הסקאלה הדמיונית הזאת הסופרה אמורה להתמקם איפשהו באמצע אבל בקירבה גדולה יותר ל-GT86.

הסופרה היתה מכונית שבגרסה הבכירה שלה הוציאה הספק בריא לכל הדעות.

תוסיף לזה פוטנציאל שיפורים עצום וקיבלת את ה"אגדה".

היא אף פעם לא נחשבה למתנהגת במיוחד, מפנקת\יוקרתית במיוחד ולכן באמת שאין בינה לבין ה-LFA שום קשר (במיוחד לאור תג המחיר הסופר מפוצץ של ה-LFA).

עכשיו תתחיל להשוות בין הסופרה ל-GT86 ואני בטוח שהבחין מהר במבנה המשותף הרחב שהן חולקות.

זה מדוייק בערך כמו ההודעה הקודמת שלך.

• תוכן חדש...