Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים צבאיים של אנשי קבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הווליאנטים יצאו משרות מזמן ..

קרבות מרים התחוללו על המכוניות האלו ברגע שירדו מהאלופים, מהטעם הפשוט - זו היתה המכונית הצבאית היחידה עם מזגן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע מה יש היום, אבל היה לא מעט לנסרים, מאזדות 3 וגם עוד כל מיני דברים פחות נפוצים: פאסאט, סופרב, קיה קרניבל, פורד גלקסי. אני מניח שככל שהדרגה/קשרים עולים אפשר להשיג דברים יותר "נדירים" אם ממש רוצים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה נדיר ברכבים האלו?

קרניבל וגלקסי קיבלו כנראה קצינים עם 4 ילדים ומעלה, סופרב ופאסאט זה רכב אפשרי לתא"ל או אלוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
רק שתכיר, מי שאחראי על הנפקת רכבי ליסינג זה חיל הלוגיסטיקה ולא חימוש.

אין לנסר לאנשי קבע, ראם זה רכב חום שמוגדר למשימות ולא לתקן כ"א - נדרש אישור של בכיר מאוד בשביל להחנות אותו ללילה אחד מחוץ לבסיס בסמוך למשטרה

אלמ"ים מקבלים פורטה.

ורסו מקבלים סא"ל\אל"מ עם יותר מ-3 ילדים.

תת אלוף - מזדה 6\קאמרי.

רס"ן-סא"ל אטראז למרות שנשארו ריו ואקסנט ויש גם אבאו ממש נדירות.

אז תן לי לספר לך שבצבא למרות שב2006 החליטו לשנות את השם ו״לפצל״ רישמית את החיל עדין קוראים לבחור קצין חימוש, זאת ועוד קצין חימוש ראשי מפקד על חיל הלוגיסטיקה שהוא אחראי גם על הרכבים. כולה ב2006 פיצלו את השמות הרישמים של חימוש אבל התפקידים נשארו אותו דבר ושום דבר לא השתנה.

אתה תמשיך להאמין למה שאתה רוצה אבל הדוג׳ ראם המדובר עשה המון משימות משפחתיות ועד לפני כמה שנים היו לנסרים בצבא ואחד נוכל נסע בשחורה.(על הדוג׳ אני יודע איך הוא דאג לעצמו, אבל הלנסר אין לי מושג איך זה עבר אישורים אבל הוא נסע בלסנר שחורה..)

בצבא כמו בצבא, על הנייר הכל כתוב בחוקים ותקנות מסודרות אבל בשטח הסיפור שונה.

בנוגע לביטחון מידע, אני בין האחרונים שירשום דברים בפורום פומבי אבל בנושא הזה הכל פתוח חופשי באינטרנט. אם תחפשו טוב תמצאו גם את המרכזים עצמם, זוכים וכמעט את כל הפרטים בהסכם מול חברות הלייסינג.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם
מה נדיר ברכבים האלו?

כלום. בגלל זה יש גרשיים מסביב למילה נדיר :wink:

אגב קיה קרניבל/גלקסי אפשר לקבל גם בלי 4 וגם בלי 3 ילדים. כאמור עניין של קשרים/דרגה+רצון.

יש גם רכבים שהם באמת נדירים, רק שאני לא יודע אם הם עדיין בשימוש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אם כבר מדברים על צבא- למה צהל עדין משתמש בריוסים? כלי מסוכן ולא בטוח בשום דבר.

את האבירים התחילו כבר להוציא אבל הקצב איטי.

גם זה בתהליך הוצאה משירות, הייתה על זה כתבה.

רק שייקח זמן להוציא את כל הגרוטאות האלה משימוש. רק לאחרונה אבירים יוצאים משירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

היתה גם כתבה לא מזמן על המחליף לנגמש המחורבן שנקרא M113 שבו נהרגו 7 חיילים בצוק איתן.

