Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשברולט קרוז שלי הלך המנוע לאחר נסיעה ללא מים. הרכב נכבה בנסיעה ונגרר למוסך מורשה. נאמר לי שהלך המנוע ומחפשים לי מנוע מפירוק.

הרכב בן 4, הגיוני?

לפנות לשברולט?

יש אחריות על המנוע?

מה כדאי לעשות?

כמה עולה החלפת מנוע מפירוק כולל עבודה?

יש משהו שאני צריך לבקש מהמוסך?

כל טיפ או עזרה יעזרו לי פה...

תודה

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נסעתה בלי מים אז אתה גרמתה לנזק, כנראה הייתה נזילה כלשהי של מים ובגלל שלא טופל והמשכתה לנסוע ברכב גמרתה את המנוע שהתחמם יתר על המידה..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אם יש הסטוריית טיפולים מלאה במוסכים מורשי יבואן - יש מצב להנחה מסויימת במסגרת רצון טוב כפי שכתב עידן.

לי נראה שהחלפה במוסך שאינו מורשה יבואן תהיה זולה משמעותית מהחלפה אחרי הנחת רצון טוב במורשה יבואן.

כמה יעלה? אין לי מושג - זה מאד תלוי בנגישות של המוסך למנועים כאלה מפירוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא בטוח ש- UMI יתנו לו הנחת "רצון טוב" - הוא נסע בלי נוזל קירור, המנוע התחמם ובקיצור הוא בעצמו אשם בהרס המנוע.

פות"ש - לא שמת לב שהמנוע התחמם? אין לך מד חום מנוע או נורה? תוכל להרחיב מה קרה שם?

פורסם
פות"ש - לא שמת לב שהמנוע התחמם? אין לך מד חום מנוע או נורה? תוכל להרחיב מה קרה שם?

סטיו מתחמם.. :lol:

סתם, באמת מעניין איך הוא לא שם לב.

פורסם

4 שנים למנוע של קרוז זה מכובד מאוד.

ועכשיו ברצינות, לי קרה מקרה דומה, החלפתי מנוע אצל שלמה נאור מנועים ליד נווה אילן, תחפש פרטים שלו בגוגל. שם לי מנוע מיבוא במחיר 3900 ש״ח , הוא לוקח כ 1500 בנוסף על עבודה.

מומלץ מאוד.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לא פות"ש, אבל רק רוצה לציין -בהרבה רכבים, כאשר אין נוזל קירור המד שמודד את הטמפרטורה שלו פשוט יושב באוויר, ולא ממש מתחמם שם. לא מגיע אליו נוזל חם בשביל לחמם אותו. אז הוא מראה טמפרטורה רגילה בקושי ואפילו נמוכה. במקרה טוב הוא יראה טמפרטורה גבוהה מהאמצע, אבל לא יגיע למצב של אזהרה.

למי שאין מד, ויש רק נורה, היא מתנהגת דומה. רק שהנורה נדלקת בבערך 110 מעלות פלוס טמפרטורת נוזל.

נדירים המנועים עם חיישני טמפטורה יעודיים שלא רק מודדים את טמפרטורת הנוזל.

בקיצור, לבדוק שמן ומים (נוזל) כמו שצריך. מומלץ פעם בשבוע או 500 ק"מ, מה שבא קודם.

נוזל קירור אפילו קל יותר לבדוק משמן במנועים שיש להם פקק רדיאטור מתפרק. פשוט מפרקים אותו ומסתכלים אם הצינור מלא נוזל. מיכל העודפים לא אינדיקטור, אלא אם כן הוא ריק. תמיד יכול להיות שאין שאיבה ממיכל העודפים.

פורסם

כמו ש Yanlin רשם במדוייק. החיישן שיושב בתוך צינור המים יתן חיווי של הטמפרטורה של האוויר. שום נורה לא תידלק.

בדיסקברים בשנות ה 90' היה פיצ'ר שבו מיכל העיבוי היה מתבקע מהחום/יובש והמים היו נוזלים. כשהיית מוכר רכב היית מציין "הוחלף מיכל עיבוי למשופר" נשבע לכם.

קצת מוזר לי הזריזות והנחרצות הזו שחלק מהאנשים כאן (נראה כמו חצי שמחה לאיד) קובעים שמדובר ברשלנות של פות"ש.

הרכב עבר טיפול לפני חודשיים, כשל כזה לא סביר ברכב חודשיים אחרי טיפול ולא ברכב בן 4.

אני יודע שכל אלפי הגולשים כאן בודקים כל שבוע את מפלס המים ברכב שלהם, אני היחיד שכנראה לא עושה את זה בתדירות שבועית, ולא בתדירות חודשית. אני עושה את זה כשנגמרים המים בשפריצרים ואין ברירה אלא לפתוח מכסה מנוע...לא נעלמו לי מים בשום רכב עד היום. (טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה, מלח מים מלח מים מלח מים)

פות"ש - תפנה לשירות של UMI ובקש מעורבות שלהם בעניין. זה לא תקלה סבירה ולא תקלה של בלאי או שימוש חריג.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קודם כל אין שום שמחה לאיד. מדובר באירוע מצער וכבד כלכלית, והלוואי שפות"ש לא יישלם שקל על התיקון הזה - אם כי כמו שכתבתי קשה לי לראות את זה קורה.

אני מכיר היטב את התאוריה לפיה חיישן חום המנוע (או נורת חום מנוע) לא מסוגל למדוד את הטמפ' כאשר הוא אינו טבול בנוזל קירור. עם זאת (ויש פה אבל גדול) ונעזוב את מד חום המנוע שנייה בצד - במידה ואין נוזל קירור עדיין נורת חום המנוע צריכה להידלק בהיסטריה ע"מ להתריע שיש חוסר במפלס נוזל קירור במערכת, על אחת כמה וכמה שאין נוזל קירור כלל בלי כל קשר לטמפ' הנמדדת.

אצלי אם המפלס יורד טיפה מתחת למינימום הנורה מתחילה להבהב בהיסטריה + צפצוף שבוקע מלוח השעונים. פספסתי פה משהו?

פורסם

אני מסכים עם דיסקו. לא מדובר בבלאי טבעי לרכב בן 4. הרכב הקודם שלי היה בן 11 ועבר 250,000 ק"מ ולא היה חסר בו טיפת נוזל קירור. דבר עם המוסך שעשית בו את הטיפול קודם ותראה אם אפשר להתקדם משם לאחר מכן תנסה לגשש אצל מוסך היבואן (במידה ולא מדובר באותו המוסך).

• תוכן חדש...