Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה סופרה הייתה אגדה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אוהד, בהחלט יש נקודה בדבריו של עידן.

הסופרה, מהירה ככל שהייתה, הייתה רכב ספורט עממי (בעצם, יותר לכיוון רכב GT)שניתן להרכיב בתצורה זולה ונגישה (אטמוספרית) ויקרה יותר אך בכל זאת נגישה (גודשת).

מבדיקה במרשתת ניתן ללמוד שסופרה אטמוספרית תומחרה ב37K$ עד כ50K$ לסופרה גודשת ועם כל התוספות. לצורך העניין, בהשוואת מחירים דאז להיום, מדובר בערך במחיר של קורבט.

http://www.supraforums.com/forum/archive/index.php/t-382629.html

אז נכון, הסופרה הציעה מנוע בהמה כאופציה, אבל מכאן ועד הLFA שמסתכלת לרכבי על אמיתיים בלבן של העיניים ומתחילה ב375K$ של ימנו המרחק עצום.

הסופרה באמת לא ידועה עבור התנהגות טובה (בסטנדרט) אלא רק בעבור המנוע האימתני, עידן צודק, ואת הסופרה האטמוספרית בהחלט ניתן להשוות לטויובארו האטמוספרית.

עריכה:

יתר מכך, מחזקת את הטענה העובדה שלפי ויקיפדיה יוצרו (הורכבו ביד, כיאה לרכב על) אך ורק 500 רכבי LFA, לעומת 11,234 סופרות מהדור האחרון שנמכרו בארה"ב בלבד.

http://mkiv.com/specifications/sales_numbers/retail_sales.html

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה מדוייק בערך כמו ההודעה הקודמת שלך.

במקום להתפלסף על כמה ההודעות שלי מדוייקות יותר או פחות אתה יכול פשוט להסביר למה לדעתך ה-LFA היא הרכב שכרגע הכי קרוב לסופרה?

מה הופך אותה לדומה (יותר או פחות, לא קריטי ) לסופרה?

את דעתי הלא מלומדת\מושכלת\מבוססת כתבתי ונימקתי (בצורה לא משכנעת בעליל ).

אשמח לשמוע את דעתך ואולי ללמוד משהו חדש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
במקום להתפלסף על כמה ההודעות שלי מדוייקות יותר או פחות אתה יכול פשוט להסביר למה לדעתך ה-LFA היא הרכב שכרגע הכי קרוב לסופרה?

מה הופך אותה לדומה (יותר או פחות, לא קריטי ) לסופרה?

את דעתי הלא מלומדת\מושכלת\מבוססת כתבתי ונימקתי (בצורה לא משכנעת בעליל ).

אשמח לשמוע את דעתך ואולי ללמוד משהו חדש.

ה-GT86 היא דור ההמשך של ה-AE86 https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_AE86

אז מבחינת למי היא קרובה , זה די ברור (שניהן אטמוספריות , קלות יחסית , תמחור זול ועוד).

[h=2]Name and heritage[edit][/h]The development code of this vehicle is 086A[2] and its main production names 86 (pronounced "eight-six" or Hachi-Roku (ハチロク) in Japanese, but more commonly pronounced as "eighty-six") or GT86, reference historic Toyota front engined and rear-wheel drive sports coupés and hatchbacks, in the form of:

• the 1967 2000GT (Japan's seminal coupé whose design cues adorn the 86 and which was also powered by a 2.0 litre engine); and
  • the 1983 to 1987 AE86 range (renowned for its handling and drifting abilities).

Toyota also referenced to its first sports car, the Sports 800, given that both this car and the 86 share a boxer engine layout,[3]as widely used by project partner and 86 manufacturer, Subaru.

עכשיו אם מסתכלים מי המשיך את דרכה (או שיפר) של הסופרה אז מגיעים ל-LFA.

שוב , אני מראש אמרתי שאוהבי הסופרות אוכזבו מה-LFA כי היא לא דור ההמשך.

אבל אם מנסים להשוות את הקרבה של הסופרה ל-LFA לעומת כל רכב אחר שהם ייצרו אז הסופרה יוצאת הכי קרובה.

http://www.cheatsheet.com/automobiles/swift-and-sumptuous-the-10-fastest-cars-from-lexus.html/?a=viewall

http://www.cheatsheet.com/automobiles/the-10-fastest-toyota-cars-of-all-time.html/?a=viewall

יש מועמדים יותר טובים מהסופרה ברשימות הנ"ל?

פורסם
אוהד, בהחלט יש נקודה בדבריו של עידן.

