Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים צבאיים של אנשי קבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם זה בתהליך הוצאה משירות, הייתה על זה כתבה.

רק שייקח זמן להוציא את כל הגרוטאות האלה משימוש. רק לאחרונה אבירים יוצאים משירות.

היתה גם כתבה לא מזמן על המחליף לנגמש המחורבן שנקרא M113 שבו נהרגו 7 חיילים בצוק איתן.

המהלך של אייזנקוט הוא להביא כלי משוריין אמריקאי כבד על גלגלים שדומה לזאב שלא דורש הובלה.

אלה תהליכים ארוכים - כלים יקרים, קצב ייצור מוגבל (ולא כל התוצרת הולכת לצה"ל, יש עוד כמה צבאות שקונים אותם), הסבת הצוותים - בקיצור, תהליך שאורך שנים רבות. באימון הפלוגה האחרון שלי, לפני קצת למעלה מ-10 שנים, עדיין היו לנו זחל"דים ודיבורים מוקדמים על הסבה לזלדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשירות הסדיר שלי, בצוק איתן ניסו להסב מג"חים שפורקו לנגמ"שים ממוגנים. אני והמפקד שלי בנינו מערכת תקשוב מאפס. בכתבה שקראתי לא מזמן רשמו שהרעיון הזה לא צלח. לכן מתכוונים לעשות זאת עם מרכבות. הרעיון הזה כבר קיים במה שמוכר כנמ"ר (נגמ"ש מרכבה).

אני מקווה שלאט לאט כמו שראיתי בסדיר נ.נ. ואבירים יוצאים משירות לטובת האמרים (ואני מדבר על אוגדת מילואים!), במילואים הבאים שלי אראה גם כלים קצת יותר נורמליים.

די ברור לי שחטיבות ואוגדות מילואים הן בתחתית רשימת העדיפויות, ומי שנמצאים בראש סדר העדיפויות הם הכוחות הסדירים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

את הנ.נ הוציאו כבר סופית, אין יותר בצהל.

איזנקוט מעוניין להביא את המפלצת הזאת ששמה MAXXPRO במקום הענתיקה M113

יש לרכב המון גרסאות ויכול להיות מחליף ראוי לריוסים.

US_Army_50962_Mine_Resistant_Ambush_Protected_Expedient_Armor_Program_Add-on-Armor_Kit.jpg

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

כמו שכתבתי, כמו שראיתי שנ.נ. ואבירים יוצאים במהלך השירות הסדיר שלי (השתחררתי לפני 8 חודשים), אני מקווה שלאט לאט אני אראה במילואים כלים קצת יותר מודרניים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דרך אגב היום נהגתי בסופה 3 עם 57 אלף ק''מ למוסך (לא סחב בקושי עבר את ה70 קמ''ש), כמובן שנורת מנוע נדלקה(כרגיל) באמצע פנייה הרכב נכבה לי וההגה ננעל! הייתי כמה מלימטרים בודדים מלהיפגש בעמוד.

בארץ לא יודעים להרכיב מכוניות, יתכן כי הרנגלרים האמריקאים שבשירות אמינים פי 2.

פורסם

מזכיר לי שבאיזה תרגיל שנסעתי עם אחד הנגדים אצלנו בבסיס בסופה 3 עם 34 אלף ק"מ, הרכב בקושי סחב והרעיש מאוד. גם גירד 50-60 קמ"ש ונדלקה נורת בדוק מנוע.

אגב, בסופה 2 מנורת בדוק מנוע משום מה דלוקה באופן קבוע. ואני לא מדבר על ההתקן ההזוי למחשב הטקטי שמותקן בדיוק איפה שכרית האוויר של הנוסע. :roll:

פורסם

אף אחד לא נזכר בתקופת הרכבים הבאמת לבנים שהיו לצבא עם הלוחיות השחורות קרי : רנו מגאן דיזל 1.9 גיר ידני לסא''ל ופיאט פונטו גם היא ידנית , GMC VANDURA SAFARI SONOMA פג'ו 205 , דייהטסו אפלאוז , וכל השאר :)

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אני דווקא נזכר...

אפרופו רנו מגאן - דווקא הדור הראשון זכה לשירות צבאי מפואר וממושך. הצבא בחר במגאן דיזל כרכב ת"ש לקראת סוף שנות ה - 90.

המגאנים הציגו אמינות מצויינת והגיעו לנסועות של מאות אלפי ק"מ על מנועים מקוריים בתנאי כבישטח לא קלים.

בתחילה רכשו כמות של רנו מגאן דיזל ידנית 65 כ"ס בתצורת 5 דלתות כרכב סא"לים. לאחר שראו כי טוב בתחילת שנות האלפיים הרחיבו את הרכש - ובמקום דגם הדיזל האטמוספירי 65 כ"ס החלוש אך אמין עברו למנוע טורבו דיזל 80 כ"ס ידני, עדיין בדגם האצ'בק 5 דלתות שימושי.

במקביל בתחילת שנת 2000 בוצע מכרז לרכב ת"ש לאלופי משנה. זכתה בו רנו מגאן קלאסיק סדאן 4 דלתות עם מנוע טורבו דיזל מתוגבר dTi עם 100 כ"ס ומומנט מכובד של 20 קג"מ ב - 1500 סל"ד. דגם זה צויד לרווחת האל"מים בתיבה אוטומטית וחביבה מסוג AL4 . מעתה היה לסא"לים מוטיבציה ראוייה לקידום - תצורת סדאן במקום האצ'בק, עוד 20 כ"ס ותיבה אוטומטית מתוחכמת במקום גיר ידני וקלאץ'.

כדי לשמור על חוקי התנועה באותה תקופה המשטרה הצבאית צוידה בדגם ייחודי משלה - רנו מגאן קלאסיק 4 דלתות ידנית עם מנוע בנזין 1.6 בהספק 110 כ"ס.

מצרף מספר תמונות להמחשה...

ScreenShot_20151217100802.jpg&#1459;&#174;&#1459;&#169;&#1459;&#183;&#1459;&#177; 3.7.07 106.jpgNayedet_megane.jpgIMG_20150116_161121.jpgIMG_20150116_114333.jpg

פורסם

טוב. נחזור לעניינו. בחור בדרגת סרן, אבל מתוקף תפקידו הוא צריך רכב וכרגע יש לו טויוטה יאריס שכנראה מושכרת כי בשנה אחרונה לפי אשתו החליפו להם 4 פעמים רכב.

פורסם

זה אכן מושכר.

כשאני הייתי בסדיר לקצ"ק באוגדה ששירתתי בה הייתה פורד פיאסטה מושכרת (גם הוא היה בדרגת סרן), פעם קודמת כשהייתי במילואים בקיץ למחליפה שלו הייתה אטראז', השבוע שוב עשיתי מילואים ויש לה קיה פיקנטו.

• תוכן חדש...