המהלך של אייזנקוט הוא להביא כלי משוריין אמריקאי כבד על גלגלים שדומה לזאב שלא דורש הובלה.

פורסם (נערך)
אז תן לי לספר לך שבצבא למרות שב2006 החליטו לשנות את השם ו״לפצל״ רישמית את החיל עדין קוראים לבחור קצין חימוש, זאת ועוד קצין חימוש ראשי מפקד על חיל הלוגיסטיקה שהוא אחראי גם על הרכבים. כולה ב2006 פיצלו את השמות הרישמים של חימוש אבל התפקידים נשארו אותו דבר ושום דבר לא השתנה.

אתה תמשיך להאמין למה שאתה רוצה אבל הדוג׳ ראם המדובר עשה המון משימות משפחתיות ועד לפני כמה שנים היו לנסרים בצבא ואחד נוכל נסע בשחורה.(על הדוג׳ אני יודע איך הוא דאג לעצמו, אבל הלנסר אין לי מושג איך זה עבר אישורים אבל הוא נסע בלסנר שחורה..)

בצבא כמו בצבא, על הנייר הכל כתוב בחוקים ותקנות מסודרות אבל בשטח הסיפור שונה.

בנוגע לביטחון מידע, אני בין האחרונים שירשום דברים בפורום פומבי אבל בנושא הזה הכל פתוח חופשי באינטרנט. אם תחפשו טוב תמצאו גם את המרכזים עצמם, זוכים וכמעט את כל הפרטים בהסכם מול חברות הלייסינג.

אח אם רק היית שומע כמה אני צוחק עכשיו.

אז ככה:

1. אני קצין חימוש בדרגת סרן במיל' (הייתי גם בשטח וגם במטה)

2. קצין חימוש ראשי (תא"ל) וקצין לוגיסטיקה ראשי (תא"ל) אלו 2 חילות נפרדים! שיושבים תחת אט"ל

3. חימוש אחראים על אחזקת הרכבים, לוגיסטיקה אחראים על הנפקתם והתקן שלהם ביחידות השונות בין היתר (עוד הרבה תפקידים כן? כנס לויקיפדיה זה רשום גם שם)

4. עדיין לא הבנתי על מה אתה מדבר ואיזה פיצול אתה רוצה? אני קח"ש כבר מלפני 2006.

5. דודג' ראם הגיע לצה"ל במטרה להחליף את הפורד F350, ראית פעם F350 חום חונה מחוץ לבית בלילה? לא.

בבקשה תברר דברים לפני שאתה זורק באויר... קצין חימוש ראשי אחראי על חיל הלוגיסטיקה חחח

עריכה:

נראה לי שהבנתי, אתה מדבר על זה שפעם קראו לחיל הלוגיסטיקה חיל התחזוקה ושינו את זה לחיל הלוגיסטיקה עם לוגו אחר? זה היה נטו מטעמי שיווק לגיוס שום פיצול ושום נעליים

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

בוא נגיד שראיתי F350 חום בטיול משפחה בצפון, אבל עזוב מהצד שלך הכל מבוצע לפי החוק. (שהדרג הגבוהה לאישור זה אתה, אז אתה יכול לאשר לעצמך וככה זה קורה בצבא במיוחד בחיל חימוש ולוגיסטיקה)

עכשיו אני גם נזכר, שבסופי שבוע אף F350 לא נשאר בבסיס, תמיד בשבת החניות שלהם היו ריקות..כנראה החנו אותם מחוץ לתחנת משטרה.

בנוגע לקצין חימוש ראשי, הפנתה אותי לויקיפדיה ? אתה מוזמן להיכנס שם בעצמך ולקורא על השינוי מ2006, מפתיע היית קצין חימוש ולא ידעת שהיו לנסרים בצבא ? טוב, חיל חימוש.

יש מצב שאני טועה וכרגע יש דברים שונים בפיקוד ובטח בטח בפקודות של חיל חימוש ולוגיסטיקה אני ממש לא בקיא, אבל אני יודע טוב מאוד מה העיניים שלי ראו.