הסופרה, מהירה ככל שהייתה, הייתה רכב ספורט עממי (בעצם, יותר לכיוון רכב GT)שניתן להרכיב בתצורה זולה ונגישה (אטמוספרית) ויקרה יותר אך בכל זאת נגישה (גודשת).

מבדיקה במרשתת ניתן ללמוד שסופרה אטמוספרית תומחרה ב37K$ עד כ50K$ לסופרה גודשת ועם כל התוספות. לצורך העניין, בהשוואת מחירים דאז להיום, מדובר בערך במחיר של קורבט.

http://www.supraforums.com/forum/archive/index.php/t-382629.html

אז נכון, הסופרה הציעה מנוע בהמה כאופציה, אבל מכאן ועד הLFA שמסתכלת לרכבי על אמיתיים בלבן של העיניים ומתחילה ב375K$ של ימנו המרחק עצום.

הסופרה באמת לא ידועה עבור התנהגות טובה (בסטנדרט) אלא רק בעבור המנוע האימתני, עידן צודק, ואת הסופרה האטמוספרית בהחלט ניתן להשוות לטויובארו האטמוספרית.

עריכה:

יתר מכך, מחזקת את הטענה העובדה שלפי ויקיפדיה יוצרו (הורכבו ביד, כיאה לרכב על) אך ורק 500 רכבי LFA, לעומת 11,234 סופרות מהדור האחרון שנמכרו בארה"ב בלבד.

http://mkiv.com/specifications/sales_numbers/retail_sales.html

בוא נניח ואתה צודק בהכל , איך זה הופך את ה-GT86 ליותר מתאימה?

היא יותר זולה , יותר חלשה , מיוצרת במספרים יותר גדולים והיא אפילו בשיתוף פעולה עם יצרן אחרן (איפה האקסלוסיביות של הסופר-קאר שהוא גאווה של היצרן לבדו?).

כל הטיעונים שלך , תקפים עוד יותר לגבי ה-GT86.

ולמרות כל זה , תקרא שוב את ההודעות שלי ותראה שלא טענתי שה-LFA והסופרות קשורות אלא בדיוק ההיפך.

פורסם (נערך)

אני מודע לכך שהטיעונים שלי תקפים לGT86, זאת הסיבה שלדעתי הסופרה קרובה יותר אליה מאשר לLFA.

אם כבר פתחת את נושא הכ"ס, אז לסופרה בין 225 ל-320 כ"ס. לGT86 יש 200, וה LFA בכלל בקצה אחר של הסקאלה עם 553 כ"ס.

נו, מילא. אז בוא נדבר על מחיר- הסופרה המקורית בין 37K$ ל 50K$, הGT86 באיזור ה.. כמה? 30? בזמן שהLFA מפציצה ב370K+.

כל טיעון שלך ש"הסופרה יותר מ..." תקף שבעתיים בהשוואה בין הLFA לסופרה.

ולמרות כל זה , תקרא שוב את ההודעות שלי ותראה שלא טענתי שה-LFA והסופרות קשורות אלא בדיוק ההיפך.

צודק, אין בניהן שום קשר (מציאותי). אלך לקרוא את הודעותיך בשנית.

עכשיו אם מסתכלים מי המשיך את דרכה (או שיפר) של הסופרה אז מגיעים ל-LFA.

...

אבל אם מנסים להשוות את הקרבה של הסופרה ל-LFA לעומת כל רכב אחר שהם ייצרו אז הסופרה יוצאת הכי קרובה.

...

יש מועמדים יותר טובים מהסופרה ברשימות הנ"ל?

רגע, אני מבולבל.

אז האם הסופרה והLFA לא קשורות כלל, או שמא הLFA המשיכה את דרכה של הסופרה, לא המשיכה אבל היא הכי קרובה, או פשוט החלטת כך עקב "חוסר" בדגמים אחרים ורצון עז למצוא קרובת משפחה לסופרה?

בוא פשוט נסכים שהLFA עומדת בפני עצמה, הסופרה עומדת בפני עצמה ונעצור את הדיון הזה כאן.

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם (נערך)
אני מודע לכך שהטיעונים שלי תקפים לGT86, זאת הסיבה שלדעתי הסופרה קרובה יותר אליה מאשר לLFA.

אם כבר פתחת את נושא הכ"ס, אז לסופרה בין 225 ל-320 כ"ס. לGT86 יש 200, וה LFA בכלל בקצה אחר של הסקאלה עם 553 כ"ס.

