Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק. הבנת במדוייק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בדיוק כשחשבתי שאני מבין את הפן הטכני הבסיסי ברכבים : "התראות בלוח המחוונים" :(

או שאתם עושים לי שיגוע כי זה נשמע אבסורדי :(

עצוב כך או אחרת

שמישהו יציע ליצרני הרכב לשים התראה על חום מנוע, יהיה להיט והמציע יתעשר

The first one to get angry loses

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד לא רוצה לקנות רכב שמתקלקל, אבל מצד שני אף יצרן לא רוצה למכור רכב שלא מתקלקל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

שמישהו יציע ליצרני הרכב לשים התראה על חום מנוע, יהיה להיט והמציע יתעשר

יישנם ייצרני רכב כמו פורד שבחלק מהרכבים קיים חיישן טמפ' אשר מנטר את טמפ' ראש המנוע ומדווח למחשב הרכב.

במידה והטמפ' מגיע לטמפ' קריטית מחשב הרכב מדליק את מנורת ההתראה בלוח השעונים וגם התראה קולית. במידה והטמפ' ממשיכה

להיות גבוהה מחשב הרכב נכנס לכוננות על :roll: ומנתק את הזרקת הדלק למספר צילנדרים בכדי לאפשר קירור טוב יותר של ראש המנוע כמובן גם הספק המנוע יורד.

במידה ועדיין הטמפ' גבוהה המחשב ינתק עוד צילינדרים וייתכן מצב של כיבוי מנוע בכדי שלא ייגרם נזק לראש המנוע.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

רק. לי זכורה הסיטואציה הבאה?

רנו אקספרס שנות ה90 המנוע מתחמם בזמן הנסיע. (עולים אדים) מכיוןן מכסה המנוע.

ממלאים במים וממשיכים לנסוע.

פורסם

הכרתי מישהו שחזיק במינימיינור ג'ריקן מים והיה שופך על הרדיאטור כל פעם שגמר את העליה של סטלה מאריס.

וברצינות - תמיד אחד החששות שלי בטיפול הוא שיפספסו משהו באחד הנוזלים. ובכל מקרה - בודק שמן ומים לעתים מזומנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תשמ'ע, אל תשווה ייצרן כמו דייהו/שברולט.

אני באמת לא יודע מי יותר גרוע. GM, שנאלצים לקצץ בעלויות ייצור כדי לשלם לאירגוני עובדים, וכך מגיעים למכוניות חד פעמיות ל3-4 שנים, או VAG עם אובר אינג'ינירינג שגורם למכוניות מתוסבכות מכנית וחשמלית, להחזיק 3-4 שנים במקרה הטוב, וסיפורים כמו דיזלגייט על הדרך.

אין ולא היתה נורת חיווי של התרעה על חוסר במים.

נדלקה לי רק נורה של שמן מנוע. גם מד החיווי של חום המנוע לא זז, מהסיבות הרשומות למעלה.

היה לי סיפור כזה עם דייהו נובירה יימח שמה. יום אחד אמא שלי הגיעה עם הרכב הזה הביתה, מאווררים עובדים על פול ספיד, במיכל מים וברדיאטור אין כלום ושום דבר, הכל נזל החוצה, אבל אין שום התראה על הדשבורד, אפילו מד חום נוזל קירור היה על האמצע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בדיוק. הבנת במדוייק.

זהו ללא ספק כשל תיכנוני. אז איזה אינדיקציה יש לחום המנוע?

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אין.

לפני כמה שנים, הרבה שנים, אני נוסע באיילון, ורואה דיסקברי עומד בצד וזוג מבוגר לידו. עוצר לידם ושואל מה קרה.

המנוע הפסיק לעבוד, אנחנו לא יודעים מה קרה. אני מסתכל במד חום המנוע - הוא על האמצע. ישר הבנתי...

פותח מכסה מנוע, המנוע כולו רותח, אין טיפת מים. נפרצה צינורית, נזלו המים, הלך מנוע. כמה נורא ככה פשוט.

בכל הדיסקברים שהיו לי, ההתקנה הראשונה שעשיתי היה מד חום דיגיטלי כשהרגש שלו מחובר על ראש המנוע, ויש לו זמזם עצבני.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
תשמ'ע, אל תשווה ייצרן כמו דייהו/שברולט ל-VAG. למיטב זיכרוני החל מגולף דור 4 שנת 1998 בכול דגמי VAG קיים חיישן מפלס נוזל קירור ואני מתפלא שלא בכול הרכבים המודרנים לא קיים חיישן בסיסי של מפלס נוזל הקירור.

האם זה החיישן שנמצא במיכל העיבוי?

אם כן, החיישן הזה לא קיים בהרבה דגמים - איביזות, פולואים ופאביות.

פורסם

יש שני חיישנים שונים: חיישן חום מנוע (באמצעות התרעה בצורת נורה או מד חום מנוע), וחיישן גובה מפלס נוזל קירור (התרעה באמצעות נורה בלבד).

יש מכוניות ששני החיישנים עושים שימוש באותה הנורה של חום מנוע כמו אצלי בפאביה, אולם אין שעון חום מנוע שזו בעיה בפני עצמה.

חיישן גובה מפלס נוזל קירור היה מציל את בעל השברולט הזו מהחלפת מנוע, אם כי לא ברור לי מדוע הוא נסע עם נורת לחץ שמן דולקת ואיך זה קשור להיעלמות נוזל קירור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החיישן הזה קיים אפילו בגולף דור שני בחלק מהדגמים ושם הנורה של המים מהבהבת כשזה מתריע על מפלס נמוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה בטוח ? הייתה לי גולף דור שני מנוע 1.3 ליטר שנת 1986 ולא היה חיישן מפלס נוזל קירור. אולי ברמת גימור או בנפח אחר ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...