Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

stio כן. פספסת.

יש נורת חום מנוע - היא מודדת את החום באמצעות חיישן שיושב בתוך נוזל הקירור. חיישן כזה יכול כמובן להיות מחובר ישירות לראש המנוע, רק שהטמפרטורה בראש שונה מאוד בין כמה איזורים בראש.

יש נורת התרעה על מפלס מים נמוך - זו נורה אחרת והיא זו שמהבהבת לך ברכב.

במסגרת שיפורי השטח (?) לדיסקברים - השיפור הראשון שעושים זה מתקינים רגש חום שמודבר ממש על ראש המנוע. אז אתה מקבל חיווי לטמפרטורת ראש המנוע, ויכול להבחין גם בשינויי טמפרטורה ולצפות תקלות כשהן רק מתחילות. שיפור נוסף, היה חיווי טבול בתוך נוזל הקירור, עם התרעה על מפלס נמוך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז באמת הבנתי שנורת האזהרה נדלקת רק אם המים מחממים אותה. היות ולא היו מים, אז... :(

דיברתי עם כמה בעלי מקצוע ושאלתי אם יש טעם לפנות לשברולט, אמרו לי ששברולט ימצאו את הדרך לגרום לי להבהין שזו היתה אשמתי שלא היה נוזל קירור ברכב.

אני באופן תדיר לא בודק מים, בטח לא אחרי שהרכב עבר טיפול גדול לפני כחודשיים.

אגב, מה זה פות"ש?

פורסם

פות"ש - פותח שרשור

תנסה להקטין נזקים. את המקסימום אתה כבר יודע - הולך למוסך של UMI ומרכיבים לך מנוע חדש.

עכשיו אתה יכול לנסות לפנות לשירות הלקוחות, בכתב (!), בצורה מנומסת ומנומקת, כולל מספר רכב, ולבקש את מעורבותם / עזרתם.

במקרה הכי גרוע - הם יסרבו. מצבך לא השתנה.

במקרה יותר טוב - הם יסייעו לך, בדרך שהם ימצאו לנכון. שוב, זו לא תקלה סבירה לרכב בן 4. גם הם יודעים את זה.

פעמיים פניתי ל UMI מחוץ לגבולות האחריות (שברולט ויונט ושברולט אביאו) - ופעמיים נעניתי עם המון רצון טוב ובצורה עניינית ומקצועית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
אז באמת הבנתי שנורת האזהרה נדלקת רק אם המים מחממים אותה. היות ולא היו מים, אז... :(

דיברתי עם כמה בעלי מקצוע ושאלתי אם יש טעם לפנות לשברולט, אמרו לי ששברולט ימצאו את הדרך לגרום לי להבהין שזו היתה אשמתי שלא היה נוזל קירור ברכב.

אני באופן תדיר לא בודק מים, בטח לא אחרי שהרכב עבר טיפול גדול לפני כחודשיים.

אגב, מה זה פות"ש?

פותח האשכול :)

עדיין ממליצים לך לפנות ליבואן עם מכתב מסודר שכל מה חברי הפורום הנכבדים אמרו , לא תפסיד מזה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם החישן של הטמפ' נמצא באויר זה לא אמור לחמם אותו יותר? אומרים שכיסי אויר במערכת הקירור מסוכנים כי אין סילוק חום שם ע"י המים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
stio כן. פספסת.

יש נורת חום מנוע - היא מודדת את החום באמצעות חיישן שיושב בתוך נוזל הקירור. חיישן כזה יכול כמובן להיות מחובר ישירות לראש המנוע, רק שהטמפרטורה בראש שונה מאוד בין כמה איזורים בראש.

יש נורת התרעה על מפלס מים נמוך - זו נורה אחרת והיא זו שמהבהבת לך ברכב.

זו בדיוק הנקודה - מדוע נורת ההתראה על מפלס מים נמוך לא הבהבה ברכב של פותח השרשור? והאם יכול לטעון היבואן שהיא כן דלקה והלקוח לא שם לב אליה ובכך נגרם הנזק למנוע? הוא הריי כותב שנסע בלי מים. אגב, אצלי זו אותה נורה (חום גבוה וגובה מפלס) - ביצעתי מצב טסט והיא זו שנדלקה.