נו, מילא. אז בוא נדבר על מחיר- הסופרה המקורית בין 37K$ ל 50K$, הGT86 באיזור ה.. כמה? 30? בזמן שהLFA מפציצה ב370K+.

כל טיעון שלך ש"הסופרה יותר מ..." תקף שבעתיים בהשוואה בין הLFA לסופרה.

צודק, אין בניהן שום קשר (מציאותי). אלך לקרוא את הודעותיך בשנית.

רגע, אני מבולבל.

אז האם הסופרה והLFA לא קשורות כלל, או שמא הLFA המשיכה את דרכה של הסופרה, לא המשיכה אבל היא הכי קרובה, או פשוט החלטת כך עקב "חוסר" בדגמים אחרים ורצון עז למצוא קרובת משפחה לסופרה?

בוא פשוט נסכים שהLFA עומדת בפני עצמה, הסופרה עומדת בפני עצמה ונעצור את הדיון הזה כאן.

השוואה של כ"ס לא רלוונטי , הסופרה יצאה ב-93 , וגם אז לדגם האטמוספרי היה יותר הספק מה-GT86.

אם הסופרה טורבו הייתה יוצאת היום היא הייתה יוצאת עם 500 סוסים בקלות

(האמת שגם הMKIV עם BPU נותנת בסביבות 500 סוסים במנוע

).

גם לגבי המחיר אתה שוכח אינפלציה של 20 שנה ושיפור משמעותי במותג טויוטה ב-20 שנה האלו.

אתה צריך להבין , טויוטה (אפילו לא לקסוס) שעולה 50K$ בשנת 93 זה היה עוף מוזר , המחיר שלה היום כנראה היה דומה לGTR35.

ה-LFA תומחרה בצורה היסטרית בכוונה , כי היא מעולם לא תוכננה להיות רכב סדרתי (אחת הסיבות שבגללן אני אומר שהיא לא הממשיכה).

ושניכם מתעלמים מההשוואה שהראתה מה הרמה ואיזה תמורה למחיר הסופרה הייתה , משווים אותה בדיוק לאותן קטגוריות שה-LFA השוותה אליהן כשהיא יצאה (רק שהיא יקרה ללא כל המגבלות של הסופרה).

http://www.geocities.ws/ma71supraturbo/articles/mk4/8_93rtsupra.html

אני מאוד עקבי , אני טענתי מהרגע הראשון שהיא לא הממשיכה שלה ולמרות כל מה שציינתי אני עדיין טוען זאת , היא פשוט הדבר הכי קרוב שהיה , זאת כל הטענה שלי מהרגע הראשון.

עריכה אחרונה על ידי ohadohad2
פורסם

מצד אחד אתה מסכים שהLFA אינה ממשיכת הסופרה, מצד שני אתה ממשיך לחפש, דיי בכח, סיבות שבזכותן היא הכי קרובה לסופרה (או יותר נכון, למה הסופרה הכי קרובה אליה מאשר לדגמים האחרים).

סה"כ אנחנו דיי קרובים להסכמה שהLFA אינה ממשיכת הסופרה, אך מעבר לזה גם לא קרובה לה.

אז בוא נסכם את דיון החרשים, כמו שכבר ניסיתי, בכך שהסופרה והLFA שני רכבים שונים לחלוטין, לא אב קדמון ויורשו, לא ברי השוואה, אשר עומדים כל אחד בפני עצמו.

פורסם
מצד אחד אתה מסכים שהLFA אינה ממשיכת הסופרה, מצד שני אתה ממשיך לחפש, דיי בכח, סיבות שבזכותן היא הכי קרובה לסופרה (או יותר נכון, למה הסופרה הכי קרובה אליה מאשר לדגמים האחרים).

סה"כ אנחנו דיי קרובים להסכמה שהLFA אינה ממשיכת הסופרה, אך מעבר לזה גם לא קרובה לה.

אז בוא נסכם את דיון החרשים, כמו שכבר ניסיתי, בכך שהסופרה והLFA שני רכבים שונים לחלוטין, לא אב קדמון ויורשו, לא ברי השוואה, אשר עומדים כל אחד בפני עצמו.

אני סך הכל טוען שאם אני חייב לחפש לה את קרובת המשפחה הכי קרובה https://en.wikipedia.org/wiki/Minimum_mean_square_error אני מגיע לסופרה.

פורסם

אבל אתה לא. וגם אם כן, אולי ניתן לטעון שהLFA הכי קרובה לסופרה, אבל הסופרה ממש לא הכי קרובה לLFA- ולכך סיפקנו די והותר הוכחות.