אין לי טעם להתכווח איתך ולריב איתך, אתה כנראה בן אדם ישר והיית ישר כפלס בשירותך וחושב שכולם כמוך - אבל שתדע שיש המון שלא ובוא נגיד את זה ככה ש-קומבינה זו לא מילה גסה בחיל שלך ולוגיסטיקה.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם
בוא נגיד שראיתי F350 חום בטיול משפחה בצפון, אבל עזוב מהצד שלך הכל מבוצע לפי החוק. (שהדרג הגבוהה לאישור זה אתה, אז אתה יכול לאשר לעצמך וככה זה קורה בצבא במיוחד בחיל חימוש ולוגיסטיקה)

עכשיו אני גם נזכר, שבסופי שבוע אף F350 לא נשאר בבסיס, תמיד בשבת החניות שלהם היו ריקות..כנראה החנו אותם מחוץ לתחנת משטרה.

בנוגע לקצין חימוש ראשי, הפנתה אותי לויקיפדיה ? אתה מוזמן להיכנס שם בעצמך ולקורא על השינוי מ2006, מפתיע היית קצין חימוש ולא ידעת שהיו לנסרים בצבא ? טוב, חיל חימוש.

יש מצב שאני טועה וכרגע יש דברים שונים בפיקוד ובטח בטח בפקודות של חיל חימוש ולוגיסטיקה אני ממש לא בקיא, אבל אני יודע טוב מאוד מה העיניים שלי ראו.

אין לי טעם להתכווח איתך ולריב איתך, אתה כנראה בן אדם ישר והיית ישר כפלס בשירותך וחושב שכולם כמוך - אבל שתדע שיש המון שלא ובוא נגיד את זה ככה ש-קומבינה זו לא מילה גסה בחיל שלך ולוגיסטיקה.

שוב פעם, אתה מתבלבל בין אט"ל (אגף הטכנולוגיה והלוגיסיטיקה - אלוף) למקל"ר מפקדת קצין לוגיסטיקה ראשי - תא"ל.

הפיצול שהיה זה העברת החילות הלוגיסטיים (לוגיסטיקה חימוש ורפואה) ממז"י אט"ל.

זה שיש אנשי קבע שעושים מה שהם רוצים, שיבושם להם.

אבל לקחת רכב חום לטיול משפחה בצפון זה עוד לא שמעתי וראיתי הרבה דברים

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אצלי בבסיס ראיתי גם דודג' ג'רני, קיה סורנטו ואל"מ עם אימפרזה. בנוגע לטויוטה הקטנה, ראיתי יאריס שהרבה מסתובבים איתה, החל מחיילים ועד לקצינים בדרגות הגבוהות, כנראה שאף אחד לא קיבל אותה אלא פשוט מתקמבנים עם הקצין רכב ולוקחים אותה ;-)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם
היתה גם כתבה לא מזמן על המחליף לנגמש המחורבן שנקרא M113 שבו נהרגו 7 חיילים בצוק איתן.

המהלך של אייזנקוט הוא להביא כלי משוריין אמריקאי כבד על גלגלים שדומה לזאב שלא דורש הובלה.

וזה אכן מה שעושים.

במסגרת הוצאה משירות של מרכבות סימן 2 משירות סדיר וממילואים, מתכננים לבצע בהם הסבה על ידי פירוק של הצריח והמערכות ההידראוליות הנלוות. התוצאה: נגמש עמיד, מהיר ודי מרווח. (גם על זה הייתה כתבה)

פורסם

הסיבה שרואים מדי פעם רכבים שלא נפוצים בצבא (אימפרזה, לנסר, יאריס) זה בגלל שמדובר ברכבים מושכרים - לפני 8 שנים ששירתי בצבא לאחד הנגדים היתה ניסאן מיקרה מושכרת.

מה שעצוב זה שחברת הליסינג תמכור את הנבלות האלה בתור רכבי השכרה במקום רכבי צבא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...