וכן, מצטרף להמלצה לפנות בכתב ובניסוח מתאים ליבואן - זה לא עולה כסף ומה שיהיה יהיה.

פורסם

לא בהכרח יש כזו נורה.

יש הרבה מכוניות חדשות שיש להן מד חום מנוע (נו, אתה יודע - סטיומטר), ואין להן נורה שמתריעה על מפלס מים נמוך במיכל עיבוי.

אגב, כנראה שישש מכוניות שאין להן התרעה שכזו, אבל יש להן על מפלס מים נמוך במיכל של השפריצרים...

לשעבר:

פורסם

תודה לכל העונים.

אני מתכוון אכן לכתוב מכתב לUMI, אך אני לא יכול לחכות לתשובה כשהרכב מושבת.

האם במקביל להמתנה לתשובתם, כדאי כבר להתחיל את התיקון במוסכים?

פורסם

לא.

אם אתה מתחיל לתקן - אין לך מה לבוא בטענות ל UMI.

או שתמתין לתשובתם בסבלנות (הם עונים מהר - עניין של ימים, ואתה יכול לציין שהאוטו מושבת ואתה מבקש התייחסות מהירה) או שתחליט שאתה לא ממתין.

לשעבר:

פורסם

הרכב עבר טיפול לפני חודשיים, כשל כזה לא סביר ברכב חודשיים אחרי טיפול ולא ברכב בן 4.

אני מצטרף לזה ואישית מהמר שהטיפול הוא מקור התיקול.

קשה\בלתי אפשרי לרוב לקשר בין הדברים\להוכיח,

ויש אשם תורם - הנהג צריך לעצור כשיש התראה מהרכב.

לא עקבתי אחרי דיון החיישנים אבל אני מניח שהרכב יודע לצווח כשחומו עולה או כשאין מים.

The first one to get angry loses

פורסם
זו בדיוק הנקודה - מדוע נורת ההתראה על מפלס מים נמוך לא הבהבה ברכב של פותח השרשור? והאם יכול לטעון היבואן שהיא כן דלקה והלקוח לא שם לב אליה ובכך נגרם הנזק למנוע? הוא הריי כותב שנסע בלי מים. אגב, אצלי זו אותה נורה (חום גבוה וגובה מפלס) - ביצעתי מצב טסט והיא זו שנדלקה.

וכן, מצטרף להמלצה לפנות בכתב ובניסוח מתאים ליבואן - זה לא עולה כסף ומה שיהיה יהיה.

תשמ'ע, אל תשווה ייצרן כמו דייהו/שברולט ל-VAG. למיטב זיכרוני החל מגולף דור 4 שנת 1998 בכול דגמי VAG קיים חיישן מפלס נוזל קירור ואני מתפלא שלא בכול הרכבים המודרנים לא קיים חיישן בסיסי של מפלס נוזל הקירור.

איזה כייף לי :)

פורסם
אל תשווה ייצרן כמו דייהו/שברולט ל-VAG. למיטב זיכרוני החל מגולף דור 4 שנת 1998 בכול דגמי VAG קיים חיישן מפלס נוזל קירור

הרמת כאן להנחתה, אתה בוודאי מבין את זה...:lol:

לשעבר:

פורסם

תראה, לדעתי זה בסיסי - מה הבעיה שלהם להתקין נורת התרעה על גובה מפלס מים? זה בסיסי הרבה יותר מנורה של גובה מפלס נוזל שמשות (שאגב, את זה אין לי).

באמת יכול להיות שברכבי שברולט אין נורה כזו (או שפות"ש לא שם לב אליה)? אם אין זה אבסורד!

פורסם

אין ולא היתה נורת חיווי של התרעה על חוסר במים.

נדלקה לי רק נורה של שמן מנוע. גם מד החיווי של חום המנוע לא זז, מהסיבות הרשומות למעלה.

• תוכן חדש...