ורק לצורך העניין:

סופרה החל מכ35 ובעבור TT משנתון 97 מאובזרת בכל טוב, בזמנו- 50K$.

קורבט C5 - החל מ37K$.

בימנו:

קורבט: החל מ55K$.

פרארי קליפורניה - 200K$

LFA - החל מ375K$ (!)

אז לסופרה אולי יש את המנוע, אבל רחוקה מאוד מבחינת מחיר (ועוד מספר בחינות שלא אכנס אליהן שוב)

שאמשיך, או שבפעם השלישית במקום להתברבר עם "אם אני חייב" תהיה מוכן לרדת מהעץ ולהסכים ש*אולי* הLFA הכי קרובה אל הסופרה, אבל הסופרה ממש לא הכי קרובה לLFA ושבמבחן המציאות הן לא באמת ברות השוואה?

פורסם (נערך)

עם כל ההערכה והאהבה שלי לטויוטה סופרה (בעיקר בזכות המנוע), אני חושב שההשוואה בין הסופרה לבין הלקסוס LF-A היא לא במקומה.

הטויוטה סופרה בדור הרביעי שלה, הוגדרה כמכונית GT, לא כמכונית על.

כוונת טויוטה הייתה להתחרות ברכבי הGT השונים (עם דגם הטורבו).

זה שהם ייצרו רכב שהמנוע שלו הינו פנינה מכאנית הנדסית זה כבר נושא אחר בפני עצמו.

לעומת זאת, הלקסוס LF-A תוכננה כמכונית על, מינימום משקל, מקסימום מנוע וביצועים.

אם כבר, ואתה ממש רוצה שתיהיה ממשיכה לסופרה תוכל להסתכל על אחת משתי האופציות הבאות: טויוטה GT86 עם קיט טורבו/מגדש על או הלקסוס RC.

וגם אז, הטויטה GT86 לא כוונה להיות מכונית GT.

נ.ב. עם כל הכבוד לוויקיפדיה, אני לא הייתי מסתמך על זה כמקור מהימן במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם
אבל אתה לא. וגם אם כן, אולי ניתן לטעון שהLFA הכי קרובה לסופרה, אבל הסופרה ממש לא הכי קרובה לLFA- ולכך סיפקנו די והותר הוכחות.

ורק לצורך העניין:

סופרה החל מכ35 ובעבור TT משנתון 97 מאובזרת בכל טוב, בזמנו- 50K$.

קורבט C5 - החל מ37K$.

בימנו:

קורבט: החל מ55K$.

פרארי קליפורניה - 200K$

LFA - החל מ375K$ (!)

אז לסופרה אולי יש את המנוע, אבל רחוקה מאוד מבחינת מחיר (ועוד מספר בחינות שלא אכנס אליהן שוב)

שאמשיך, או שבפעם השלישית במקום להתברבר עם "אם אני חייב" תהיה מוכן לרדת מהעץ ולהסכים ש*אולי* הLFA הכי קרובה אל הסופרה, אבל הסופרה ממש לא הכי קרובה לLFA ושבמבחן המציאות הן לא באמת ברות השוואה?

אתה מתווכח עם עצמך , מקווה שאתה נהנה.

פורסם

אף אחד לא מתווכח ובטח שלא לצרכי הנאה, מבחינתי ניהלתי דיון עם מי שעד כה עשה לי רושם של בחור אינטיליגנט שניתן לנהל איתו דו שיח.

אם כי בהתעלמותך המוחלטת מהסולמות שאנו מעמידים לרשותך בכדי לרדת מהעץ ובתגובותיך, ובפרט זאת האחרונה, הוכחת לי את טעותי ומי מאתנו כאן כדי להתנצח לשווא.

בעצם, לא רק לי, אלא לכלל חברי הפורום בהם אני בוטח שיהיו מספיק בוגרים בכדי לשפוט מי כאן מנסה לנהל דיון פורה ומי כאן נמצא בויכוח - ובזה, אם להיות כנה, אני מוצא הנאה מסוימת.

אז תודה לך שעשית את זה קל עבורנו ולילה טוב:-)

פורסם

אוהד תענוג לנהל איתך דיון, כותב בליל שטויות ואז כותב לכל מי שמנסה לנהל דיון "מקווה שאתה נהנה להתווכח עם עצמך".

כל הכבוד חבר, להתנצח אתה בהחלט יודע, מכוניות כנראה קצת פחות.

שנה טובה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בואו נשאל משהו אחר, מה זה משנה אם הLFA היא הממשיכה של הסופרה או לא? [emoji14]

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...